Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
cu autorulota prin BZ

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...

Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag
 Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?
 Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 

Cu masina spre Norvegia

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
200 replies to this topic

#181
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
5. 3 august 2022  Lillehammer - Sjoa  -  Sjodalen   141 k m .
O zi cu putini kilometri de parcurs , o zi de apropiere de fiorduri si de turele de hiking . Am alimentat pe traseu la Sjoa 2.2 € / litru .
Campare pentru doua nopti la camp. Sjodalen in mijlocul padurii  cu 32 € / noapte . Pozele de inceput sunt de la camp. Lillehammer , dupa care
vor fi cele de pe drum, printre care si case cu acoperis cu iarba specific Norvegiei . Este de fapt scoarta de mesteacan peste care se pun straturi
multiple de sol pentru a nu se misca .Am avut doua corturi dupa noi , unul mare cu anticamera si unul mic usor de carat in carca . Pe cel mic l-am
folosit numai unde dormeam o noapte .

Attached Files



#182
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
6. 4 august 2022 Creasta Bessegen
La ora 7:00 plecam din campingul  Sjodalen spre Gjendesheim , 24 km , unde ne punem pe ferry boat in direcita Memurubo .Masinile se lasa in parcare - 12 € pt. toata ziua - la aprox. 1 km de ferry boat, iar de aici gratuit cu un autobuz pana la Gjendesheim  ( ferry ) . Ferry ne-a costat 40 € / pt. doua pers., iar biletele le-am rezervat din tara inainte de a pleca . Ajungem la Memurubo de unde pornim tura in circuit pe creasta Bessegen , ajungand dupa 12 ore de unde am plecat  la Gjendesheim . Tura dureaza 8 ore teoretic , 14 km , diferenta de nivel 950 m , noi insa am facut 12 ore - poze cat cuprinde , opriri pentru a admira peisaje . Creasta este abrupta iar vantul bate tot timpul . Din Memurobo se urca accentuat , dupa care urmeaza un platou , cu suisuri si coborasuri cu mici diferente de nivel . Vremea este intunecata , asteptand din clipa in clipa sa inceapa ploaia . Peisajele sunt magnifice si ne fac sa uitam de ploaia care vine exact in momentul cand urcam spre Vf. Veslfjellet 1743 m . Este o ploaie mocaneasca care dureaza 5 minute dupa care iese soarele pentru 2-3 minute si iar vine o boare de ploaie . De pe creasta admiram spre sud lacul de smarald Gjende , iar spre nord lacul Bessvatnet .Vederile ambelor lacuri sunt incredibile . Ajungem pe varf , mai mergem ceva timp si iarasi vine ploaia care ne insoteste o perioada de timp mai lunga . In coborare spre Gjendesheim ne prinde din urma patrula Bessegen ( salvamont ) , un singur indivit care ne intreaba cum ne simtitm , daca totul este in ordine . Ajungem dupa aprox. 12 ore la Gjendesheim pe soare dar cu vant . Pentru Norvegia vremea a fost buna . Era ora 8 a dupa amiezi , zic asa fiindca aici se intuneca pe la ora 11 noaptea , autobuz nu a mai fost asa ca a trebuit sa marsaluim pe asfalt 1 km pentru a ne recupera masina din parcare . Poze mai jos !

Attached Files



#183
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,631
  • Înscris: 12.12.2006
Superb!

#184
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
7. 5 august 2022  Sjodalen - Andalsnes - Kristiansund - Andalsnes 455 km .
Azi am avut parte de o vreme excelenta cu mult soare , iar in zona Oceanului Atlantic cu putin vant . Am ajuns la Kristiansund pe malul Oceanului Atlantic , dupa care vom parcurge Atlantic Road ( Drumul Atlanticului ) lung de 8.3 km , care traverseaza un arhipelag de insulite legate intre ele de 8 poduri , viaducte si diguri . Pana la el vom trece fu ferry intre Afarnes si Solsnes de doua ori si la ducere si la intoarcere 8.6 € de trecere , precum si printr-un tunel pe sub fiordul Fannefjordtunnelen lung de 5 km . Am alimentat la Molde 2.4 € / litru . Cel mai lung si mai spectaculos dintre poduri este Storseisundet - Podul catre Nicaieri cu lungime de 260 m si inaltime 23 m . Este cel mai inalt dintre cele 8 poduri , cu panta puternic inclinata , iar curbura sa ofera o imagine unica .Este , cred, singurul pod din lume care are coturi in plan transversal , din unele puncte de vedere , podul pare sa se rupa sau sa conduca direct in cer .De-a lungul drumului exista mai multe puncte de belvedere, cu locuri de parcare pentru masini si punti peste ocean de unde poti pescui . Seara ne prinde la Camp . Andalsnes 37.5 € / noapte , unde vom sta 3 nopti , una in plus fata de programare , datorita ploii . La inceput pozele vor fi cu camp. Sjodalen - prima poza este elocventa cu vremea pe care am avut-o  , dupa care cu drumul pana la ocean , iar la final Atlantic Road .

Attached Files



#185
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
8. 6 august 2022   Andalsnes .
Azi aveam programata via ferrata , dar datorita ploii a trebuit s-o amanam pentru urmatoarea zi . Am " zacut " in cort , iar dupa amiaza cand ploaia a incetat am fost prin Andalsnes .
A trebuit sa regandim traseul pentru urmatoarele zile .

Attached Files



#186
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
9. 7 august 2022  Andalsnes - Via Ferrata Romsdalsstigen Introwall .
Vremea de pe net s-a potrivit cu realitatea si ne-am putut catara . Tura a durat aprox. 5 ore . A avut foarte multe pasaje verticale , dar si pe orizontal , unde puteai sa-ti tragi sufletul .
Peisajele vazute si imortalizate de pe ferrata sunt fabuloase . Prizele artificiale foarte multe incat siguranta cataratorului este asigurata , efectiv nu puteai sa cazi de pe stanca numai daca ....... vroiai tu . In Romania feratele te solicita mai mult , fiindca la anumite pasaje trebuie sa cauti prize naturale in stanca . La finalul feratei exista un caiet intr-o cutie , in care daca vrei iti scri impresiile .Intr-una din poze se vede campingul in care am stat .

Attached Files



#187
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,631
  • Înscris: 12.12.2006
Tare! Echipamentul pt Via Ferrata l-ati inchiriat de acolo sau l-ati avut de acasa?

#188
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Este al nostru !

#189
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
10. 8 august 2022   Andalsnes - Geiranger - Dalsnibba - Briksdal - Loen   240 km
Ne trezim foarte de dimineata , strangem cortul , impachetam , plecam pe o ceata deasa . Incepem sa urcam pe Drumul Trolilor - Trollstigen , citez : " unul dintre cele mai spectaculoase si dramatice drumuri ale Norvegiei " . Imi doream sa admir acest fantastic drum , insa ....... ca si anul trecut pe Stelvio , ceata , ceata , ceata , abia vedeam sa conduc . Probabil lucrurile pe care mi le doresc  foarte mult nu se realizeaza . Obiectiv ratat . Aaaaa , am uitat , pe Grossglockner a fost o minunatie de vreme cu patru ani in urma  . Ajungem pe platoul Stigerosa unde exista o parcare foarte mare . De aici vrem sa mergem la Bispevatnet Lake , tura de 2 ore , dar ceata .... ceata , asa ca am continuat drumul  spre Geiranger . Alt obiectiv ratat . Cum incepem coborarea , ceata s-a ridicat ca prin minune . Pun 3 poze de pe drum . Traversam o ramura a fiordului de la Linge la Eisdal cu ferry si platim 7.8 € . Toate aceste mici ferry circula la interval de aprox. 20 minute , iar plata o faci direct din masina la angajatul care vine cu POS - ul , pana ajungi pe celalalt mal . Coboram pe Drumul Vulturilor  la Geiranger , nu inainte de a ne opri la un punct de belvedere - poze . Ajungem la Geiranger pe la 10: 00 , iar noi aveam rezervata croaziera pe Geirangerfjord la 9:30.Mergem la biroul companiei care opereaza croaziera pentru a schimba biletele pentru ora 11:00 . Nici o problema . Pentru croaziera am platit  130 € / pt. doua pers. , tura de 60 minute ( este si de 90 minute ). Lung de 15 km Geirangerfjord este patrimoniu UNESCO din 2005 .Are cascade minunate , printre care Cascada Sapte Surori  , care nu avea un debit bogat cand am vazuto . Fiordul are ziduri abrupte si ascutite , iar bratul marii este foarte ingust , astfel incat combinatia este deosebita .Pe versanti se vad mici ferme , unel nelocuite . Continuam spre urmatorul obiectiv Dalsnibba 1458 m altitudine . Urcam ...... urcam , cu masina , iar dupa aprox. 40 minute din Geiranger ajungem pe Dalsnibba un punct de belvedere perfect . Soseaua care te duce pe Dalsnibba trebuie platita 27€ pe masina . De pe platforma aflata la 500 m deasupra fjordului ne bucuram de vederi magnifice spre Geiranger precum si peste munti si ghetarul Blabreen . S-a facut dupa amiaza , plecam de pe Dalsnibba si ajungem la ghetarul Briksdal . Parcare 7 € timp nelimitat . Urcarea e lejera si dureaza aprox. 30 min. In cel mai inalt punct atinge 1950 m , iar la baza alimenteaza un splendid lac glaciar . Seara dormim la Camp. Loen 41.5 € / noapte . Tipul de la receptie a fost foarte foarte mirat cand a vazut ca suntem din Romania si ca am venit cu masina atata drum . Ne-a zis ca Norvegia este o tara scumpa  . Stiam si ne-am pregatit ca atare . Am alimentat la Stryn  2.15 € / litru .

Attached Files


Edited by dimitrio, 05 October 2022 - 22:21.


#190
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
11. 9 august 2022 Loen  -  Flam 195 km .
Azi ne propusesem o noua ferata , Loen , insa vremea este impotriva noastra . Este intunecat si o ploaie cernuta cade intruna . Asteptam ...... poate ..... poate......, dar nicio sansa . Ratam aceasta ferata si ne continuam drumul catre Flam .Nelipsitul ferry intre Manheller si Fodnes , platit cu auto pass-ul , mai bine zis camera care ne pozeaza si ulterior " ne ia " banii de pe card . A fost o zi fara obiective turistice . Cazare la Camp. Flam pentru doua nopti , 38 € / noapte .

Attached Files


Edited by dimitrio, 06 October 2022 - 11:24.


#191
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
12. 10 august 2022
Statistic pana acum vremea a fost o zi cu ploaie , una fara  ...... deci azi trebuia sa fie fara ploaie . Asa a si fost .Primul obiectiv a fost croaziera in Sognefjord ( Aurlandsfjord + Naeroyfjord ) , de la Flam la Gudvangen . Am rezervat croaziera pentru 9:30 platind 115 € / pt 2 pers. De asemenea pentru intoarcere la Flam am rezervat la autobuz pentru ora 13:48 , 12.5 € / pt. 2 pers . Vi se pare ciudat ca am specificat ora , insa la autobuz daca nu aveai rezervare ( inclusiv ora ) nu urcai . Au patit-o un cuplu norvegian , care au coborat fara a discuta in contradictoriu cu soferul .Oameni corecti si civilizati . Aurlandsfjord este un brat de 17 km al celui de-al doilea cel mai lung fiord din lume , Sognefjord 204 km . Este inconjurat de munti inalti care ating inaltimi de peste 1400 m. Este considerat a fi unul dintre cele mai pitoresti fiorduri din lume . Vasul de croaziera elegant cu restaurant si bar , cu un mic magazin si cu spatii interioare adapostite de adierea vantului , dar cu geamuri mari pentru a admira natura de la interior . Am stat pe puntea superioara tot timpul pana la Gudvangen . In jurul nostru turisti de toate natiile, gesticulau , vorbeau fiecare pe limba lor , bucurandu-se de natura , dar toti erau zambitori , politicosi si nimeni nu deranja pe nimeni . Totusi o mica exceptie ...... un grup de italieni cu 5 copii , destui de mari , jurai ca sunt uni romani prin comportament . Cel mai ingust fiord din Norvegia , Naeroyfjord este marginit de stanci abrupte cu o inaltime de doua ori mai mare decat latimeaapei , ceea ce-i confera unicitate , dar si spectaculozitate . La Gudvangen micutul sat turistic ne-am plimbat pe podul curbat de lemn , am admirat casele vopsite in alb , dupa care pana la venirea autobuzului am stat la terasa la o cafea si un ceai , admirand fiordul in liniste . Intoarcerea la Flam , 15 km , am facut-o prin tunelul Gudvanga lung de 11.4 km . Ajungem la Flam la 14:10 , iar pana la plecarea trenului Flamsbana spre Myrdal , 15:25 dam o fuga prin magazinele din Flam . Trenul turistic Flamsbana parcurge 20 km pana la Myrdal pe una dintre cele mai abrupte cai feratedin lume  ( in 50 de minute urca 850 m ). Pe parcurs in dreptul cascadei Kjosfossen trenul opreste pentru 5-10 minute , turistii coboara pentru a face poze , iar o creatura din padure danseaza si canta in fata cascadei ( intr-o poza cu cascada se vede in rosu ) Biletele pentru tren costa 130 € / pt. 2 pers. dus-intors si le-am rezervat din Romania . Sosim la Flam la 17:30 , dupa care ne indreptam spre camping, gandindu-ne la peisajele spectaculoase pe care le-am vazut azi .

Attached Files



#192
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,631
  • Înscris: 12.12.2006
Ati avut noroc cu vremea avand rezervarile facute de acasa :) Dar asta e situatia, uneori trebuie neaparat rezervat din timp asa ca e la noroc :)

Edited by mdt, 06 October 2022 - 16:45.


#193
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Dupa cum am scris intr-o postare anterioara , pentru Norvegia vremea a fost buna . Totusi ..... regret ca nu ne-am catarat pe via ferrata Loen .

#194
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
13.  11 august 2022 Flam - Stegastein - Flam - Gudvangen - Tvindefossen - Bergen ( Lone ) 211 km .
Revin cu o informatie . Pe 9 august dupa ferry trecem prin tunelul Laerdal , lung de 24.5 km , fiind cel mai lung tunel rutiere din lume . Este impartit in patru sectoare , delimitate de trei puncte de oprire , pe ambele sensuri . Tunelul propriu zis are lumini albe , iar punctele de popas sunt luminate in albastru . Ca totul sa fie deosebit , in interiorul tunelului exista si sens giratoriu .

Conform principiului una alba ( zi ) una neagra ....... astazi ziua trebuie sa fie urata . Plecam din Flam pe ceata si burnita , urcand ( cu masina ) la Stegastein Viewpoint . Ajungem , parcam si asteptam aprox. 15 min. in masina , pana ce ploaia inceteaza . Repede , repede pe limba de metal scoasa peste crestele muntelui , de unde fiordul Aurland se infatiseaza in toata splendoarea lui . Au sosit trei autocare de unde vor navali hoardele de turisti . Structura metalica iese 30 m de versantul muntelui , la 650 m deasupra fiordului , oferind o panorama de neegalat . Dupa 20 min. ploaia incepe din nou , silindu-ne sa plecam . Coboram in Flam si ne vom continua drumul spre Gudvangen . Inainte de a ajunge la Voss , mai erau 12 km , ne oprim la cascada Tvindefossen care se vede din drum . Nu mai ploua . Totul este free . Cascada are 110 m si este formata din apele unui parau care se prabusesc peste trepte de stanca . Spectacolul este superb si simti cum picurii de apa iti mangaie obrajii . Ajungem la Voss unde alimentam 2.3 € / litru . Dupa amiaza ajungem la Camp . Lone , aprox. 20 km de Bergen, unde vom zabovi doua nopti . Platim 34 € / noapte .

Attached Files


Edited by dimitrio, 10 October 2022 - 11:32.


#195
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
14. 12 august 2022 BERGEN
Distanta de la camping Lone pana in Bergen o parcurgem cu autobuzul 90 si tramvaiul 1 . Bilete cumparam de la un market de langa camp.si costa 8 € / pers. dus-intors . Cat am umblat in Bergen cerul a fost acoperit , fara soare .... insa fara ploaie . Cheiul Bryggen este un punct de reper important al vizitei in Bergen . Aici intalnim orasul istoric Bergen , unde casele sunt construite din lemn , fara foc in interior de teama incendiilor . Pe o strada din spatele renumitelor case hanseatice , se gaseste Biserica Sf. Maria . Consider ca cel care viziteaza Bergen - ul trebuie sa urce si pe muntele Floi .Urcarea usoara este cu funicularul - Floibanen - la platforma aflata la 320 m altitudine .Biletul este 8€/pers. dus-intors .  Panoramele sunt magnifice . Golful Vagen si Puddefjorden cu cele doua poduri care le traverseaza , lacul poligonal Lille Lungegardsvann amplasat intr-un parc , toate se vad de aici ca intr-o macheta . Am vizitat Catedrala , Cetatea Bergenhus, Monumentul Marinarilor amplasat in mijlocul unei piete pietonale , dedicat tuturor marinarilor norvegieni care si-au pierdut viata pe mare .  Dupa amiaza ne intoarcem la camping , abatuti ca " Orasul de pe cele sapte dealuri " reprezinta punctul terminus , de unde incepem intoarcerea acasa  . Am calatorit mult in viata , Norvegia m-a impresionat  din toate punctele de vedere . Este o tara scumpa , insa merita facut un efort financiar pentru a te bucura de frumusetile acestor meleaguri .

Attached Files



#196
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
15. 13 august 2022    Bergen - Voringfosen - Geilo - Heddal 398 km .
Incepem lungul drum catre casa , insa mai avem de vizitat cateva obiective . Primul este cascada Voringfossen . Se fac lucrari de modernizare , dar fiind sambata , nu se lucreaza si am putut sa facem vizita .Lungime totala a cascadei este de 182 m , iar inaltimea neta de cadere este de 163 m , dupa care apele turbulente continua printr-un defileu ingust intre muntii stincosi , impaduriti . Aici de multe ori apare curcubeul, pe care l-am vazut si noi , din care cauza cascada este denumita si cascada curcubeului . Deasupra cascadei este amenajata o platforma ca punct de belvedere, iar pentru a ajunge la ea un pod pietonal intre cei doi versanti .
Continuam catre al doilea obiectiv pe ziua de azi , Biserica Heddal Stave . Biaserica este o biserica cu trei nave , fiind cea mai mare biserica de lemn din Norvegia . Legenda spune ca a fost construita in trei zile , de cinci fermieri . Am ajuns cam tarzior , dupa 7 PM , biserica fiind inchisa , asa ca am vazut-o numai la exterior .
Alimentam in Heddal 2.2 € / litru si ne punem cortul in aceasta localitate la camp. Nottoden  40 € / noapte .
Ultimele doua poze sunt facute in camping cu rasaritul Lunii .

Attached Files



#197
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
16. 14 august 2022 Heddal - Kongsberg - Pod Svinesund - Marstrand 398 km
Ultima zi pe taram norvegian . Dupa 13 zile vom parasi aceasta tara minunata , trecand in Suedia pe podul Svinesund . Nimeni nu ne verifica cartile de identitate . Ne-am oprit in orasul Kongsberg , unde am vizitat un micut Muzeu al Satului , cu exponate vechi dar si de pe la 1800 . Pana a junge la camping iesim de pe autostrada in dreptul localitatii Uddevalla pentru cumparaturi . Ca in Norvegia , in Suedia alcoolul este monopol de stat . Se poate cumpara numai de la magazine speciale , pretul fiind pe masura . Berea se gaseste la toate super marketurile . In Norvegia magazinele se numeau vinmonopolet . Facem si plinul la benzina 1.9 € / litru . Seara ajungem la camp. Marstrands ( Suedia ) 34 € / seara . Voi pune si poze de pe drumul Geilo - Heddal parcurs in 13 august .

Attached Files


Edited by dimitrio, 16 October 2022 - 23:09.


#198
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
17. 15 august 2022 Marstrands - Goteborg - Helsingborg ( Suedia ) - Helsingor ( Danemarca ) - Castel Kronborg - Camp. Niva 296 km
Desi am parasit Norvegia , o sa mai scriu pe acest topic cateva cuvinte din Scandinavia . Dimineata inainte de a pleca din camping , mergem per pedes aprox. 10 minute , pana la Marea Nordului . Soare , vantul nu adia , eram numai noi , o placere sa mergi pe stancile de pe tarm . Plecam spre urmatorul obiectiv : Goteborg . In centru pe o portiune destul de mare , macarale , betoniere , buldozere , galagie , se lucra cu sarg . Chiar Piata de peste ( Feskekorka ) era inchisa darorita lucrarilor de constructii .Vizitam Biserica Oscar Fredriks , Cartierul Haga . Nu m-a impresionat , probabil si datorita santierului din centru . Continuam spre Helsinborg ( Suedia ) de unde luam ferry spre Helsingor ( Danemarca ) . Nu am rezervat deoarece ferry veneau ca autobuzele , din 20 in 20 de minute . Distanta dintre cele doua localitati este mica . am platit 60 € / pt. 2 pers. Inainte de a ajunge pe malul danez ,Castelul Kronborg se vede foarte frumos de pe ferry . Kronborg este un castel- fortareata in orasul Helsingor din Danemarca, imortalizat de Shakespeare in piesa Hamlet , ca Helsinore . La intrare platim 16 € / pt.2 pers. iar la parcare 4 € / pt. 3 ore. Seara ne prinde la camp. Niva 37€/ noapte . In Danemarca alcoolul nu mai este monopol de stat .

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate