Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat de riscant e sa rezerv un hot...

Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...
 Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...

Cu autorulota prin jud. Buzau

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...
 Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto
 Ariston "Genus One+" 24kw...

Saci moloz - unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare
 

Linkuri catre siteuri importante, bune sau nu

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#19
claudiuvior

claudiuvior

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 127
  • Înscris: 29.11.2005
Repet si eu ce spunea ciuly. "Nu mai aberati". De unde pana unde ati reusit sa spuneti ca aceste link-uri nu au nici o importanta pentru site-ul omului ????

Un articol despre " serach ranking factors ", pe site-ul SEOMOZ.ORG (cunoscatorii SEO ar trebui sa stie despre ce este vorba), in care, vei gasi importanta fiecarui factor care ajuta sau nu la rank-ul site-ului tau. Vei/veti observa ca link-urile catre alte site-uri, din acelasi domeniu, au o importanta destul de mare. Nu este un articol scris de x,y de pe nu stiu ce forum-uri, este un articol scris de anumite persoane, care au ceva de`a face cu acest domeniu. Informatii folositoare mai poti gasi si pe forum : webmasterworld.com, highrankings.com, searchenginewatch.com. Alte site-uri din domeniu : bruceclay.com, enquiro.com Enjoi, vei gasi multe lucruri importante si utile.

Pe site-ul lui Bruce Clay, poti gasi si un cod al eticii SEO, tradus aici, Codul de etica SEO

Sper sa iti fie de ajutor informatiile mele.

Bafta cu site-ul...

Edited by claudiuvior, 08 November 2007 - 16:34.


#20
ciuly

ciuly

    dus cu pluta pe apa sambetei

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,848
  • Înscris: 17.03.2004
"eu daca as fi in locul lu gogu nu as da nici un fel de importanta la o astfel de schema."
inca sustin ceea ce am spus. si nu e aberatie, este cat se poate de logic, am si explicat de ce.

se intampla. ok, dar foarte rau.
asta probabil explica de ce sunt atatea site-uri junk care nu fac altceva decat sa preia informatie din varii locuri.
eu de ex avand un director web, am observat de cateva ori site-uri care azi erau cu o tona de "copy-paste"-uri de pe diverse site-uri (de ex gsm) si dupa x luni, erau pline de ad-uri. is site-uri din alea ca dai search pe gogu si apar ele primele, si cand intri, nu stii unde sa dai click fara sa nimeresti vreo reclama. dar ma rog, gogu stie mai bine.

#21
ceoby

ceoby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 24.08.2004
Da, am mai citit si intradevar linkurile catre siteuri din acelasi domeniu creste relevanta continutului tau, nu stiu dac PR dar creste valoarea continurului si implicit a keyword-ului ;)

#22
Krumel

Krumel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,371
  • Înscris: 19.05.2004

View Postclaudiuvior, on Nov 8 2007, 16:30, said:

Repet si eu ce spunea ciuly. "Nu mai aberati". De unde pana unde ati reusit sa spuneti ca aceste link-uri nu au nici o importanta pentru site-ul omului ????

Link-urile nu au, mai ales daca nu ai continut related.

Scraping sites - site-urile care fura continut, posteaza link-uri catre alte site-uri din posturile facute de catre autori.
Crezi ca daca un blog care fura continut si are posturi din diferite "nise"...o sa creasca in ochii SE`s pentru ca pune link-uri catre alte site-uri?

Asta ar insemna ca putem pune link-uri la greu pe site-uri ca sa ne vada motoarele....si atunci de rost mai au IBL-urile?

Ca sa fii catalogat dupa continut si sa cresti nu ai nevoie sa dai link-uri, ci sa iei. Faptul ca dai link-uri nu iti aduce PR sau importanta in SERPs. Asta o fac IBL-urile.

Google avea o optiune de cautare a site-urilor "related" care cataloga site-urile ce aveam continut din domenii asemanatoare. Acum optiunea numai e valabila, Google renuntand la catalogarea facuta de ODP.

Nu pui link catre un site ca sa iesi la cautari, ci iei link-uri catre site.



View Postceoby, on Nov 9 2007, 02:03, said:

Da, am mai citit si intradevar linkurile catre siteuri din acelasi domeniu creste relevanta continutului tau, nu stiu dac PR dar creste valoarea continurului si implicit a keyword-ului ;)

Asa cum am mai spus, sint o serie de factori care influienteaza ranking-ul unui site, iar outgoing links nu e asa important decat ptr. useri. Iar site-ul trebuie facut catre useri. Outgoing links pot doar cataloga un continut. Te poti selecta pe o anumita "nisa" dar nu si creste in rankings.

Link-ul pus de claudiuvior catre sursa din SEOmoz arata care sint factorii si nu care e factorul.
Sint mai multi factori care eticheteaza un site. Vorbim de factori si nu de un singur factor.

#23
altrixd

altrixd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 22.10.2004
Ca un test, nu ca as face parte din grupul guru al seo, review cateva jocuri, aproximativ 40 la numar, text scris in integritate de mine, analizate pe google dupa rezultatele inainte de a adauga articolele pe site, cateva dintre ele, fara link carte creatorul jocului si site-ul propriu al jocului. Articolele au fost adaugate in timp, cam 1,2,3 pe zi. Articolele care aveau linkuri catre producator, site, au urcat mult mai sus decat cele care nu aveau link. Oricum seo din punctul meu de vedere se bazeaza pe anumite teste, si eventual se realizeaza teste pe aceeasi categorie de interes, si cam cu aceleasi rezultate. Vei vedea, ce faci, sau ce nu faci bine.

#24
Krumel

Krumel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,371
  • Înscris: 19.05.2004
altrixd, esti sigur ca ai urcat doar pentru ca ai pus link catre alte site-uri? Sau mai sint si alti factori?

Poti sa imi trimiti un PM cu site-ul respectiv?

Cat despre guru sau ne-guru, astea sint doar pastile cu invidie. In .ro nu prea isi au rostul guru in multe domenii.

#25
darkstar_tfd

darkstar_tfd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 461
  • Înscris: 18.08.2005

View PostKrumel, on Nov 12 2007, 14:22, said:

altrixd, esti sigur ca ai urcat doar pentru ca ai pus link catre alte site-uri? Sau mai sint si alti factori?

Am mai auzit posibilitatea asta la destul de multe persoane care lucreaza pe SEO si inafara Romaniei ( adica utilizatori cu retele de sit-uri nu doar de joaca ) , cum ca ar fi bine sa pui linkuri catre site-urile importante. Dar personal nu stiu nimic despre asta. E user friendly, dar nu stiam / stiu sa fie ceva bun si pt motoarele de cautare.

Tind sa fiu de acord cu tine Krumel, insa aici ca si in alte discutii de genul , parerile sunt impartite. Si pentru asta e bine sa asculti ce au de zis si ceilalti.

#26
w3bmaster

w3bmaster

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 454
  • Înscris: 29.03.2006
Asta cu linkuri catre situri consacrate e tare aberanta ideea parerea mea

In fine dupa cum a declarat ceoby nu se pricepe nimeni la SEO asta e :))))) pacat ca contu meu bancar zice alceva :))

#27
Krumel

Krumel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,371
  • Înscris: 19.05.2004
Cacofonia ce zice?

#28
robertmihaileanu

robertmihaileanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 27.08.2007
Krumel, dupa cum se stie, modalitatea prin care Google ordoneaza cautarile se aseamana foarte mult cu metoda umana a recomandarilor. Astfel, daca 10 oameni iti spun ca intr-un magazin X gasesti oua, atunci tu vei sti ca in magazinul ala sunt oua. La fel si in Google. De asemenea, daca un renumit profesor universitar recomanda un student pentru un job, studentul care primeste recomandarea respectiva are, din start, un avantaj in fata celorlalti (exemplul e realativ, sa nu ne legam, va rog, de calitatea invatamantului romanesc si alte tampenii). Daca doi profesori universitari recomanda un student, atunci studentul respectiv are un avantaj si mai mare in fata contracandidatilor sai. La fel si in Google, cu link-urile de pe alte site-uri.
Totodata, daca profesorul respectiv, care se bucura de credibilitate (trust in G), recomanda tot felul de ciumpalaci, credibilitatea lui scade. DAR, daca profesorul respectiv recomanda studenti buni, credibilitatea lui creste (e logic, sper). Sau, alt exemplu. Ii recomanzi unui prieten un medic bun. Daca medicul respectiv are multe recomandari (link-uri de pe alte site-uri in Google), notorietatea lui creste. DAR si increderea prietenului tau in tine creste daca medicul respectiv este bun. Acum intelegi de ce cred eu ca link-urile catre site-uri de incredere sunt bune?
Nu a zis nimeni ca trebuie sa ne apucam sa umplem paginile web cu link-uri catre Casa Alba, Yahoo sau Apple si apoi sa asteptam PR update-ul. La fel cum nu zice nimeni ca iti faci cont pe linkworth, depui 50.000 E in cont si astepti PR update-ul. Am spus doar ca e o metoda (foarte buna dpmdv, avand in vedere exemplul pe care-l dadeam mai sus; crede-ma stiu cat seo n-am facut pentru blog-ul ala si cunosc si alte metode de a-mi afla IBL-urile, in afara de link:www.site.ro pe G). Coroborata cu celelalte, da rezultate.

P.S.: la exemplele de mai sus se pune si problema de relevanta (ca in G): daca tu recomanzi un stomatolog despre care spui ca este foarte bun, dar prietenul tau stie ca tu nu ai fost niciodata la stomatolog, atunci recomandarea ta nu prea are valoare. Facand o paralela la Google, daca un site despre animale are link-uri catre site-uri despre fizica cuantica, atunci, normal, nu prea conteaza.

#29
wallgames

wallgames

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 07.03.2006
Oare nu am inteles eu bine sau tu te referi la IBL si nu la link-uri din site-ul tau spre alt site (cum este topicul) ???

#30
robertmihaileanu

robertmihaileanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 27.08.2007
Ma refer la ambele. Citeste cu atentie. Iti scot, totusi, ideile principale:
- algoritmul G e asemanator "principiului recomandarilor" in viata reala;
- cel recomandat primeste incredere si relevanta (IBL);
- daca recomanzi (outgoing links) lucuri/persoane etc de proasta calitate, vei pierde increderea celor din jur; daca recomanzi chestii de buna calitate, vei deveni un factor de referinta in cercul tau de prieteni; la fel, cred eu, functioneaza lucrurile si in G;
- la fel, daca nici nu esti recomandat, nici nu recomanzi ("recomandare" nu neaparat in sensul strict, ci cu intelesul de a exprima opinii, pareri etc), nu prea existi; le fel si in G.

Sper ca acum ati inteles la ce ma refer. Sper sa nu trec iar prin aceeasi faza de acum doua saptamani. :)

Edited by robertmihaileanu, 16 November 2007 - 08:52.


#31
ceoby

ceoby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 24.08.2004
Multumesc celor care s-au implicat sa dea un raspuns. Eu Deja sunt convins ca este important pt un site serios sa aive linkuri catre siteuri relevante cu continutul sau. E deja verificat ! Fara indoiala cei care conduc motoarele de cautare gandesc sanatos si fac cam ceea ce zice si robertmihaileanu. Tote siteuril bune sunt cele indreptate catre nevoile utilizatorilor.

#32
Krumel

Krumel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,371
  • Înscris: 19.05.2004
Repet, e vorba de factori si nu de factor. Daca pui un link catre un site...nu o sa iesi doar din asta la cautari, ci conteaza si alti factori.
SEO e o suma de factori si nu un factor.

'robertmihaileanu said:

algoritmul G e asemanator "principiului recomandarilor" in viata reala
Foarte adevarat.
"principiului recomandarilor"  face parte din sistemul piramidal de (obtinere de) autoritate.

In cazul link-urilor:
Daca primesti link-uri, esti sustinut si primesti autoritate.
Daca dai link-uri, sustii si dai autoritate.

In cazul continutului asemanator, cu link-uri:
Continut asemanator cu link relevant catre o sursa: etichatare ca fiind related fata de sursa + sustinere a sursei.
Etichetarea related de continut face ca acea pagina sa apara datorita contintutului in cautari (etichetare) ,dar sustinut de IBL-uri.

Iesirea pe pozitii bune la rezultate tine tot de site-ul vostru si nu de link-ul catre o alta sursa.

Toate astea sint sustinute de relevanta.

Deci, daca pui un link catre o sursa (chiar si relevanta), nu iesi mai bine la cautari...pentru ca sint multi alti factori de indeplinit.
Punerea de un link catre o sursa poate ajuta...doar in cazul indeplinirii unor criterii si factori de evaluare a lui Google.

Asta e partea de SEO, dar trebuie sa tineti cont si de vizitator.

Obtii autoritate in ochii vizitatorului daca pui link catre o sursa autorizata si relevanta?

ceoby, link-urile si continutul asemanator, dar si puterea site-ului tau fac un site sa iasa la cautari...link-ul pus catre un alt site doar te eticheteaza ca avand contintu asemanatori si deci devii relevant pentru o anumita cautare. Dar deja faci asta folosind IBL-uri.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate