Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Material opac developat filme
 Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel
 [Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali
 Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic
 

Cordon bleu sau gordon bleu

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
micul_licurici

micul_licurici

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 05.09.2008
Din cate stiu, corect ar fi  cordon bleu dar colegii mei pronunta toti gordon bleu, ba chiar fac glume pe seama mea atunci cand ma incapatanez sa pronunt cu c spunandu-mi ca un cordon este un accesoriu vestimentar. In concluzie, va rog lamuriti-ma: care este denumirea corecta a acestui celebru si delicios fel de mancare?

#2
mnezo

mnezo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,762
  • Înscris: 06.03.2006
Cordon bleu.
Da, cordon albastru.

#3
mihaicro

mihaicro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 09.04.2008
http://en.wikipedia...._(food)#Romania

Romanian șnițel is very common in restaurants, fast food places, and homes across the country. Normally served simple and unadorned, the fast food version is differentiated by being served sandwich/burger style. Cordon bleu șnițel (made from pork tenderloin stuffed with cheese and ham) is also very popular. The Romanian șnițel is made in the same manner as the Austrian one, but as a local characteristic is made of almost any type of meat (chicken, pork, veal or beef). A specialty from Western Romania is the mosaic șnițel made of two thin meat layers (usually each layer of different meat) and a vegetable (usually mushroom) filling.

#4
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004

 mnezo, on Oct 22 2008, 17:14, said:

Cordon bleu.
Da, cordon albastru.

La origine:

Grand Chef cuisinier
Maestru bucatar

... pe vremuri, personaje din inalta societate, aveau obiceiul sa se intalneasca intr-un fel de club al gurmanzilor in scopul cultivarii artei de a manca si bea bine.

Ospaturile lor devenisera mai tarziu atat de cunoscute incat aparuse expresia a prepara o reteta "au cordon bleu". Cel mai priceput dintre ei purta un cordon albastru ca semn de recunoastere a cunostiintelor in domeniu. Adica o bucatarie de inalta clasa.

In 1895, o jurnalista germana pe numele sau Marthe Distel publica prima carte de bucate cu retete din "Bucataria Cordoanelor Albastre".
Dupa enormul succes al cartii, aceasta se lansa mai tarziu si in demonstatii practice.

In urma publicitatii create, ucenici din lumea intreaga scoliti la Paris au deschis peste tot scoli culinare in scopul raspandirii artei gastronomice franceze.
Astazi, prin cele 27 de scoli oficiale de pe intreg Globul, "Cordon Bleu" este un reper culinar de prestigiu.

#5
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,088
  • Înscris: 07.07.2006
De unde avem si Nastro Azzuro, si Blue Ribbon etc. In multe culturi, pamblica albastra semnifica ceva de inalta calitate. La noi nu. Vreun produs distins cu Panglica sau Cocarda Albastra nu ne-ar spune nimic.

#6
micul_licurici

micul_licurici

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 05.09.2008
Va multumesc tuturor pentru explicatii.

#7
rednicmircea

rednicmircea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 28.11.2008
Cordon bleu

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate