Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986
 Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...
 Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!
 La multi ani @Nenea Zap!

La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...
 

Aer Conditionat: Produse, Marci, Selectie, Dimensionare..

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
6860 replies to this topic

#6103
Tabu13

Tabu13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 20.11.2016
Aparatul pare blocat pe 24-25°, verifica daca pe telecomanda ai functia "i set" , aceasta functie memoreaza anumite setari preferate si blocheaza aparatul.

#6104
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,719
  • Înscris: 17.04.2015
Sau orice alta posibila setare, indiferent cum se numeste, ce ar putea bloca aparatul sa lucreze astfel . De verificat manualul...la nevoie ii va trebui un Reset ceva...

#6105
blackstyle08

blackstyle08

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 25.03.2014
Există i set dar nu am folosit funcția niciodată și nici telecomanda nu o folosesc dar am testat de curiozitate și cu setările date din telecomandă. Îl comand din aplicație prin wifi. Distanță limită superioară UI-tavan 10cm.

12:07 oră pornire test.
Temp ext: 27,5 gC
Temp int : 26,8 gC
Setări aparat : ventilație auto, 23 grade, baleiere sus-jos și stânga-dreapta automată, ionizare activată, funcție antimucegai activată(după oprire mai funcționează câteva minute ca să usuce UI)

Observații:
Aparatul a pornit și a funcționat la o ventilare mai puternică timp de 6 minute apoi a redus puterea ventilației UI.
Ora 12:37: fix după 30 de minute de funcționare a redus compresorul și ventilatorul UE dar ventilația UI este aceeași cam la mediu e puterea ventilației.
Consum instantaneu după cele 6 minute: 600w
Consum instantaneu 240w după ce a redus puterea și care este același și acum după încă o oră de funcționare de la momentul reducerii puterii.
Maximul consumului instantaneu 675w în 1 oră de funcționare.
Consumul total în 1 oră de funcționare: 0.43kwh
Temp de admisie când a redus puterea UI : 24,7 gC
Temp ambientală la 1m înălțime 24,8 gC
Temp refulare aer rece la grila UI 14,8 gC  cu puterea redusă și consum instantaneu 240w.
Îl las pornit în continuare dar probabil rezultatul e același. Rămâne la putere scăzută tot timpul iar temperatura de 23 de grade nu rămâne să o văd decât la noapte în vis.

Attached Files



#6106
alina-Nicoleta

alina-Nicoleta

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 27.05.2022
Bunã.Am achizitionat de curand un AC marca Samsung 1200BT,ieri a fost instalat.
Nu se poate seta mai jos de 17 grade(asa e din fabricatie),insa chiar si pe 17 grade nu raceste bine.E vorba de o suprafata mica,camera nu are mai mult de 30mp.
Cei de la firma care mi-au dezinstalat vechiul aparat si instalat pe cel nou m-au taxat 1280 lei pentru toata treaba asta si a durat vreo 6 ore "operatiunea".
E posibil sa scape freon sau sunt slabe AC marca Samsung?
Acum nici macar nu e cald afara,ma gandesc cu groaza cand vor fi 40 de grade afara ca nuva face fata.

#6107
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,719
  • Înscris: 17.04.2015
Pana aici totul se aude binisor... mai putin faptul ca a "taiat" din putere la 24,7 grade...
Faptul ca -desi a redus puterea cu un consum de 240w- inca sufla cu temperatura de 14 grade imi suna destul de logic, adica, in timp aerul combinandu-se, ar trebui sa ajunga la setpoint...
Daca nu si nu, fa exact acelasi test cu FAN treapta maxima ( atentie!!! nu "turbo") si vezi ce se intampla...
Daca nu si nu nici asa, incearca totusi sa-i dai un RESET (trebe sa ai asa ceva pe telecomanda), scoate-l si din priza cateva minute sa vezi apoi daca se schimba ceva.

Cum am zis, comportamentul pana acum nu pare aiurea, nashpa era daca si consuma f mult. Oricum ar fi, un aparat cu capacitate de 12k btu ar trebui sa se joace in cei doar 25mp (plecand de la premisa ca spatiul nu are pierderi enorme), nicidecum sa nu poata ajunge niciodata la o temperatura de macar 23 grade...

PS: Aparatul e nou ? Ca daca e si nu reusesti sa-i dai de cap poate ai putea sa faci o reclamatie in garantie, zic
(bineinteles, inainte de orice, te asiguri ca ai termometre cu care sa inregistrezi corect, sa nu vina cumva aia si sa-ti demonstreze altceva...)

#6108
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,601
  • Înscris: 30.08.2017

View Postalina-Nicoleta, on 09 iulie 2022 - 14:15, said:


Măcar 23 grade? Păi tu câte garde vrei să obții, 17? Nu cred că e posibil.

Verifica dacă opțiunea eco e activata.

Edited by george_alexandru, 09 July 2022 - 17:37.


#6109
blackstyle08

blackstyle08

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 25.03.2014
Aparatul are un an. Ce am spus că s-a schimbat a fost schimbat pe garanție și verificat agentul frigorific. Faptul că își reduce puterea înainte de temperatura setată mă face să cred că e un defect fie de funcționare fie de proiectare. Se comportă ca și cum nu tine cont de temperatura setată deși senzorul pare în regulă. El merge 30 minute și după reduce puterea indiferent că îl pun pe 23-22-18-16 grade. Dar e de apreciat că în 30 de minute a reușit să reducă temperatura camerei cu 2 grade. Și dacă setez temperatură mai mică după ce a redus puterea tot nu mai urcă puterea decât dacă acopăr senzorul de temperatură al unității interne cu mâna și îl țin așa puțin, până crește și simte diferența mare de la 24 sau 25 până la cât simte el din palmă. Singura problemă e de ce își reduce puterea aiurea înainte să ajungă la temperatura setată si rămâne acolo la treaptă joasă de putere și nu ajunge niciodată la 23-22 de grade. Interesant e că nici nu oprește niciodată compresorul pentru că evident că nu ajunge la temperatura setată sau mai jos. Evident că nu vreau 16 grade în casă dar îl setasem așa de test tocmai ca să evit eventualele fluctuații de putere. Să meargă mai mult la putere mai mare până când ajunge la temperatura setată. De aceea am și testat noaptea la temperatură exterioară de 20 de grade tocmai ca să îi creez toate condițiile să îl văd că lucrează până unde îl setez la 22-23 de grade.Nu mi se pare normal să setez 22-23 de grade și el la 24,5 să reducă puterea și acolo să rămână tot timpul până când îl repornesc și fără să ajungă la temperatura setată și chiar dacă între timp de exemplu îl dau pe 16 grade, el tot nu se apucă de treabă. L-am scos și din priză, l-am lăsat zile deconectat. Termometrele sunt bune, verificate, puse în paralel cu sonde ntc și termometru profesional. Diferența e de 0,3-0,7gC între ele. Abaterea e în regulă fiind electronice și cu senzori diferiți.Mai vedem ce se mai întâmplă. În urma reclamației deocamdată s-a ajuns la punctul de "nu cred că mai avem ce îi face". "Așa merge și așa trebuie să funcționeze" și se simte că e de fapt o eschivă. Și eu întreb atunci bine și mie în 25 mp când îmi face 22 de grade dacă nici noaptea nu poate că el de fapt funcționează doar 30 de minute și după reduce puterea.. Cred că e pertinent faptul că pentru 25 mp, noaptea cu temp ext de 20 de grade și plecat de la 26 interior să poată ajunge orice aparat de 12000btu la 22 de grade cu termopane și izolație cu polistiren de 10cm la exterior. În fine, mulțumesc pentru răspunsuri! Sper să găsesc o soluție că altfel nu îmi rămâne decât să îl returnez cu un scandal frumos și să probez la aparate până îmi vine rău și găsesc unul sănătos și corect dacă vrăjeala rămâne că "așa merg astea invertere" și de fapt sunt produse neconforme sau cu specificații false.😄 E încă sub prezumția de nevinovăție 😄

#6110
BalogNarcis

BalogNarcis

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 30.01.2022
stimate utilizator blackstyle08, poti sa iti pui si ururu sarara si tot nu vei avea rezultatele dorite de tine daca  spatiul nu este foarte deschis, mai nou denumit OPEN SPACE.  Incaperea sau  in apropierea aparatului vei avea  aproape temperatura setata, iar  de exemplu in alta camera poate fi diferenta de 4 grade sau chiar mai mult. Singura ta cale spre fericire e sa iti pui cate un aparat de 7 sau 9 mii BTU in fiecare camera.

Daca nu vrei sa ne crezi pe cuvant, iti sugerez sa iti scoti toate caloriferele din apartament sau casa, si sa lasi doar unul, daca se poate  sa-l lasi doar pe cel din incaperea cu unitatea de aer conditionat. Vei intelege apoi de ce rezultatele nu sunt cele dorite de tine.  

Singura metoda prin care ar fi sa reusesti, ar fi daca ai avea  pereti grosi de un metru si izolatie de 30 de cm. In cazul asta  aparatul tau cu siguranta ar face fata sa raceasca toata incaperea deoarece  peretii nu ar mai radia caldura, iar aparatul ar face fata pe masura aerului rece care circula prin apartament.  

Lumea  trebuie sa inteleaga ca  cei 12.000 BTU pe care unii ii considera suficienti la 25-35 metri patrati, sunt doar pentru ACEL SPATIU de 25-35 metri patrati, nu tot apartamentul cu tot cu baie si asa mai departe in  25-35 metri patrati sau chiar 50... usi deschise si mai stiu eu ce inventii au unii doar ca sa fie caldura uniforma.   Un aparat de 12.000 BTU face fata fara probleme intr-un spatiu  chiar si de 50 de metri patrati daca e vorba doar de o singura incapere. Categoric va dura ceva mai mult  pana cand temperatura ajunge la cea setata de tine din telecomanda, insa odata stabilizata totul devine foarte simplu. Procesul poate fi accelerat daca aparatul poate mai mult decat 12.000 BTU in conditii de putere maxima.

Cred ca ar mai fi o varianta sa pui un singur aparat de aer conditionat in apartament si sa il ajuti cu niste ventilatoare sa iti plimbe aerul prin casa.  

Eu intr-un apartament cu 2-3-4 camere de exemplu as pune cate o unitate de 7.000 BTU in fiecare camera daca sunt camerele mai mici, 9.000 BTU daca sunt mai maricele, iar 12.000 BTU daca izolatia e slaba si se doreste a fi  folosite si pe incalzire. daca e vorba si de incalzire  as pune doar aparate de 12.000 BTU  deoarece procesul de degivrare ar fi mai rar, avand in vedere ca nu functioneaza compresorul la maxim si nu produce atat de mult condens.

Intr-o casa, as pune in sufragerie un aparat de 12.000 BTU, iar in camere  la fel, de 7 sau 9.000 BTU.  Dupa parerea mea asta e singura metoda prin care temperatura poate fi mentinuta uniforma  atat  pe racire cat si pe incalzire cu o pompa aer-aer.

Daca e casa cu etaj, un aparat de 12.000 BTU  jos in sufragerie,  inca unul in holul de sus tot de 12.000 BTU, si in camere la fel, 7 sau 9 mii. Nu recomand nimanui  pentru uz casnic aparatele de peste 12.000 BTU deoarece au un jet de aer incomod, si sunt si galagioase.

#6111
hamal

hamal

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,493
  • Înscris: 23.09.2010

View Postalina-Nicoleta, on 09 iulie 2022 - 14:15, said:

Bunã.Am achizitionat de curand un AC marca Samsung 1200BT,ieri a fost instalat.
Nu se poate seta mai jos de 17 grade(asa e din fabricatie),insa chiar si pe 17 grade nu raceste bine.E vorba de o suprafata mica,camera nu are mai mult de 30mp.
Cei de la firma care mi-au dezinstalat vechiul aparat si instalat pe cel nou m-au taxat 1280 lei pentru toata treaba asta si a durat vreo 6 ore "operatiunea".
E posibil sa scape freon sau sunt slabe AC marca Samsung?
Acum nici macar nu e cald afara,ma gandesc cu groaza cand vor fi 40 de grade afara ca nuva face fata.

Daca excludem proasta instalare, lipsa freon sau aer in instalatie (sunt si alte simptome de analizat / masuratori), trebuie sa verifici:
- daca A/C are functia follow, unde tii telecomanda
- cum este circuitul aerului, daca refuleaza aer pe distanta scurta si aspira, tot din zona aia, posibil ca senzorul de temperatura sa citeasca temperatura apropiata de cea setata. Joaca-te cu swing-ul si cu baleiajul pe orizontala sa mai dispersezi aerul. Eventual, mai pune un ventilator mic, aditional sa mai disperseze aerul in camera.

#6112
blackstyle08

blackstyle08

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 25.03.2014
Și unde nu se înțelege că e vorba de o singură cameră de 25 mp? Ai impresia că e un palat cu 15 etaje, 80 de camere și suprafața totală de 25mp? Înainte de a bate câmpii despre scenarii care nu vizează situația ar trebui să citim. Ca să înțelegi și tu e un living de bloc de 25 mp, o singură cameră de 6mx4,15mx2,6m,65m3, etaj intermediar și cu un singur perete exterior.Atât de simplu. Poți să calculezi cât vrei suprafețele radiante și pierderile de căldură și ce mai vrei tu că tot nu depășești 10-11k btu necesari pentru a coborî 6 grade de la 27 gC. Problema nu e asta, nu suprafața sau condițiile de lucru ci modul lui de funcționare. O întrebare simplă și anume toate aparatele de 12000btu merg doar 30-45 de minute cu 6-7grade la refulare și apoi veșnic cu 14 grade sau mai multe grade la refulare până ating temperatura setată, fie ea oricare între 16 și 23 gC? Căci dacă e așa nu pornește nimeni aerul condiționat pe 22 de grade de marți ca să ajungă aparatul la temperatura setată abia duminică după slujbă. Tu când pornești un inverter de 12000btu într-o cameră de 20-25 mp sau cât vrei tu, durează mai mult de 8 ore să ajungă de la 27 la 22 de gC și pe la 24-25gC după jumătate de oră de funcționare își reduce puterea la minim?


#6113
BalogNarcis

BalogNarcis

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 30.01.2022
este perfect normal ca  aerul refulat sa aiba o alta temperatura la inceput, decat dupa ce se apropie de temperatura setata din telecomanda. Asa se comporta inverterele.  Parerea mea e ca si cu 14 grade de refulare iti poti racori spatiul  la 22 de grade.  

Da, eu daca am in camera de exemplu 28 de grade, il am setat pe 23 de grade in telecomanda si dupa cateva minute isi reduce  viteza turbinei, insa aerul ramane tot rece deoarece aparatul are un coeficient de performanta peste masura si un soft deosebit.

#6114
alina-Nicoleta

alina-Nicoleta

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 27.05.2022
Nu au strans bine ceva suruburi la montaj si a scapat freonul unitatea externa.
Pot sa ii dau in judecata pentru asta?Mai ales ca m-au taxat foarte mult si nici acum nu au rezolvat problema!

#6115
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,601
  • Înscris: 30.08.2017
Poti sa ii dai in judecat pentru orice motiv....dar mai intai incearca cu ANPC (daca ai epuizat caile de comunicare cu ei).

#6116
blackstyle08

blackstyle08

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 25.03.2014
Aveți garanție. E problema lor să îl pună în funcțiune și să funcționeze. Îi chemați să rezolve problema să constate defectul și vă asigurați că se efectuează probă de funcționare dacă se remediază pe loc. Dacă sunt nenorociți și nu comunică și nu rezolvă problema, faceți reclamație la anpc dacă ați epuizat căile de comunicare și soluționare amiabilă. Aparatul se înlocuiește integral în garanție sau se remediază defectul local atunci când este posibil.

#6117
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,833
  • Înscris: 10.12.2006
Ca sa poti apela la ANPC trebuie sa incerci sa rezolvi cu ei amiabil. Ai zis ca te-au taxat, dar de ce ai platit daca a fost vina lor si esti inca in garantie?

#6118
alina-Nicoleta

alina-Nicoleta

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 27.05.2022
Au venit,au inlocuit freonul,dar tot nu raceste cum trebuie.
Acum scuze daca adresez o intrebare stupida,dar se poate sa nu fi bagat suficient freon?

Ma refeream ca m-au taxat Vineri cand l-au montat mai mult decat mi-au spus initial ca ma costa.

Edited by Dany_Darke, 11 July 2022 - 13:46.


#6119
bogdangelu

bogdangelu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,064
  • Înscris: 16.07.2007
Printre altele,au folosit și pompa de vid(vacuum).Montaj aer condiționat cu pompa de vid de la min.45'  https://www.youtube-...?feature=oembed
citiți si aici https://forum.softpe...re/page__st__72

#6120
alina-Nicoleta

alina-Nicoleta

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 27.05.2022
Da,au folosit si pompa de vacuum.Daca asa se cheama aparatul acela cu 2 ceasuri(manometre).
Si au tot verificat cu un burete cu spuma.Dar asta au facut si Vineri seara cand au zis ca totul e ok,insa a doua zi AC "sufla" inauntru aerul caldut de afara.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate