Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Sarmale, fara ele nu se poate!
Last Updated: Dec 25 2021 19:21, Started by
DANANDREI2001
, Sep 28 2019 16:34
·
0
#55
Posted 30 September 2019 - 09:23
As vrea sa vad si eu o data diferenta intre sarmale intr-o oala de lut si unele facute intr-o oala normala, am rugat-o pe maica-mea o data sa faca in paralel dar nu a vrut, stie ea mai bine (sau nu vrea sa ii desacralizez mitul). Cateva ore la cuptor intr-o oala cu capac, la temperatura mica si eventual gatite pe program cu abur e tot ce trebuie.
Mie mi se pare un cosmar sa spal vasul ala de lut, unii spun ca acolo e de fapt tot gustul. Am mai avut discutia asta la cozonac, aceleasi ritualuri mitice, se framanta cozonacul numai de mana cel putin o ora, nu ai voie sa deschizi usa la bucatarie cat creste si alte sfaturi din astea care fac cozonacul pufos, la fel ca unul framantat zece minute la robot si dospit 24 de ore afara, in frig. Am fost ieri la cumparaturi, am varza murata de doua feluri, spata de porc, slanina afumata de mangalita, sa vad daca gasesc si niste timp astazi. Edited by nnestor, 30 September 2019 - 09:30. |
#56
Posted 30 September 2019 - 09:48
Dacă ma intrebi pe mine...ai perfecta dreptate
Oala aia de lut avea rolul ei (la fel cum sunt ceaunurile de fonta) pe vremea când oamenii nu aveau cuptoare la îndemâna și gateau la flacara, oala substituind practic cuptorul. La fel e și cu frământatul, singurul lucru care se întâmpla dacă folosești un malaxor este ca te îngrași, pen’ca depui mult mai puțin efort sa obții același cozonac |
#57
Posted 30 September 2019 - 10:13
Exista însă un aspect care nu trebuie neglijat, când vorbim despre gătitul acasă: importanta ritualului și satisfacția conferita de îndeplinirea lui. Bucătarii aia profesioniști, gătesc după alte principii: productivitate, costuri, consistenta gustului, repetabilitatea rezultatului, etc.
Acasă, e altceva. Gătitul e de multe ori parte a unor evenimente sociale, iar ritualul poate deveni chiar mai important decât produsul. De aceea, e bine sa ne păstram și sa ne cultivam ritualurile care ne aduc satisfacție.... |
#58
Posted 30 September 2019 - 10:29
Doar ca de multe ori ritualurile astea se bat cap in cap cu socializarea, in loc sa stai cu prietenii si familia stai inchis cu orele in bucatarie pentru ca te incapatanezi sa faci manual chestii care cu tehnologia moderna sunt gata de zece ori mai repede.
|
#60
Posted 30 September 2019 - 13:16
nnestor, on 30 septembrie 2019 - 10:29, said:
Doar ca de multe ori ritualurile astea se bat cap in cap cu socializarea, in loc sa stai cu prietenii si familia stai inchis cu orele in bucatarie pentru ca te incapatanezi sa faci manual chestii care cu tehnologia moderna sunt gata de zece ori mai repede. Varza a la Cluj rulz! |
#61
Posted 30 September 2019 - 13:20
Stai bland, ca nici aia nu se face chiar cat ai bate din palme
Spre deosebire de sarmale, la aia se gatesc toate componentele separat, dupa care se asambleaza si se da la cuptor.... |
#62
Posted 30 September 2019 - 13:47
richelieu, on 30 septembrie 2019 - 13:20, said:
Stai bland, ca nici aia nu se face chiar cat ai bate din palme Spre deosebire de sarmale, la aia se gatesc toate componentele separat, dupa care se asambleaza si se da la cuptor.... Edited by irina2014, 30 September 2019 - 13:48. |
#63
Posted 30 September 2019 - 14:22
#65
Posted 30 September 2019 - 17:42
Ein Mann, ein Wort
Ieri l-am lasat pe fi-miu la targu de universitati si am fost in Obor. 2 verze frumoase cu foaia subtire, 900 de grame de carne tocata de borg si o caserola de untura de rata. Azi m-am apucat de treaba pe la 12.oo. Incredibil in 2 ore 20' am desavarsit lucrarea cap coada (probabil pt ca n-am baut bere si sprit,mai aveam treaba dupa aia). am acoperit sarmaile cu niste frunze de varza ramase, un fel de cuptor in cuptor plus ca nu mai sare zeama. Apropo, ati auzit de sarmale in plapuma ? Dai 3-4 clocote la sarmale si apoi le acoperi cu cateva paturi si o plapuma si le lasi pana a 2-a zi. Dupa 8 ore temperatura ramane tot la 80-85 de grade. cred ca romanu a inventat slow cookerul. eu asa fac pilaful, iese incredibil. atentie, urmeaza niste imagini care va pot afecta emotional: Attached FilesEdited by DANANDREI2001, 30 September 2019 - 17:43. |
#68
Posted 30 September 2019 - 20:24
Am luat niste slanina cruda din care jumate am pus-o in compozitie iar cealalta am facut-o jumari. In untura ramasa am calit ceapa, cateva bucatele de mangalita afumata si orezul, chestia e ca nu aveam in casa decat basmati si arborio, asa ca am pus arborio. Am pus niste boia afumata si cand am pus vinul alb am avut un moment de cumpana, sa continui cu sarmalele sau sa fac un risoto, aveam carnea de porc deja tocata ca altfel...
|
#69
Posted 30 September 2019 - 20:52
Aoleu, eu am mancat in seara asta dar citindu-va m-a lovit foamea instant.
|
|
#70
Posted 30 September 2019 - 22:46
DANANDREI2001, on 30 septembrie 2019 - 17:42, said:
Ein Mann, ein Wort Ieri l-am lasat pe fi-miu la targu de universitati si am fost in Obor. 2 verze frumoase cu foaia subtire, 900 de grame de carne tocata de borg si o caserola de untura de rata. Azi m-am apucat de treaba pe la 12.oo. Incredibil in 2 ore 20' am desavarsit lucrarea cap coada (probabil pt ca n-am baut bere si sprit,mai aveam treaba dupa aia). am acoperit sarmaile cu niste frunze de varza ramase, un fel de cuptor in cuptor plus ca nu mai sare zeama. Apropo, ati auzit de sarmale in plapuma ? Dai 3-4 clocote la sarmale si apoi le acoperi cu cateva paturi si o plapuma si le lasi pana a 2-a zi. Dupa 8 ore temperatura ramane tot la 80-85 de grade. cred ca romanu a inventat slow cookerul. eu asa fac pilaful, iese incredibil. atentie, urmeaza niste imagini care va pot afecta emotional: |
#71
Posted 01 October 2019 - 08:27
#72
Posted 01 October 2019 - 09:59
Imi place mobilizarea exemplară! :-)
Sunt la brașov zilele astea, dar saptamana viitoare execut gulasul din varza acra Cred ca ma duc la sergiana sa bag o portie de sarmale, ca om sunt si eu Edited by irina2014, 01 October 2019 - 09:59. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users