Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Salată
Last Updated: Aug 14 2006 13:57, Started by
AlexIP
, Apr 17 2006 16:39
·
0
#1
Posted 17 April 2006 - 16:39
Voi cum faceti salata? Salata cu salată verde. :notangel:
Ai mei o fac cu otet, eu mai stiu o varianta cu sos* si suc de lamaie invatata in Belgia care mi se pare mai buna... mai sunt si alte variante? :) * sosul facut din ulei de masline in care se lasa cateva ore usturoi si ceapa maruntite. Edited by AlexIP, 17 April 2006 - 16:50. |
#2
Posted 19 April 2006 - 22:16
Eu mai fac o varianta de salata mistox, sa-i zicem :scratchchin: salata variabila, so: salata verde, ridichi, masline, ardei gras, castraveti, rosii, porumb fiert, ciuperci, ceapa rosie si/sau verde :ermm: si mai ce? Normal ca sare, ulei de masline sau nu, si alte alea.. condimente(piper for instance, cimbru...) si fara otet!
Nu mai stiu ce am pus ultima data in ea, ideea e ca e variabila si de aia bagati ce vreti sa aveti in ea, dar exista o constanta fara de care.. sucks, si anume smantana(de regula sana folosesc si e yummy yum) si tocmai de aia nu mai bag otet in ea, ii da un alt ton. Bafta si spor! :bye: |
#3
Posted 19 April 2006 - 22:26
chased, on Apr 19 2006, 23:16, said: Eu mai fac o varianta de salata mistox, sa-i zicem :scratchchin: salata variabila, so: salata verde, ridichi, masline, ardei gras, castraveti, rosii, porumb fiert, ciuperci, ceapa rosie si/sau verde :ermm: si mai ce? Normal ca sare, ulei de masline sau nu, si alte alea.. condimente(piper for instance, cimbru...) si fara otet! Nu mai stiu ce am pus ultima data in ea, ideea e ca e variabila si de aia bagati ce vreti sa aveti in ea, dar exista o constanta fara de care.. sucks, si anume smantana(de regula sana folosesc si e yummy yum) si tocmai de aia nu mai bag otet in ea, ii da un alt ton. Bafta si spor! :bye: :dribbledrool: :dribbledrool: :dribbledrool: eu sunt fan salata verde, dar cu smantana nu am incercat niciodata. abia astept sa incerc. |
#6
Posted 25 April 2006 - 10:48
Pai deah! :P Numai ca acolo, postul 3 itemul 4 alineatul nu stiu care B) cam include salata mea variabila cu salata verde:D de aia ma simteam cu musca pe caciula ;)
:peacefingers: |
#7
Posted 01 May 2006 - 20:19
Salata verde. Ceapa verde - 2-3 fire. Usturoi verde: 1 fir, pentru aroma. Ridichi: 3-4 buc.
Salata se taie marunt. Ceapa verde si usturoiul bucatele de max. 2 cm. Ridichile feliute. Se pune sare, otet de mere (sau lamaie) dupa gust si se amesteca bine. La urma se pune si ulei, preferabil de masline. |
#8
Posted 08 May 2006 - 05:41
am o varianta noua, inventata (cred) de mine...
asta o fac de vreo doua zile shi impreuna cu nevasta'mea suntem pe spate. salata, cilantro, ceapa taiata marunt shi portocale, tot marunt. fara sare, piper sau ulei sau otzet. e dementza... nu shtiu daca gasitzi cilantro sau cum se numeshte in ro, este o "iarba" de baza in bucataria mexicana... extrem de aromata. am facut 3secunde de research shi este vorba despre Coriandrum sativum, doar ca trebuie frunzele tinere.... |
#9
Posted 08 May 2006 - 22:24
Proportiile? Sa nu imi bag 3 portocale la 3 capatani de salata, lol. :)
P.S. E coriandru normal... |
#10
Posted 08 May 2006 - 23:52
o portocala pun eu... maxim doua, daca's mai mititele, la o salata shi doua cepe. cilantro iara, cam.. cat sa zic... jumatate de legatura :) ideea e sa se amestece alea acolo bine....baza ramane evident salata...
acum nu shtiu cum e coriandru ala de care vorbeshti, cilantro e proaspat... la un stake rare (cum mananc eu) e mortal. o alta salata care o face nevasta'mea - salata - cranberies, cred ca in ro se cheama "coarne". merg shi nishte stafide grase daca n'ai cranberries - gorgonzola cheese, rasa - pecan caramelizate (asta e un fel de nuca cum o shtiu eu din ro, doar ca e mai mica shi mai alungita. nu e amara deloc) merge sa mai bagi nishte mere felii subtziri... sau, nishte andives daca sunt tinere. merge cu un vin sec rece pe langa, alb desigur, o idee dulceag... neaparat in pahar inalt, alb cu picior... shi in back evident un soft jazz, ahhhh pofta buna... |
|
#13
Posted 11 May 2006 - 14:33
Cilantro e coriandru (de altfel, si-n englezeste-i zice "coriander"), iar cranberries sunt afine.
|
#14
Posted 11 May 2006 - 14:39
iar daca ii pui si articolul o sa iasa o formatie de muzica usoara.
|
#15
Posted 12 May 2006 - 09:28
cranberries nu sunt afine, afine sunt blueberries. cranberries e merisor
|
|
#16
Posted 12 May 2006 - 09:32
iar cea mai buna salata papata e salata italiana de la omv..am mai zis qpe undeva p-aici ce contine.
cat despre salata verde, o tai / rup, o arunc intr-un bol, tai si niste ridichi, puuutina ceapa( doar putina, fiindca altfel stomacul meu se razvrateste), morcov razuit,eventual o rosie taiata felii( iubesc rosiile)si apoi fac o "zeama " de apa, sare, zahar si otet. et voila! |
#17
Posted 12 May 2006 - 09:43
Hrean dat prin răzuitoare, puțin muștar și iaurt.
Și că tot vorbeam de mâncare, încercați sărmăluțe in foi de hrean (tinere) ;) Edited by Iubiriță, 12 May 2006 - 09:45. |
#18
Posted 14 May 2006 - 07:55
rox, on May 12 2006, 10:28, said: cranberries nu sunt afine, afine sunt blueberries. cranberries e merisor |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users