Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...
 Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3
 Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...
 Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...
 

Incepem o casa. Cu cine construim? La cine apelam?

- - - - -
  • Please log in to reply
245 replies to this topic

Poll: Incepem o casa. Cu cine construim? La cine apelam? (207 member(s) have cast votes)

Avem autorizatia, cerem oferte de pret. Cu cine facem executia?

  1. Firma autorizata (contract, deviz, garantie, etape de plata) (82 votes [39.61%])

    Percentage of vote: 39.61%

  2. Echipe de muncitori (la mica intelegere) (87 votes [42.03%])

    Percentage of vote: 42.03%

  3. In regie proprie (ne descurcam, mai avem un prieten, o ruda, ii dam noi de cap) (38 votes [18.36%])

    Percentage of vote: 18.36%

Cum prefer sa fie oferta pentru executia casei la rosu de exemplu?

  1. Pret / mp construit. (35 votes [16.91%])

    Percentage of vote: 16.91%

  2. Vreau un pret final, sa stiu daca ma incadrez. (49 votes [23.67%])

    Percentage of vote: 23.67%

  3. Pret stabilt comform unor calculatii de pret, materiale, manopera, transport, utilaje, etc..., vreau sa stiu ce platesc. (123 votes [59.42%])

    Percentage of vote: 59.42%

Imi fac proiectul. Apelez la un arhitect. Ce am nevoie?

  1. Un PAC pentru primarie e suficient! Cu restul ma descurc. (22 votes [10.63%])

    Percentage of vote: 10.63%

  2. PAC + DDE, nu ma las pe mana constructorului sa-mi gandeasca el structura. (31 votes [14.98%])

    Percentage of vote: 14.98%

  3. Proiect complet, PAC, DDE, instalatii. Totul ca la carte, (154 votes [74.40%])

    Percentage of vote: 74.40%

Vote Guests cannot vote

#91
seliukovaite

seliukovaite

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 01.02.2009

View PostAstrul, on Jan 31 2009, 15:13, said:

Respectele mele :clapping:
In primul rind vreau sa multumesc tuturor celor care au postat aici parerea lor prin prisma experientelor pe care le-a avut. Cred ca este super bun topicul si postarile, iar cine vrea sa invete are de unde. De asemeni cred ca mai mult de jumatate sint cunoscatori adevarati si au multe de impartasit - numesc cunoscatori acei oameni care s-au lovit de nenumarate probleme in decursul constructiei unei case; achizitionare teren, arhitect, aprobari, autorizatii, muncitori, utilitati....etc.
Acum revenind strict la obiect, se pune problema cu cine construim. Este aceeasi situatie ca in cazul achizitionarii unui computer; desck top - laptop, mic- mare, memorie mica - mare, ecran, placa video, usor-greu....etc. La fel si la constructii........de ce ai nevoie? De acolo se pleaca. Vrei Casa Poporului sau cabana, spatiu comercial sau locuinta.....Dupa identificarea nevoilor se trece la proiect impreuna cu un arhitect.
In legatura cu alegerea constructorului se poate opta pt echipa de muncitori sau firma de constructii (vedeti comentariile de mai sus si alegeti ce este mai avantajos pentru fiecare - comentariile sint foarte bune si la obiect).
Acum din experienta mea, va pot spune ca am renovat mai multe apartamente si am construit o casa. Am ales sa colaborez cu echipa de muncitori care supravegheati asa cum trebuie au facut treaba buna. Am stat in fiecare zi de ei, am chemat diriginte de santier, si cind am plecat eu in vacanta i-am trimis si pe ei acasa doua saptamini. Muncitorii multumiti, eu linistit. Binenteles ca au fost situatii cind i-am trimis acasa beti fiind sau am luat alta echipa.
Dupa aceea am construit un spatiu comercial, dar pe structura metalica cu pereti tip sandwish. N-am putut contracta o echipa de muncitori sa executa lucrarea din cauza unor procedee complexe care aveau caracteristici specifice unui spatiu comercial. Asa ca am contractat o firma. Am facut o suta de cercetari de piata, am contactat zeci de firme, am obtinut preturi care mai de care mai ciudate cu diferente de zeci de mii de euro. In cele din urma am cazut la pace cu o firma care avea un portofoliu BETON (spatii comerciale, benzinarii, contracte cu primaria, diplome, certificate, .......super tare). Am fost si am vazut lucrarile executate, si toate pareau OK. Am incheiat contract cu termeni, conditii si obligatii (supervizat de avocatul meu). Am inceput treaba si au aparut problemele. A venit nu stiu ce control si mi-au cerut 1500 de euro ca altfel suspenda santierul (care era vina mea?), au uitat de nu stiu ce canal, teava si WC-uri inca 1000, 1500 de euro. Eram prins si eu la rindul meu de alti termeni asa ca nu-mi permiteam prea multe intirzieri si nici timp sa caut alt constructor nu aveam. Fiecare zi de intirziere costa bani pentru mine asa ca am platit si am continuat. Toate fazele de executie au fost decalate, si desi aveam stipulate penalizari, tot ce-am primit au fost scuze si promisiuni ca vor recupera (am auzit tot felul de scuze; cel care suda s-a accidentat, mesterul nu mai are carnet de conducere, s-a scumpit fierul, a plouat, a fost prea cald...etc). Pina la urma au marit pasul si au ajuns la izolarea acoperisului (terasa circulabila) cu doua luni intirziere. La acoperis alte surprize caci imi ploua in magazin. Am mai angajat inca o echipa pentru finisaje interioare si instalatii si am incheiat balamucul cu firma respectiva, cu conditia sa termine terasa caci era platita. Dupa incercari succesive nereusite, terasa circulabila a fost gata dupa 5 luni. Eram cu parterul inchiriat si cu butoaiele de apa la etaj si tavanul casetat gaurit. Dupa finalizare am constatat ca imi lipsesc contravintuirile, cativa pereti si inchideri care au fost platite si neexecutate, asa ca l-am dat in judecata......... si aici este o poveste de un an si jumatate pina am luat inapoi 8000 de euro. Avocati, experti, evaluatori....eheeee poveste lunga si bataie de cap.
Invatamintele sint: N-AS mai contracta o firma nici pentru cuibul pasarilor din parc, daca nu as avea absolut nevoie. Pentru o lucrare complexa care are absolut nevoie de garantie si trebuie sa raspunda in caz ca mor oameni aflati acolo nu cred ca se merita compromisul unei echipe. De asemeni nu cred ca poti construi un bloc cu 10 etaje sau un palat cu o echipa de Mitici, Sandel sau Gigel. In schimb, daca te dau banii afara din casa, banii sint luati de la banca si ti se cer devize, contracte, facturi pentru decont atunci nu prea ai alta alegere decit o firma. Firma sau nu, oricum ai bataie de cap, oricum te fura, oricum trebuie sa mergi pe santier.
Concluzia este ca pentru o casa de dimensiuni decente as alege fara ezitare o echipa de muncitori, iar in cazul in care nu am alta solutie si sint obligat de diferite lucruri (Bani, fite, garantie in caz de calamitate.....) as contracta o firma.

#92
portocaliul

portocaliul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 01.12.2008
@'seliukovaite' : Bravos, ai avut rabdare sa ne impartasesti din pataniile tale, si prin asta sa fii in asentimentul multora ca si parere despre constructori!

#93
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,928
  • Înscris: 09.12.2004

View Postseliukovaite, on Feb 1 2009, 18:46, said:

Acum din experienta mea, va pot spune ca am renovat mai multe apartamente si am construit o casa. Am ales sa colaborez cu echipa de muncitori care supravegheati asa cum trebuie au facut treaba buna. Am stat in fiecare zi de ei, am chemat diriginte de santier, si cind am plecat eu in vacanta i-am trimis si pe ei acasa doua saptamini. Muncitorii multumiti, eu linistit. Binenteles ca au fost situatii cind i-am trimis acasa beti fiind sau am luat alta echipa.
la casa ai avut control
Dupa aceea am construit un spatiu comercial, dar pe structura metalica cu pereti tip sandwish. N-am putut contracta o echipa de muncitori sa executa lucrarea din cauza unor procedee complexe care aveau caracteristici specifice unui spatiu comercial. Asa ca am contractat o firma. ...... Am incheiat contract cu termeni, conditii si obligatii (supervizat de avocatul meu). Am inceput treaba si au aparut problemele. A venit nu stiu ce control si mi-au cerut 1500 de euro ca altfel suspenda santierul (care era vina mea?), au uitat de nu stiu ce canal, teava si WC-uri inca 1000, 1500 de euro.
schimba avocatul :D
Eram prins si eu la rindul meu de alti termeni asa ca nu-mi permiteam prea multe intirzieri si nici timp sa caut alt constructor nu aveam. Fiecare zi de intirziere costa bani pentru mine asa ca am platit si am continuat. Toate fazele de executie au fost decalate, si desi aveam stipulate penalizari, tot ce-am primit au fost scuze si promisiuni ca vor recupera ......Dupa finalizare am constatat ca imi lipsesc contravintuirile, cativa pereti si inchideri care au fost platite si neexecutate, asa ca l-am dat in judecata......... si aici este o poveste de un an si jumatate pina am luat inapoi 8000 de euro. Avocati, experti, evaluatori....eheeee poveste lunga si bataie de cap.
daca lucrai cu gigei sandei mitici si vasilici platiti de tine din mina mai luai fix pix inapoi; de ce nu ai avut si aici diriginte??? si beat ar fi vazut ca lipsesc elemente structurale
Invatamintele sint: N-AS mai contracta o firma nici pentru cuibul pasarilor din parc, daca nu as avea absolut nevoie. Pentru o lucrare complexa care are absolut nevoie de garantie si trebuie sa raspunda in caz ca mor oameni aflati acolo nu cred ca se merita compromisul unei echipe. De asemeni nu cred ca poti construi un bloc cu 10 etaje sau un palat cu o echipa de Mitici, Sandel sau Gigel. In schimb, daca te dau banii afara din casa, banii sint luati de la banca si ti se cer devize, contracte, facturi pentru decont atunci nu prea ai alta alegere decit o firma. Firma sau nu, oricum ai bataie de cap, oricum te fura, oricum trebuie sa mergi pe santier.
Concluzia este ca pentru o casa de dimensiuni decente as alege fara ezitare o echipa de muncitori, iar in cazul in care nu am alta solutie si sint obligat de diferite lucruri (Bani, fite, garantie in caz de calamitate.....) as contracta o firma.
stai linistit ca si firmele lucreaza cu mitici sandei si gigei, doar ca au ceva mai multa specializare pe una din etape si au pe unu care ii penetreaza cind gresesc ceva...


#94
Liviu72

Liviu72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,044
  • Înscris: 09.11.2007

View PostAstrul, on Jan 20 2009, 21:06, said:

Iti voi atasa, ceea ce ar fi trebuit tu sa cauti si sa gasesti la orice constructor la care te-ai fi adresat. Ca n-ai stiut unde sa cauti e problema ta. Casa respectiva are exact acelasi tipar, P+E+M, cu 2 placi de beton deasupra parterului si etajului. Casa la rosu, suprafata mai mare decat a ta inclusiv daca contorizezi terasele.
Am inteles ca a ta are 323 mp + "vreo" 50 mp terase. Asta are 386 mp dintre care, terase si balcoane pana in 20 mp.
Am inteles ca suma ceruta e 25.000 de euro, inseamna 67 de euro/mp. Am scos din vedere ca ai terase cat 15% din toata casa. Deci banuiesc ca executia casei propriu-zise te duce undeva pe la 75 de euro/mp. Fara contract, fara firma, fara facturi, fara garantie, la cheremul lui nea Caisa. N-are importanta cine e, nu asta conteaza.

Acum iata raspunsul meu. Ti-am spus probez cu date reale nu cu vorbe frumoase si colorate.

Banii se dau pe transe de executie, dupa fiecare etapa. Nu dupa cum ma trezesc dimineata si urla sotia ca are nevoie de bani de cosnita. Asa arata scumpul meu domn o documentatie cu care ar trebui sa se prezinte orice firma sau mai bine zis orice constructor care are pretentia de a castiga zeci de mii de euro. Ce faci dumneata si altii se numeste a ingrosa buzunarele unor terchea berchea care n-au nici macar a zecea parte din studiile si valoarea dumitale, insa sunt de 10 ori mai destepti pentru ca reusesc sa scoata catastrofele astea de preturi fara sa aiba nici macar un minim de responsabilitate.
Daca eu ca si firma, sa zicem ca gresesc cofragul la grinzi si placa si-ti pica 50 mc peste tot parterul, ce crezi ca fac. Platesc altfel ma dai in judecata si tot castigi. Ai de ales. O fi greu, o fi bataie de cap dar poti face asta, aici nu intelege marea majoritate.
Pe cand eu, un amarat de salahor, mester sau Caisa cum m-o chema zic ai sa-mi bag....naspa patroane, al dracu lemn ce putred o fost. Si seara am tulit-o cu toata echipa la alti fraieri. Ca sunt destui, dupa cum arata polul.
A, daca ar lucra mesterii cu 15-20 de euro/mp zic da tata, asta da afacere, dar sa dai 40-50-70 de euro unora de nu ai nici macar copie dupa buletinele lor.....stupiditate curata. Asta e, dar in schimb ne place sa injuram constructorii ce preturi mari au. Pai cine le da de mancare astora? Nu tot voi? In loc sa lucreze pentru firme, sa se bata pentru un loc de munca sa aibe niste salarii decente si nu catastrofale, voi de lati kile de euro apoi se mira lumea, Doamne ce scump e sa construiesti.
N-o mai lungim: probe. (se face contract, garantie, facturi)
Daca am calculat si am inteles eu bine, casa a iesit la rosu la un pret de 215 euro/mp. Am scazut cei 20 de metri de terase. Mi se pare un pret corect. Dar cum gasesti astfel de firme serioase? Toti am avut experiente nefericite cu diverse firme de constructie... Intreb in modul cel mai serios.

#95
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,561
  • Înscris: 10.05.2007
Man! E devizul meu!

View PostLiviu72, on Feb 2 2009, 00:12, said:

Daca am calculat si am inteles eu bine, casa a iesit la rosu la un pret de 215 euro/mp. Am scazut cei 20 de metri de terase. Mi se pare un pret corect. Dar cum gasesti astfel de firme serioase? Toti am avut experiente nefericite cu diverse firme de constructie... Intreb in modul cel mai serios.
Nu cred ca ai calculat bine. Casa are 386 mp, dintre care 20 mp terase si balcoane, raman 366 mp. Casa costa 65.000 de euro. Iese la 177 euro/mp daca nu iei in considerare terasele si balcoanele, si 168 euro/mp daca le iei in considerare. Adica eu, ca firma ajung la scoruri d-astea, daca vrei sa ma crezi n-am avut vreodata un deviz mai mare de 200 de euro/mp, cum sa nu ma enervez p-aici cand vad oameni de construiesc cu 250 de euro/mp cu gen nea Caisa.
Nu cred ca-s eu singurul cu preturile astea, sincer din banii asta castig destul de bine, imi dau seama ca daca as cere 250 cum fac multi as face 3 lucrari pe an si as sta acasa linistit. Prefer mai multe si mai sigure. Sunt constructori care lucreaza cu echipe. Daca muncesc sunt platiti, daca nu, asta e. D-aia isi permit sa arunce scorurile astea. Eu am angajati, daca stau 2 saptamani pe bara trebuie sa-mi vand masina sa platesc salariile. Asa ca prefer un pret decent, sa nu spun mic, dar sa nu ma plictisesc tot anul. Am oameni cu care bat palma si cu jumatate de an inainte si-mi planific lucrarile dupa ceas, ca n-am incotro. Poti face bani multi o data, dai un tun, gasesti un fraier, sau faci mai multe lucrari mai prost platite, rezultatul e cam acelasi insa si efortul si satisfactia sunt mari. Pana la urma banul conteaza mai putin in viata, important este ce lasi in urma ta.

Edited by Astrul, 02 February 2009 - 00:29.


#96
portocaliul

portocaliul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 01.12.2008

View PostAstrul, on Feb 2 2009, 00:28, said:

Nu vii si in provincie? Stiu macar vreo 2 potentiali beneficiari!  :D

Edited by portocaliul, 02 February 2009 - 00:57.


#97
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,561
  • Înscris: 10.05.2007
Am construit si in provincie, dar m-am lasat de sporturi d-astea periculoase. Mai lipsea sa fiu platit in gaini si bors la butoi. :lol:
Plus ca acum m-am asezat si eu la casa mea....nu-mi mai vine sa plec cotoi in calduri pe meleagurile patriei.

#98
seliukovaite

seliukovaite

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 01.02.2009
Probabil ca va arde de caterinca, dar treaba este serioasa. Adica la un deviz de 280.000 am luat 8.000 inapoi din care am platit avocatu, expertul, evaluatorul si am asteptat un an si jumatate sa-mi iau banii MEI inapoi. Crede-ma ca am contractat firma deoarece era vorba de un proiect mai complex care la finalizare presupune sa asigure securitatea catorva zeci de persoane 24/7 , asa ca pe linga Dirigintele de santier am stresat si arhitectul si structuristul. Sedinte, intilniri si vizite pe santier..........vacs. Asa cum ati spus si Dvs., cum de n-au sesizat ca lipsesc elemente structurale? Eu platesc un expert (Diriginte de santier, firma de constructii, arhitect, structurist) sa-si faca treaba. Normal ar fi sa plec in vacanta si la intoarcere sa ma folosesc de bunul construit. Ei bine NU ESTE ASA. Angajez FIRMA DE CONSTRUCTII ca sa am pe cine sa verific in fiecare zi si sa ma cert cu 10-15 persoane (mesteri, manageri, contabili, muncitori, patron care le tine partea) in loc de 3-4 Mitici. Firma inseamna cel putin 35-40% mai scum si de aceea vreau pe banii mei sa muncesc mai putin, lucrarea sa fie terminata la timp, si sa corespunda dpdv calitativ.
Sa nu-mi spuneti ca "n-am avut noroc" sau ca "s-a intimplat" sau ...cine stie ce alta bazaconie ca va dau alte exemple de la asociatii mei sau cunostinte; as putea insira nume de persoane si firme (poate salvez pe cineva care lucreaza cu acestia), dar deocamdata nu cred ca este cazul.
Daca lucram cu Mitici, Sandei si Gigel macar nu le plateam inainte atitia bani.
In al doilea rind am reusit sa recuperez cei 8.000 de euro tocmai pentru ca am avut un avocat bun. Adica pe linga contractul acela mai cunostea citiva colaboratori de-ai constructorului si cu presiune pe la partid si cunostinte am recuperat banii. Altfel mai facea recurs, recurs la recurs, mai nu se prezenta, mai dura inca un an pina la o hotarire definitiva, dupa care trebuia sa apelez la un executor judecatoresc si dupa nu stiu cite citatii (daca aveam noroc sa aiba ceva banuti prin conturi) imi luam banii inapoi.
Acum sa schimb eu tot sistemul de justitie romanesc parca nu m-as vedea, mai degraba iau cativa Mitici si Dorel si-mi fac treaba.
Asa cum am spus, daca nu este absolut obligatoriu sa contractez o firma, nu o fac.

#99
cretu22

cretu22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 837
  • Înscris: 25.01.2007
Corect punctul de vedere...

#100
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,928
  • Înscris: 09.12.2004
cind e de caterinca ridem mai mult, stai linistit...

un avocat bun nu e ala care iti cistiga un proces (si asa tot cu pile cunostiinte relatii) dupa ce el nu a stiut sa faca un contract ok, cu clauze si obligatii de ambele parti, mai mult in favoarea ta si crede-ma ca stiu ce vorbesc desi nu sint avocat/jurist....


daca tu ai platit atitia care sa iti tina partea si ei nu au facut-o cum mama dracu se cheama????
bani le-ai dat inainte gramada sau in urma unui cashflow??? ai dat un avans de 15% din valoarea lucrarilor?? plati etapizate conform lucrarilor??? ai retinut garantie 10% din suma ce se dau la sfirsitul perioadei de garantie???? mai mult ca sigur ca nu, doar ai un avocat bun ;)

daca ai timpul si rabdarea necesara de a citi aria asta o sa vezi ca nu e chiar asa de rau lucrul cu o firma in comparatie cu echipa ;)

#101
cgrosu

cgrosu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 692
  • Înscris: 02.01.2008

View Postsanddy1964, on Jan 30 2009, 17:58, said:

10 cm se vad si de pe google earth! :lol: bine ca ai pus polistirenul.
Cam mult 10cm-astia se depistau inainte sa fie prea tarziu, cred-daca se facea o inspectie amanuntita a lucrului day by day.  
Nu am inteles prea bine. A iesit zidaria stramba de 10 cm? sau grinda  pe care se sprjina e fugita 10cm si s-au ghidat sa mearga drept dupa ceva stramb?
Nu merita sa dai cei 70k daca elementele structurale iesite din tolerante nu au o functie principala in asigurarea stabilitiatii constructiei. Altfel merita. Ca stai si tu in blocul ala, nu? B)

e vorba de niste grinzi care in loc de 30cm grosime, pe alocuri au 'fugit' in exterior cu pana la 10cm fata de axa
grinzile mele longitudinale au pana la 36m lungime...deci sanse destul de mari ca sa am diferente de planeitate.

zidaria a fost aliniata de sus pana jos; nu-ti imagina ca a fost aliniata dupa grinzile fiecarui etaj  :P

din punctul meu de vedere, aceste elemente structurale 'umflate' au impact doar din punct de vedere estetic, nu si asupra sigurantei.

Daca se puteau diminua aceste diferente de planeitate - cu siguranta ca DA; daca va mai exista un alt proiect atunci o sa vedem cat de mult invatam din greselile anterioare.

#102
Liviu72

Liviu72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,044
  • Înscris: 09.11.2007

View PostAstrul, on Feb 2 2009, 00:28, said:

Man! E devizul meu!
Nu cred ca ai calculat bine. Casa are 386 mp, dintre care 20 mp terase si balcoane, raman 366 mp. Casa costa 65.000 de euro. Iese la 177 euro/mp daca nu iei in considerare terasele si balcoanele, si 168 euro/mp daca le iei in considerare. Adica eu, ca firma ajung la scoruri d-astea, daca vrei sa ma crezi n-am avut vreodata un deviz mai mare de 200 de euro/mp, cum sa nu ma enervez p-aici cand vad oameni de construiesc cu 250 de euro/mp cu gen nea Caisa.
Nu cred ca-s eu singurul cu preturile astea, sincer din banii asta castig destul de bine, imi dau seama ca daca as cere 250 cum fac multi as face 3 lucrari pe an si as sta acasa linistit. Prefer mai multe si mai sigure. Sunt constructori care lucreaza cu echipe. Daca muncesc sunt platiti, daca nu, asta e. D-aia isi permit sa arunce scorurile astea. Eu am angajati, daca stau 2 saptamani pe bara trebuie sa-mi vand masina sa platesc salariile. Asa ca prefer un pret decent, sa nu spun mic, dar sa nu ma plictisesc tot anul. Am oameni cu care bat palma si cu jumatate de an inainte si-mi planific lucrarile dupa ceas, ca n-am incotro. Poti face bani multi o data, dai un tun, gasesti un fraier, sau faci mai multe lucrari mai prost platite, rezultatul e cam acelasi insa si efortul si satisfactia sunt mari. Pana la urma banul conteaza mai putin in viata, important este ce lasi in urma ta.
Deviz infrastructura...72,598.27+
Deviz parter.............73,141.27+
Deviz etaj................72,126.84+
Deviz mansarda.......28,151.05+
Deviz sarpanta.........32,955.37=278972.8lei .
La cursul de 3.55 lei/euro inseamna 78583.88 euro. Impartit la 366 mp = 214.71 euro/mp.
Unde am gresit?

#103
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 27.01.2008

View PostLiviu72, on Feb 2 2009, 16:02, said:

Deviz infrastructura...72,598.27+
Deviz parter.............73,141.27+
Deviz etaj................72,126.84+
Deviz mansarda.......28,151.05+
Deviz sarpanta.........32,955.37=278972.8lei .
La cursul de 3.55 lei/euro inseamna 78583.88 euro. Impartit la 366 mp = 214.71 euro/mp.
Unde am gresit?

din cate tin eu minte devizul ala era de "ieri" adica urmeaza sa fie executat "maine". cupara-mi si mie "maine" 68000 de euro cu 3.55 si-ti mai dau si o bere :thumbup:
daca imparti la cursul de azi iesi pe calculele lui.
4.26....

#104
Liviu72

Liviu72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,044
  • Înscris: 09.11.2007

View Postseptimiu80, on Feb 2 2009, 17:59, said:

din cate tin eu minte devizul ala era de "ieri" adica urmeaza sa fie executat "maine". cupara-mi si mie "maine" 68000 de euro cu 3.55 si-ti mai dau si o bere :thumbup:
daca imparti la cursul de azi iesi pe calculele lui.
4.26....
Daca vei calcula asa iti iese la 4,3 lei/euro, dar pe PDf-urile postate de el, scrie : "1 EURO = 3.5500 Lei, curs la data de 10/8/2008".
Nu vreau sa fiu carcotas, cu cat mai ieftin, cu atat mai bine :), dar de atunci s-au modificat si preturile la beton, fier, ciment, etc. Majoritatea in jos. Deci eu am calculat dupa cursul euro/leu postat de Astrul la acea data, deci dupa care a facut el calculele. Daca e mai putin pe mp, atunci vreau doua... :lol:

#105
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 27.01.2008

View PostLiviu72, on Feb 2 2009, 18:06, said:

Daca vei calcula asa iti iese la 4,3 lei/euro, dar pe PDf-urile postate de el, scrie : "1 EURO = 3.5500 Lei, curs la data de 10/8/2008".
Nu vreau sa fiu carcotas, cu cat mai ieftin, cu atat mai bine :) , dar de atunci s-au modificat si preturile la beton, fier, ciment, etc. Majoritatea in jos. Deci eu am calculat dupa cursul euro/leu postat de Astrul la acea data, deci dupa care a facut el calculele. Daca e mai putin pe mp, atunci vreau doua... :lol:

o sa-l las pe astru sa-si spuna parerea, ce pot eu sa spun ca acolo scrie clar in primul rand 20.ian 2009
sunt preturi care nu au mai scazut de la 20 ian, leul e singurul care a scazut, dar repet la 4.2 iese mai aproape de ce a spus Astru.

#106
Liviu72

Liviu72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,044
  • Înscris: 09.11.2007
Dezbaterea este inutila. Pretul oferit de el este oricum foarte bun.

#107
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,561
  • Înscris: 10.05.2007
In softul de deviz, cand l-am instalat era acea valoare. Eu n-am mai modificat-o din simpul motiv ca nu fac ofertele in euro. Dupa ce fac totalul il impart la cursul din ziua respectiva si la suprafata pentru a face o medie/mp construit. Apropo, meriti o bere rece, nici n-am vazut pana acum ca pe deviz apare si cursul euro. Sa stiu sa-l modific. :cheers:

#108
mitaa

mitaa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 22.01.2009
va salut,
sper ca  am nimerit bine, ptr o intrebare ref la pret constructie
la o extindere parter cu subzidire cu 1 et si mansarda , din cautari am gasit  o firma care  mi-a ofertat un pret de 58 eur /m2 numai manopera
dimensiuni constructie 10x10 m
ptr ..cei cunoscatori cum vi se pare ..??

cu stima si consideratie !!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate