Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate
 Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?
 Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...

Motorul se intrerupe la gropi si ...
 

Tutorial resoftare SE W660i

- - - - -
  • Please log in to reply
879 replies to this topic

#1
morpheusdj

morpheusdj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,036
  • Înscris: 21.05.2004
Eu si multi altii, in aceasta perioada, am achizitionat de la Orange telefoane SE W660i.

Cum se intampla cu telefoanele cumparate de la Orange, sunt resoftate de catre Orange (nu cunosc motivul pentru care Orange face aceasta imbecilitate), cu un soft penibil, ceea ce face ca utilizatorii sa nu se bucure cu adevarat de telefon. Lipsesc meniurile originale SE, lipsesc animatiile din meniuri, pictograme, imagini etc.

In schimb, puteti sa profitati de ofertele Orange, care sunt foarte avantajoase financiar, si sa va resoftati acasa telefonul, cu ajutorul unui mic software si a catorva fisiere.

La finalul operatiunii veti avea un telefon ca oricare altul din aceeasi gama, cu softul original SE, singurul indiciu cu privire la originea telefonului fiind logo-ul Orange de pe telefon.

Atentie, acest tutorial este pentru reoftarea telefonului, nu pentru deblocarea lui. In traducere libera, prin resoftare, telefonul nu va putea fi folosit decat cu cartele Orange. Pentru decodare, va trebui sa apelati la un service autorizat si sa platiti un tarif. La fel trebuie sa procedati si pentru a face rost de programele necesare de pe internet, asa ca eu va sfatuiesc sa apelati la un service de telefoane, decat sa va bateti voi capul, mai ales daca nu sunteti avizati cat de cat in domeniu.

Ok, sa incepem.

1. Descarcati toate fisierele atasate din acest post, apoi dezarhivati-le (mai putin fisierul HB1_06_Gen_CDA102568_4_R8A_GENERIC_MEDITERR, care trebuie sa raman in forma sa originala, de arhiva zip).

2. Dupa dezarhivare, faceti pe desktop un folder cu numele firmware, in care puneti fisierul W660_R8BB001_FS_MEDITERR_RED52.fbn, fisierul W660_R8BB001_MAIN_GENERIC_FY_RED52.mbn si arhiva zip de mai sus pe care nu este nevoie sa o dezarhivati.

3. Pregatiti telefonul pentru operatiune. Asigurati-va ca telefonul este incarcat macar 50% inainte de a incepe si ca aveti la indemana cablul USB care era in cutia cu telefonul. Scoateti bateria din telefon pentru cateva secunde si apoi puneti-o la loc fara sa porniti telefonul.

4. Conectati cablul USB la calculator dar nu conectati inca telefonul.

5. Deschideti programul Seetool2lite si faceti urmatoarele operatiuni:
- in meniul ,,Phone Type,, alegeti W660i ;
- dati click pe butonul ,,Add,, si selectati fisierul ,,W660_R8BB001_MAIN_GENERIC_FY_RED52.mbn,, ;
- dati din nou click pe butonul ,,Add,, si selectati fisierul ,,W660_R8BB001_FS_MEDITERR_RED52.fbn,, ;
- in meniul ,,MISC files,, selectati fisierul ,,HB1_06_Gen_CDA102568_4_R8A_GENERIC_MEDITERR,, ; atentie, fisierul trebuie sa ramana sub forma de arhiva zip.
- apasati butonul Flash, tineti apasata tasta C pe telefonul si, simultan, conectati telefonul;

6. Daca ati urmat corect acesti pasi, va incepe procesul de resoftare. Va dura undeva intre 5 si 10 min, este ceva normal, operatiunea nu este instantanee. Nu deconectati telefonul in acest timp sau cablul USB de la calculator.

7. Dupa terminarea resoftarii, deconectati telefonul de la cablul USB si porniti-l. Va aparea pe ecran logoul SE si apoi o fereastra cu mesajul ,,Please wait,, , pana cand telefonul va termina o serie de operatiuni. Acest proces dureaza aprox 1-2 min.

8. Felicitari, aveti acum un telefon Orange free.

ATENTIE: procesul de resoftare duce la pierderea tuturor datelor din telefon (mesaje, contacte, note, setari, teme, jocuri etc.). Salvati-le inainte de efectuarea operatiunii.

ATENTIE: nu sunt responsabil pentru eventualele probleme/defectiuni aparute in procesul de resfotare. Aceasta opreatiune se efectueaza pe riscul vostru.

Multumiri celor din aceasta arie a forumului care se ocupa de punerea la dispozitie a firmware-ului necesar si a instructiunilor pentru folosirea programului Seetool2lite.

Attached Files



#2
TheAlphonso

TheAlphonso

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 18.11.2005
Trebuia sa postezi la sticky-ul Tutoriale, nu intr-un thread separat.

O observatie totusi: in urma resoftarii cu R8BB001 partea audio a telefonului va avea de suferit: se va auzi mai incet iar la volum aproape de maxim MEGABASS-ul va fi inexistent. Va trebui sa va inlocuiti driver-ele audio pentru a va aminti ca totusi ati cumparat un W si nu altceva.

Pentru cine vrea sa isi inlocuiasca drivere-ele audio uite un pack pe care il recomand:
Attached File  Peter__s_v2__W880_Extreme_.zip   262.36K   1118 downloads

PS: Credit goes to PedroPS from http://forums.se-nse...p...79&hl=peter

#3
morpheusdj

morpheusdj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,036
  • Înscris: 21.05.2004
The Alphonso, m-am gandit ca nu eu trebuie sa il urc acolo, de aia am deschis un thread separat.

O alta intrebare, acel pack este pentru W880, se potriveste si la @660? Am vazut ca driverele sunt universale din instructiunile lui, dare as vrea sa fiu sigur.

Daca se potriveste l-as instala si eu, evident :).

Inca ceva, in descrierea pack-ului apare ,,Peter's Acoustics, Version 2 for R8BA024 firmware, Especial version for Wxx acoustics lovers,, , iar versiunea mea de software este R8BB001. Am incercat sa fac update cu serviciul de actualizare din telefon, dar imi spune ca am deja cel mai recent software. Ar trebui sa fac update cu SEUS?

Si te-as mai ruga, ca sa nu citesc iar 1000 de posturi, sa-mi spui cu ce se face cel mai bine acest update al driverelor. Merge tot cu seetool?

Edited by morpheusdj, 26 December 2007 - 20:10.


#4
novace

novace

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 220
  • Înscris: 08.07.2007
Multumim mult !
O intrebare , de pe ce data este versiunea aceasta de firmware ? .. sa nu o instalez degeaba si sa constat ca este mai veche decat cea de la orange sau mai buguita :D
Apropo, daca pana in momentul de fata ai intampinat erori cu acest firmware :P

#5
cedry2kio

cedry2kio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 24.12.2007
merge perfect,dar am o rugaminte:puteti posta si softul de orange k dak e sa se buleasca telu sa il bag pe acela de la orange k asa s-a dus garanitia>si inca cv:cum se baga driverul de sunet aceala nou de e postat aici??Multumesc anticipat

#6
morpheusdj

morpheusdj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,036
  • Înscris: 21.05.2004
Este cea mai noua versiune de software, cea atasata in primul post. Am incercat eu aseara sa fac update cu SEUS si este ultima versiune.

Pentru softul de la Orange vedeti topicul ,,Cereri de donwload de pe Top Sony,, , o sa il gasiti atasat acolo.

Deocamdata eu nu am observat bug-uri, dar nici nu ma pot pronunta in 2 zile.

Asa, per total, fata de un W810i, W660i este un pic mai rafinat, s-a acordat multa atentie detaliilor, calitatea audio in timpul convorbirilor este mai buna, volumul a crescut si el.

Aplicatia walkman are o noua interfata, este versiunea 2.0, acum se regaseste si TrackID pe telefon, cititorul de RSS parca a fost imbunatatit, la fel si browserul de net.

Ca sa inchei scurta descriere, este un telefon foarte bun pentru nevoile mele, sper sa reziste in timp, ins are un singur dezavantaj, lipseste blit-ul, pe care eu il foloseam de cele mai multe ori pe post de lanterna. In rest, deocamdata, nu am ce sa ii reprosez.

Despre diver-ul audio, eu inca astept un raspuns de la Alphonse sau de la cineva care a incercat sa il foloseasca, pentru ca am sentimentul ca este incompatibil cu telefonul sau cu varianta de soft de pe telefon.

In cateva zile ne vom lamuri si cu driverele audio, intre timp bucurati-va de noua fata a telefonului vostru.

Edited by morpheusdj, 27 December 2007 - 20:57.


#7
Painside

Painside

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 23.07.2007
Mersi mult morpheusdj si greny!
Works like a charm!  :D
Cat despre sunet sincer sa fiu nu simt nici o diferenta. Nici nu pot sa dau la maxim cu castile in urechi. Eu ma gandeam sa imi pun driverele vechi , dar se pare ca nu e nevoie. :walkman:

#8
cedry2kio

cedry2kio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 24.12.2007
Morpheus dj o mica rugaminte la tine:daca poti si daca vrei pe acest forum sa bagi cand apare cel mai nou soft pentru acest telefon,w660i.Si nota 10 pentru tn si tutorialul tau a mers perfect.Si inca o mica rugaminte:dak ai tu in calc sau poti sa postezi aici softul de w660i de la orange,am cautat in cereri download de pe top sony si am gasit ceva dar nu era tocmai ce trebuie si nu prea erau detaliate.Baga-l si tu daca vrei te rog frumos.Si sa postezi,daca ai reusit sa bagi acel driver de sunet.Am incercat eu cu far manager si identifica telefonu ca fiind k800i si vede acele 2 directoare ca fiind goale.
p.s :fac cinste cu invitatii pe warez_spam si torrentbits dak postezi softul de la orange. O zi buna si inca o data nota 10.

Edited by cedry2kio, 28 December 2007 - 09:45.


#9
TheAlphonso

TheAlphonso

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 18.11.2005

View Postmorpheusdj, on Dec 26 2007, 19:43, said:

The Alphonso, m-am gandit ca nu eu trebuie sa il urc acolo, de aia am deschis un thread separat.

O alta intrebare, acel pack este pentru W880, se potriveste si la @660? Am vazut ca driverele sunt universale din instructiunile lui, dare as vrea sa fiu sigur.

Daca se potriveste l-as instala si eu, evident :).

Inca ceva, in descrierea pack-ului apare ,,Peter's Acoustics, Version 2 for R8BA024 firmware, Especial version for Wxx acoustics lovers,, , iar versiunea mea de software este R8BB001. Am incercat sa fac update cu serviciul de actualizare din telefon, dar imi spune ca am deja cel mai recent software. Ar trebui sa fac update cu SEUS?

Si te-as mai ruga, ca sa nu citesc iar 1000 de posturi, sa-mi spui cu ce se face cel mai bine acest update al driverelor. Merge tot cu seetool?
Pack-ul respectiv este compatibil cu W660 - eu il folosesc in prezent.

In ceea ce priveste descrierea pack-ului, versiunea de firmware R8BA024 nu este pt. W660 ci pt. W880. Ceea ce ai tu acum, si anume R8BB001 este ultima versiune de firmware pt. W660 - deci nu e nevoie sa faci update cu SEUS.

Update-ul driverelor de sunet se face cel mai usor cu FAR:
Attached File  Far.part1.rar   1.81MB   662 downloads
Attached File  Far.part2.rar   1.81MB   539 downloads
Attached File  Far.part3.rar   1.39MB   536 downloads

1. Instalati Farmanager170.exe din atasament.
2. Copiati continutul arhivei SEFP_ALL_CIDS.zip in directorul unde ati instalat FAR in subdirectorul Plugins. Executati sefp0.10.0.51patch.exe.
3. Porniti FAR, apasati ALT-F1, apoi tasta zero 0
4. Selectati ca in imagine: Attached File  db2020mz1.jpg   57.65K   1821 downloads
5. Duceti-va in FS\IFS\settings\acoustic
6. Stergeti toate fisierele care au acelasi nume si extensie ca cele din arhiva "Peter__s_v2__W880_Extreme_.zip"  
7. Copiati din "Peter__s_v2__W880_Extreme_.zip" toate fisierele care va intereseaza (Monster Bass sau Soft Bass, DRC ON sau OFF si/sau Farfields) in FS\IFS\settings\acoustic.
8. Duceti-va inapoi in settings, apoi in IFS si apoi in .. pt. a iesi corect din FAR.
9. Enjoy

#10
TheAlphonso

TheAlphonso

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 18.11.2005

View Postcedry2kio, on Dec 28 2007, 09:43, said:

Morpheus dj o mica rugaminte la tine:daca poti si daca vrei pe acest forum sa bagi cand apare cel mai nou soft pentru acest telefon,w660i.Si nota 10 pentru tn si tutorialul tau a mers perfect.Si inca o mica rugaminte:dak ai tu in calc sau poti sa postezi aici softul de w660i de la orange,am cautat in cereri download de pe top sony si am gasit ceva dar nu era tocmai ce trebuie si nu prea erau detaliate.Baga-l si tu daca vrei te rog frumos.Si sa postezi,daca ai reusit sa bagi acel driver de sunet.Am incercat eu cu far manager si identifica telefonu ca fiind k800i si vede acele 2 directoare ca fiind goale.
p.s :fac cinste cu invitatii pe warez_spam si torrentbits dak postezi softul de la orange. O zi buna si inca o data nota 10.
Cum adica ai cautat in "Cereri download TOPSONY" si nu ai gasit ce trebuie ?!
Attached File  W660_R8BB001_FS_MAIN_ORANGE_RED52..part01.rar   1.91MB   377 downloads
Attached File  W660_R8BB001_FS_MAIN_ORANGE_RED52..part02.rar   1.91MB   296 downloads
Attached File  W660_R8BB001_FS_MAIN_ORANGE_RED52..part03.rar   1.91MB   280 downloads
Attached File  W660_R8BB001_FS_MAIN_ORANGE_RED52..part04.rar   1.91MB   285 downloads
Attached File  W660_R8BB001_FS_MAIN_ORANGE_RED52..part05.rar   1.91MB   287 downloads
Attached File  W660_R8BB001_FS_MAIN_ORANGE_RED52..part06.rar   1.91MB   273 downloads
Attached File  W660_R8BB001_FS_MAIN_ORANGE_RED52..part07.rar   1.91MB   282 downloads
Attached File  W660_R8BB001_FS_MAIN_ORANGE_RED52..part08.rar   1.91MB   275 downloads
Attached File  W660_R8BB001_FS_MAIN_ORANGE_RED52..part09.rar   1.91MB   282 downloads
Attached File  W660_R8BB001_FS_MAIN_ORANGE_RED52..part10.rar   1.91MB   281 downloads
Attached File  W660_R8BB001_FS_MAIN_ORANGE_RED52..part11.rar   1.91MB   275 downloads
Attached File  W660_R8BB001_FS_MAIN_ORANGE_RED52..part12.rar   1.91MB   292 downloads
Attached File  W660i_CDA102804_39_R4A_Orange_RO_Romania.zip   1.82MB   406 downloads
Data viitoare citeste cu atentie un topic cand te intereseaza ceva.

#11
cedry2kio

cedry2kio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 24.12.2007
mersi mult ptr fisiere urcate.Si care driver merge mai bine ,adica care il recomanzi ca le-am incercat pe toate si nu prea se obesrva vreo diferenta.

Edited by cedry2kio, 28 December 2007 - 21:32.


#12
cedry2kio

cedry2kio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 24.12.2007
Se poate decoda acest tel?Ca am un prieten care avea softul de orange pe el,l-a dus la decodat,i-a luat 600 de mii si i-a spus ca daca o sa se schimbe softul telefonul o sa se codeze la loc in Orange.Am citit niste posturi si am vazut ca telefonale cu cid 52 nu se pot decoda acasa si decodarea costa 1.1-2 mil.Daca se poate decoda va rog rumos sa postati aici,ca am nevoie de o decodare si nu am chef sa dau 2 mil ptr o decodare.PLSSSSSS

#13
novace

novace

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 220
  • Înscris: 08.07.2007

View Postcedry2kio, on Dec 29 2007, 13:52, said:

Se poate decoda acest tel?Ca am un prieten care avea softul de orange pe el,l-a dus la decodat,i-a luat 600 de mii si i-a spus ca daca o sa se schimbe softul telefonul o sa se codeze la loc in Orange.Am citit niste posturi si am vazut ca telefonale cu cid 52 nu se pot decoda acasa si decodarea costa 1.1-2 mil.Daca se poate decoda va rog rumos sa postati aici,ca am nevoie de o decodare si nu am chef sa dau 2 mil ptr o decodare.PLSSSSSS

Resofteaza-l si scapi si de softul puturos de Orange si de restrictira de a folosii doar cartelele lor !
Bafta :P

#14
cedry2kio

cedry2kio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 24.12.2007
eram fraier .Io il resoftasem cu 2 zile in urma si nu stiam ca e si decodat.Mersi ptr inf.Si apropo:merg toate cartelele

#15
TheAlphonso

TheAlphonso

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 18.11.2005
Telefon W660 cumparat de la Orange Romania de la Best Deal, resoftat cu R8BB001 poate fi folosit si cu Vodafone???

#16
cedry2kio

cedry2kio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 24.12.2007

View PostTheAlphonso, on Dec 29 2007, 22:25, said:

Telefon W660 cumparat de la Orange Romania de la Best Deal, resoftat cu R8BB001 poate fi folosit si cu Vodafone???
cand ii pui acest soft se deblocheaza automat da sa nu-i ii faci update cu seus ca se codeza la loc in orange.La mn a mers.Asa si la un tovaras:l-a dus la decodat si i-a bagat soft r8bb001 si i l-a  decodat.Per total merge da sa nu-i fi facut update cu SEUS nici cand avea soft de Orange si nici cu softul de acum ca o se se bage nu stiu ce protectie si o se coste decodare cam 1mil -2mil.
      Si ce driver de sunet ai bagat?care din ele ca le-am incercat pe toate si cu drc on si off si nu prea se simte diferenta.

#17
vliulian

vliulian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 05.12.2007
Buna ziua! Mi-am luat de curand un w660 de la orange si vreau sa ii schimb softul. Dar cum fac sa il salvez pe cel vechi din telefon?
Multumesc mult!

#18
yooman

yooman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 13.02.2007

View Postvliulian, on Dec 30 2007, 10:46, said:

Buna ziua! Mi-am luat de curand un w660 de la orange si vreau sa ii schimb softul. Dar cum fac sa il salvez pe cel vechi din telefon?
Multumesc mult!

Nu e nevoie sa salvezi softul vechi... singurul lucru care trebuie salvat inainte de a flashui telefonu este gdfs-ul  :D
Dupa aia, daca vrei sa te intorci la portocala, pur si simplu il flashuiesti cu soft de orange
Vad ca in pagina asta ai tot ce iti trebuie: si softu generic si cel de orange

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate