Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Am nevoie de un sfat ...

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
sleepy

sleepy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.12.2003
Am un Athlon 64 la 2800+ pe un K8NS Pro, cu 1 Gb de RAM, hard WDC pe SATA 1.5 si o placa video Gigabyte Radeo 9250 ....
Una peste alta, de aproape 2 ani am incetat sa ma pun la curent cu noutatile in domeniu si acum m-am trezit ca vreau upgrade, insa sunt complet depasit de oferta de pe piata. Asa ca apelez la binevoitorii din acest forum pentru un sfat.
Problema mea: folosesc calculatorul exclusiv pentru multitasking/grafica/prelucrare video ... si la configuratia de mai sus au inceput sa ma lase nervii ... uneori e ok, dar de cele mai multe ori si melcul e rapid pe langa el. Vad ca pe piata se pregatesc modificari mari, asa ca nu prea simt nevoia sa cumpar acum calculator nou. So, am decis sa-i fac un upgrade: un hard mai mare, inca 1 Gb de RAM si ma gandeam sa-i schimb placa video.
K8NS Pro nu suporta PCI-E, deci ramane doar varianta AGP 8x
Acum as lua placa video noua, dar nu stiu ce sa aleg. In plus ma intreb daca merita sa investesc intr-un AGP 8x in acest moment. (Nu mai spun ca nici banii nu ma dau afara din casa.) Ajutati-ma cu un sfat, o idee sau poate aveti o solutie la care nu m-am gandit. Mersi mult.

#2
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Pai, tu faci grafica si vrei placa video, cam ciudat(e adevarat ca placa video este slaba).

Eu m-as uita mai repede la procesorul acela, dar pt. asta cred ca-ti trebuie si un MB :).

Spune cati bani ai de dat totusi.

#3
ianus

ianus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 01.02.2005
Omule, solutia ideala pentru tine inainte sa te lase nervii: un procesor Conroe ! Este exact ce-ti trebuie, vei fi uimit de performante, o sa ti se para magie pe langa ce-ai vazut tu pana acuma. Din pacate asta inseamna sa-ti schimbi si celalte componente, adica apropate tot sitemul.
NU se merita sa mai bagi bani in AGP, acuma placile sunt pe PCI-ex. Ce vrei tu sa mai pui putina memorie si hard nu va aduce nici un avantaj, decat va prelungi agonia.
Asadar, mai bine faci un efort financiar si-ti cumperi un sistem k lumea, care sa-ti faca treaba.
Sfatul meu: vinde tot ce e vechi, si cumpara un comp bazat pe Conroe.

#4
sleepy

sleepy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.12.2003
Mersi pentru sfaturi. Am studiat pe aici prin forum si am ajuns la concluzia ca intr-adevar, mai bine trec pe Conroe. Alte probleme acum ... o sa le iau pe rand ca oricum e timp pana apare la noi pe piata  :rolleyes:
In primul rand am vazut ca sunt procesoare low budget - 6300 si 6400 si normal buget  :w00t:  - de la 6600 in sus. Diferenta intre ele e in special cache-ul L2. Merita in conditiile astea investit intr-un 6600 sau nu? Nu-mi dau seama daca cache-ul dublu de la 6600 aduce imbunatatiri atat de semnificative in rularea programelor incat sa merite pretul dublu fata de 6300.
A doua problema - nu am gasit o placa de baza decenta ca pret si totusi buna pe care sa plasez un Conroe. Ceva sugestii? Multumesc anticipat.

#5
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Performanta inseamna chipset i975x, care nu se impaca cu preturile mici.
Sa inteleg ca-ti cumperi sistem nou ? spune-ne si noua cam cat ai da pe el.
Diferenta clock per clock intre E6400 si E6600 nu este mare deloc, iar E6600 bate un AMD FX-60 :) .

Edited by cods, 04 August 2006 - 19:04.


#6
sleepy

sleepy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.12.2003
Cods, mersi de raspuns dar ... nu vreau sa ma intelegi gresit ... e a doua oara cand vrei sa stii ce bani am disponibili. Prima data nu am raspuns nu pentru ca nu am vazut intrebarea. Asa cum am spus nu ma dau banii afara din casa, dar niciodata in discutii nu am spus "ieftin", ci doar "decent". Diferenta intre "ieftin" si "decent" e enorma! In alta ordine de idei, nu stiu de cati bani dispun  :rolleyes: Acum nu incerc sa gasesc un calculator care sa se incadreze in bugetul meu ci un calculator care sa satisfaca nevoile mele! Insa asta nu inseamna ca o sa arunc banii pe geam cumparand un procesor care - la ce lucrez eu - se va comporta practic la fel ca unul de 2-3 ori mai ieftin sau o placa de baza care "rupe gura targului" numai prin nume si pret!
In momentul asta, important e sa aflu ce e mai bun pentru mine. Dupa aceea, ma voi gandi si la ce bani am si ce imi permit  :coolspeak:
In consecinta, revin la intrebarea anterioara - are sens sa dai banii pe un 6600? Nu ma intereseaza ca 6600 bate AMD-ul, iar faptul ca diferenta clock per clock dintre 6400 si 6600 stiam si eu, dupa cum se vede din postul de mai sus. Pe mine ma intereseaza daca diferenta de cache L2 dintre cele 2 aduce diferente substantiale sau nu.
In ce priveste placa, nu am spus ca nu vreau chipset 975  :o  ci doar ca sunt interesat sa aflu care ar fi cea mai buna alegere de placa pe acest chipset! Nu intotdeauna un pret de 8-9 milioane pentru o placa de baza este justificat de performanta, mai ales cand sistemul are o destinatie fixa si va rula doar anumite tipuri de aplicatii. Asa ca e normal sa intreb de o placa cu un pret "decent", dar performanta, mai ales pe un segment de piata in care apar noutati de la zi la zi. In plus, singura pretentie pe care o am eu de la o placa de baza - in afara de a fi foarte stabila si a lucra foarte bine impreuna cu procesorul si celelalte componente, este sa aiba multe USB-uri. Restul gadget-urilor de pe o placa cu "fite" sunt neinteresante.
Asa ca te rog, daca poti raspunde la intrebarile mele, raman dator. Multumesc anticipat.

#7
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Citeste asta. Are un tabel unde iti arata diferenta de performanta intre 2 Mb cache si 4 Mb. Nu spun ca nu merita E6600, dar E6400 te va satisface pe deplin, mai ales cu un mic overclock ;) .

Toate aceste placi de baza mai scumpe sunt considerate performante pt. Conroe datorita chipsetului lor 975, avand in vedere ca mai exista doar o singura alternativa de chipset si anume P965. Cea din urma este la inceput si lucrurile nu stau foarte bine pt. ea.. momentan.
Si urmeaza sfatul lui ianus, vinde tot ce e vechi.

Partea proasta este ca trebuie sa astepti, Conroe va aparea intr-o saptmana sau doua, dar nu stiu cat va sta pe rafturi(e  cerere mare la procesorul asta).

#8
sleepy

sleepy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.12.2003
Mersi mult de raspuns. In sfarsit am reusit sa gasesc timp pentru a citi articolul la care m-ai trimis. In ce priveste procesorul acum sunt lamurit. Din pacate insa tot nu stiu ce placa de baza sa aleg. Insa daca tot ai cheltuit atat timp sa-mi raspunzi pana acum, mai am o rugaminte  :worthy:
Cum spuneam lucrez grafica - mult Corel, adobe, macromedia, ceva montaj grafic si multitasking in draci.
Vreau un calculator care sa se miste ca lumea. De exemplu al meu acum zbarnaie ... psna incep sa fac lucruri de baza  :w00t: cum ar fi un efect de transparenta in corel ... in momentul ala o ia razna si ca sa faca un refresh dupa aplicarea efectului are nevoie cam de 2-3 minute. exact de asta vreau sa scap.
In consecinta, procesor am priceput voi merge pe E6400 cel mai probabil (alternativa e E6600, functie de bani si ce gasesc)
Insa mai am nevoie de:
- o placa de baza stabila, cu minim 8 USB, SATA II si care sa se pupe perfect cu restul componentelor
- un hard de 250 pe SATA II care sa fie rapid, dar mai ales rezistent (am pierdut deja munca pe trei luni din cauza unui Samsung, nu vreau sa repet experienta)
- memoria - 2 G - ceva stabil si rapid, cat mai adecvat placii de mai sus
- placa video - aici e problema cea mai mare ... nu stiu ce vreau ... stiu doar ca trebuie sa fie cat mai potrivita pentru domeniul meu si sa fie totusi la un pret rezonabil (nu simt nevoia sa dau pe o placa video mai mult decat pe placa de baza sau pe procesor)
- o carcasa cu o sursa buna, racire foarte buna si eventual filtre anti-praf
- un UPS care sa duca toata configuratia de mai sus macar 8-10 minute ca sa am timp de salvare (aici stiu ca are importanta si monitorul - monitorul ramane cel vechi deocamndata, e un Eizo de 21 model din 2002  :ewwpu:)
Stiu ca cer mult, dar te rog indruma-ma exact spre prodse care sa fie cat mai aproape de ce am nevoie si eventual daca poti sa-mi dai si un link catre un magazin cu un pret bun  :newblush:
Mersi mult si raman dator cu o bere .... sau mai multe?  :cheers:

#9
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Configuratia este performanta, dar usturatoare in acelasi timp.
Fara indoiala se mai poate rafina configuratia si mai ales scadea din pret  :naughty: . Sa zicem ca ce am pus eu acolo este un punct de plecare.
Cateva atuuri :
1.Memorii cu chip-uri Micron D9, ce se overclockeaza foarte bine.
2.Placa de baza la un pret mic ce suporta overclock destul.
3.Carcasa la care personal(si nu sunt singurul) visez, cu o aerisire foarte buna(dar daca vrei se poate taia de pe lista si inlocui cu ceva mai ieftin).
4.Sursa brand foarte silentioasa si puternica ce va duce acel sistem si nu te va lasa la greu.
5.Placa video ce are potential urias de overclock, am pus una o placa video de mijloc.

Cred ca observi ca tot spun pe aici de overclock. Este o chestie cu 2 taisuri. Poti sa te arzi urat in urma lui(sanse mici daca te documentezi). Dar la sistemul tau sporul de performanta va fi foarte mare, mai ales ca lucrezi cu aplicatii ce papa procesor foarte mult. Repet, daca te documentezi strasnic riscurile sunt aproape 0.

Iar in loc de un singur HDD, poti folosi 2 HDD-uri in RAID. Sporul de performanta ar fi iarasi foarte mare (presupun ca te-a imbatranit putin fenomenul swap :D ).

Cu ups-urile sunt putin cam paralel, dar desigur o sa apara cineva cu sfaturi. Si eu lucram in photoshop(chestie pt. niste prieteni, nimic profesional) si m-am trezit ca electrica avea probleme ... :ciocan: .

PS:Sa nu ma injuri cand citesti pretul.

Attached Files



#10
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Mda, mai dai edit daca poti  :confuzzled: .

In loc de acel DFI, poti alege acesti Gigibyte DS3. Si iote un thread unde romanasi d`ai nostri se tot tocmesc pe alegerea unui MB pt. Conroe :D.

Edited by cods, 16 August 2006 - 05:58.


#11
sleepy

sleepy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.12.2003
In primul rand nu ma injura pentru lunga tacere. M-am dat la fund sa strang bani pentru noul calculator.
In al doilea rand, am reusit sa strang de pe ici de pe colo si in sfarsit l-am luat  :w00t:
Aproape in configuratia indicata de tine. Normal, simteam nevoia sa-mi aduc si eu aportul, asa ca am ales ca placa de baza (dupa lecturarea threadului in care m-ai trimis) un Gigabyte, dar nu DS3, ci DQ6, i-am pus doua harduri exact ca cele recomandata si niste maruntisuri gen DVD Writer, DVD simplu ...
Asa ca daca pretul data de tine era usturator, despre pretul final nu mai zic nimic  :naughty:

De abia l-am luat de la firma si acum l-am scos din cutie, asa ca o sa revin mai incolo cu impresii. Pana una alta, singurul lucru despre care pot vorbi este carcasa. Cand am ajuns sa-l iau, toti din firma stateau si studiau carcasa  :coolspeak: Nu se aude nimic (doar daca ii dai la o pare panoul lateral si bagi capul in ea, dar si atunci trebuie sa faci eforturi pentru a capta ceva sonor), hardurile stau incredibil iar reglajul de pe sursa m-a dat pe spate. Pe de alta parta, am platit cu varf si indesat toate astea cat am carat cutia in brate  :P

Acum ma duc sa termin ce mai am pe compu vechi ca sa ma eliberez pentru switch. Sper ca si sistemul sa ma incante la fel de mult precum carcasa. Oricum insa, acum inteleg de ce ai spus ca asta este carcasa la care visezi.

In concluzie, mii de multumiri pentru sfaturi si ramane in picioare oferta cu berea.

#12
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
S-al butonezi sanatos :D . E bun si DQ6, mai scump, dar mai dotat decat DS3 .
Asteptam si pareri despre cum se comporta(presupun ca vor fi pozitive). L-ai luat de la itdirect?
Ma asteptam sa zici asta despre carcasa+sursa, probabil ca daca erau mai ieftine nu ma uitam la o bucata de plastic acum  :console: .

#13
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005

Quote

Ma asteptam sa zici asta despre carcasa+sursa, probabil ca daca erau mai ieftine nu ma uitam la o bucata de plastic acum
Si eu fac overtime la serviciu pentru o carcasa din asta. Nu accept altceva  :)

#14
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005

View PostSE7EN, on Sep 8 2006, 21:32, said:

Si eu fac overtime la serviciu pentru o carcasa din asta. Nu accept altceva  :)

E coada mare la carcasa asta, sper sa vina Mosc craciun si la mine mai devreme  :console:

#15
sleepy

sleepy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.12.2003
Am reusit sa instalez o parte din "programele mele". Mai sunt multe de pus pana sa-l aduc la "configuratia" uzuala, dar am pus suficient cat sa-mi fac o idee despre cum merge.
In primul moment, dupa ce am pus Win XP pe el, am fost destul de dezamagit. Nu ca nu am vazut imbunatatiri semnificative, ci nu am vazut imbunatatiri! Poate doar o infima scurtare a timpului de bootare, dar cam atat...  In clipa aia aratam cam asa: :cursing:  si incepusem sa ma intreb pe ce am aruncat banii.
Nu m-a tinut insa foarte mult, deoarece am continuat instalarea si am ajuns in punctul in care am avut suficient pentru el pentru a intra in "regimul uzual de lucru".
In primul rand, tin sa specific ca la mine permanent ruleaza un card de aplicatii din background (antivirus, firewall, antispyware, un program de verificat conturile de mail, plus inca cateva aplicatii de pe la periferice). Am dat drumul la browser ca aveam nevoie de ceva informatii din net. In paralele rula un program de FTP ca trebuia sa vars ceva informatii pe un server. Am dat drumul la muzica pentru "ambianta" si apoi mi-am incarcat patru din aplicatiile de grafica pe care le folosesc mai des.
Practic orice switch intre oricare doua programe s-a facut instantaneu. Nu am reusit sa gasesc nici o operatie care sa-l faca sa "intepeneasca" nici macar pentru o secunda. Si am lucrat initial cu documente mari, apoi cu documente mai mici, dar deschise simultan (de exemplu la un moment dat aveam deschise 120 de imagini, fiecare de aproximativ 2 mega)  :w00t:
Imi pare rau ca nu am apucat sa instalez si sa rulez ceva programe de test ca sa pun valori clare, dar poate o sa reusesc sa-mi fac timp in viitorul apropiat. Nu am timp nici sa instalez un joc ceva, sa vad cum se comporta la gaming .... si pentru asta nici nu stiu cand o sa am timp
Insa sper sa intelegi din povestea de mai sus cum merge baiatul ... si asta fara nici un strop de OC !
Dupa ce mai strang impresii o sa mai dau pe aici sa mai povestesc si poate vorbim un pic si de OC. Nu ca as simti nevoia, dar acum sunt chiar curios!
Pana atunci insa, ma plec in fatza maestrului  :worthy: Nu numai ca nu credeam ca se poate lucra asa, dar nici macar nu visam! Pe scurt, ce mi-ai recomandat nu prea seamana a calculator ci a masina de formula 1!
E clar ca nu l-as recomanda pentru un utilizator de tip "office" (net si mail), nu stiu cu e pentru gameri, dar pentru mine e aur curat!

#16
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Frumoase impresii :). Am cateva curiozitati pe care sper sa mi le clarifici :
Cam cat de zgomotos este cooler-ul de pe CPU/VGA? .

Quote

In primul moment, dupa ce am pus Win XP pe el, am fost destul de dezamagit. Nu ca nu am vazut imbunatatiri semnificative, ci nu am vazut imbunatatiri! Poate doar o infima scurtare a timpului de bootare, dar cam atat... In clipa aia aratam cam asa:  si incepusem sa ma intreb pe ce am aruncat banii.

Nu-ti face griji, nici eu n-am simtit cand am trecut de pe un Celeron 1,2 Ghz/128 SD RAM/HDD 20Gb pe configuratia actuala Athlon64 3500+/1Gb RAM. Se simte enorm cand il pui la munca insa :D .

#17
sleepy

sleepy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 28.12.2003
Coolerul de pe CPU nu se aude. Cu carcasa deschisa l-am ascultat o singura data, cand m-am dus sa-l iau. Era un pic de zgomot prin camera, plus ca are reglaj de turatie in functie de temperatura procesorului, asa ca la pornirea calculatorului el a ramas pe loc. I-a trebuit ceva timp pana sa plece si banuiesc ca e departe de a functiona in regim maxim din moment ce procesorul, chiar si la incarcarea de care vorbeam in postul anterior, sta undeva la 30-32 de grade. In aceste conditii eu personal nu am reusit sa-l aud nici macar cu capul bagat in carcasa.
In ce priveste placa video nu am cum sa iti dau detalii deoarece nu mi-au gasit placa indicata de tine asa ca mi-au pus aceasi placa dar varianta cu racire pasiva.
Dar, per total, pot sa-ti spun ca in timpul zilei eu nu aud calculatorul. Aud cand porneste cel vechi in capatul celalalt al camerei, dar pe al meu nu. Singurul zgomot pe care il aud este atunci cand porneste unul din DVD-uri. Pe timp de noapte, se aude un pic ventilatorul de pe sursa insa doar de cand l-am bagat in spatiul special de sub birou care am impresia ca amplifica zgomotul deoarece in prima noapte a fost pus in spatiu deschis si nu am auzit nimic.

Am uitat in postul anterior sa-ti raspund la o intrebare. Nu nu l-am luat de la IT Direct. Am studiat piata si am cautat peste tot cele mai mici preturi pentru fiecare componenta. Le-am gasit imprastiate prin tot Bucurestiul si la primele doua telefoane am avut surpriza sa descopera ca produsul e pe stoc doar in site, nu si in realitate. In consecinta, pentru a salva timp, am apelat la o firma cu care am mai lucrat si de care am fost foarte multumit (daca te intereseaza iti dau numele ei). Le-am spus ce vreau exact si ei s-au ocupat de absolut tot, inclusiv de montaj. Faptul ca le-am pasat lor toata bataia de cap m-a constat ceva mai putin de 2 milioane in plus fata de suma preturilor minime ale componentelor pe piata. In plus, mie mi s-a spus, de exemplu, ca trebuie sa astept trei saptamani pentru placa de baza. Ei mi-au facut rost de tot in patru zile. Asa ca ma declar perfect multumit.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate