Sarmale, fara ele nu se poate!
Last Updated: Dec 25 2021 19:21, Started by
DANANDREI2001
, Sep 28 2019 16:34
·
0
#19
Posted 28 September 2019 - 17:56
Eu am mancat la cineva sarmale foarte bune, le-am, laudat, iar "secretul" mi-a spus ca ar fi faptul ca le face doar din carne de proc, nu din amestec porc+vita.
|
#20
Posted 28 September 2019 - 18:10
#21
Posted 28 September 2019 - 18:16
Mie personal nu-mi plac sarmalele în foi de varză, le prefer pe cele în foi de viță, deși ca să o împac și pe olteanca mea, gătim sarmalele în straturi viță și foi de varză murată ținute în prealabil minim 8 ore în apă la dezacrit ! Nu știu cum sunt gusturile altora, dar eu nu pun cimbru niciodată în sarmale, dau un gust ciudat și amar deși îmi place cimbrul foarte mult, dar presărat la urmă peste friptura de grătar, niciodată la marinat carnea, la fel gust respingător, amar care-l imprimă gustului cărnii !
Îmi place să fierb sarmalele în supă de pui sau găină provenită de la un rasol, sau supă de vită, în rest folosesc foarte puțin bulion sau deloc adăugat în tocătura de sarmale, dacă adaugi mai mult până le înroșești, va strica gustul sarmalelor ! Pe fundul oalei îmi place să pun varză tocată proaspătă, nu murată și o foaie de dafin iar în supa care fierb sarmalele adaug borș sau storc o lămâie. |
#22
Posted 28 September 2019 - 18:55
#23
Posted 28 September 2019 - 18:56
poti sa pui "un praf de cimbru" mai spre sfirsit, pentru ca intr-adevar, daca fierbe mult in amestecul sarmalos, lasa un pic de amareala, sau pui acelas praf, cind le incalzesti.
|
#24
Posted 28 September 2019 - 19:13
Vorbesti de sarmale si nu ai pus langa el un ardei iute, un catel de usturoi si un pahar de tuica , Si le mai mananci si reci de la frigider...... Sa dispari din bucatarie. Si sa le faci mai mari in diametru, cam cat un penis mai mic in erectie (sorry moderatori, da nu gasesc alta comparatie),
|
#25
Posted 28 September 2019 - 19:18
000sarmale00.JPG 192.4K
35 downloads
000sarmale0.jpg 299.66K
38 downloads
Daca este topic cu sarmale...sa punem si cateva imagini pentru pofticiosi! |
#26
Posted 28 September 2019 - 19:27
Cred ca nu poate fi vorba despre sarmale taranesti fara ciolan afumat.
Imi pare rau ptr cei carora le-am facut greata cu ciolanu' afumat INTRE sarmale. Pe urma ar fi "treaba" cu cimbru si marar. Sunt indispensabile, unor sarmale adevarate. Pe urma firberea la foc lent pana la punctul la care orezul sa fie inca intreg. Si sa nu uitam de smantana. Sarmalele fara smantana sunt ca sexul protejat. Adica un fel de... Edited by romvic, 28 September 2019 - 19:34. |
#27
Posted 28 September 2019 - 19:59
PopaXXX, on 28 septembrie 2019 - 16:50, said: Stai putin, tu esti baiat si faci sarmale? lelali, on 28 septembrie 2019 - 17:07, said:
Eu pun doar un ou. Bulion never, roșii tocate mărunt în caz că nu mai am pastă de roșii cu ardei (trăiască viitoarea nașă că mă alimentează. ) În 90% din cazuri am cumpărat amestec de carne porc cu vită (cumpăr numai de la godacul din giulești, chiar dacă trebuie să traversez orașul) și mai adaug bacon, slănină afumată, șunculiță țărănească sau cârnați afumați. Dacă mă apuc de împachetat, poate să vină și papa de la roma, nu întrerup activitatea că stricăm fengshui-ul și încep să aibă mărimi diferite. A! Și mai adaug 2-3 frunze de foi de dafin la fund. Dezastrul din bucătărie se curăță la final, în cele mai multe cazuri de soț, să-i dea 'mnezo sănătate. Tot doar la cuptor. Pe final, le las fără capac să se rumenească umbic varza de deasupra. |
#28
Posted 28 September 2019 - 20:35
Data viitoare da-ne peste ochi cu un video, sa vedem tot procesul de productie, ce pot sa zic.................fara comentarii!
|
|
#29
Posted 28 September 2019 - 20:36
#30
Posted 28 September 2019 - 20:38
Sarmalele sunt printre putinele mancaruri pa care le face nevasta-mea. Excelente de altfel, la vas de lut si toate cele. Si cand ma gandesc ca in copilarie nu puteam sa le suport. Noroc cu armata care mi-a bagat mintile in cap.
|
#31
Posted 28 September 2019 - 20:45
cleopatra00, on 28 septembrie 2019 - 17:40, said:
Nici sarmalele cu ouă nu sunt sarmale. Pare doar o glumă proastă. In reteta initiatorului doar dimensiunile, temperatura si timpul de fierbere amintesc de adevaratele sarmale. |
#32
Posted 28 September 2019 - 21:34
xmanyacs77, on 28 septembrie 2019 - 19:18, said:
000sarmale00.JPG 000sarmale0.jpg Daca este topic cu sarmale...sa punem si cateva imagini pentru pofticiosi! Prima poza arata bulionul necesar si a doua arata dimensiunea corecta. Sarmale cu oua n-am mancat nici eu vreodata, prefer ouale cu cartofi prajiti,bacon si parmezan. Dar in majoritatea tocaturilor care se fierb/gatesc/prajesc se pune ou crud, leaga compozitia. gustu sarmalelor tine de degustator nu de ingrediente. nu exista reteta perfecta. |
#33
Posted 28 September 2019 - 21:48
Sunt foarte multe obiceiuri și tabieturi in gătitul casnic, de care profesioniștii rad cu lacrimi
Urmăritul fazelor lunii, descantatul vaselor...etc. Ce e cu adevărat important in bucătărie și implicit in privința sarmalelor, este calitatea ingredientelor. Sarmale in foi de varza, nu fac decât din porc. Cele de Crăciun, obligatoriu din porc tăiat de mine, crescut la tara și hrănit cum trebuie. Și când nu am încotro și cumpăr carne, niciodată nu cumpăr carne gata tocata. Aleg eu Spata și o toc acasă. In felul acesta, pot controla mai bine cantitatea de grăsime, care trebuie sa fie pe la 30%. Pentru grăsimea respectiva, folosesc jumătate slănina afumata, curățata de sorici și jumătate slănina cruda. Niciuna nu îmi lipsește din congelator Ceapa rosie, 15-20% din carne. Orez, 20-30%. Pasta de roșii foarte concentrata, Cirio, o lingura la 1 kg de carne. Boia afumata și dulce, obligatoriu. Călesc ceapa, in untura de porc, după care adaug orezul și îl călesc și pe el pana pocnește și devine sticlos, sting cu un pahar de Fetească alba de jidvei. Pe urma pun condimentele de mai sus plus o lingura de cimbru. Temperez amestecul și adaug carnea la “rece”. Potrivesc de sare și piper, de obicei slănina și varza îmi dau destula sare. Sarmalele nu le fac foarte mici, tai foaia de varza in bucăți triunghiulare, cu baza de aprox 10cm...iese o sarma de vreo 6-7. Dacă sunt prea mici, îmi pare ca au prea multă foaie și prea putina umplutura. In oala pun un strat subțire de varza tocata si o crenguța de cimbru, pe urma sarmalele concentric, la fiecare 3-4 sarmale, inserez o bucata de cârnat de dimensiune similară La fiecare al doilea strat mai pun unul subțire de varza. La mijloc bag varza tocata, amestecată cu slănina ardeleneasca, de care povesteam in topicul alalalt, de minim un an vechime (2 de preferința). Le fierb in zeama de varza, nimic altceva. Le acopăr cu foi de varza, in oala groasa, la cuptor 3 ore la 140 grade. Tot ce e peste 3 ore....e inutil. Le las in cuptor pana când se răcesc. In episodul următor, cele in foi de vita |
|
#34
Posted 29 September 2019 - 07:05
si nu crapa ficatul in tine de la blestemele celor care balosesc de pofta la ce ai scris ?
du-te nene la master chef sau cum naiba ii zice emisiunii aleia si invata-i ce-i aia mincare romaneasca (desi cu radacini turcesti , sa moara "secuii" de ciuda ca acceptam o realitate) |
#35
Posted 29 September 2019 - 07:19
#36
Posted 29 September 2019 - 09:22
Quote i când nu am încotro și cumpăr carne, niciodată nu cumpăr carne gata tocata. Aleg eu Spata și o toc acasă. asta vroiam sa adaug si eu la primul post - foarte corect |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users