Cordon bleu sau gordon bleu
Last Updated: Dec 07 2008 00:34, Started by
micul_licurici
, Oct 22 2008 16:03
·
0
#1
Posted 22 October 2008 - 16:03
Din cate stiu, corect ar fi cordon bleu dar colegii mei pronunta toti gordon bleu, ba chiar fac glume pe seama mea atunci cand ma incapatanez sa pronunt cu c spunandu-mi ca un cordon este un accesoriu vestimentar. In concluzie, va rog lamuriti-ma: care este denumirea corecta a acestui celebru si delicios fel de mancare?
|
#3
Posted 22 October 2008 - 16:16
http://en.wikipedia...._(food)#Romania
Romanian șnițel is very common in restaurants, fast food places, and homes across the country. Normally served simple and unadorned, the fast food version is differentiated by being served sandwich/burger style. Cordon bleu șnițel (made from pork tenderloin stuffed with cheese and ham) is also very popular. The Romanian șnițel is made in the same manner as the Austrian one, but as a local characteristic is made of almost any type of meat (chicken, pork, veal or beef). A specialty from Western Romania is the mosaic șnițel made of two thin meat layers (usually each layer of different meat) and a vegetable (usually mushroom) filling. |
#4
Posted 30 October 2008 - 00:31
mnezo, on Oct 22 2008, 17:14, said: Cordon bleu. Da, cordon albastru. La origine: Grand Chef cuisinier Maestru bucatar ... pe vremuri, personaje din inalta societate, aveau obiceiul sa se intalneasca intr-un fel de club al gurmanzilor in scopul cultivarii artei de a manca si bea bine. Ospaturile lor devenisera mai tarziu atat de cunoscute incat aparuse expresia a prepara o reteta "au cordon bleu". Cel mai priceput dintre ei purta un cordon albastru ca semn de recunoastere a cunostiintelor in domeniu. Adica o bucatarie de inalta clasa. In 1895, o jurnalista germana pe numele sau Marthe Distel publica prima carte de bucate cu retete din "Bucataria Cordoanelor Albastre". Dupa enormul succes al cartii, aceasta se lansa mai tarziu si in demonstatii practice. In urma publicitatii create, ucenici din lumea intreaga scoliti la Paris au deschis peste tot scoli culinare in scopul raspandirii artei gastronomice franceze. Astazi, prin cele 27 de scoli oficiale de pe intreg Globul, "Cordon Bleu" este un reper culinar de prestigiu. |
#5
Posted 31 October 2008 - 14:14
De unde avem si Nastro Azzuro, si Blue Ribbon etc. In multe culturi, pamblica albastra semnifica ceva de inalta calitate. La noi nu. Vreun produs distins cu Panglica sau Cocarda Albastra nu ne-ar spune nimic.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users