Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Despre Aspiratoare

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
2345 replies to this topic

#1621
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,854
  • Înscris: 12.05.2006

 Yushin, on 15 ianuarie 2016 - 02:42, said:

Nu reusesc sa inteleg cum un C3 de1600W (PowerLine) are eficienta la curatare covoare/supr.dure: D/B,
pe cand un C3 de 800W (Ecoline) are:C/A, singura diferenta fiind amarata de perie "SBD 655-3 EcoTeQ" care are o performanță de curățare cu exact 10% mai bună decât peria Miele standard (ex:celebration Ecoline, Excellence EcoLine, etc).
Ba mai mult, variantele cu functia "boost" dezvolta:B/A la activarea functiei, adica o scurta supraalimentare de 20 sec de la 800 la 1200W.
I-as fi recunoscator celui care ar reusi sa ma lumineze si pe mine: de unde vine diferenta de eficienta? vorbim de 800vs1600W, aceeasi generatie Posted Image

pe principiul "leu cu leu se face mia si cu mia milionul" - diferentele se aduna din mai multe puncte - cel putin asa am inteles dintr-un filmulet pe youtube unde se explica cum noile aspiratoare (alt producator - tot german) sunt mai performante. De la optimizare motor si palate pana la circuit aer si design perie de aspirare. Probabil ca asta e si cazul pentru variantele tale.
Din pacate nu stiu cum naiba sa mai adaug atas ca voiam sa pun o captura direct a pozei in cauza, insa pana una alta - poza se regaseste aici pe site producator (necesita scroll prin cateva poze de produs)

#1622
Yushin

Yushin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 29.01.2013
Aspiratoare din seria C3 sunt la fel de “tinere“ și ca arhitectura sunt cvasiidentice (în afara de motor ce poate avea diferite clase de consum).
Astfel, la noi în tara am găsit la vânzare:
-Gama "ecoline": 800W și 700W (silence ecoline)
-Gama "powerline": 1200W, 1600W,
prețul acestora variind în cea mai mare parte în funcție de accesorii (diferite perii, prelungitor tub aspirare, mâner comfort, calitate rotile, lungime fir alimentare, etc), și NU de puterea motorului (de consum).
În afara de funcțiile "powerchip" (reglarea consumului) și "boost" (spor temporar de performanta), prezente la variantele economice, aspiratoarele par a avea aceeași construcție.
Dar chiar și asa, am văzut cum 2 aparate identice au eficienta la curățare foarte diferita, numai pentru ca au o perie ceva mai noua(pe care ei o recomanda, repet, ca fiind cu 10% mai eficienta).
Pai cu concursul celor 10% saltă de la D la B?
Mie-mi pare mai degrabă marketing faptul ca peria minune, face ca un aspirator de 1200W sa aspire ca unul de 2000W, după cum susțin ei.
Mai degrabă ma tentează un 1600W si-i cumpăr ce perii vreau eu (și îl dau mai încet dacă e prea puternic), nu-mi vine a crede ca un aspirator de 800W a ajuns sa aspire la fel de bine ca echivalentul lui de 1600W, cu toate brizbrizurile aferente.
Va rog sa ma contraziceți dacă gresesc!

#1623
dantt

dantt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,140
  • Înscris: 10.06.2008
Eu,ca posesor de aspirator Miele de 2200w din seriile "vechi" iti dau dreptate.Ia unul cat mai puternic si achizitionezi apoi periile care le vrei.

#1624
Mircea_jr

Mircea_jr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 13.04.2007

 Yushin, on 17 ianuarie 2016 - 10:53, said:

Mai degrabă ma tentează un 1600W si-i cumpăr ce perii vreau eu (și îl dau mai încet dacă e prea puternic), nu-mi vine a crede ca un aspirator de 800W a ajuns sa aspire la fel de bine ca echivalentul lui de 1600W, cu toate brizbrizurile aferente.
Va rog sa ma contraziceți dacă gresesc!

 dantt, on 17 ianuarie 2016 - 18:03, said:

Eu,ca posesor de aspirator Miele de 2200w din seriile "vechi" iti dau dreptate.Ia unul cat mai puternic si achizitionezi apoi periile care le vrei.

Eu nu am Miele, ci Electrolux, tot model de dinaintea "revolutiei" puterilor - tot 2200W - si sunt intru totul de acord cu ideea: in cazul meu, din 5 trepte de putere, nu-mi aduc aminte cand a fost ultima data cand a trebuit sa trec de treapta 3; practic 90% din timp folosesc treptele 1 si 2 si as fi de-a dreptul curios ce putere absoarbe din retea la nivelul asta.

#1625
craciuncostel

craciuncostel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 03.04.2005

 Yushin, on 17 ianuarie 2016 - 10:53, said:

Aspiratoare din seria C3 sunt la fel de “tinere“ și ca arhitectura sunt cvasiidentice (în afara de motor ce poate avea diferite clase de consum).
...

După ce am studiat şi studiat, am observat că în afară de unul sau două modele, marea majoritate a aspiratoarelor Miele au clase de eficiență B, C la covoare, A, B la suprafețe dure. Și vorbim de peste 1000 ron.
Dacă aplic filtrele
ef. la covoare B, C
ef. la supraf. dure A, B,
ef. la emisii praf A, B
pe un magazin gen emag îmi ies peste 20 de aspiratoare începând de la 300 de ron. Acuma stau și mă gândesc, știu că Miele este tatăl lor. Parcă nu îmi vine să cred că, dau un exemplu, modelul Electrolux ZSPCLASSIC este cotat A, A, A, B la numai 700 W, ~ 600 ron. Incredibil. Îmi mai vine acuma să cumpăr Miele? Serios, nu ştiu ce să mai cred. Păi la Electrolux consumabilele o să fie maxim 1/2 din valoarea celor de la Miele, aspiratorul este jumătate ca preţ şi cu o clasă (cel puţin) mai eficient la toate categoriile faţă de Miele C3. Marketing? Este posibil ca etichetele UE de eficienţă să fie ... îmbunătăţite?

#1626
klaus76ro

klaus76ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 10.09.2005
Teoretic, etichetele de performanta nu ar trebui fie doar marketing.
Fiecare producator ar trebui sa isi testeze produsul dupa acelasi standard si sa aplice eticheta. Iar daca produsul obtine scorururi mici, sa reduca pretul.
Asta e teoria.

In practica, standardele de testare pot fi ocolite/ interpretate de fiecare producator in parte.
Cred ca 2 standarde raman sigure si verificabile: consumul de curent si zgomotul.
Acestea pot fi masurate de o autoritate de control, daca vreodata se va intampla acest lucru.

Eficienta la aspirare covoare si/sau suprafete dure, oare cum o suna standardul ala:
"Se toarna o cana de nisip, amestecat cu pietricele mici, par de animale de casa si firmituri de paine pe un covor;
Se aspira de 3 ori inainte si de 3 ori inapoi;
Se verifica cantitatea extrasa din covor si se acorda nota"

Ideile de mai sus sunt doar teoretice, poate ca or fi oameni la Bruxelles sau ...care chiar se pricep si or fi scris ei niste standare mai mult decat ok si verificabile, dar m-as mira ca chinezul sa citeasca tot ce-a scris UE si sa si aplice. Nu de alta dar prea multa cercetare si dezvoltare si aplicare a standardelor europene....costa...iar asta nu corespunde cu standardul chinezesc de ieftin si in cantitati imense.

Miele se bate cu Dyson la pret, adica scumpe.
Nu la fel de scumpe cum sunt aspiratoarele alea vandute door-to-door, unde se face proba pe loc clientului pentru a demonstra eficienta,
Poate se bate si cu Philips, Rowenta, Electrolux, cu precizarea ca Miele nu face si produse ieftine si mid-range si scumpe.
Miele face un singur produs si il testeaza enorm, la care adauga diverse acesorii si iti ia bani pt asta.
Asta e un alt motiv pt care posesorii de aspiratoare Miele sunt, probabil, unanimi, in a-l lauda.
Toti au acelasi aspirator, cu variatiuni pe consumul de curent impus de UE si de accesoriile din dotare.

Ei chestia asta nu se aplica si la Philips, Electrolux, Samsung, etc...deoarece au game diferite, preturi diferite, tara de origine probabil diferita.
Asa ca la producatorii cu zeci de modele trebuie sa te interesezi separat pentru modelul ales de tine.
Cauta informatii despre EXACT acel model si nu te lua dupa: "X" face produse bune.

Acum, daca merita un produs scump dar bun, tu decizi asta.
Poate decizi ca vrei ca aspiratorul sa te tina 10 ani sau 20 sau poate decizi ca in 10 ani vei schimba 3 aspiratoare.
Nu-ti poate spune nimeni ce sa faci cu banii tai.
Miele e bun dar e scump. Platesti testarea, platesti calitatea, platesti ca e facut in germania si nu in china.

Cred ca cel mai bun test ramane sa mergi in magazin si sa testezi singur cum trage, cat zgomot face, cum deruleaza cablu, cum se misca dupa tine.
Eventual sa obtii o garantie cat mai mare la el.
Citeste review la modelul respectiv, daca le gasesti pe ebay / amazon e si mai bine deoarece iti indica ca e unul din produsele vandute in UE+ US.

----------------------------
My vacuum presented: http://forum.softped...6#entry17390095

Edited by klaus76ro, 17 January 2016 - 23:58.


#1627
craciuncostel

craciuncostel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 03.04.2005
mda, dezamăgitor pentru noi, consumatorii de rând care se bazează pe o etichetă ce ar trebui să facă cumpărăturile mult mai simple. Conform Regulamentului nr. 665/2013 în ceea ce privește etichetarea energetică a aspiratoarelor - anexa VII ce reprezintă procedura de verificare în scopul supravegherii pieței spune că:
- Autoritățile din statele membre testează o singură unitate pentru fiecare model.
- Se consideră că modelul de aspirator respectă cerințele aplicabile dacă valorile și clasele de pe etichetă și din fișa produsului corespund valorilor din documentația tehnică și dacă testarea parametrilor relevanți ai modelului enumerați în tabelul 4 demonstrează că se respectă toți parametri respectivi.
- În cazul în care nu se obține rezultatul menționat la punctul 2, autoritățile din statele membre aleg în mod aleatoriu pentru testare încă trei unități din același model. Ca alternativă, cele trei unități suplimentare selecționate pot aparține unuia sau mai multor modele clasificate ca aspiratoare echivalente în documentația tehnică a producătorului.
- Se consideră că modelul de aspirator respectă cerințele aplicabile dacă testarea parametrilor relevanți ai modelului enumerați în tabelul 4 demonstrează că se respectă toți parametri respectivi.
- Dacă nu se obțin rezultatele menționate la punctul 4, modelul și toate modelele de aspiratoare echivalente sunt considerate neconforme cu prezentul regulament.

Însă din am înţeles producătorii refuză să facă testele cu sacii preumpluţi pentru a reprezenta condiţiile de acasă. Adică la 70% sac plin eficienţa este undeva pe la 30%. Mai era scandalul cu Bosch care se pare că creşte puterea de la 600 la 1400 w pe măsură ce sacul se umple pentru a compensa pierderea.

În fine, am să rămân pe Miele C3 de 1600 w. Sper să găsesc vreunul la Altex să îl văd mâine, că în altă parte nu am unde.

#1628
Yushin

Yushin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 29.01.2013

 craciuncostel, on 18 ianuarie 2016 - 00:16, said:

În fine, am să rămân pe Miele C3 de 1600 w. Sper să găsesc vreunul la Altex să îl văd mâine, că în altă parte nu am unde.

Vezi ca mai exista si varianta asta (il au si la Altex), care e un pic mai scump dar mai are in afara de peria de parchet si roti antizgomot (DynamicDrive) si cablu mai generos (11m vs 7m parca), eu pe asta l-am ochit.
Rugam colegii posesori sa ne spuna si noua cum se comporta apreciata masinarie cu sacul mai aglomerat.
Sper sa ai noroc sa aiba in stoc la Altex, eu nu am vazut Miele in magazinele ordinare (pe site la ei scrie "disponibil la comanda").
Asteptam cu interes sa ne impartasesti o prima experienta, oricare ar fi modelul ales.
Spor la cumparaturi!

#1629
Yushin

Yushin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 29.01.2013
Mai e si asta, care are toate periile din lume (in afara de alea scumpe gen Cat&Dog, ElectroBlaBla...etc), dar pe alte situri figureaza cu 1200W  Posted Image
Ura!

#1630
dantt

dantt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,140
  • Înscris: 10.06.2008

 Yushin, on 18 ianuarie 2016 - 01:18, said:



Rugam colegii posesori sa ne spuna si noua cum se comporta apreciata masinarie cu sacul mai aglomerat.
Nu are nici un fel de probleme de extractie,chiar si cu sacul aglomerat,cum am vazut la celelalte(am avut un Philips,Panasonic,Bosch mai vechi,dar bune)

#1631
Mihaitza07

Mihaitza07

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 29.08.2007
Buna seara. Doresc sa achizitionez un aspirator nou pentru casa / apartament si nu stiu ce sa aleg. Din cate am vazut, sunt oferte la emag si mi-a sarit in ochi acesta : http://www.emag.ro/a...CMP-48_817_8007 .
Nu stiu mai nimic despre aspiratoarele astea fara sac, daca sunt bune sau nu, daca merita, etc. Acela parea cel mai ok dintre toate, iar ca pret as vrea in banii aceia.
Ceva sfaturi / recomandari ?

#1632
dannek

dannek

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,463
  • Înscris: 17.05.2004
Buna seara!
Am nevoie de un sfat ce aspirator sa aleg intre Samsung VCC47E0H33 sau un PHILIPS PowerPro Compact FC9321/09
multumesc!

#1633
klaus76ro

klaus76ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 10.09.2005

 Mihaitza07, on 19 ianuarie 2016 - 18:08, said:

Buna seara. Doresc sa achizitionez un aspirator nou pentru casa / apartament si nu stiu ce sa aleg. Din cate am vazut, sunt oferte la emag si mi-a sarit in ochi acesta : http://www.emag.ro/a...CMP-48_817_8007 .
Nu stiu mai nimic despre aspiratoarele astea fara sac, daca sunt bune sau nu, daca merita, etc. Acela parea cel mai ok dintre toate, iar ca pret as vrea in banii aceia.
Ceva sfaturi / recomandari ?

vezi cana asta tranparenta/translucida din poza aspiratorului?
http://s3emagst.akam...00x315_dgt4.jpg

ei, dupa prima folosire nu va mai arata asa.
iar dupa a 10a folosire va incepe sa depuna un strat de culoarea noroiului prin colturile unde nu poti ajunge sa le stregi cu degetul/carpa.

aspiratul in sine va fi simplu si ok, sper.
te vei chinui la curatat cana aia...dupa fiecare aspirare.

daca poti trai cu o cana cu o culoare dubioasa, atunci aspiratorul e ok la reducere de cca 40% (de la 800 la 490 ron)
clasele de performanta sunt (curent consumat / praf scapat inapoi / aspirat parchet/ aspirat covoare): B / C / A / D.
Cablu alimentare 6m, zgomot 78 db (dar aici nu zice daca e la min sau la max)
Rezervor praf 1.6l= pare mic fata de alte aspiratoare dar sa nu te sperie lucrul acesta, tu (ar trebui sa) il  golesti dupa fiecare aspirare.

Suprafata aspirare de 9 m2 ???
Nu stiu ce draq e asta dar iti garantez ca vei reusi sa aspiri mai mult decat o camera de 3*4=12m2
Am avut aspirator de genul asta, de la Samsung parca, fara sistem cyclone, cu filtru rotund hepa 10.
Aspiratorul meu mai avea un filtru post-motor din burete.
Ambele filtre pot fi des-prafuite/spalate.

Sa te interesezi de existenta/pretul unui filtru Hepa10 la vanzator, daca il au pe stoc,cat costa, etc..
Acel filtru da valoare acestui aspirator.
Motorul de 750W trasi de la priza nu e foarte puternic (eu ma mir ca i-au atasat o perie rotativa/turbo, care necesita motor puternic), sistemul cyclone ar trebui sa mareasca puterea motorului, filtrul hepa sa adune in jurul lui particulele retinute, etc..)

Hmmm...acum vad ca filtrul ala nu e HEPA 10 ci EPA10..
intreaba vanzatorul despre asta...HEPA e standard international....EPA nu stiu ce e....

Obligatoriu, mergi in magazin si cere o proba vanzatorului...
NU fi roman.. nu fi rusinos sa ceri...e banul tau, iar el e obligat sa-ti ofere un demo.
Daca nu vrea...schimba magazinul...eventual produslul.
Considera-l o investie...stai minim 15-20 de minute pe capul vanzatorului intreband tot ce se poate despre produs (rata de intoarcere la service, ce prefera alti cumparatori, disponibilitatea filtrelor, unde e service-ul, etc...)
NU fi roman...fi european...cere informatii.
De ce acest aspirator e aproape 500 ron si altele sunt 250ron? dar de ce altele sunt 1000ron?
Sa intrebi e gratis, sa platesti...costa bani.

--------------------------------
My vacuum presented: http://forum.softped...6#entry17390095

Edited by klaus76ro, 20 January 2016 - 02:13.


#1634
klaus76ro

klaus76ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 10.09.2005

 dannek, on 19 ianuarie 2016 - 21:56, said:

Buna seara!
Am nevoie de un sfat ce aspirator sa aleg intre Samsung VCC47E0H33 sau un PHILIPS PowerPro Compact FC9321/09
multumesc!

Sa vedem:
Samsung: http://www.emag.ro/a...3/pd/DQZVGBBBM/
Philips: http://www.emag.ro/a...9/pd/DMB3BMBBM/
+
verificati comparatiile cu Philips din comentariul de mai sus.

Filtru Hepa (standard): doar la Samsungs, Philips are EPA...de intrebat ce e ala si daca e pe stoc magazin
Eticheta (consum curent / emisie praf / curatat parchet sau gresie / curatat covoare) Samsung F/E/E/E vs. Philips B/C/A/D.
Philips bate Samsung.

Putere motor (consumata, a nu se confunda cu puterea de aspirare) Samsung 1500W, Philips 750W.
Putere de aspirare: Samsung 310W (bun), Philips nu o declara (sucks).

Filtrare: ambii fara sac, Samsung cu Hepa ?? (standard recunoscut international, dar fara a specifica care Hepa), Philips cu standard EPA 10 (ce o fi si asta?, ca ar fi spus HEPA 10 daca erau conform la standard)

Zgomot: Samsung 81db vs Pilips79 db. Standardul de sunet e reglementat international, in sistem logaritmic, iar un zgomot de 3db in plus inseamna DUBLU.
De verificar daca zgomotul Samsung/Philips e dublu/jumatate unul fata de altul.!!!!

Capacitate colectare: 2.0litri la Samsung vs 1.5litri la Philips.
Neimportant, avand in vedere ca trebuie sa goliti/spalati recipientul dupa fiecare aspirare + nu veti reusi sa umpleti nici macar 1.0 litri de praf la o aspirare normala de 50 mp (m2)

Extra:
Samsung vine cu sistemul TwinChamber (Camera dubla) din poza nu imi dau seama ce este, dar din experienta as spune ca filtrul imparte praful in 2 parti..in afara filtrului cilindic si si in interiorul lui.
Intrebare: dupa ce a trecut de filtru, ce/cine mai opreste praful care a intrat in doua camera?
Link: http://s4emagst.akam...30x207_22aq.jpg

Philips aduce PowerCyclone 4 + AirSeal (Samsung specifica doar ca "Cand forta puternica de absorbtie determina circulatia particulelor de praf prin calea de aer ciclonica a camerei interioare, murdaria si resturile se separa de aer")...deci si Samsung are sistemul Cyclone.
Iar AirSeal este....o buna intrebare

Acum, fata de Philps-ul din comentariul anterior:
Asta are filtrare pre-motor, ala nu. (probabil inca un filtru inainte de motor, afara de EPA ala). De verificat!
Intereseaza-te!!! Mai multe filtre in fata prafului/mizeriei= mai bun!!!
Ala are perie TriActive+, asta nu are (sic!, peria e degeaba daca motorul nu are putere sa o invarta pe covor, adica acolo unde isi are sensul)
Ala are perie rotativa/turbo, asta nu are.
Ala are variator de putere, asta nu are.
Sau eMag nu da informatii complete si in acest caz va revine voua sa cautati informatii detaliate pe site-uri externe.


Offf, ma doare capul de la atata documentatie...care e marketing si ce e real ??

E banul tau, colegule, eu nu am/ nu am folosit niciunul din aceste aspiratoare.
Am avut si cu sac simplu si fara sac si cu apa si cu sac refolosibil.

Cand vad astfel de afirmatii "aspiratoarele Twin Chamber de la Samsung nu necesita saci de schimb scumpi si care produc mizerie" ma iau cu mainele de cap si ma bag in coltul meu.
Da, EU chiar AM AVUT si cu sac simplu cu golire de fiecare data; si fara sac doar cu flitru (aici sunt cele 2 aspiratoare in discutie); si cu filtrare prin apa....si uite ca acum am aspirator cu sac.
Dau 60 ron pe 4 saci + 1 filtru, producatorul zice ca ar fi deajuns pt 1 an, eu il am de 6 luni si inca nu am scimbat nici un sac, nici un filtru.
Recomand SAC BINE CONSTRUIT sa retina maxim posibil, cand s-a umplu il scoti+arunci+pui altul nou.
E scump 60 ron pe an? O fi, nu zic nu, poate altii prefera 200-500 ron la fiecare 2-3 ani sa schimbe aspirator.

Coleg de forum DANNEK, mergi matale in Altex, Domo, Flanco, etc...si cere sa ti se aduca ambele aspiratoare langa tine.
Porneste, asculta, simte la mana.
Ia-l pe cel drag inimii tale, fii fericit cu el si spune-ne si noua/altora impresiile de dupa achizitie.

-----------------------
My vacuum presented: http://forum.softped...6#entry17390095

Edited by klaus76ro, 20 January 2016 - 03:37.


#1635
dannek

dannek

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,463
  • Înscris: 17.05.2004
Expilcatia EN1822 (EPA/HEPA) aici sau aici

Edited by dannek, 20 January 2016 - 09:31.


#1636
BordeaC

BordeaC

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 15.01.2016
Exista foarte multe alternative pe piata ieftine de calitate si foarte bune. Sunt importator pe Romania a unei marci mari din America, din pacate postand aici am luat ban pentru reclama. Erau detalii tehnice despre produse nu stiu daca pot posta fara pret, nume firma... Era o alternativa buna pentru cei care doresc produse diferite decat aspiratoarele casnice.
Eu le folosesc de ceva timp pe industrial si fac fata fara nici o problema (firma curatenie + detailing). Exista o gama foarte mare de la produse de la 1100W folosite pentru motorhome uri pana la cele de 1800 W cu putere foarte mare de extractie pentru cei ce doresc aspiratore puternice pentru spatii mari.
Cu acordul moderatoriilor as putea pune cateva filmulete cu puterea de aspirare etc.

Edited by ggelu, 21 January 2016 - 18:47.
OK


#1637
klaus76ro

klaus76ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 10.09.2005
Eu sunt utilizator de aspirator Miele.
Este singurul produs care il am / mi-l permit de la firma aceasta.
Masina de spala e Electolux (a inlocuit un Indesit dupa cca 9-10 ani de functionare ruginise tabla pe indesit, dar acel indesit merge si acum la parintii mei la tara fara nici un fel de interventie la ea de cca 12 ani)
Frigider am Gorenje care a inlcouit un Arctic dupa ce acesta din urma functionase perfect 8-9 ani (arctic-ul merge si acum la socrii si nu are probleme in  cei 12 ani de la achizie)
Aragaz am Indesit (are 12 ani, s-au dus toate marcajele de pe el uneori face figuri la aprinderea elctronica cu cuartz, dar nu am nici o interventie la el, nici macar duzele de gaz schimbate - rusine mie)
Fier de calcat Philips, are cred creo 4-6 ani.
Cafetiera Philips, prajitor de paine sau cum draq s-o fi numind tot Philips.
Masina de spalat vase = sotia sau subsemnatul in persoana.

Azi a fost o conferinta Miele in care au prezentat ei ce au facut si ce au dres anul trecut (2015)
La final va dau si link catre articol direct.
Dar, pe moment, dupa ce mi-au umplut RSS feed de articole cu Miele, stau si eu si ma intreb:
??? de ce naiba o hota Miele costa 2000 ron, masina de spalat 4000 ron, frigider 7000 ron, etc ???

la aspiratoare sunt doar cu putin mai mari la pret decat concurenta.
la restul electrocasnicleor sunt dublu sau triplu la pret.

este doar o parere proprie si personala (bazata strict pe bugetul actual al familiei) ca de la Miele merita sa va luati doar aspirator undeva intre 800-1200 ron (functie de oferta si caracterisitici)
calitatea trebuie platita si sunt de acord cu asta, dar asa cum nu-mi permit Audi A6 sau Mercdes Class "X", asa nu imi permit frigider Miele, oricat de mult as dori.
Aspiratorul vi-l recomand. Mai ales daca-l gasiti la oferta sub 1000 ron, e mai bun / fiabil decat concurenta la 700-900 ron.
Orice model din aceeasi clasa alegeti e ok. E acelasi aspirator cu accesorii diferite.
Vei renunta la el doar daca te iti permiti sa te plictisesti de culoarea lui sau vrei sa scapi de tva-ul de pe firma.

Si la final link-ul care m-a facut sa scriu acest post:
http://economie.hotn...ei-frigider.htm

--------------------------
My vacuum presented: http://forum.softped...6#entry17390095

Edited by klaus76ro, 21 January 2016 - 00:45.


#1638
lucimunteanu2000

lucimunteanu2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 18.03.2007
Unde găsesc si eu filtre pentru [ http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160121/0806ddda20bcff6499596874faf7c498.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Mulțumesc

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate