Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Redmi K50 in Reteaua Digi

Revolut x Vodafone - Obține ...

Cade internetul la platformele St...
 Rulouri de aluminiu DIY

Magnolia Urban Residence

Despre Monitorizarea Sunetului &#...

Șeful bancii centrale a Polo...
 Ac adaptor HKA 12150EC 230

Dosarul Revoluției: „g...

Difuzor pentru smart Tv

Turul Frantei in Bucuresti mergeti?
 Player fara casti

Ati fi de acord cu gratuitatea pr...

Dynacord Pm600 3

Unitate programare(achizitie comp...
 

O noua statiune: Mamaia Nord

- - - - -
 • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
duculeana

duculeana

  Erou de sacrificiu

 • Grup: Banned
 • Posts: 7,889
 • Înscris: 08.10.2006

Quote

Investitorii de pe litoralul românesc au luat-o înaintea strategiilor guvernamentale de dezvoltare a turismului. Fără tam-tamul politic specific, între Mamaia și Năvodari crește, văzând cu ochii, o nouă stațiune, Mamaia Nord, care are șanse să devină un punct de atracție al litoralului românesc.

Deja, numeroși politicieni sau oameni de afaceri au cumpărat vile sau apartamente în zonă.

Harta litoralului românesc s-a modificat continuu în ultimii ani, mai ales în zona de nord. Practic, Mamaia și Năvodari, pe cordonul dintre Marea Neagră și lacul Siutghiol, sunt acum strâns unite. De-o parte și de alta a șoselei care face legătura între Mamaia și tabăra de copii de la Năvodari s-au ridicat blocuri de locuințe, complexuri hoteliere, vile private și cartiere de lux.

?Zona cunoaște o dezvoltare fabuloasă?

?Acum câțiva ani, aici nu erau decât două-trei campinguri. Acum, zona cunoaște o dezvoltare fabuloasă?, ne-a declarat Cristian Pândichi, directorul unei firme de construcții care a ridicat lângă plaja din Năvodari un bloc cu șase niveluri și are un altul în construcție.

Apartamentele sunt foarte mari, de la 113 la 160 de metri pătrați, iar liftul ?dă? direct în cameră. Prețul pe metrul pătrat pleacă de la 900 de euro și ajunge la 1.250 de euro. Chiar după barierele din capătul de nord al stațiunii Mamaia au apărut peste noapte, aproape de malul mării, mai multe blocuri de locuințe cu aproape 400 de apartamente.

?Jumătate sunt gata și sunt deja cumpărate cu prețuri între 950 și 1.400 de euro pe metrul pătrat de construcție plus TVA?, spune investitorul Constantin Zelca. Apartamentele lui au între 80 și 150 de metri pătrați. Investitorii de la Năvodari sunt privilegiați deoarece plătesc taxe și impozite mai mici decât în Constanța, drept care aici se construiesc de zor unități hoteliere cu grad de confort maxim, dar cu tarife de cazare mai mici decât în Mamaia. Mai la sud de blocul în care are apartament și premierul Călin Popescu-Tăriceanu, același proprietar al hotelului Perla Majestic, Mohammad Murad, a ridicat șapte blocuri identice, de câte 7 etaje. Metrul pătrat de construcție costă aici de la 1.250 la 1.500 de euro.

CARTIERUL PERFECT

Vile de un milion de euro în complexul ?Maria Regia?

În apropiere de vechiul restaurant Hanul Piraților, în Mamaia Sat, s-a ridicat pe malul mării complexul ?Maria Regia?. Construit ca un cartier cu locuințe luxoase, complexul se întinde pe 7,5 hectare, este împrejmuit cu gard înalt din beton și păzit de o firmă a investitorilor. ?Maria Regia? a fost proiectat de un arhitect care a lucrat în Spania și în Franța și aparține omului de afaceri Nicolae Moga, asociat cu fostul prefect de Brăila Mihai Manea.

În incintă, aliniate ca la carte și despărțite de alei și trotuare cu casete florale, sunt construite 46 de vile p?1. Fiecare vilă are în jur de 400 de metri pătrați suprafață construită și 1.000 de metri pătrați de curte gazonată, căldură și apă caldă non-stop, internet, telefonie, grătar exterior legat în interior cu șemineul. Valoarea - 900 de euro/mp de construcție și 300 de euro/mp de curte. O asemenea vilă costă de la 650.000 până la un milion de euro, în funcție de suprafață, având în vedere că sunt 12 modele.

Clinică de chirurgie estetică cu heliport

Proprietarii sunt hotărâți să vândă o parte dintre vile, restul urmând să fie unități de cazare. ?Deschidem pe 1 mai, dar nu știu cât va costa cazarea, este afacerea noastră, așa că interesul este să punem tarife mai mici pentru a atrage cât mai mulți turiști și pentru a-i fideliza. Pot închiria și în sezonul estival, dar și pentru tot anul?, ne spune Nicolae Moga.

Trei vile au fost deja cumpă- rate de Ilie Năstase, Dan Șucu de la Mobexpert și un director de la podgoriile Murfatlar. În capătul dinspre mare al complexului funcționează o pensiune cu vedere la mare, de 3-4 stele, cu camere și apartamente la etaj și un bar și restaurant la parter. Într-o bucătărie imensă se va pregăti mâncarea și pentru turiștii din vile care o vor putea comanda prin telefon.

Hotelul de cinci stele Arena Regia, construit după modelul Coloseumului din Roma, va fi finalizat la 1 august, va avea 80 de camere dintre care șapte apartamente la ultimul etaj. Toate camerele au logii de câte 9,8 metri pătrați, cu deschidere spre curtea interioară, unde vor fi trei piscine cu apă dulce sau apă de mare. La parter va funcționa un centru SPA, unde turiștii vor beneficia de tratamente de recuperare sau de întreținere oferite de medici specialiști de renume.

O altă clinică de chirurgie estetică și la care sunt deja angajați medici veniți din Germania va efectua, cu maximă discreție, operații pentru înfrumusețare și întinerire. Clienții vor putea folosi heliportul amplasat pe clinică pentru a ateriza cu elicopterul, putând coborî, fără a fi văzuți de cineva, direct în camera de hotel sau spre vila închiriată pentru perioada convalescenței. Atât hotelul, cât și clinica au intrări separate dintre stradă, păzite și ele. Nicolae Moga și Mihai Manea au investit în complexul ?Maria Regia? nu mai puțin de 50 de milioane de euro.

ÎN CONSTRUCȚIE

Megarestaurant în Scoica Land

Peste drum de complexul ?Maria Regia?, pe malul lacului Siutghiol, tot în Mamaia Nord, se ridică ?Scoica Land?, un complex de vacanță care aparține fraților Dumitru și Stelian Lascu, întorși din SUA în urmă cu 10 ani. Pe cele 3,5 hectare cumpă rate de la Primăria Năvodari, ei au construit deja un hotel cu 50 de camere, un restaurant, de 80 de locuri și alte 200 de locuri pe o corabie construită deasupra lacului, au amenajat o plajă și un loc de joacă pentru copii, pavat cu dale din cauciuc.

Stelian Lascu spune că, deși pe acte camerele de hotel sunt de trei stele, în realitate ar avea cinci stele. ?Interesul nostru este să avem turiști. Și avem non-stop în timpul sezonului estival, cu tarif de 100 de dolari americani în cursul săptămânii și 100 de euro în weekend?. În incinta ?Scoica Land? se construiește cel mai mare restaurant de pe litoral, cu peste 1.200 de locuri, care va fi gata în luna august.

?Vom avea aici spectacole de cabaret, vor veni soliști din țară și din străinătate, trupe de dans din Cuba, Brazilia și acrobați din China?, susține Dumitru Lascu. La doi pași de restaurant se construiește o piscină de mari dimensiuni, cu terasă. ?Aici, turistul va bea un coniac sau o șampanie, va fuma un trabuc și, pe videoproiectorul de 6x3 metri, va putea urmări Campionatul European de fotbal?.

MALL LA MALUL MĂRII

Constanța va avea Polus Center din 2009

Aglomerație de VIP-uri ieri pe șoseua de centură a Constanței. Reprezentanții companiei Tri- Granit și primarul Constanței, Radu Mazăre, au pus piatra de temelie a celui mai mare centru comercial multifuncțional de la Marea Neagră, Polus Center. Este vorba despre un centru comercial în valoare de 140 de milioane de euro, care se va întinde pe o suprafață de 105.000 metri pătrați, amplasat pe bulevardul Aurel Vlaicu, cea mai aglomerată șosea de centură care leagă nordul și sudul orașului.

Suprafața comercială a investiției va fi de 50.000 de metri pătrați și va include și un hipermarket. Lucrarea va fi finalizată în primul trimestru al anului 2009. Subcontractorii, care au fost selectați din Constanța, vor executa lucrări de 60 de milioane de euro. Polus Center va fi ridicat exact peste drum de hipermarketul Metro și va oferi peste 2.000 de locuri de muncă.

Va avea sub același acoperiș peste 170 de magazine de îmbrăcăminte, mobilă, încălțăminte, electronice, papetărie, bijuterii, un sector alimentar, un cinematograf multiplex și mai multe restaurante. Tot aici vor mai funcționa agenții bancare, de turism, farmacii, case de schimb valutar și alte servicii. Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat că, deși este criticat pentru că aprobă prea multe construcții în oraș, va sprijini compania cu condiția să facă și alte investiții la Constanța.

?Polus Center va avea ca subcontractori firme din Constanța care vor face lucrări de 60 de milioane de euro, cu forță de muncă locală?, a declarat primarul Mazăre. Proiectantul și investitorul Polus Center Constanța este TriGranit, o companie ungară de investiții, dezvoltare și management imobiliar.

Potrivit lui Sandor Nyul, directorul operațional al TriGranit, compania pe care o reprezintă a investit până acum peste 8,5 miliarde de euro în 35 de proiecte de anvergură, în 12 țări din Europa. Cel mai recent mall al dezvoltatorului TriGranit, Polus Center Cluj, a fost inaugurat pe 12 octombrie anul trecut. Din estimările proprii, mallul de la Cluj a avut peste 3,5 milioane de vizitatori de la deschidere până în prezent.Specialiștii imobiliari consideră că mulțimea de cartiere de lux, complexuri hoteliere, vile, blocuri și restaurante va uni, în scurt timp, ceea ce azi sunt două stațiuni distincte, Mamaia și Năvodari.

Complex ?Maria Regia? - finalizare: 1 mai 2008. Este un ansamblu de 46 de vile cu etaj, aflat pe malul mării. Fiecare vilă are 400 de metri pătrați suprafață construită și câte 1.000 de metri pătrați de curte cu gazon. Unele vile vor fi închiriate, altele vândute cu până la un milion de euro.


[ http://evz.ro/imagemanager/images/2008/martie/19/08grag.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Complex ?Scoica Land? - 1 mai 2008. Se află pe malul lacului Siutghiol și constă dintr-un hotel cu 50 de camere, un restaurant cu 80 de locuri și altul de 1.200 de locuri, cel mai mare din țară. O cameră va costa 100 de euro pe noapte.

Blocurile Murad - septembrie 2008. E vorba despre 7 blocuri identice, de câte 7 etaje, cu prețuri de vânzare între 1.250 și 1.500 euro/mp. Blocurile Zelca - 2009. Au fost construite pe malul mării, chiar după barierele de la nordul stațiunii Mamaia. Vor fi disponibile 400 de apartamente cu suprafețe de 80-150 de metri pătrați, care se vând cu 950-1.400 euro/mp.
Sursa

#2
valis24

valis24

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 250
 • Înscris: 24.09.2007
Bai baiatule ce Lido, ce Costa de Azur de ce sa mai mergi acolo cand poti sa stai cu 100 de euro si la Mamaia in camp, langa un oras de tigani si sa faci baie intr-o mare rosie de la rafinarie. Ce mai, familia Simson (sau cum le-o zice).

#3
turbo trabannt

turbo trabannt

  gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 20,519
 • Înscris: 18.05.2006
pana si americanii s-au tirat de pe coasta de azur romaneasca . keep dreaming....

topic clar de caterinca. cu asemenea articol, competent ca si heliportu in clinica de estetica...  :lol:  :lol:  :lol:

#4
Courage

Courage

  Founder

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 21,103
 • Înscris: 26.11.2001
Da, de construieste de zor in nordul statiunii Mamaia.
Inspre Mamaia blocuri inghesuite + densitate mare/mp + turistii...

Spre Navodari situatia este mai buna, adica vile mai mult sau mai putin cochete + blocuri de 3-4 etaje (destul de rare).

Din pacate, spre Navodari apare Petromidia (ca un cosmar), iar plaja nu este inghrijita, dar e.. pustie :D

Mai est loc in Mamaia - Nord, insa daca nu o fac cu cap.. va arata ca Pipera (aglomerata, mizera si fara cai de acces)

#5
ADE789

ADE789

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 276
 • Înscris: 04.02.2007
Gemenii marii, turnuri de 18 etaje

“Mai aproape de cer” decat toate proiectele rezidentiale incepute pana acum in Mamaia Nord,  se va ridica un proiect unic numit “Gemenii Marii”, pe o suprafata de teren de 6.195 mp, ce va cuprinde doua cladiri cu un regim de inaltime de P+18 , cu 214 apartmente si 226 locuri de parcare. Viitorii locatari vor beneficia de o panorama extraordinara atat catre Marea Neagra cat si catre lacul Siutghiol. Cele doua cladiri ale complexului au in componenta 3 niveluri de parcari supraterane, spatii comerciale, centru SPA si sala de fitness, apartamente cu 2 camere si penthouse-uri cu 3 si 5 camere.


Complexul  “Gemenii Marii” reuneste 192 apartamente cu 2 camere, spatioase si compartimentate modern, ce se regasesc intre etajele 2-13, 22 penthouse-uri de 3 si 5 camere cu terase generoase, intre etajele 14-17. Fiecare apartament ofera un nivel de confort superior.

http://www.euroest.r...ea-proiectului/

#6
claudiu.matei

claudiu.matei

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 129
 • Înscris: 21.10.2006
Ehhh gata cu constructiile. Oricum Mamaia a devenit un kitsch notoriu, o uratenie rar intalnita si foarte scumpa. Coloseumul ala e sub orice critica, cea mai urata cladire din mamaia. Scoica land cel mai mare kitsch. Ba baietilor, daca tot bagati milioane de euro, angajativa una arhitect cu gust.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate