Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
O mica ferma ( cresterea puilor de carne , gainilor ouatoare , caprelor )
#19
Posted 15 February 2020 - 06:25
Dupa ce tai si cureti de pene O SINGURA GAINA iti dau orice detalii vrei asta in cazul in care te mai intereseaza afacerea
Tzasty, on 15 februarie 2020 - 00:41, said: vb de o micro ferma nu cred ca o sa vand la supermarket deja aici e alt nivel si legat de parera ta personala o apreciez dar mai multi au zis ca e mai bun cel putin pt copii mici in supe |
#20
Posted 15 February 2020 - 07:44
Te-ai găsit și tu când să faci marea afacere! A fost un an secetos, urmează încă unul. Deja furajele au urcat la niște prețuri nesimțite și nu știu dacă din cele 7 hectare vei scoate mare lucru. Va fi o afacere scumpă.
|
#21
Posted 15 February 2020 - 09:27
Tzasty, on 14 februarie 2020 - 23:23, said: pai si crezi ca nu ar trb sa ma gandesc unde valorific si cum o valorific ? sau ? adica mie asta mi se pare partea cea mai grea , sa vinzi ce produci ( adica sa nu iti fie greu sa vinzi de ce produci ) ca de crescut ma gandesc ca mai am si eu o idee de cum se cresc si daca le sacrafic si le vand d2d prin facebook care este riscul sa primesc amenda s-au mai poate mai rau mai intai ar trebui sa te uiti in zona sa vezi cu cat se vand. cumpara si vezi cat cantaresc , incearca sa vezi cu ce sunt hraniti, intrebi si pe altii etc. incepe cu ceva mic ca in cazul in care nu iti merge afacerea sa ai cat mai putin de dat inapoi ca datorie (detii deja banii necesari sau planuiesti vre-un imprumut?). testezi piata si te orientezi. dupa asta incepi sa bagi mai mult in afacere. vezi si cum aprovizionezi ferma cu furaje si etc, vor fi ale tale in curtea proprie sau le vei cumpara? cu cat sunt mai multi intermediari cu atat vei fi obligat sa cresti pretul. deci in primul rand vezi concurenta de unde isi procura toate cele. |
#22
Posted 15 February 2020 - 09:47
TLGTLC, on 15 februarie 2020 - 07:44, said:
Te-ai găsit și tu când să faci marea afacere! A fost un an secetos, urmează încă unul. Deja furajele au urcat la niște prețuri nesimțite și nu știu dacă din cele 7 hectare vei scoate mare lucru. Va fi o afacere scumpă. |
#23
Posted 15 February 2020 - 09:50
Nu tine sa mergi la concurenta cu ceea ce se vinde la magazin. Poti sa ai o afacere de nisa, cu pui bio, crescuti in libertate, cu boabe si ce mai ciugulesc ei, care se pot vinde cu preturi mult mai mari, unei clientele stabile, pe care o dezvolti in timp.
Dar nu o sa fie legal si trebuie sa te pricepi cu adevarat. Afacerile cu animale vii sunt extrem de riscante, mai mult pierzi decat castigi. Edited by cumparator, 15 February 2020 - 09:51. |
#24
Posted 15 February 2020 - 09:51
karax, on 15 februarie 2020 - 09:27, said:
mai intai ar trebui sa te uiti in zona sa vezi cu cat se vand. cumpara si vezi cat cantaresc , incearca sa vezi cu ce sunt hraniti, intrebi si pe altii etc. incepe cu ceva mic ca in cazul in care nu iti merge afacerea sa ai cat mai putin de dat inapoi ca datorie (detii deja banii necesari sau planuiesti vre-un imprumut?). testezi piata si te orientezi. dupa asta incepi sa bagi mai mult in afacere. vezi si cum aprovizionezi ferma cu furaje si etc, vor fi ale tale in curtea proprie sau le vei cumpara? cu cat sunt mai multi intermediari cu atat vei fi obligat sa cresti pretul. deci in primul rand vezi concurenta de unde isi procura toate cele. |
#25
Posted 15 February 2020 - 10:30
#26
Posted 15 February 2020 - 11:59
wiseguy76, on 15 februarie 2020 - 10:30, said:
Cu ce sunt injectati, ai idee? 40 de zile dureaza clocitul pana iese pui din ou. Pentru asta trebuie sa ai gaini care fac ouă si cocos harnic. Se stie insa ca găinile nu prea fac ouă acum iarna. Apoi trebuie sa ai gaini clocitoare sau o clocitoare artificială. Se gasesc clocitori artificiale in comert dar sunt niste pocnitori bune de nimic. Consumi curent de pomana. Daca in sfarsit reusesti sa obții ceva pui trebuie sa ai mare grija. Au nevoie de caldura si hrana potrivita. Altfel multi dintre ei vor muri sau vor muri toti. Ca sa obții pui de tăiat in 48 de zile trebuie sa-i injectezi cu heliu. Nici in 120 de zile nu cred sa obții un pui de tăiat.
Edited by althea, 24 February 2020 - 06:03.
|
#27
Posted 15 February 2020 - 18:04
21 de zile pana iese din ou. Puiul, gen.
Ba, da unde e avicultorul, sa imi spuna cu ce sunt injectati, ca nu m-am lamurit? |
#28
Posted 15 February 2020 - 18:22
mane, cauta sa vinzi la pensiuni cu restaurante
acum ceva ani am lucrat la un hotel, propietarul avea in afara orasului o casa unde crestea pui pentru servit la propriul restaurant ocazional mai lasa cate un plic pt cutare sa-l ridice, la o cautare simpla pe google cutare ala era de la DSV |
|
#29
Posted 15 February 2020 - 18:46
Il stiu pe unu care lua pui de la mine, ii parlea cu arzatorul si ii vindea la fraieri ca 'pui de tara'
|
#30
Posted 15 February 2020 - 23:21
EMPP, on 15 februarie 2020 - 09:47, said:
N-AR FI ASTA PROBLEMA FIINDCĂ URCĂ ȘI CARNEA la prețuri nesimțite odată cu scăderea cantităților puse la vânzare Si daca nu-i suficienta aia din UE, vine din afara UE. De-abia asteapta brazilienii sa-ti trimita pasare congelata, asa ca cei care cauta ieftin, vor gasi. EMPP, on 15 februarie 2020 - 09:51, said:
ca un profesor grăiești wiseguy76, on 15 februarie 2020 - 10:30, said:
Cu ce sunt injectati, ai idee? Bune erau cozile alea la ziare si la tigari pe timpu' lu' Ceasca. Bune rau. Aflai toate, alea-alea. persona695, on 15 februarie 2020 - 18:22, said:
mane, cauta sa vinzi la pensiuni cu restaurante acum ceva ani am lucrat la un hotel, propietarul avea in afara orasului o casa unde crestea pui pentru servit la propriul restaurant ocazional mai lasa cate un plic pt cutare sa-l ridice, la o cautare simpla pe google cutare ala era de la DSV |
#31
Posted 16 February 2020 - 07:28
#32
Posted 16 February 2020 - 07:50
Tzasty, on 14 februarie 2020 - 22:21, said:
... Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pentru urmatoarea intentie eu as vrea sa fac o mica ferma pe terenul parintilor detin undeva la 7Ha teren agricol si locul pentru ferma este de 3500mp unde as putea cred eu sa fac ceva frumos..... Am clienti , cred ca cei mai mari cu " avicole " si nu vad cum se poate face ceva la scara pe care o doresti , si cu bani putini . |
#33
Posted 16 February 2020 - 22:48
Nu trebuie sa te descurajeze nici "desteptii" care-ti zic ca ai nevoie de incubatie 40 de zile la gaini si de cocos harnic dar nici cei care chiar au trecut prin "focuri" si caliti acum spun ca e complicata treaba...ca orice lucru se invata daca te documentezi corect.
Concret: 1.-consumul specific de nutret combinat este de 2-3 kg / kg greutate vie in functie de calitatea furajului/temperatura/spatiu de miscare...si are un cost de 2-3 lei/kg furaj in functie de ce bagi in el...parerea mea este ca nu este rentabila cresterea puilor de carne pentru sacrificare peste varsta de 60 de zile, mai ales ca daca-i asiguri conditiile fiziologice ajunge deja la 2,5 kg. 2.-La gainile outoare problema principala este ca trebuie sa le asiguri conditii necesare ouatului in perioada noiembrie-februarie cand in mod normal ele oua foarte putin sau deloc ceea ce ridica costul oului...vara merge si cu "apa,paie si bataie" pentru ca oricum vei avea o supraproductie ...mare grija la conditiile de depozitare vara, este un produs foarte foarte perisabil si periculos. 3.Uita de capre daca nu vrei sa devi sclavul lor alaturi de alti 2 zilieri...sau faci doar capre si atunci e ok. 4.Poti sa vinzi doar animale vi cu certificatul de producator sau iei si autorizatia de sacrificare care necesita alti bani si alta "distractie"...sfatul meu este sa-ti suni toti cunoscutii din agenda telefonului si sa le propui vanzarea viitoarei productii fara nici un aviz...daca ajungi la valorificarea productiei atunci treci la etapa de dezvoltare a pietii de desfacere. Multa bafta...o sa ai nevoie!!! |
|
#34
Posted 17 February 2020 - 22:05
pai si...3 kg pe kg greutate vie, la 3 lei kilu de furaj, 9 lei, un pui de 3 kile viu iese la 27 de lei 'decat mancarea, plus puiul de o zi 4 lei, plus curent, apa, munca, livrarea, si profitul lui, se duce cam la 60 de lei in viu.
Dupa ce il taie omu, mai ramane cu 80% din el, 2.7 kile, deci undeva 22 de lei kilu de pui...si cand te gandesti ca sunt fraieri care iau de la kaufland cu 4.99. |
#35
Posted 17 February 2020 - 23:38
Daca-ti intra in casa 10000-15000 lei pe luna cum se intampla frecvent la clasa de mijloc din marile orase si mananci pui des, nu cred ca te mai intereseaza ca dai 100-150 lei in plus pe 10 kg de pui cat mananci intr-o luna daca au gust ca la bunica...aaa, si cel mai important: adus acasa gata de bagat la cuptor...
Cu 4,99 de la Kaufland iei tacamuri...si sunt alea care au expirat ieri, iar dupa o spalare in prealabil se mai pun la raft si a doua zi...cel mai ieftin pui in Kaufland este aprox. 8 lei/kg (tot cu "prespalare") din care dupa gatire ramane sub 50% (magie !!!) deci ai fi putut sa iei un pui de tara in care abia s-a racit sangele la 16 lei/kg (asta pierde putin in greutate la gatire !!! )...ia vezi tu ca Puiul ala Fericit de la faina de galbenele pe care o dau moldovenii de la Bacau este la 20 lei/kg...cand te gandesti ca fraierii cumpara mai ieftin de la Kaufland si ulterior diferenta de bani o dau la Catena... Crede-ma, este piata cacalau Maria Ta, dar te seaca procesarea in regim gospodaresc (se pot sacrifica/opari/depluma/parli/eviscera/ambala maxim 10-15 capete/zi/om...si asta cu deplumator,nu la mana) si in final scoti profit cam cat un salariu bun de bugetar...deci nu-i cine stie ce afacere dar e ceva daca nu ai unde sa dai cu sapa mai bine... |
#36
Posted 18 February 2020 - 09:49
eugendragnea2412, on 17 februarie 2020 - 23:38, said:
Daca-ti intra in casa 10000-15000 lei pe luna cum se intampla frecvent la clasa de mijloc din marile orase si mananci pui des, nu cred ca te mai intereseaza ca dai 100-150 lei in plus pe 10 kg de pui cat mananci intr-o luna daca au gust ca la bunica... Zici matale ceva, dar trebuie sa facem niste precizari. Prin occident oamenii cu pretentii la mancare (nu numai sa umple matzul) or ajuns mai demult la concluzia ca broilerul sacrificat "pentru popor" la 42 de zile, nu-i satisface la gust. Si asa, unii fermieri din tarile cu apa calda s-or re-orientat si produc pui pentru carne, "maturi", adica ii sacrifica la varsta de 12-16 saptamani. Chestia e ca broilerii obisnuiti nu se preteaza pentru asa ceva, in general ii lasa picioarele. Ai nevoie de hibrizi de carne pentru free-range. Problema e, de unde iei in RO hibrizii astia, ca nu-s la indemana. Quote
...ia vezi tu ca Puiul ala Fericit de la faina de galbenele pe care o dau moldovenii de la Bacau este la 20 lei/kg... Is doua tipuri de hibrizi, in functie de culoarea pielii: cu piele alba si cu piele galbena. Fiecare ii preferat in anumite directii. Edited by Hunor_66, 18 February 2020 - 09:50. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users