Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...
 Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate
 Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier

S-a dus seceta pedologica?
 

Climate strike

* * * - - 11 votes
  • This topic is locked This topic is locked
10660 replies to this topic

#7957
rim80

rim80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,172
  • Înscris: 06.04.2020

 KiloW, on 02 februarie 2023 - 22:39, said:

Da, cică nici politia nu calcă pe acolo. Din cauza că-i întuneric Posted Image
Li s-au descarcat acumulatorii!

#7958
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,259
  • Înscris: 08.01.2021
Eu am cerut un link pentru că foarte mulți confunda siguranța cu percepția siguranței. Un caz tipic e cu violul, femeile se tem de gangurile întunecate și de străini deși majoritatea violurilor se petrec acasă sau la birou si-s făcute de cunoscuți. Sau mulți se tem avioane nu de mașini. De teroriști, nu de amidonul modificat. Samd.

Da exista zonele întunecate și dubioase. Însă nu înseamnă că dacă la tine în cartier se stinge lumina brusc vecinul tău o sa devina un violator sau spărgător de masini. Si nici invers dacă pui un bec într-o zona dubioasa brusc scade infracționalitatea, banda locala se lasă de traficul de droguri și se angajează la multinationala și începe sa plătescă impozite. Cel mult se muta pe strada de alături. Oamenii normali sunt normali și pe întuneric și jegurile jeguri și pe lumina.

Oricum o dam în offtopic.

Edited by KiloW, 03 February 2023 - 17:46.


#7959
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,918
  • Înscris: 26.01.2010

 andreic, on 03 februarie 2023 - 15:39, said:


Este esenta miscarii, grija pentru mediu -> grija pentru om. Nu mai incerca jistificari pentru lipsa calitatilor umane ale celor care nu vad decat cifre si marfuri in fata ochilor ca si cum lumea ar fi formata din roboti. Acestia ar fi capabili sa faca rau oamenilor pentru ca sa-si alimenteze interesele si egoismul, sunt un element antisocial ce abuzeaza de ceilalti.

Care mediu Andreic ca esueaza balenele in draci in ultima vreme , pasarile la fel , unde e grija pentru mediu asta in conditiile in care se axeaza toata lumea pe masini electrice si deja stim din ce sunt fabricate bateriile?
Lithium mining destroys the soil structure and leads to unsustainable water table reduction. In the end, it depletes water resources, leaving the land too dry and exposing ecosystems to the risk of extinction

https://ecojungle.ne...nmental-impact/

Ne facem griji ca se bashesc vacile si distrug mediul iar pe de alta parte marim extragerea de litium. Unde-i logica ?
Increases Carbon Dioxide Emissions

The entire lithium extraction process contributes to an increase in carbon dioxide and other greenhouse gases in the atmosphere. Lithium miners cut down trees and remove all other life forms from their targeted mining areas to eliminate obstructions.

 cumparator, on 03 februarie 2023 - 17:43, said:

Colegul cred ca si-a amintit ca ai povestit in pandemie ca noaptea stateai la geam cu pistolul in mana, ca erau niste unii pe strada aproape de masina ta si erai gata sa-i martirizezi daca o atingeau.
Era masina, sau ce? Parca masina.
Am retinut si eu, ca mi s-a parut de Doamne fereste.

Aia stingeau lumina din vitrine, nu? La ce foloseste lumina aia la 3 noaptea?

Colegul a scos din context ce am povestit eu. Voua vi se pare de doamne fereste orice are legatura cu detinerea de arme iar aici discutia nu e despre arme ci despre ce se poate intampla in miez de noapte pe o strada intunecata. Pe o strada peste garla evident ca strazile colegului is safe .Ne putem opri aici , nu are rost sa continuam off topicul

#7960
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,659
  • Înscris: 07.02.2003

 shefu_de_combinat, on 03 februarie 2023 - 17:09, said:

Nici de adolescenti care au descoperit ieri radicalismul anticapitalist, si totusi, aici suntem.
Absolut, dar nu cred ca e niciunul pe aici. Totusi o doctrina antiumana nu vrea nimeni intreg la minte, mai ales cei a caror munca de fapt creeaza avantaje alora Posted Image

Edited by andreic, 03 February 2023 - 18:10.


#7961
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,659
  • Înscris: 02.10.2009
Exista exagerari in ambele tabere, mai ales cand se incearca generalizare pornind de la cazuri particulare. Cu toate astea privind in perspectiva, unele aspecte care par acum exagerate pot deveni serioase. Chiar exemplul cu litiul: e multa galagie pe motiv ca obtinerea lui e foarte poluanta (ecologistii pastreaza ciocul mic) dar comparativ cu alte surse poluante este inca minor.

Asta acum, dar daca ar fi sa se ajunga la electrificarea aia visata, amprenta ecologica ar fi intr-adevar serioasa, de natura a enerva (cel putin) orice ecologist caruia chiar ii pasa de mediu. Cum se zice, “An Inconvenient Truth” ptr. partea eco.
Cu toate astea eu cred ca litiul va ramane cel mult ptr aplicatii relativ mici, auto, lanterne, back-up iar pentru stocarea energiei se va merge pe alte cai.

Ati mentionat bietele vaci: emisiile lor reprezinta partea cea mai mare in emisiile totale. Intra la emisii produse de om oentru ca… Mai mult decat emit toate transporturile. Este absolut normal sa se intreprinda ceva in acest domeniu: limitarea cantitatii prin aditivi alimentari care sa nu fie ulterior daunatori omului, captarea pe cat posibil a metanului, si desigur reducerea numarului de animale. Apoi, mai putina carne nu strica, e vorba de marii consumatori in special de peste Ocean, dar aceea ar trebui sa fie ultima optiune.

Quote

mai ales cei a caror munca de fapt creeaza avantaje alora
Chiar nu poti evita sloganurile rosii?

Cat despre adolescentii anticapitalisti, asta e o problema mare a societatii si am impresia ca sunt mai vocali tocmai in timpul guvernelor de stanga. Probabil incurajati… Nu ma astept ca ei sa inteleaga ce fac, nici sa vina cu solutii aplicabile dar astept de la cei adulti si in functii sa inteleaga problemele tinerilor, sau macar sa incerce, chiar si numai pentru ca odata poate au avut si ei motive de ingrijorare referitor la viitor. Sa-i fortam pe tineri sa renunte la multe din ce si-ar dori sau ar avea nevoie in numele salvarii planetei? Se vede ca aceasta ar fi directia, iar ca sa nu vina sa ne dea in cap trebuie educati bine astfel incat sa accepte mai usor.

#7962
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,659
  • Înscris: 07.02.2003

 Rosebud09, on 03 februarie 2023 - 19:25, said:

Chiar nu poti evita sloganurile rosii?
Nu sunt rosii, reprezinta realitatea de zi cu zi, e incolora.

#7963
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,612
  • Înscris: 13.06.2004
Dacă tot sunt eco, vreau să-i văd susţinând transportul în comun. Adică să ajungem să avem trenuri cu vagoane dedicate tinerilor, poate la ore de vârf tramvaie care să fie cool pentru tineri, "we want trolleyebuses", poate ceva legat de metrou. Şi poate să ceară suport pentru biciclete la tramvaie. Atunci voi crede că-s eco.
Până atunci, doar nişte urlători, cu nimic peste goarna de la locomotivă.

Edited by djl, 04 February 2023 - 00:14.


#7964
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,659
  • Înscris: 02.10.2009
Daca era incolora n-o vedeai, n-o bagai in seama si tranti pe aria eco.
Eu zic ca ar trebui ca capitalistii :D sa va dea la toti moca niste ochelari cu lentile verzi, sa le purtati mereu, cred ca v-ar reduce stressul ca nu-i tot verde inca. Stalpi, cladiri, betoane. Ar fi reconfortant, zau, mai binne decat cu extasy. O lume iluzorie, dar care se vede pe bune.
Steagurile rosii a apare negru de tot atunci, ceea ce se poate intui de fapt de pe acum si fara ochelari. Intitdeauna steaguri multe rosii au adus intunericul.

@djl
Vagoane pentru tineri, aia ca tine? I-ai intrebat daca vor vagoane? Dupa cum vad ei vor Mertane, nu vagoane.
Mai degraba le-as da educatie eco in scoala, predata si ceruta ca matematica, dar ce ne facem daca proful e vreun exaltat?

Edited by Rosebud09, 04 February 2023 - 02:29.


#7965
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,612
  • Înscris: 13.06.2004
Tocmai că ştiu că e situaţie ipotetică, de aia am zis ce am zis. Adică mulţi doar zic că vor eco, că atunci când e de trecut la fapte, se vede cât de eco sunt. Eu sunt eco la mersul cu tramvaiul, la alte chestii nu sunt eco.
Azi noapte am visat maşină cu pedale, adică model de aşa ceva, cu care să mergi şi pe ploaie. Fireşte că e un vis aiurea, că nu are nici un rost aşa ceva, afară de o nişă mică şi mai mult ar încurca traficul în Bucureşti.

Edited by djl, 04 February 2023 - 11:44.


#7966
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,659
  • Înscris: 07.02.2003

 djl, on 04 februarie 2023 - 00:14, said:

Dacă tot sunt eco, vreau să-i văd susţinând transportul în comun.
Pai il sustin.

 djl, on 04 februarie 2023 - 11:43, said:

Adică mulţi doar zic că vor eco, că atunci când e de trecut la fapte, se vede cât de eco sunt.
Pai sustin, evita transportul ineficient, iluminatul scump, activitatile consumatoare de energie si ii ajuta si pe altii sa faca asa, de ex aia din Paris Posted Image

Edited by andreic, 04 February 2023 - 12:30.


#7967
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,612
  • Înscris: 13.06.2004
Mă rog, care e transportul ineficient.
Vitrinele se pot ilumina ziua cu ceva prisme luminoase - mă întreb dacă nu funcţioneşte asta şi noaptea.
Cât despre risipă, depinde. Uneori ieconomia produce mai multă pagubă decât risipa energetică.

#7968
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,659
  • Înscris: 07.02.2003

 djl, on 04 februarie 2023 - 12:41, said:

Mă rog, care e transportul ineficient.
Scump, generator de noxe... de ex transportul cu tractiune non-electrica.

#7969
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 24.11.2006

 djl, on 04 februarie 2023 - 00:14, said:

Dacă tot sunt eco, vreau să-i văd susţinând transportul în comun. Adică să ajungem să avem trenuri cu vagoane dedicate tinerilor, poate la ore de vârf tramvaie care să fie cool pentru tineri, "we want trolleyebuses", poate ceva legat de metrou. Şi poate să ceară suport pentru biciclete la tramvaie. Atunci voi crede că-s eco.
Până atunci, doar nişte urlători, cu nimic peste goarna de la locomotivă.

Vagoane dedicate tinerilor? Adica sa fie "invite only"? Tare de tot asta, mai ai idei de genul? Pai sa se hotarasca, ori tzoacla ori tramvai! :lol:

#7970
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,612
  • Înscris: 13.06.2004
Când o să văd eu tinerii cum ţipă cel puţin 70% dintre ei că vor maşină electrică (chiar dacă conduc una cu motor cu ardere internă, că nu-şi permit) poate se va schmba ceva. În alte ţări o fi fani electrice, dar nici pe acolo nu cred că-s jumate din ei. Şi maşini electrice mici, nu autobuze pe roţi.
Dieselul e încă eficient la vehicule mari.   Posted Image   Tramvaiul şi bicicleta nu se exclud.
Dedicate tinerilor... adică ceva care să ofere facilităţi care le plac. Nu însemană însă că numai tineri ar avea nevoie, dacă-s vagoane restaurant/bar/disco. Eventual ceva de genul B.T.T. (cine mai ştie ce e asta) şi la calea ferată.

Edited by djl, 04 February 2023 - 12:50.


#7971
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 24.11.2006

 djl, on 04 februarie 2023 - 12:47, said:

Când o să văd eu tinerii cum ţipă cel puţin 70% dintre ei că vor maşină electrică (chiar dacă conduc una cu motor cu ardere internă, că nu-şi permit) poate se va schmba ceva. În alte ţări o fi fani electrice, dar nici pe acolo nu cred că-s jumate din ei. Şi maşini electrice mici, nu autobuze pe roţi.
Dieselul e încă eficient la vehicule mari.   Posted Image   Tramvaiul şi bicicleta nu se exclud.
Dedicate tinerilor... adică ceva care să ofere facilităţi care le plac. Nu însemană însă că numai tineri ar avea nevoie, dacă-s vagoane restaurant/bar/disco. Eventual ceva de genul B.T.T. (cine mai ştie ce e asta) şi la calea ferată.

Mai djl, vezi ca ai uitat sa adaugi la lista si un vagon bardac, ma intelegi ce vreau sa spun? :naughty: Daca tot faci cu CFR-ul vreo 15 ore de la Bucuresti pana la Timisoara, asta in cel mai fericit caz, macar sa nu te plictisesti.

#7972
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,745
  • Înscris: 09.05.2008

 andreic, on 04 februarie 2023 - 12:30, said:

Pai sustin, evita transportul ineficient, iluminatul scump, activitatile consumatoare de energie si ii ajuta si pe altii sa faca asa, de ex aia din Paris Posted Image
Nu-i ajuta, ii forteaza.


 andreic, on 04 februarie 2023 - 12:44, said:


Scump, generator de noxe... de ex transportul cu tractiune non-electrica.
Daca e cu propulsie, merge?

#7973
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,612
  • Înscris: 13.06.2004
@ un_el : nu mă referam strict la România.    :)

#7974
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,659
  • Înscris: 02.10.2009

 andreic, on 04 februarie 2023 - 12:30, said:


Pai il sustin.


Pai sustin, evita transportul ineficient, iluminatul scump, activitatile consumatoare de energie si ii ajuta si pe altii sa faca asa, de ex aia din Paris Posted Image
Fix ce ne lipseste, bande de tineri care sa faca ordine noaptea. Ceva in genul “Fratiei de Cruce” de acum 90 de ani, sa faca naibii ordine si sa nu fie nici un bec si constiinta aprinse noaptea.

Sunt solutii, deja incepute, sa faci energia scumpa ca sa-ti piara cheful de lasat becul aprins, sa tii tineretul in saracie (ca e prost, ca n-are experiena, basca), sa impiedici dezvoltarea.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate