Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra
 

Recomandari Seminee 2018+

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
921 replies to this topic

#307
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

 mmtsdc, on 04 martie 2019 - 18:57, said:

Din pacate, fata asta decenta si linia neprihanita pe care le afisati aici au cam fost date in vileag si am aflat cu stupoare ca sunteti cu totul si cu totul altfel. Nu am ce discuta si dezbate cu oameni de aceasta factura. Ati gresit si nu accept mizerii de genul celor pe care le faceti in mica nostra lume. Sau credeati ca nu se afla?!
Nu aveti competenta in domeniul semineelor si locul pe care il afisati in acest domeniu este nemeritat si mincinos.
Punct!

Daca sunteti un om corect, ati putea sa detaliati la ce faceti referire? Nu m-am prins nici de data aceasta.
Eu v-am propus sa facem o analiza pentru o buna informare a beneficiarilor privind alimentarea cu aer a focarelor, iar dvs din nou evitati sa raspundeti. Posted Image

#308
mmtsdc

mmtsdc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 06.05.2013
Este ultimul mesaj la care va raspund :
Nu am ce discuta cu oameni ca dumneavoastra!

#309
USH84

USH84

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 31.10.2013
Aici e cel mai vast document cu informatii despre produsele Spartherm. Daca Va uitati la pag. 109 si 115 si comparati intre variantele normale si cele de export....e cam mare diferenta. Pe alte pagini la alte modele am vazut diferente de 30-40 grade. Si mie mi se pare greu de crezut ca exista vreun rabat de la calitate.

Si o alta curiozitate, legata de HAJDUK. Proprietarul a avut clar ambitia sa faca ceva mai bun decat SPARTHERM :). Mie mi se par ft atractive... Pretind 90% eficienta, si la aceeasi suma cu un Spartherm iti iei focar cu 90% plus  un sistem eboris akku, sau un Thermobox tot de la Spartherm. HELIX-ul ar fi ceva mai scump. Am vazut ca ei nu au termota ci samota acumulatoare de vreo 90 kg. Deci intra mai greu in regim optim de lucru. Pare ft potrivit ca sursa principala de incalzire, iar ca fitza...sa zicem ca se misca mai greu.
Nu stiu daca am spus prostii, astea sunt deductiile mele si as vrea sa stiu daca sunt corecte.
Si nu am gasit nicaieri precizata grosimea otelului la HAJDUK. Si chiar sunt ft curios. Dau o bere cui stie informatia asta.  :D

Attached Files



#310
mmtsdc

mmtsdc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 06.05.2013
Of. Bine, incerc:)

In Germania, taxele pentru producatorii de focare/sobe sunt si in functie de puterea exprimata in kw.(e mult de explicat aici) Produsul este unul si acelasi( Germania-Export), dar puterea exprimata in kw este diferita, tocmai pentru ca anumite tari, printre care si Romania, au solicitat si exprimarea a puterii maxime in kw- asta ca raspuns pentru mizeriile din piata care aveau țspe mii de kw si incantau clientii mai putin documentati si care inclinau balanta catre multi kw. Puterea in kw este strict legata de cantitatea de lemn, probabil ca in urma testelor s-a constat si cresterea temp la evacuare. Sincer sa fiu, imi place Spartherm si ador Hajduk( ca doar noi i-am si implementat pe plaiurile mioritice). Si eu, ajuns la capatul rabdarii, am solicitat catre Hajduk aceleasi chestiuni( cu kw), era mai simplu ca argument de vanzare si “piata” e receptiva la cantitate, nu la calitate. Am preferat sa folosesc si eu acest tertip. Atunci cand le spuneam oamenilor ca au nevoie de 5 kw, din 10, 9 fugeau la concurenta pentru 29kw la aceleasi dimensiuni. E foarte mult de vorbit, exemplul a fost urmat in multe tari si am reusit sa informam corect, dar chiar si asa, nu e usor sa lupti cu pretul si kw multi. Spartherm joaca foarte corect si nu a compromis produsul, a cumparat alte fabrici si a vandut sub alt nume produse de o calitate mai slaba, la preturi mici, comparative cu cele din piata. Dar fara pretentii si argumente pro si contra. Personal, am apreciat aceast miscare, oamenii cu preferat sa isi mentina acest produs la o calitate buna. Au ramas sus!
Hajduk e un produs nou, o firma mai mica decat Spartherm, cu produse bune, chiar foarte bune; preturile au urcat odata cu calitatea si nivelul este unul apropiat de Brunner si Spartherm. Asta e si tinta proprietarului, sa ajunga sau sa fie in top 5 la nivel de Europa. Cunosc foarte bine aceste produse. Am testat multe, am montat si vandut multe, nu am avut nicio problema cu ele, Spartherm exceleaza in termo si sobe. Hajduk exceleaza la focare simple, fara un nume sau brand mare in spate. Ambele au cam acelasi otel(4-6mm), Spartherm sta mai bine la detalii si design, Hajduk la interior si sudura(parerea mea-ca economist). Spartherm are termota, Hajduk Samota. Istoria lor e mai lunga, complexa si s-a intersectat de multe ori, nu va mai plictisesc, ambele sunt bune! Pretul e putin mai mare la Spartherm, dar e si normal, ei investesc mai mult in cercetare si produc in Germania. Hajduk a ajuns la 3 fabrici deja si are o crestere nefireasca (mare)din ceea ce vad. Ambii respecta clientul si promoveaza calitatea.
Cele bune!

#311
mmtsdc

mmtsdc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 06.05.2013
‘Diferentele sunt de putere nominala ,intervalul de putere termica produs,randament,temp gazelor arse la iesire,noxele emise,necesarul de aer pt ardere,izolatia necesara la montaj,etc’
O parte din raspunsul oficial :)

#312
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

 USH84, on 03 martie 2019 - 02:09, said:

..Am văzut ca la produsele lor exista specificații separate pt cele de export. De ex varia v-ash, are temperatura la ieșire 275 grade, iar varianta de export 340.... Mi se pare de toată jena. Ori nu am priceput eu! Eu fiind deținător de focar Spartherm.

 USH84, on 04 martie 2019 - 21:14, said:

Aici e cel mai vast document cu informatii despre produsele Spartherm. Daca Va uitati la pag. 109 si 115 si comparati intre variantele normale si cele de export....e cam mare diferenta. Pe alte pagini la alte modele am vazut diferente de 30-40 grade. Si mie mi se pare greu de crezut ca exista vreun rabat de la calitate.
M-am uitat si eu pe document si diferenta se datoreaza unui debit masic mai mare (exprimat in g/s), de aici si capacitatea termica a focarului este mai mare, si temperatura de evacuare a gazelor de ardere.
Spre exemplu la pag.115, Varia ASh-2 in operarea cu usa focarului inchisa si cu un debit masic a gazelor de ardere de 7,0 g/s va avea 275 grdC la iesirea din focar a gazelor de ardere.
- Acelas focar in operarea cu usa focarului inchisa, insa cu un debit masic a gazelor de ardere deja de 9,5 g/s va avea 340 grdC la iesirea din focar a gazelor de ardere .
- Acelas focar in operarea cu usa focarului inchisa, dar cu un debit masic a gazelor de ardere deja de 9,6 g/s va avea 347 grdC la iesirea din focar a gazelor de ardere. Si doar cu o suprafata de transfer termic suplimentara (intre focar si cosul de fum, suprafata care va raci gazele de ardere) in acest caz gazele de ardere ar putea intra in cosul de fum cu doar 197 grdC.

O abordare asemanatoare a unui alt producator de focare a fost prezentata si  aici: https://forum.softpe...4#entry24185262
Posted Image

Edited by andreilesan, 04 March 2019 - 23:49.


#313
USH84

USH84

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 31.10.2013
Sa fie filtrata sau nefiltrata? 😎😎

Ms de efort, dl Lesan. Dar pe de o parte ați înțeles ușor greșit, nu avea legătură cu ușa închisă sau deschisa. Acolo e altceva și e firesc sa fie diferențe mari. Iar pe de alta parte dvs ați făcut o simpla analiza pe text, studiind paginile la prima vedere,cumva...ca un pasionat de beletristica.
Va mulțumesc amândurora pt promptitudine. E clar ca e un loc potrivit sa cauți sprijin de specialitate.

#314
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

 USH84, on 04 martie 2019 - 23:52, said:

Ms de efort, dl Lesan. Dar pe de o parte ați înțeles ușor greșit, nu avea legătură cu ușa închisă sau deschisa.  
Acele valori pe care le-ati comparat sunt in cazul folosirii focarului cu usa inchisa.
Conform TROL-2006 exista focare care pot fi folosite atat ca deschise, cat si ca inchise. Dar sunt focare care pot fi folosite doar ca deschise si doar ca inchise.
In cazul in care producatorul a mentionat ambele moduri de folosire inseamna ca e vorba, conform TROL-2006, despre un focar deschis, tip constructiv A, pct.2.1.2.1.

Dupa datele producatorului daca focarul s-ar folosi cu usa deschisa debitul gazelor de ardere ar fi considerabil mai mare de la 7-9,6 g/s ar creste la 103 g/s si temperatura mai mica la evacuare ar scade la 117 grdC .. Sa vedeti acolo veselie daca nu se poate asigura debitul de aer pentru combustie de 88,9 mc/h. Posted Image

 USH84, on 04 martie 2019 - 23:52, said:

Acolo e altceva și e firesc sa fie diferențe mari.
Chiar va rog sa-mi prezentati si mie acel '"Altceva'". Nici eu nu le stiu pe toate.

 USH84, on 04 martie 2019 - 23:52, said:

E clar ca e un loc potrivit sa cauți sprijin de specialitate.
Asta daca se vine cu lucruri concrete si la subiect. Posted Image

Edited by andreilesan, 05 March 2019 - 00:24.


#315
USH84

USH84

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 31.10.2013
Liniște... Multa liniște... Sa se audă focul în șemineu 😁

#316
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,489
  • Înscris: 06.01.2014
Hai ca stric eu liniștea.

Vreau sa schimb , pe fata semineului, sub focar, o grila de 120×6 (cm) cu una de 80×6 . Vânzătorul , care e și montator,  zice ca nu e bine și ca s-ar putea încălzi focarul. Așa ca m-am gândit sa mai pun o grila în partea dreapta, lucru acceptat și de vânzător.  As dori ceva mai pătratos.
Ce-mi recomandați ?

#317
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,197
  • Înscris: 09.01.2008
Exact ce spuneam mai sus, arii libere, liber alese. Nici utilizatorul si nici montatorul nu decid ce dimensiuni au grilele. Producatorul focarului a facut teste si a scris in fisa tehnica. In concluzie se afla din manual ce arie trebuie sa aiba grile intrare-iesire, se alege modelul de grila, se afla aria libera garantata de producatorul grilei (asta nu e Lxl si gata) si cu ajutorul aritmeticii se afla dimensiunea grilei. 80x6cm la 65% probabil arie libera, rezulta 312cmp. Ar fi o grila de admisie convectie pt un focar de maxim 6kw. Asta ochiometric. O grila prea mica incinge prea tare focarul. O grila prea mare arata urat rau.
Spor!

Edited by camsonat, 17 March 2019 - 20:28.


#318
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,489
  • Înscris: 06.01.2014
Ok,  mulțumesc,  bine și așa: RTFM .

 camsonat, on 17 martie 2019 - 20:27, said:

...Ar fi o grila de admisie convectie pt un focar de maxim 6kw. Asta ochiometric.
...
Spor!
Focarul are 10 virgula ceva kw .

Focarul are admisie aer din exterior, separat, tub de 160 mm .

#319
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

 camsonat, on 17 martie 2019 - 20:27, said:

Exact ce spuneam mai sus, arii libere, liber alese. Nici utilizatorul si nici montatorul nu decid ce dimensiuni au grilele. Producatorul focarului a facut teste si a scris in fisa tehnica. In concluzie se afla din manual ce arie trebuie sa aiba grile intrare-iesire, se alege modelul de grila, se afla aria libera garantata de producatorul grilei (asta nu e Lxl si gata) si cu ajutorul aritmeticii se afla dimensiunea grilei. 80x6cm la 65% probabil arie libera, rezulta 312cmp. Ar fi o grila de admisie convectie pt un focar de maxim 6kw. Asta ochiometric. O grila prea mica incinge prea tare focarul. O grila prea mare arata urat rau.
Spor!


Exista niste reglementari tehnice pe care specialistii in constructia mantalelor semineelor din metal ar trebui sa le cunoasca. Aceste dimensiuni ale grilelor se pot si calcula, tinand cont de recomandari care se refera la:
- diferenta de temperatura intre iesirea prin grila din partea superioara si intrarea aerului in grila din partea inferioara nu trebuie sa depaseasca 55 K;
- viteza de trecere a aerului prin grilele de convectie e de preferat sa nu depaseasca 0,75 m/s.
Mai mult decat atat, atentie mare la grilele in forma de fanta. Spre exemplu, diametrul echivalent la o grila in forma de fanta libera cu dimensiuni de 6x80cm este de doar un pic peste 11cm..
O grila mai mica nu doar incinge focarul si-l uzeaza, ci ridica si temperatura aerului admis prin grila in incapere.. Daca aerul cu temperatura mai ridicata intalneste in cale materiale combustibile se poate ajunge la Doamne Fereste.. Asa ca apelati la specialisti, nu la amatori.Posted Image

#320
csomi

csomi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,984
  • Înscris: 08.01.2010

 cristobob, on 17 martie 2019 - 21:07, said:



Focarul are admisie aer din exterior, separat, tub de 160 mm .

Trece prin garaj ?

#321
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,197
  • Înscris: 09.01.2008
Eu nu am vrut sa fiu mitocan ci am indicat modul in care am ales eu grilele la al meu.
Insist (te rog) sa ne spui ce zice manualul.
@Andrei, este mai mult decat evident ca daca aerul de convectie il ducem un etaj mai sus sau in mai multe camere intra in ecuatie un calcul serios de sectiuni, viteze si temperaturi.

#322
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,489
  • Înscris: 06.01.2014

 csomi, on 17 martie 2019 - 21:44, said:


Trece prin garaj ?
Focarul ?

#323
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,489
  • Înscris: 06.01.2014

 camsonat, on 17 martie 2019 - 21:51, said:

...
Insist (te rog) sa ne spui ce zice manualul.
Ăsta am gasit:
Putere termica nominala : 10 kW
min. / max. Puterea de încălzire: 5-14 kW
evacuare gaze arse 180
evacuare debitul masic de gaze: 8,13 g / s
Temperatura gazului de evacuare: 313 ° C
Necesarul minim de presiune: 12 Pa
Diametrul circulației fără /cu suprafață metalică de reîncălzire: 700/1300 cm2

Ce inseamna:

"Diametrul circulației fără /cu suprafață metalică de reîncălzire: 700/1300 cm2 "
?

#324
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,197
  • Înscris: 09.01.2008
Inseamna ca fisa tehnica a fost intocmita de o duduie preocupata in special de sutienul pentru fese.
Eu as scrie un mesaj producatorului pt ca vanzatorul sigur nu are raspuns la asta.
Cred ca "ce vrea sa spuna autorul" este ca aria de circulatie a aerului fara elemente suplimentare de incalzit, este de 1300 cm2. Adica fara "fumuri" aditionale.
Daca presupunerea e corecta, aria asta ar fi echivalenta, la viteza zero, cu o grila patrata cu latura de 36cm.
De aici predau stafeta colegilor care se baga adanc in calcule specifice.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate