Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel
 [Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali
 Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic
 Recomandare firma/persoana pentru...

Motorul se intrerupe la gropi si ...

Plafoniera 132W, 9100lm, consum r...

Stabilire granita intre proprietati
 

nmirela

- - - - -
  • Please log in to reply
232 replies to this topic

#37
gabsy

gabsy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 17.11.2007
Cele doua sedii ,despre care ti-am scris mai sus, sunt sigur. Electrica pt Iilfov , pe barbu vacarescu la intersectie cu B-dul Tei si mediul Ilfov pe strada Lacul Morii... undeva la intersectia cu Splaiul, este un luckoil pe stanga cum te duci spre Lujerului.
Cel mai bine ori suni acolo si intrebi ce si cum ori faci un drum intr-o zi sa te informezi la sigur. Altfel te trezesti ca te tot intorc si te mai trimit dupa una sau alta. La electrica mi se pare ca nu iti trebuie schite din PAC dar la mediu  mi se pare ca iti trebuie schita fosei vidanjabile si o hartie completata/stampilata de arhitect cu ocuparea curtii ( ex. 10 mp alee, 50 mp iarba blabla). Hartia asta tip mi se pare ca se ia de la ei.

#38
denise18

denise18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 28.04.2008
Pentru mediu ai nevoie de contractul v/c, planul de amplasament al casei, planul de situatie pe suport cadastral,memoriul tehnic si fisa tehnica ( o iei de la ei, ai grija iti trebuie 2 !!, completata de proiectant),taxa platita la posta (100 ron) si ,bineinteles C.U.Programul e 9-12 (sau 13). La electrica iti trebuie cam aceleasi acte, in plus o cerere completata pe loc,taxa de 65,45(tot acolo), DAR DU-TE DIMINEATA, LA 7 SA FII ACOLO !!!!

#39
ssprivat

ssprivat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 11.07.2004
De la Distrigaz nu iti trebuie? Mie mi s-au parut cei mai civilizati.

#40
waaky

waaky

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 27.11.2007
Salut Mirela

Proiectul schitzat de tine(voi) e f dragutz. Si eu sunt in cautarea unei idei de case de mici dimensiuni dar functionala, terenul de 583 mp imi permite si ceva mai mare, dar bugetul de constructie nu...

In primul rand as vrea sa va urez bafta, si birocratie cat mai putina in drumul vostru catre construirea cuibushorului. Apoi, proiectul vostru schita nu numai ca imi place, dar chiar ma pune pe ganduri, pt ca , cu cateva modificari s-ar potrivi in planul meu :) sper ca nu va suparati daca o sa va fur nitzel ideea:)

Eu mi-as adapta planul vostru facand un "stretch" pe lungime si latime,pt ca totusi unele lucruri mi se par  f inghesuite , si anume obiectele sanitare in baie si wc, instrumentele de bucatarie, si trecerea dintre frigider si peretele scarii pare ingusta.

NU o lua ca pe o critica, e un pic de remarca personala motivata si de faptul ca eu avand 2m inaltime am totusi nevoie de spatiu.Facand aceasta crestere de luprafata, as face la fiecare din cele 2 dormitoare bai "en suite" echipate cu dush, wc si chiuveta, si pozitionate simetric, cam cum e pozitionat wc-ul de sus acum...Am sa revin, acum ma cheama niste prieteni la un joc de carti:)

Numai bine, si posteaza fiecare etapa, voi urmari cu interes.

#41
nmirela

nmirela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 19.02.2008
@ ssprivat: Sincer? Habar n-am deocamdata! Probabil ca ne vom lamuri miercuri cand au program cu publicul din nou doamnele de la urbanism...

@waaky Chiar ma bucur ca iti place schitza, .... incepusem sa cred ca lumea n-a mai zis nimic de "ideile noastre cretze" din politete, ca sa nu ne simtim prost(i) :D

Baia este "copiata" dupa baia cu care am crescut la bloc, mai ales in ideea ca am niste rude care si-au facut vila dupa Revolutie, si ca orice om care a stat la bloc. au vrut baie mare. De cate ori ii intrebi despre casa ei spun ca daca au un regret mare in privinta ei este faptul ca au facut baia mare, pentru ca se incalzeste greu si multe din racelile lor sunt tocmai din cauza acestei bai prea mari. Probabil ca daca as fi vazut doar pe hartie amplasamentu actual si mie mi s-ar fi parut mica baia, si este mica... dar nu este nefunctionala. Am probat-o mai bine de 30 de ani, si eu si toata familia... si oricum, prefer sa am jumate de metru in plus in bucatarie unde chiar imi petrec mai mult timp... cam asta a fost logica. Si bine inteles.... bugetul limitat pentru constructie :)

Bucataria, iar... este mult mai mare decat ce am avut eu la bloc la un apartament "confort 1 sporit" :) (mereu m-a amuzat denumirea asta de "1 sporit"). Ma refer la aragaz-blat de lucru-chiuveta-dulap. Frigiderul eu aveam de gand sa-l pun sub scara (ca si la bucataria de la mine din bloc locul frigiderului este in hol de fapt).

In legatura cu spatiul acela dintre bucatarie si scara.... si sotul meu, care nu are "decat" 1.85 se gandeste cu putina indoiala la faptul ca, daca nu va fi atent... va da cu capul de scara... In schimb eu m-am gandit ce tip de scara vreau, si mai nou am gasit una pe placul meu la Hornbach (dublin din poze), care ar avea lungimea maxima de 1,85 deci practic scara s-ar termina mult mai repede decat apare acolo in schite, unde e cam pe la 3 m lungime.

Iar de inspirat, poti sa te inspiri cat vrei... pana la urma a ta o sa iasa oricum personala. Eu m-am uitat la sute de planuri de case, mi-am amintit detalii din zeci de apartamente/case ale prietenilor, rudelor, cunostintelor pana am inceput sa schitez ceva... si de cand am inceput schitarea, planul s-a schimbat de fooooarte multe ori pana a ajuns in "halul asta". Nu stiu daca am mai zis... dar noi initital am pornit de la 6x4 ca dimensiuni... Si am ajuns acum la 7x5 "pe dinauntru"... ceeace cu ziduri cu tot... o sa insemne cel putin 7,70 x 5,70. Bafta multa si tie, si tuturor care se gandesc sa "ia birocratia in piept".

Attached Files


Edited by nmirela, 23 June 2008 - 23:00.


#42
vimp

vimp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 03.12.2004
pentru evitarea unor probleme ridicate de acces in cazuri de vreme nasoala (ploaie) iti recomand sa te apuci din timp de amenajarea drumului. Vad ca acolo este ogor si banuiesc ca drumul este moale, se face imediat noroi si masinile grele cu materiale ar putea sa nu poata intra, de aici intarzieri si altele.

#43
nmirela

nmirela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 19.02.2008
@vimp Imi poti spune ce intelegi tu prin ogor? Teren arat recent? Ca in cazul asta n-am de ce sa-mi fac griji. Sau ogor intelegi drum de tara batatorit dar nepietruit?

Povestea cu drumurile la care eu am deschidere sta in felul urmator... din fericire sunt drumuri satesti, din intravilanul vechi, deci in parte pietruite (pana la 100 de m de terenul meu) si in rest foarte batatorite, (din poza nu se vad oricum prea bine). Cu mult inainte sa cumparam am fost acolo dupa niste ploi torentiale timp de cateva zile, si desi erau destule ulite in sat mai "desfundate" prin care cu greu se trecea, dar.... se trecea pana la urma, la noi s-a ajuns fara nici un fel de problema. De atunci s-a mai turnat inca un strat de piatra (primaria a turnat...). Terenul meu, in sine e un ogor de 350 de mp cu iesire la doua drumuri satesti, unul  semi-pietruit, cum am zis si altul nepietruit, dar totusi foarte batatorit, vechi de zeci, daca nu chiar sute de ani....

Aceleasi drumuri imi creeaza si neplaceri, prin faptul ca desi sunt din intravilanul vechi, primaria imi cere retragere de un m cu gardul, pentru ca in perspectiva vor sa largeasca drumul, problema mea fiind ca din 350 daca imi iau 26 de mp... este totusi semnificativ.... eu platind 3000 de euro pentru terenul ala pe care ei vor sa mi-l ia.... dar asta este... om vedea ce se va intampla in momentul cand chiar o sa vrea sa largeasca drumul.... deocamdata acolo e doar un drum batatorit si nimic altceva.

In rest... oricum nu prea stiu ce am putea face noi.... in sensul in care avem banii atat de dramuiti pentru fiecare centimetru patrat.... incat si o basculanta de pietris ar fi "o cheltuiala" pentru noi. Sa speram ca nu o sa se impotmoleasca masinile....

Edited by nmirela, 24 June 2008 - 19:10.


#44
vimp

vimp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 03.12.2004
din cate vad eu nu este un drum foarte circulat si nici pietruit- ma refer la cei 100m. Chiar daca drumul e vechi o bascula cu balast sau o cifa este foarte grea si poti avea probleme cu transportul chiar si in cei 100m, atunci cand ploua. Nu zic ca o sa ai dar este posibil. Tu ar trebui sa stii mai bine daca la o zi dupa ploaie trece o masina grea pe acolo.
Cat despre drum, eu zic sa iei in calcul retragerea cu un metru de pe acum.

#45
nmirela

nmirela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 19.02.2008
Retragerea fata de drum, o iau in calcul oricum, vreau nu vreau, pentru ca asa scrie in CU, si asa imi vor da si autorizatia de constructie. N-am ce face... dar, atata vreme cat n-am gard de beton acolo... ma mai pot bucura inca de cei 26 de mp pana se largeste drumul... asta spuneam.

Sunt constienta ca pana la urma drumul se va largi, si de ce sa nu recunosc ca imi place ca primarul a tinut neaparat ca drumurile din comuna sa fie largi, nu alei din alea stramte de trebuie sa te lipesti de gard daca cumva trece vre-o masina pe acolo, cum am mai vazut prin alte comune.

Spune-mi in ce consta amenajarea drumului de care vorbesti? Adica ce ar trebui sa fac eu, si mai ales cat costa lucrul asta? Ca, ti-am zis ca finantele... sunt cam in pom oricum!

#46
vimp

vimp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 03.12.2004
eu am drum de servitute de 5m latime. din proprie initiativa voi mai lasa 1.5m pe o distanta de vreo 15m, astfel voi evita anumite probleme legate de manevrabilitate in cazul unor masini mai mari, plus ca voi castiga un spatiu util de parcare pentru bunii mei prieteni care ma vor vizita.

#47
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,934
  • Înscris: 07.11.2007
Nu sunt expert, ba dimpotriva decat sa spun prostii pe forum mai bine ma abtin, dar totusi, cada de jos o vad la baia de la dormitoare musai, mai ales cand vor veni copii :P . Ce faci, ii speli jos si ii urci pe scari uzi? Sunt atat de fragili si racesc atat de repede..spun asta din experienta cu fii-mio, care pe la doi anisori numa prin spitale m-a tinut -_-

Daca nenea goelogu a cerut tot pretu asta, stabileste ferm cu el ca vorbeste mult, dar e serios si il face pe bune.
Daca vrei ca lucrurile sa se miste mai repede la electrica, iti pot da un nr de tel al unei tipe. Nici eu n-o cunosc prea bine, dar cu o atentie m-a ajutat. Asta e! Tot n-am curent :D , dar de vina e cel de la firma de executare a lucrarii, care e mai scarbos si m-a repezit, ca el nu vrea sa fie presat cu telefoane :cursing: , desi eu il rugasem frumos , da' , dejeaba n-a rezistat la "nurii" mei :angry:

Putu, din ce am citit pe forum tre sa fie cat mai adanc (al meu e la 35 m), musai la a treia panza freatica. Asta inseamna banet, da' io zic ca merita, ca am o apa rece si cu debit mare.
Incearca sa te pui bine cu cineva de la urbanism ca o sa te mai lovesti de ei, iti zic din experienta proprie-pe mine si chestia asta m-a ajutat.
Multa bafta!

#48
nmirela

nmirela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 19.02.2008

View Postthalia, on Jun 26 2008, 10:58, said:

Nu sunt expert, ba dimpotriva decat sa spun prostii pe forum mai bine ma abtin, dar totusi, cada de jos o vad la baia de la dormitoare musai, mai ales cand vor veni copii :P . Ce faci, ii speli jos si ii urci pe scari uzi? Sunt atat de fragili si racesc atat de repede..spun asta din experienta cu fii-mio, care pe la doi anisori numa prin spitale m-a tinut -_-

A mai pus cineva aceasta problema, nu referitor la copii, ci pur si simplu la cada... nu stiu daca ai vazut, dar am scris acum cateva zile referitor la bai... Noi speram ca din banii pe care ii avem acum sa putem macar sa ridicam casa la rosu. Asa ca este exclus sa finisam si etajul din prima, si este foarte probabil ca urmatorii 2, 3, 5 sau chiar mai mult de atat sa fim nevoiti sa locuim doar in mica noastra garsoniera de la parter (din momentul in care se termina suma de care dispunem, doar din salariile noastre va dura foarte mult sa "economisim" pentru finisa ca lumea macar si parterul!).  In tot acest timp speram sa avem si niste bebe mici prin casa... asa ca, musai cada la parter. Iar la etaj nu prea incape.... asa ca, daca vom constata ca intr-adevar este o problema cu copii cat sunt mici, si daca vom reusi finisam si etajul pana sa ajunga copii la adolescenta.... le vom ceda lor camera de la parter, si vom face noi baie jos si vom urca sus uzi...  :) cam asta e "filosofia familiei"

In rest.... ieri a fost "drilling day". Mai intai, pe la vre-o 7.30 au venit cei pentru forarea pentru studiul geo, si au sapat pana la 5 m, unde... au dat si de apa! peste o saptamana o sa avem si rezultatele. Merci inca o data thalia!

Apoi, pe la vre-o 11 au venit si cei cu putul. A durat mult pana si-au instalat toata "mantzukeria" pe teren, si era si groaznic de cald.... dar, cu toate astea pana seara trecusera de prima panza freatica, si sapasera cam vre-o 12 m.... Am pastrat si doua pietre mai mari care mi-au placut, ca amintire de la faza asta :)

Acum de dimineata a fost sotul la ei si mi-a zis ca au mai sapat vre-o 2-3 m pentru ca e din ce in ce mai greu. La gabsy, cel care mi-a dat numarul putarilor, si care a facut put tot in Berceni, au sapat pana la 37 de m, asa ca si eu ma astept tot la ceva in jur de 40. Nu e aceeasi echipa ca la gabsy, dar e acelasi patron... Mie mi se pare ca sapa cam greu... adica au zis ca termina in vre-o 4 zile...., iar eu din ce vazusem pe forum speram ca in vre-o 2 maxim 3 sa fie gata... dar, ma rog e si caldura asta sufocanta, si pana la urma nu conteaza cat dureaza, ci conteaza sa iasa treaba bine.

Cand vine sotul diseara poate pun si niste poze cu executarea putului.

Edited by nmirela, 27 June 2008 - 11:43.


#49
gabsy

gabsy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 17.11.2007
La mine putul la 37 m a durat de marti pana vineri. 2 zile chiar nu vad cum ar putea dura :)

#50
nmirela

nmirela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 19.02.2008
Doua poze de ieri: prima cu forarea pt studiul geo, si cealalta cu cei care montau masinaria pentru put.

edit.. nu stiu de ce le arata invers... eu am uploadat prima pe cea de la geo... dar intelegeti voi...

Am gasit si schita pe care i-am facut-o proiectantului, conform recomandarilor din CU. Amplasarea casei nu contine si terasa, pe care ramane de vazut unde o vom face. Din CU actual rezulta ca cel putin teoretic nu prea putem s-o amplasam pe latimea casei, cum vroiam noi... asa ca e posibil sa o facem si in fata, pe lungime, sau sa o facem putin mai ingusta si "constructie cu caracter temporar", ca tot o vroiam noi de lemn, fara fundatie.... vedem care e varianta finala.

Attached Files


Edited by nmirela, 27 June 2008 - 16:20.


#51
LED

LED

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,716
  • Înscris: 10.04.2006

View Postnmirela, on Jun 27 2008, 17:02, said:

Am gasit si schita pe care i-am facut-o proiectantului, conform recomandarilor din CU. Amplasarea casei nu contine si terasa, pe care ramane de vazut unde o vom face. Din CU actual rezulta ca cel putin teoretic nu prea putem s-o amplasam pe latimea casei, cum vroiam noi... asa ca e posibil sa o facem si in fata, pe lungime, sau sa o facem putin mai ingusta si "constructie cu caracter temporar", ca tot o vroiam noi de lemn, fara fundatie.... vedem care e varianta finala.
Vezi ca in mod normal in solicitarea de CU trebuie sa specifici si restul constructiilor, temporare sau nu. Se mai trece cu vederea, dar e bine sa apara acolo.

Edited by LED, 27 June 2008 - 20:45.


#52
nmirela

nmirela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 19.02.2008

View PostLED, on Jun 27 2008, 21:45, said:

Vezi ca in mod normal in solicitarea de CU trebuie sa specifici si restul constructiilor, temporare sau nu. Se mai trece cu vederea, dar e bine sa apara acolo.

O fac demontabila :D ... daca vine cineva si-mi zice ca n-am pus-o unde trebuie  :rolleyes:  , o demontez si o montez in partea alalanta :angel:

Edited by nmirela, 27 June 2008 - 22:59.


#53
nmirela

nmirela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 19.02.2008
Azi au ajuns baietii cu sapatul pe la vre-o 31 de m cand a inceput sa ploua. Ei se gandeau ca maine ar termina. Azi cam toata ziua au tot scos mal din ala nisipos gri albastrui. S-au chinuit ceva...

Vedem noi maine cum mai iese camionul de pe teren... pana la proba drumului de care zicea vimp. Si tot mai ploua.... Noi stam in casa, la bloc, dar baietii care sapa.... Sper sa nu le fi luat apa cortul...

Doua poze... una cu nisipul scos si alta cu apa clipocind prin teava.

Attached Files



#54
waaky

waaky

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 27.11.2007
Salut. Frumoase pozele si informatiile aferente.

La mine de abia s-a publicat pe site-ul primariei hotarirea de aprobare a PUZ-ului, si dupa 30 de zile intra oficial in intravilan, dupa care scot si eu CU, si incep sa fac pasi...

Succes in continuare!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate