Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

INCALZIRE cu aer conditionat

* * * * * 15 votes
  • Please log in to reply
17815 replies to this topic

#12565
theionutzradu1991

theionutzradu1991

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,553
  • Înscris: 28.11.2017
Dar oare cum s-ar comporta UE montata intr-un solar!?

#12566
bluke424

bluke424

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 30.06.2011

View PostAroundYou, on 08 ianuarie 2022 - 16:35, said:

campnou@
Panasonic are airflow deosebit de mare inca de la trepte mici si, sincer, nu prea am trait cu vreun alt aparat de capacitate apropiata pe care sa-l vad ca arunca aerul asa departe si inca de la treapta 1; comparat cu alte marci, doar cu alde fujitsu probabil ca se poate la chestiunea asta; asta dintre "japonezi". Or mai fi si alte marci tot asa, dar nu am avut poate eu ocazia sa vad. Nu ca asta e neaparat o chestie buna pt mine (am mai zis ca am pierdut la confort), doar ca asta e filozofia lor de lucru; se pare ca atunci cand vrei sa climatizezi un spatiu mai mare de lucrul acesta e nevoie -inclusiv in cazul meu unde am spus ca ma ajuta mult si planul casei. Inca odata repet, am tinut cont de acest aspect inainte de achizitie; ce am trecut prea usor cu vederea (sau n-am bagat prea mult de seama) a fost lipsa unei trepte normale si mai mici, cu un airflow deci mai mic si, desigur, cu zgomot mai mic.
Ceea ce obtii tu deci cu treapta 3 (cu 550mc/h) obtin eu cu treapta 1 (582 mc/h), asa ca nu e de mirare.
degeaba aruncă aerul departe încă de pe setarea 1 dacă e foarte gălăgios și nu te poți relaxa lângă el. nu mai vorbim de dormit.

ideal ar fi un aparat cu cât mai multe trepte (5-6), unde treapta 1 să fie cât mai silențioasă, chiar dacă nu aruncă aerul prea departe.

Edited by bluke424, 09 January 2022 - 10:43.


#12567
campnou

campnou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,268
  • Înscris: 10.05.2011
Ap de care vb este într-un hol, nu mă deranjează zgomotul,oricum nu e zgomotos.

#12568
hvac

hvac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 16.12.2020

View Postluxury54, on 09 ianuarie 2022 - 04:30, said:

interesante specificatii pe site-ul lg, ma mir totusi ca face peste 17000 BTU cu o UE de 25kg si doar 0,7 kg incarcatura freon...compresorul pare potent mai ales daca-i ofera atata garantie, are radiator dublu strat? la 100w modulare minima ai masurat de curiozitate sa vezi temp. aerului refulat? cei 100w sunt pe racire sau incalzire? stie sa moduleze incontinuu sau l-ai mai prins si in On/Off-uri dese? cand l-ai cumparat stiai despre comportamentul sau sau era matza-n sac, te-ai dus pe risc?
cum sta pe partea de degivrare, tot asa ca la restul entry-level-urilor, are interval prestabilit la care o face daca trebuie daca nu? are suficiente gauri dedesubt pt a se scurge optim apa?
vad 19dB pe ventilatie minima, deci pare destul de silentios
certificat eurovent este oare pt el?

Aparatul nu-i al meu , il are un cunoscut.Am dormit de cateva ori cu Lg-ul in camera pe tr1 si pot spune ca e la limita de acceptabilitate a zgomotului pt un somn fara probleme. In pdf tr1 are 27db , cei 19db sunt pe sleep cand aparatul ventileaza cu compresorul oprit si clapeta inchisa. Degivrari nu face aiurea.Are 2 gauri de scurgere cu santuri colectoare destul de bine gandite ,  nu au existat probleme de drenaj a apei pana acum.
Monitorizez de la distanta consumul , functioneaza frecvent pe incalzire cu 130-150w (coboara chiar la 100-110w uneori) si merge destul de mult timp on.Totusi ar trebui sa mentionez ca la temperaturi mai mari necesarul spatiului e mic asa ca e nevoit sa opreasca.Nu am masurat temperatura de refulare.
Radiatorul este dublu strat.

View Postblackiesasha, on 09 ianuarie 2022 - 07:49, said:

Apropo de garantia asta de 10 ani la compresor LG. Este specificata in actele produsului? Ca sa fie si reala. Intreb asta fiindca detin un frigider Samsung tot asa cica cu garantie 10 ani la compresor inverter dar in acte nu scrie nimic. In afara de reclama si un sticker lipit pe usa cu 10 ani garantie in rest nimic. Deci dpdv legal e 0 barat. Sunt curios daca si la "aerul" LG e la fel.

Din cate cunosc la niciunul din producatorii koreeni pt niciun tip de produs inclus la garantia de 10 ani compresor nu este trecut in acte la vanzare. Cunosc caz in care s-a acordat fara sa fie scris in certificatul de garantie. Pare o regula interna a lor.

View Posttheionutzradu1991, on 09 ianuarie 2022 - 09:51, said:

Dar oare cum s-ar comporta UE montata intr-un solar!?

Cu electronica in ea nu prea bine , e foarte mult condens. Insa ideea e bunaPosted Image

#12569
blackiesasha

blackiesasha

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,994
  • Înscris: 21.01.2013
Va mai pot ruga pentru un certificat la Daikin Sensira Bluevolution FTXF35A si la FTXC35C.
Vad la Daikin modele cu acelasi cod, difera doar ultima litera (A,B sau C). Chiar sunt modele diferite cu diferente semnificative sau e vreo eroare de notare? FTXF si FTXC am vazut ca sunt modele diferite, dar cu ultima litera n-am inteles care e treaba.

#12570
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,719
  • Înscris: 17.04.2015

View Postbluke424, on 09 ianuarie 2022 - 10:43, said:

degeaba aruncă aerul departe încă de pe setarea 1 dacă e foarte gălăgios și nu te poți relaxa lângă el. nu mai vorbim de dormit.
ideal ar fi un aparat cu cât mai multe trepte (5-6), unde treapta 1 să fie cât mai silențioasă, chiar dacă nu aruncă aerul prea departe.
Nu mai invarti si tu fratioare cutitul in rana, am spus-o si eu ce-mi lipseste

View Postblackiesasha, on 09 ianuarie 2022 - 14:32, said:

Vad la Daikin modele cu acelasi cod, difera doar ultima litera (A,B sau C). Chiar sunt modele diferite cu diferente semnificative sau e vreo eroare de notare? FTXF si FTXC am vazut ca sunt modele diferite, dar cu ultima litera n-am inteles care e treaba.
Modele mai vechi sau mai noi din gama de entry a marcii, tehnologie si capabilitati foarte apropiate la care eventuale diferente notabile, printre cateva altele, ar fi poate doar la design UI si in primul rand la soft (adica stiu sigur ca intre B si C exista o diferenta de soft... cu B-urile au dat-o un pic de gard iar la C-uri au schimbat un pic ceva si merg cica mai bine, lucru observat inclusiv de catre utilizatori finali)

Intre timp, cu-al meu aparat ma mai razboiesc din cand in cand, nu-i prea dau de cap cu lucrurile ce nu-mi convin, castiga el cam intotdeauna...
Ca un update fata de postarea mea de ieri #12547:
-La putin timp dupa ce va aratasem acel grafic, aparatul a intrat intr-un ciclu on/off, cu pauze de functionare de cca 3 minute, m-am enervat si l-am inchis. Casa mea nu a mai avut nevoie pana seara de incalzire, pur si simplu temperatura in dormitor la ora cand ma pregateam de culacare nu a scazut sub 20,8 gr, asa ca, si sa fi mers AC-ul cum mi-as fi dorit eu sa mearga in modulare si fara on/of, tot n-ar fi meritat sa-l fi functionat.
-Azi dimineata, dupa aerisire, l-am testat din nou. Temp ext pornire 0 gr (pana la finalul testului a ajuns la +3gr), temp int 19,4, set 22, treapta vent 1, spatiu pt climatizat aprox 55mp. Aparatul din start incepe sa functioneze in suturi, on/off-uri direct (cum apare si in graficul atasat)... ce mama naibii?! ... Dupa al cincilea on/off, ii schimb ventilatorul pe fanauto... Semne bune, aparatul incepe sa functioneze mai normal, face si modulatie pana pe la vreo 365W/h (de ce dreaq nu merge mai jos fire-ar el al naibii!) iar dupa aproape 3 ore de mers asa, se satura de mine(si eu de el) si intra iar in on/off. Toate astea se vad in graficul de mai jos.

-Chiar nu pot sa inteleg de ce naiba cand apar aceste on/off-uri nu face pauze mai lungi ci doar de cca 3 minute! Ma ia cu capu'.

Ma oboseste f mult sa vad ca nu-i dau de cap, raman probabil la concluzii de genul ca ori poate e prea puternic pt necesarul termic al spatiului, ori si ca poate nu stie sa moduleze suficient de bine, ori ca poate are si niscaiva probleme pe la vreun senzor, ori toate cumulate, ori, ori, ori... mai da-l dreaq ca m-am saturat deja de el.
Oricum ar fi, se desprind si concluzii precum:
-nu pare o achizitie deloc proasta pt banii sai, aparatul da caldura asa cum a promis prin specificatii, este economic sau chiar f economic (poate chiar mai mult decat m-am asteptat), montat in living fiind nu ma deranjeaza prea mult cu zgomotul sau, face defrosturi variabile (am observat chiar si un fel de defrosturi de mai mica intensitate, "din mers" cum s-ar zice, mi-e lene sa le descriu acum. Insa la necesarul termic al spatiului meu acest aparat nu poate fi folosit intr-un mod permanent de functionare, 24/24 etc. Pur si simplu nu este nevoie... daca l-as functiona astfel, ar face poate doar o irosire de energie, n-as castiga absolut nimic, nici macar un plus termic sau altceva. Cu mana pe inima va spun, daca acest aparat ar fi fost unul conceput special pt incalzire (cu rezistente in tava si compresor) in ideea sa nu-ti fie si frica ca-i ingheata scurgerea, ar fi fost (cel putin pt spatiul meu) o forma de incalzire superioara dpdv economic centralei termice pe gaz pe care o am in conditiile in care am face calcule cost kw electricitate vs gaz. Asadar ma cam resemnez, cred, cu bune si rele, asta e.

LE: blackiesasha@  iti atasez si certificatele.

Attached Files


Edited by AroundYou, 09 January 2022 - 16:45.


#12571
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,719
  • Înscris: 17.04.2015

View Postblackiesasha, on 09 ianuarie 2022 - 14:32, said:

Va mai pot ruga pentru un certificat la Daikin Sensira Bluevolution FTXF35A si la FTXC35C.
Cred ca am gresit mai sus cu certificatele, atasez acum mai jos exact astea doua de le-ai cerut.
Astea doua au si diferente, ma zapacisem mai sus cu a-urile, b-urile si c-urile de care zisesei

Attached Files


Edited by AroundYou, 09 January 2022 - 17:19.


#12572
campnou

campnou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,268
  • Înscris: 10.05.2011
In jumate de ora a făcut 4 defrosturi, cam des, la mine le face fff rar, probabil de asta nu stau cu ochii pe el, dar dacă-ți da căldura care trebuie e bine asta contează .

#12573
hvac

hvac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 16.12.2020

View PostAroundYou, on 09 ianuarie 2022 - 16:32, said:

-Chiar nu pot sa inteleg de ce naiba cand apar aceste on/off-uri nu face pauze mai lungi ci doar de cca 3 minute! Ma ia cu capu'.

Ma oboseste f mult sa vad ca nu-i dau de cap, raman probabil la concluzii de genul ca ori poate e prea puternic pt necesarul termic al spatiului, ori si ca poate nu stie sa moduleze suficient de bine, ori ca poate are si niscaiva probleme pe la vreun senzor, ori toate cumulate, ori, ori, ori... mai da-l dreaq ca m-am saturat deja de el.
Oricum ar fi, se desprind si concluzii precum:
-nu pare o achizitie deloc proasta pt banii sai, aparatul da caldura asa cum a promis prin specificatii, este economic sau chiar f economic (poate chiar mai mult decat m-am asteptat), montat in living fiind nu ma deranjeaza prea mult cu zgomotul sau, face defrosturi variabile (am observat chiar si un fel de defrosturi de mai mica intensitate, "din mers" cum s-ar zice, mi-e lene sa le descriu acum. Insa la necesarul termic al spatiului meu acest aparat nu poate fi folosit intr-un mod permanent de functionare, 24/24 etc. Pur si simplu nu este nevoie... daca l-as functiona astfel, ar face poate doar o irosire de energie, n-as castiga absolut nimic, nici macar un plus termic sau altceva. Cu mana pe inima va spun, daca acest aparat ar fi fost unul conceput special pt incalzire (cu rezistente in tava si compresor) in ideea sa nu-ti fie si frica ca-i ingheata scurgerea, ar fi fost (cel putin pt spatiul meu) o forma de incalzire superioara dpdv economic centralei termice pe gaz pe care o am in conditiile in care am face calcule cost kw electricitate vs gaz. Asadar ma cam resemnez, cred, cu bune si rele, asta e.


Parca ma vad pe mine pe la inceputuri cand mereu spuneam ca ar trebui sa functioneze mai bine si mi se parea aiurea ca trebuie sa ma transpire pt a face calduraPosted Image
Din pacate "bestiuta" al tau doar cu modificari de senzori il poti indrepta. Are putere mare si e montat intr-un necesar termic destul de mic din ce relatezi. Daca nu esti dibace sa poti face modificari ( mai ales ca tii la garantie) nu prea il poti indrepta. Partea rea e ca trebuie facute multe experimente pt a "dovedi" soft-ul. Modificarile ce le-am facut pana acum la mai multe modele din marci diferite nu seamana intre ele. Era frumos sa existe o modificare universala sa le domoleasca pe toate (sau poate nu am fost eu in stare s-o identific).

#12574
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,719
  • Înscris: 17.04.2015

View Postcampnou, on 09 ianuarie 2022 - 18:04, said:

In jumate de ora a făcut 4 defrosturi, cam des.
Daca mie imi spuneai asta, nu pricep unde ai vazut cele 4 defrosturi in jumatate de ora in graficul de mai sus :)
Stiu f bine ce este un defrost normal si te asigur ca in graficul de la postarea #12570 nu se vede niciunul. Nu numai ca imi arata pe UI cand face cate unul (prin clipirea unui led), am si cu ce altceva sa urmaresc si sa vad cand o face (prin home assistant). Mai mult ca sigur am pus si pe-aici in trecut vreu grafic in care chiar indicam unde e un defrost.

View Posthvac, on 09 ianuarie 2022 - 18:37, said:

Din pacate "bestiuta" al tau doar cu modificari de senzori il poti indrepta.
Ai putea sa-mi dai vreun indiciu, vreo posibila explicatie pt timpii de doar 3 minute de nefunctionare pe durata acestor on/off-uri?

#12575
blackiesasha

blackiesasha

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,994
  • Înscris: 21.01.2013

View PostAroundYou, on 09 ianuarie 2022 - 19:14, said:

Ai putea sa-mi dai vreun indiciu, vreo posibila explicatie pt timpii de doar 3 minute de nefunctionare pe durata acestor on/off-uri?

Eu sunt novice in domeniu asta, dar in ultimele zile am citit o gramada de materiale despre "aere". La Daikin parca am citit intr-o documentatie ca face la un moment dat 3 minute pauza intre 2 porniri succesive, pentru protectia compresorului. Dar sa nu ma intrebi unde, ce, cum...ca am un ghiveci acum in cap. Sper doar sa nu vb prostii. Bafta.

#12576
ciresel

ciresel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 31.03.2007

View Posthvac, on 09 ianuarie 2022 - 00:57, said:

@nykysor , sa le luam pe rand si sa vedem de unde ai pornit cu afirmatiile tale.

Ai dat reply la o postare de-a mea ce se referea la faptul ca fac frigul cu un daikin entry level.

replica ta :

iar eu ti-am raspuns:


Ce treaba are consumul instant cu ce spuneam eu ? Cei 536w (sau 900w) nu reprezinta un consum instant ci o medie de consum pt ca aparatul functioneaza permanent on la un consum electric liniar de 536w.

Sa te fac sa intelegi si de ce fac frigul cu daikin-ul respectiv. Eu am un necesar termic la -14gr de cca 2100w , aparatul poate furniza 1030w termici la un consum electric de 536w cu cop de 1.92. Cum necesarul meu termic e (mai mult decat) dublu aparatul va fi nevoit sa urce in ture pt a incerca sa produca caldura necesara ajungand la consum foarte mare cu cop foarte apropiat de 1 si nu va putea incalzi spatiul la temperatura dorita. Îs curios dacă ai mai pune un convector curent,ce s ar întâmpla. In ideea ca convector plus ac cu cop 2 ar consuma mai puțin decât ac simplu cu cop 1 pt aceasi temperatura ambianta, sa zicem 22 de grade. Sigur, asta la o temp exterioara de - 14.




Asta e valabil cand curba termica a spatiului incalzit ar corespunde cu curba termica gandita de eurovent.O astfel de dimensionare perfecta e aproape imposibil de realizat. In practica vom avea (de regula) la temperaturi pozitive necesar mai mic (aparatul e nevoit sa faca on off) deci cop-urile de la eurovent trebuie degradate iar la temperaturi negative necesar mai mare si iar cop-ul e mai prost ca cel din certificat pt ca moduleaza peste puterea electrica precizata.


#12577
hvac

hvac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 16.12.2020

View PostAroundYou, on 09 ianuarie 2022 - 19:14, said:

Ai putea sa-mi dai vreun indiciu, vreo posibila explicatie pt timpii de doar 3 minute de nefunctionare pe durata acestor on/off-uri?

Daca softul nu are o logica de neinteles pt mine problema (cum am intalnit la Amber) ar putea fi faptul ca senzorul de aer al UI simte o scadere brusca de temperatura.Cauze pot fi mai multe , ar putea atinge de vreun plastic al carcasei ce se raceste rapid , senzorul e positionat intr-o zona a carcasei ce e ventilata prea mult sau ambele combinate plus ca ar mai putea exista posibilitatea ca acel senzor sa aiba o masa termica f scazuta si reactioneaza exagerat la orice schimbare de temperatura.
Cele 3 minute de off sunt de fapt protectia compresorului. Mai repede de acel interval nu porneste niciodata pt a da voie sa se egalizere presiunile in instalatie.

#12578
hvac

hvac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 16.12.2020

View Postciresel, on 09 ianuarie 2022 - 19:53, said:

Îs curios dacă ai mai pune un convector curent,ce s ar întâmpla. In ideea ca convector plus ac cu cop 2 ar consuma mai puțin decât ac simplu cu cop 1 pt aceasi temperatura ambianta, sa zicem 22 de grade. Sigur, asta la o temp exterioara de - 14.

Daca poti furniza diferenta de caldura din alta sursa (pur electric in cazul de fata) s-ar putea mentine aparatul in parametrii eurovent. Teoretic vorbind.

#12579
subss

subss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,771
  • Înscris: 15.11.2009
Pare foarte interesantă această tehnologie dual inverter de la LG, mai ales prin prisma garanției de 10 ani...

Ar putea fi cumva adaptat un astfel de compresor, cu tot cu unitatea exterioară, spre a funcționa drept pompă de căldură aer-apă, în vederea utilizării cu încălzirea în pardoseală? Desigur, folosind o automatizare specială...

Pot fi cumpărate separat astfel de compresoare (eventual cu tot cu unitatea exterioară)?

#12580
blackiesasha

blackiesasha

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,994
  • Înscris: 21.01.2013
deci, azi m-as decide intre Mitsubishi MSZ-HR35 si Daikin FTXC 35C. Pretul este oarecum asemanator, garantia 3ani vs 5 ani pt. Daikin. Daikin pare a fi putin mai potent pe partea de incalzire , cea care ma intereseaza (din cat ma pricep eu sa citesc un certificat). Daikin pare a fi mai silentios, dar nu stiu cat de mult conteaza 1-2 db in plus sau minus. Oricum nu va fi montat intr-o camera unde se doarme.
Nu stiu de ce dar instinctiv m-as duce spre Mitsu, dar sigur sunt diferente care imi scapa asa ca va mai cer un sfat....ce sa aleg?

Edited by blackiesasha, 10 January 2022 - 07:53.


#12581
DdorinN

DdorinN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 15.05.2007
Am avut aceasi frustrare legata de sesiunile on/of repetate ale unui StarLight de la emag.

Am rezolvat cu telecomanda setata pe modul "Follow me"  si pusa ferita de curentii directi ai AC-ului. Parca moduleaza mult mai bine si inreruperile sunt mai rare.


Ca idee, telecomanda e in pozitie verticala in lateralul AC-ului la 1.5 m de podea.

#12582
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,128
  • Înscris: 17.01.2012

 blackiesasha, on 10 ianuarie 2022 - 07:50, said:

deci, azi m-as decide intre Mitsubishi MSZ-HR35 si Daikin FTXC 35C. Pretul este oarecum asemanator, garantia 3ani vs 5 ani pt. Daikin.

io aș alege garanția mai mare!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate