Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Sarmale, fara ele nu se poate!
Last Updated: Dec 25 2021 19:21, Started by
DANANDREI2001
, Sep 28 2019 16:34
·
0
#1
Posted 28 September 2019 - 16:34
Nu prea deschid eu topicuri prin SP dar asta cred ca merita o sansa.
Am vazut f multe gusturi vis a vis de sarmale pe topicul cu "nu-mi place" asa ca am putea impartasi din retetele personale. Poate reusim sa facem sarmaua perfecta. La mine sarmalele sunt un ritual, exista reguli foarte stricte. Pana nu le pun la fiert nu are nimeni voie sa intre in bucatarie sau sa ma deranjeze cu exceptia calamitatilor naturale. Primul lucru clatesc varza murata si o tai corespunzator in format A6. Plus varza tocata fin . Curatenie dupa. Carnea tocata preferabil mai grasa. Daca e mai slaba merge si 25 % de bacon crud uscat tocat f marunt in compozitie. multa ceapa calita in untura de rata, orez (da nu prea mult), 2-3 oua, sare, piper,cimbru,bulion gros o lingura(28%). la rece si iarasi curatenie. Acuma impachetatu: Le fac de lungimea degetului mic si putin mai groase. Dimensiunea perfecta e o imbucatura. Ajuta mult la 4 dimineata cand iti bagi mana in frigider sa pescuiesti o sarma. Macar la 30 de sarmale facute trebuie o bere rece sau un sprit. Le-am impletit, facem curat scoatem oala si mai bem o bere. Acu- pe fundul oalei niste foi de varza sa o acopere. Varza tocata, putin cimbru, putina untura ,putin bulion. Peste , stratul de sarmale pe un singur rand. din cand in cand o afumatura de buna calitate, se pot pune si 1-2 carnati afumati. o data cand eram mai plictisit am invelit fiecare sarma intr-o feliuta f fina de bacon crud uscat. se repeta procedeul pana sus cu un strat de varza tocata. zeama: eu pun o treime vin demisec(de ala care iti place sa bei), bors si apa da mai bine fierbi cu o seara inainte niste oase de pork si pui stock. La cuptor la 120-130 grade timp de 5-6 ore. Din acest moment membrii familiei recapata accesul in bucatarie. Trebuie sa le inchizi cand mergi la culcare dupa 12.le lasi in cuptor pana dimineata. A doua zi la pranz cand vin invitatii la masa de craciun le mai dai 2 ore la cuptor si 15 min cu grilul sa se rumeneasca frumos. Mamaliga, paine si smanttana si ardei iute sa ai . Sarmalute in foi de vita in episodul urmator. |
#2
Posted 28 September 2019 - 16:39
Musai trebuie sa gust din sarmalele facute de tine ca sa pot opina la subiect
|
#4
Posted 28 September 2019 - 16:50
#5
Posted 28 September 2019 - 16:51
#6
Posted 28 September 2019 - 16:54
#7
Posted 28 September 2019 - 16:54
#8
Posted 28 September 2019 - 16:58
Recomand sa adaugati foi de vita peste sarmale si grasime deasupra foilor.Iese un gust excelent.
Nu recomand celor ce le face rau la ficat mancarea grasa Edited by Crbl2001, 28 September 2019 - 16:59. |
#9
Posted 28 September 2019 - 17:07
Eu pun doar un ou. Bulion never, roșii tocate mărunt în caz că nu mai am pastă de roșii cu ardei (trăiască viitoarea nașă că mă alimentează. )
În 90% din cazuri am cumpărat amestec de carne porc cu vită (cumpăr numai de la godacul din giulești, chiar dacă trebuie să traversez orașul) și mai adaug bacon, slănină afumată, șunculiță țărănească sau cârnați afumați. Dacă mă apuc de împachetat, poate să vină și papa de la roma, nu întrerup activitatea că stricăm fengshui-ul și încep să aibă mărimi diferite. A! Și mai adaug 2-3 frunze de foi de dafin la fund. Dezastrul din bucătărie se curăță la final, în cele mai multe cazuri de soț, să-i dea 'mnezo sănătate. Tot doar la cuptor. Pe final, le las fără capac să se rumenească umbic varza de deasupra. |
#10
Posted 28 September 2019 - 17:12
DANANDREI2001, on 28 septembrie 2019 - 16:54, said:
Sarmalele sunt monopolul meu in casa , e ilegal sa le faca altcineva. am un pre'tin care i-a aruncat sarmalele nevesti ca le facuse la maica-sa acasa, ca sa faca acasa la el, sa-i puta si lui a sarmale in casa da! este o boala grea chestiile astea. stiu ca este un sacrilegiu, pentru ca sarmalele is musai sa fie de borg dar a incercat nevasta-mea sa faca din pulpa de curcan. pentru cei cu exces de adipos, sunt de numa' numa', mai ales daca in compozitia umpluturii se arunca pe linga traditionalul orez, si o mana de hrisca coapta. frumoasa povestea initiala si mai ales frumoase apucaturi cu preparatul sarmailor |
|
#11
Posted 28 September 2019 - 17:17
DANANDREI2001, on 28 septembrie 2019 - 16:34, said:
Pana nu le pun la fiert nu are nimeni voie sa intre in bucatarie sau sa ma deranjeze cu exceptia calamitatilor naturale. Cioc - cioc! Sunt Katrina. Permiteti? DANANDREI2001, on 28 septembrie 2019 - 16:34, said:
Primul lucru clatesc varza murata si o tai corespunzator in format A6 Pentru asta, presupun ca e nevoie sa cumperi doar varza format A4? +1 pentru rabdare si meticulozitate. Fac si eu, dar de dimensiunea degetului mic?... Hai ma... ma las. Edited by FreeThinker, 28 September 2019 - 17:19. |
#12
Posted 28 September 2019 - 17:18
#13
Posted 28 September 2019 - 17:26
#15
Posted 28 September 2019 - 17:36
PopaXXX, on 28 septembrie 2019 - 17:26, said: PS: dar nevasta ce face, ca ea trebuie sa faca mancare in casa. Ea face mancare si face foarte bine. Cand e vorba de sarmale sau ciorbe de mahmureala io sunt jupanu. Apropo de ce zicea un coleg mai sus sarmalele de curcan sau pui nu sunt sarmale. Doar la alea in foi de vita se admite carne de rata cu grasime cu tot. |
|
#16
Posted 28 September 2019 - 17:40
Nici sarmalele cu ouă nu sunt sarmale. Pare doar o glumă proastă.
|
#17
Posted 28 September 2019 - 17:48
Acum 7-8 ierni, dupa 2 zile in care am baut cate 3-4 litri de vin pe zi, m-am apucat sa fac sarmale din nuci.
Nu radeti ca nu-i de ras, ca nici dracu nu se prinde ca nu-i carne de porc. Cum si in a treia zi m-am apucat de dimineata cu degustatul si nu-mi mai amintesc ce si cum exact, pot sa va spun ca am spart nuci cam cat sa am jumatate de kg de mieji. Miejii i-am prajit putin in tigaie, cat sa devina casanti, i-am separat de cojilele desprinse si apoi i-am fiert in vin si suc de rosii in tigaie pana a scazut zeama la consistenta mamaligii. Apoi am amestecat cu restul ingredientelor si le-am pus la fiert. Au mai mancat inca 4 prieteni veniti in vizita si niciunul nu a crezut ca sarmalele sunt cu nuci, daramite sa ghiceasca. De ce am facut sarmale din nuci sa nu ma intrebati ca nici eu nu stiu de ce. |
#18
Posted 28 September 2019 - 17:50
Am gustat si eu sarmale de post cu ciuperci tocate si nuca in compozitie.
Limba imi spunea ca nu sunt rele, creierul imi zicea altceva. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users