Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...
 cu autorulota prin BZ

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...

Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag
 Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

Saci moloz - unde ii pot arunca?
 Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior
 

Portofoliul NBC

- - - - -
  • Please log in to reply
102 replies to this topic

#73
kgyula

kgyula

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 848
  • Înscris: 28.07.2006

View Postancab, on May 15 2007, 00:04, said:

Parerea mea:
1. Curand va aparea pt. clienti optiunea all in one,firme care vor oferi tacamul complet,de la haine de inchiriat,trasuri,masini,video-foto,decoratiuni,sala,muzica,catering etc.
2.Clientilor care cumpara serviciul full de la restaurant , le sunt aratate mai multe bestoff-uri ,si cu juice,si fara,intelegi ce vreau sa zic,omul alege,asta dupa gustul si gradul de cultura al fiecaruia.
Visavis de scule,oamenii stiu in mare cam ce e un 3ccd ,un aparat slr ,o optica luminoasa,un flash extern. La concurenta acerba de pe piata,nici un manager de restaurant nu-si permite sa-si dea singur cu firma in cap,si sa ceara bani pe un serviciu mediocru cu aparate din bazar.
3.Asta-i politica ta, tu stii mai bine daca da roade sau nu. Pe la noi mananca toti dintr-o paine,asa-i mai bine(chestie romaneasca)...

nu stiu, dar all in one-ul asta, mie nu-mi prea insipra siguranta...
si si chestia asta am impresia ca va functiona pe pile ( care cunoaste patronul de la restaurant )

+ ca asa ceva zic eu ca va functiona eventual in BUC... in orase mai mici... nu prea

#74
xml

xml

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,362
  • Înscris: 27.10.2005

View Postkgyula, on May 15 2007, 10:26, said:

nu stiu, dar all in one-ul asta, mie nu-mi prea insipra siguranta...
Nici mie, dar uita-te ce cumpara romanii (si nu numai ei). Telefoane cu camera + mp3 player + gps + camera video. Nu telefon + SLR digital + iPod + miniDV decent. Home Theatre la 7 milioane. Televizoare cu diagonala de neam prost dar performante jalnice. Pretul si aspectul comercial fac totul. Daca un client oricum nu pricepe nimic dintr-o filmare / fotografiere artistica poti sa-i tot spui tu de toate, de la incadrare la lumini, la profunzime de camp si ce mai vrei tu. Si daca un all-in-one il si scuteste de bataie de cap, pe langa faptul ca-l va costa mult mai putin, i-ai pierdut pe majoritatea.

#75
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004

View PostAnkh, on May 14 2007, 13:37, said:

Eu zic ca asta depinde de fiecare manager in parte, ce, cum si cat vrea sa obtina. Implicit, daca o faci doar din hobby, sau cum se zice pe la noi "pt. un ban in plus", esti si ramai la nivel de amator. Evenimentele "rare" nu-ti permit sa ai aparatura buna (asta exceptand faptul ca primesti 2000 Euro pe eveniment), nu-ti permit sa-ti formezi mana, un stil etc. Cat timp lucrezi "rar" nu poti sa ai nici un fel de pretentii. In acelasi timp, nu cunosc pe nimeni care sa aiba bani din alte surse si sa faca nunti doar de hobby.
   Inca ceva, cu evenimente "rare", nu vei avea niciodata parte de nuntile care ti le doresti, partea cu "selectarea clientelei" devine apa de ploaie.


View PostAnkh, on May 14 2007, 16:51, said:

Nu vreau provoc polemici, dar eu ma refer la cu totul alta categorie de oameni. Nu echivala consacrat cu prost. Faptul ca cineva nu poate trai din NBC spune destul de multe despre acel om si despre cum si cu ce lucreaza. Eu personal, daca as fi avut 50.000 euro buget de pornire cand m-am apucat de asta, probabil ca as fi facut complet altceva. Mi-e greu sa cred ca o persoana cu un venit de 2000 euro/ lunar, va mai face nunti in weekend doar din hobby....daca sunt, eu nu ii cunosc.
  PS: eu pt. "romi" nu lucrez deloc.

Daca e adevarat ceea ce spui tu aici, inseamna ca eu sunt singurul contra-exemplu (lucru de care ma indoiesc). Eu fac foto, video nu ma atrage si nici clientii care vor foto+video la gramada nu ma incanta pentru ca nu pot face diferenta intre fotografi si cameramani. Sunt doua lucruri complet diferite. Pot foarte bine sa dau 3000 - 5000 euro pe aparatura + soft pentru video, dar alea singure nu fac nimic fara cunostinte si experienta. Asa ca ma limitez la foto.

Eu castig bani suficienti din jobul meu incat sa-mi permit aparatura foto profesionala si cu backup la tot echipamentul (cam 8000 euro in total) si fac nunti ca hobby de weekend. Daca ziceti ca e ceva nefiresc, o fi, dar asta e pentru ca o fac din pasiune pentru fotografie si nu pentru bani neaparat. Sigur, nu e rau sa mai acopar din cheltuielile cu aparatura, insa nu asta tintesc eu.

Eu vad lucrurile in perspectiva. Treaba asta poate deveni o afacere sau nu. Daca nu devine, raman cu pasiunea mea si oricum nu o sa-mi para rau ca am bagat bani in scule. Eu nu vreau sa castig pe moment. Eu vreau sa-mi fac un nume, sa vina lumea sa ma caute si sa o faca pentru calitatea pe care o ofer nu pentru preturile mici. Si daca in Romania se va ajunge in cativa ani ca in state sau alte tari europene mai dezvoltate in domeniul serviciilor, atat clientii vor fi mai educati cat si piata mai echilibrata. Oamenii vor dori calitate, pentru ca preturile serviciilor de gen vor fi accesibile, chiar daca vor reprezenta cat jumatate dintr-un salariu bun. Asta pentru ca salariile nu vor mai avea 90% destinatia mancare si intretinere, iar 10% restul.

Eu nu am niciun stres in privinta pozacilor cu aparate de buzunar sau chiar DSLR-uri entry level, cu obiective ieftine si blitz-ul de pe aparat. Nu aparatura face pozele, dar e importanta in mana unuia care stie ce sa faca cu ea. Pot veni si d-astia cu 1Ds Mk II-uri, ca tot nu am nicio problema. Daca ofera o calitate de exceptie (ca suma dintre aparatura si cunostinte), cu siguranta vor cere un pret pe masura. Eu chiar ii incurajez, pentru ca fac ceva pentru cresterea nivelului asteptarilor clientilor.

Deci exista si unii care castiga din altceva si fac poze la nunti in weekend.

#76
kgyula

kgyula

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 848
  • Înscris: 28.07.2006

View Postxml, on May 15 2007, 12:25, said:

Nici mie, dar uita-te ce cumpara romanii (si nu numai ei). Telefoane cu camera + mp3 player + gps + camera video. Nu telefon + SLR digital + iPod + miniDV decent. Home Theatre la 7 milioane. Televizoare cu diagonala de neam prost dar performante jalnice. Pretul si aspectul comercial fac totul. Daca un client oricum nu pricepe nimic dintr-o filmare / fotografiere artistica poti sa-i tot spui tu de toate, de la incadrare la lumini, la profunzime de camp si ce mai vrei tu. Si daca un all-in-one il si scuteste de bataie de cap, pe langa faptul ca-l va costa mult mai putin, i-ai pierdut pe majoritatea.

ei.... din pacate trebuie sa-ti dau dreptate....
dar eu zic ca daca ne punem la treaba... si facem o munca calumea ( nu ma refer doar la poza si la DVD ) asa in general....  promovare, si clientului ii dai mai mult decat la ce se astepta... el va povesti si va indruma si alti clienti catre tine ( nu ma refer la propunere )...
oricum sper ca in curand vom ajunge si noi la o economie de piata cat de cat civilizata, cu clienti MAI educati, care au pretentii....

apropo, astia cu 200 lei... mai trag si tepe destule, sau incaseaza avansul si uita sa vina la nunta ( am auzit cazuri destule ) .... si mai sunt unii care lucreaza si scump si si prost  ;)  asa ca-si sapa ei singuri groapa  ;)

vedem cum o sa fie cu all in one-ul asta.... viitorul va decide cine ramane si cine pleaca.

apropo, as mai avea eu o frustrare....
am ajuns la concluzia ca in 99% dintre cazuri ajungi la o intelegere cu o persoana straina decat cu un prieten, cunoscut, etc ( desigur sunt si exceptii )....
Acuma o luna a fost la biserica ( biserica unde umblu de mic copil )... si am stat de vorba cu preotul ( el ma cunoaste, l-am mai ajutat de multe ori - nu vreau sa ma laud - nu ma cunoaste asa de bine ca si fotograd/cameraman - dar stie ca sunt punctual, si fac totul cu precizie ) si zic catre el.... "domnu parinte, daca vreti fotografiere / inregistrare video la diferite evenimente importante intrebati copii / parintii cam ce ar dori ei, le fac la un pret bun ( sunt romano-catolic, acuma nu stiu exact cum se spune la evenimentele alea cand "tinerii devin maturi dpdv al bisericii" respectiv " au prima lor intalnire cu Isus" presupun ca exista ceva asemanator si la ortodoxi.... in fine, sunt multi copii, deci multe poze si multe DVDuri )
Si raspuns: pai stii ca este un neanea, care este o cunostinta de alui domnu Episcop... si ala face pozele la toate bisericile din oras....
Bun zic eu, si la filmare: .... pai este un domn in varsta, ala face, da' anu' asta nu cred ca vine.... dar mai vorbim...
Si pana la urma mie nu mi-a zis nimic, si a facut batranul ala ( vreo 70 de ani ) la care ii tremura mainile.. are camera VHS.... si de multe ori parintii au fost nemultumiti ca, calitatea inregistrarii este f slaba....

Deci ce sa mai zicem de restul... daca si in biserica ... UNDE ESTI INVATAT SA FI CINSTIT... totul merge pe pile  ;)

bafta tuturor, si sa le "dati in gura" la aia fara forme legale... care fac rebuturi.

#77
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004

View Postadipelcz, on May 15 2007, 11:45, said:

Daca e adevarat ceea ce spui tu aici, inseamna ca eu sunt singurul contra-exemplu (lucru de care ma indoiesc). Eu fac foto, video nu ma atrage si nici clientii care vor foto+video la gramada nu ma incanta pentru ca nu pot face diferenta intre fotografi si cameramani. Sunt doua lucruri complet diferite. Pot foarte bine sa dau 3000 - 5000 euro pe aparatura + soft pentru video, dar alea singure nu fac nimic fara cunostinte si experienta. Asa ca ma limitez la foto.

Eu castig bani suficienti din jobul meu incat sa-mi permit aparatura foto profesionala si cu backup la tot echipamentul (cam 8000 euro in total) si fac nunti ca hobby de weekend. Daca ziceti ca e ceva nefiresc, o fi, dar asta e pentru ca o fac din pasiune pentru fotografie si nu pentru bani neaparat. Sigur, nu e rau sa mai acopar din cheltuielile cu aparatura, insa nu asta tintesc eu.

Eu vad lucrurile in perspectiva. Treaba asta poate deveni o afacere sau nu. Daca nu devine, raman cu pasiunea mea si oricum nu o sa-mi para rau ca am bagat bani in scule. Eu nu vreau sa castig pe moment. Eu vreau sa-mi fac un nume, sa vina lumea sa ma caute si sa o faca pentru calitatea pe care o ofer nu pentru preturile mici. Si daca in Romania se va ajunge in cativa ani ca in state sau alte tari europene mai dezvoltate in domeniul serviciilor, atat clientii vor fi mai educati cat si piata mai echilibrata. Oamenii vor dori calitate, pentru ca preturile serviciilor de gen vor fi accesibile, chiar daca vor reprezenta cat jumatate dintr-un salariu bun. Asta pentru ca salariile nu vor mai avea 90% destinatia mancare si intretinere, iar 10% restul.

Eu nu am niciun stres in privinta pozacilor cu aparate de buzunar sau chiar DSLR-uri entry level, cu obiective ieftine si blitz-ul de pe aparat. Nu aparatura face pozele, dar e importanta in mana unuia care stie ce sa faca cu ea. Pot veni si d-astia cu 1Ds Mk II-uri, ca tot nu am nicio problema. Daca ofera o calitate de exceptie (ca suma dintre aparatura si cunostinte), cu siguranta vor cere un pret pe masura. Eu chiar ii incurajez, pentru ca fac ceva pentru cresterea nivelului asteptarilor clientilor.

Deci exista si unii care castiga din altceva si fac poze la nunti in weekend.

  Iti dau perfecta dreptate, iar diferenta dintre noi este urmatoarea: tu vrei sa-ti faci un nume (tu ... personal), eu vreau sa ridic o firma. Tu vrei sa se auda de "adipelcz", iar eu vreau sa se auda de "xxx" srl.... tu vrei sa ridici un om eu vreau sa ridic un nume.
  Personal, esti singurul pe care il cunosc (virtual sau face tot face) care sa faca asta doar din hobby, nu pentru bani si cu bataie lunga. :)

#78
cluca1969

cluca1969

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 149
  • Înscris: 07.06.2006
D.P.meu D.V. cred ca :
Aici se face o mare confuzie, sunt amestecati cameramanii de okazie cu cei de profil. De fapt aici e vorba de cine pe cine fura, eu zic ca nimeni nu fura nimic de la nimeni, adica fiecare isi gaseste clientii in functie de marketingul pe care si-l face singur.
Eu cred ca, o casa mare de productie video care-i face Loredanei Groza videoclipurile (de exemplu) nu cred ca alearga dupa nunti de 2 lei, ei cu siguranta au tarife foarte mari, un sediu impunator si ceva materiale promo cu care sa rupa gura targului, dar nici asa nu cred ca se preteaza sa alerge dupa nunti cand la un videoclip castiga cat 10 nunti. Adevarul e ca nu toti absolventii de operatorie sau regie stau sa faca foamea dupa nunti, eu cred ca adevaratele "talente" lucreaza pe BANI adevarati prin televiziuni sau case de productie si nu stau la taclale aici pe forum, de aceea ii rog pe "absolventi" sa ridice doua degete sus si sa recunoasca ca au absolvit o facultate de profil si nu-si gasesc de munca si chipurile de aceea sunt nevoiti sa filmeze nunti, spanac, asta-i vrajeala ieftina de 2 bani.
Iar chestia ca ai firma si okazionautii de pe net iti fura potentialii clienti care ar veni la tine iar mi se pare o chestie utopica, astea-s basme, sau voi credeti ca Microsoft-ul a crescut asa peste noapte, el tot se blocheaza deci nu e perfect dar tot se vinde, lumea il cumpara in continuare, asa si cu un cameraman prost sau bun, totul tine de politica de marketing pe care si-o face fiecare cum zicea si GunX.
Ce mi se pare mie FOARTE Grav e ca vine unul sau altul care isi cumpara o camera video mai mult sau mai putin competitiva se apuca da filmat dar daca il intrebi ceva de partea tehnica legata de tehnologia video stramba din nas sau da din umeri ca boul la pascut, astia DA sunt intr-adevar periculosi pentru Piata nu pentru noi. Ei doar invata ce vede la tine sau la altul nu sunt in stare sa produca ceva din capul lor sa vina cu ceva original, cam asta-i marea problema cu care ne confruntam NOI cu acesti hai sa le zicem AFONI pe toata linia de la filmat, editat, montat, tehnic, marketink etc.
CUm poate am mai scris dar nu mai stiu cam cand ... Am vazut un anunt care suna cam asa: Filmez ... 120 euro, poze digitale nelimitate pe CD, plus Super BONUS Gratuit un Weekend la munte, care de fapt era doar o noapte la o casa langa Targoviste, a si bashka filma digital pe un GS27 ceva de genul asta, deci un exemplu foarte graitor.
Cam de astfel de concurenta trebuie sa ne ferim nu de unul care are un PD170 si altul care are un VX2100 sau un Z1.
Iar chestia ca eu filmez sau montez mai bine ca tine iar e vax, totul tzine si depinde de personalitatea si caracterul fiecaruia completat bineinteles si de pregatirea practica si teoretica aici trebuie mai intai punctata problema nu ca vine ala cu GS si ii fura lui ala cu VX-ul clientii ca filmeaza la juma' de pretz.
Nu vrea sa fac reklama nici pozitiva si nici negativa marei firme de evenimente . . . ON MARIAGE, baietii au un fotograf (max.2) angajati la fel si cu cameramanii iar in rest merg pe contract de colaborare, fotograful primeste 50 euro + 30 euro pentru diurna ca n-are voie sa pofteasca la bunatatile clientului.
Poate sunt multi dintre noi care accepta astfel de "colaborari" dar poate din mandrie le este rusine sa recunoasca, dar in felul asta iti faci clientela, lucrezi un an - doi pe preturi d-astea modice pana-ti faci relatiile.
Am amici care filmeaza si daca-i intrebi cum se da un anuntz la ziar sau pe net ii taie rasul, ei filmeaza numai prin cunostinte si prin relatiile pe care le au, si cu asta-basta.
Cam asa se fac afacerile cu mult TUPEU.
Tractoristu' are dreptate sunt si oameni care o fac din hobby, iar ca firma cam trebuie sa pui si TVA-ul si cine are nevoie de el la o nunta, cam toti lucreaza in zona gri ma refer la firme pe care statul le cam jupoaie de bani, concluziile le trageti si voi singuri sau fiecare intelege ce vrea sau cum vrea.
Cine castiga din aceasta confruntarea sau mai bine zis din aceasta incranceneala, va spune baiatu' = CLIENTUL castiga pentru ca are de unde sa aleaga sau voi credeti ca un client mai amarat fara bani care opteaza pentru un tarif de 120 Euro nu e constient ca va avea o nunta filmata/montata la un nivel mediocru, ba da isi da seama si inca foarte bine.
Care nu-si da seama sau nu vrea sa-si dea seama patesc cum a patit cineva care striga in gura mare cum sa-si salveze botezul lui fiica-sa pe care la filmat el cu camera lui cu DVD si n-a apucat sa-si finalizeze DVD-ul, saracul poate n-a avut bani de cameraman, dar problema mare e ca sunt multi care gandesc ca poate sa-si filmeze si singur, de ce sa mai plateasca pe cineva care cat de cat a mai facut treaba asta bine-prost cum a facut-o dar a mai facut-o.
De ce se plange unul sau altul cu firma ca n-are clienti? Poate nu sunt destule firme serioase care sa ofere servicii de calitate sau, poate sunt multe firme care inca lucreaza in zona GRI.
Intrebarea care trebuie pusa fiecaruia dintre noi e : De ce filmam? Nu, cum filmam.
Filmam de foame, avem o afacere, sau ca n-avem ce face/hobby sau ...?

Criterii de selectie:
1. cei cu bani apeleaza din start la o firma de specialitate/televiziune. Castig lunar = 1000 - 2000 euro
2. cei cu mai putini bani tin cont de recomandari. Castig lunar = 300 - 500 euro.
3. cei cu foarte putini bani cauta pe net sau la ziar anunturi in functie de buget. Castig lunar = 100 - 200 euro

#79
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
Nu vreau sa ridic un om. Eu am firma mea prin care ofer serviciile astea (in care momentan lucrez eu cu sotia), si le ofer cu contract, factura si tot ce trebuie. Deci si eu vreau sa ridic tot un nume, o firma sau un brand mai bine zis. Poate sunt un idealist, dar cred ca se poate si simt ca sunt pe un drum bun. Ideea pe care merg eu este calitate inainte de toate. Pretul e intotdeauna discutabil, insa pozitionarea unui produs pe piata se face prin calitatile lui in primul rand, si in al doilea rand pe baza pretului. Pretul face diferenta fata de produsele similare. Pe de alta parte, cred ca pentru orice exista o piata, iar daca nu exista, ea trebuie creata :).

Cunosc fotografi care fac nunti de o viata si care sunt profesionisti pana in maduva oaselor, iar cand ma uit pe site-ul de prezentare, ma ingrozesc cat de slabe sunt pozele. Ei baga la inaintare traditia lor ca fotografi, lista cu sutele de clienti la care au facut poze si eventual aparatura cu care lucreaza, mai putin lucrarile propriuzise. Clientii nu-s educati sa aiba o discutie cu fotograful in care sa se cunoasca, sa-si exprime dorintele legate de ceea ce vor de la nunta lor, etc. Negocierea e de multe ori ceva de genul "cate poze imi faceti, cate printati, imi dati si pe DVD, am si un filmulet facut din poze? cat ma costa toata treaba?". Nu astea sunt importante. Importante sunt imaginile in sine. Important e sa surprinzi emotia zilei respective, sa faci mirii sa retraiasca cu adevarat momente emotionante cand se uita la poze peste ani, nu ca mine, care am fost un ignorant la nunta mea, si nu mi-a pasat cine si cum le face. Acum cand ma uit la poze le vad cu un ochi critic si nu-mi plac incadrarile, ca-s focalizate aiurea, ca blitul ala a fost dat direct, ca rochia miresei e arsa in 50% din poze, ca in unele poze sunt taiate picioare, ca la nunta, catre sfarsit, "fotografa" a zis ca nu mai are film pentru alte poze (dupa ce a consumat enorma cantitate de 2.5 filme). Probabil ca jumatate din film era de la nunta precendenta :D. Din pacate, ca mine mai sunt si azi foarte multi. Si daca ai avea timp 15 minute sa explici astea unui client va realiza poate ca diferenta aia de pret conteaza enorm pentru el.

Eu am studiat o gramada de site-uri de pe afara sa vad cam ce fac ceilalti vis-a-vis de nunti si abordarea e diferita, tocmai pentru ca beneficiarii serviciilor stiu pe ce platesc bani grei si inteleg diferenta intre amatori si profesionisti (ma refer la calitate, nu la procentul de bani castigati din asta de catre prestator, in raport cu alte activitati ale sale). Eu as vrea sa ajungem si noi la nivelul de acolo, unde fotografia de nunta e o treaba foarte serioasa si dificila totodata (datorita responsabilitatii foarte mari). Sincer, eu acum am o singura teama privitoare la echipament, si e legata de cardurile CF. Mi-e teama sa nu crape, si stiu ca treaba asta deja e paranoica. Stiu ca totul vine din dorinta de a asigura pe client ca nu-i voi distruge amintirile de nunta prin neprofesionalismul meu, si cum spuneam, poate sunt prea idealist si perfectionist.

#80
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
Perfect deacord cu tine....:D.

PS: Ia-ti carduri de maxim 1 GB, daca se strica, macar nu pierzi tot.

#81
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
Sunt cam putin de 1Gb si o sa am prea multe carduri. Vreau sa mai iau niste Sandisk-uri de 2Gb. Eu trag RAW + Jpg si se umplu cam repede alea de 1 Gb.

Scuze de off-topic. Nu ma mai bag ca oricum discuta e despre video, desi teoria tarifarii si concurentei ieftine se poate aplica in egala masura si la foto.

Edited by adipelcz, 15 May 2007 - 13:24.


#82
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
Teoria este aceeiasi si pt. una si pt. alta,eu le fac pe amandoua...si foto si video +inca cateva.

#83
DIGITall Media

DIGITall Media

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 01.05.2007
Dupa ce am citit acest topic am ajuns la concluzia ca, in general, peste tot este la fel... Degeaba am lucrat (inca lucrez) 5 ani in televiziune (nu dau nume, dar ..), degeaba am lucrat pe vas de croaziera cameraman si operator montaj, degeba am scule (video/foto) de vreo 5000euro, k vine unul cu pret de dumping, "scule" de maxim 1000eu si am pierdut nunta.... Intradevar, romanul INCA nu este prea educat in ceea ce priveste calitatea, dar asteptam si speram in mai bine.. vor veni si vremurile in care va prima calitatea, dar pana atunci mai vorbim..
  Apropo de nr. cameramanilor si fotografilor aparuti ca ciupercile dupa ploaie... cand m-am intors de pe vas si mi-am reluat treaba cu nuntile, am ramas socat catzi cameramani si fotografi (aparuti de nicaieri in decurs de 1 an) exista in Sibiu... nici cu cei " vechi" nu ma mandresc, dar asta este... eu ii explic potentialului client 30 de min. ce inseamna o filmare facuta cum trebuie,aparatura de calitate, un montaj bun si un nr. oarecare de poze iar la final el imi zice: " pai.... cutare imi filmeaza cu 300 lei si pe poze imi ia 200..aaaaa, te sun eu...", asta e un exemplu de conversatie care, cred eu, le-ati avut si voi...
   Cat despre diplome si scoli, hai sa luam un absolvent de Jurnalistica.... ce stie el... mai nimic, pt. k la cursuri profesorii predau toate prostiile care nu ii folosesc unui cameraman, stau de multe ori si ma uit la cate unul cum tine camera in mana si ma apuca rasul, nu mai vb. de ceea ce filmeaza.... A, daca vb. de scoli de cinematografie, atunci e alta treaba, dar unul care iese de acolo si face nunti sa nu-mi zica (virgula) careva k e mare artist.....
  Sper k nu am deranjat pe nimeni, dar eu asta consider... si vb. din fapte nu din auzite.
   Respect si Bafta tuturor!

#84
dinelo

dinelo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 18.09.2006
De ce nu am putea sa facem o organizatie unde sa se inscrie toti cei care presteaza servicii foto video chiar si sonorizari ( ma refer la toti cei cu firma acte in regula drepturi autor etc) si sa impunem niste preturi pe piata, la fel cum fac si  multe alte firme de alt profil ( cunosc exemple concrete aici in Arad). Eu personal am pati-to de multe ori cu clienti orientati spre preturi de genul 50 euro filmare 50 euro  sonorizare. Nu vreau sa invinuiesc pe nimeni dar cei cu scule de okazie (camere Hi 8 si boxe Jazz) ar trebui scosi de pe piata. Apropo investitia noastra se ridica undeva la 8 - 9000 euro ( video si muzica). Are cineva ceva idei cum am putea face o chestie de genul ?

Edited by dinelo, 25 May 2007 - 07:23.


#85
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004

View Postdinelo, on May 25 2007, 07:22, said:

De ce nu am putea sa facem o organizatie unde sa se inscrie toti cei care presteaza servicii foto video chiar si sonorizari ( ma refer la toti cei cu firma acte in regula drepturi autor etc) si sa impunem niste preturi pe piata, la fel cum fac si  multe alte firme de alt profil ( cunosc exemple concrete aici in Arad). Eu personal am pati-to de multe ori cu clienti orientati spre preturi de genul 50 euro filmare 50 euro  sonorizare. Nu vreau sa invinuiesc pe nimeni dar cei cu scule de okazie (camere Hi 8 si boxe Jazz) ar trebui scosi de pe piata. Apropo investitia noastra se ridica undeva la 8 - 9000 euro ( video si muzica). Are cineva ceva idei cum am putea face o chestie de genul ?

Poti sa-mi spui care sunt acele exemple concrete?....a.....k :D

Edited by Ankh, 25 May 2007 - 07:45.


#86
dinelo

dinelo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 18.09.2006

View PostAnkh, on May 25 2007, 08:41, said:

Poti sa-mi spui care sunt acele exemple concrete?....a.....k :D


NU !! B)

#87
patruflo

patruflo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 15.09.2011
Salut prieteni , :thumbup:  Vreau  sa va intreb  si daca se poate sa imi raspundeti sinceri  daca se mai castiga  paine din  chestea cu Foto-Video la nunti sau alte evenimente ?

Nu ma  ascund   :rolleyes: : si eu vreau sa ma apuc  in chestea  asta cu  filmat fotografiat la evenimente ,

Partea buna este ca vin cu investitie adica fara investitie nu faci nimic  , nu poti sa  mergi la filamt cu o camera de mana    sau cu un aparat digital  in primul  rand  se uita lumea  urat la tine , si nu se stie daca mai iesi bine de acolo :))

Nu de mult mi-am cumparat si eu pentru inceput un canon Xl2 3ccd (  cu mai multe accesori 3 bateri ,lampa, trepied profesional )  si un nikon D7000 cu 2 obiective , trepied bateri .  ( de fotografiat se va ocupa cun prieten care este la cursuri de fotografie  )

si eu fac niste cursuri de cameraman + ca am mai filmat  suplimentar la alte nunti  doar pt experienta

Partea naspa e ca nu se stie daca    o sa acopar investitia pt ca in ziua de azi  , Uni care  presteaza  servici  foto-video     au stricat si piata si filmeaza pentru  200 lei  sau fotografiaza , iar omul  de rand clientul  nu stie ce sa alega,.

Vreau sa stiu de la voi daca se merita  investitia , si vreau sa va mai intreb  prinde la public introduceriile in after effects ? (  mentionez ca lucrez in after effects de  3 ani )
se merita sa lucrez introduceriile in after effect's ???


Astept un raspuns !Multumesc

#88
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
Tu ai deja echipamentul deci banuiesc ca indiferent de parerile noastre oricum vei presta la nunti... e cam ciudat sa cumperi echipamentul si dupa aia sa te interesezi daca e profitabila afacerea.
Succesul in afaceri depinde de mai multi factori: zona in care prestezi, echipament, experienta, talent, vointa, concurenta, preturi etc.
Introducerile in AE trebuie sa incerci pe propria piele sa vezi daca merita... multi folosesc AE, dar in scopuri diferite. Unii il folosesc pentru diverse efecte pompoase, altii pentru a crea o atmosfera unica prin color grading sau alte tehnici.
Si eu eram speriat de cei ce presteaza la un pret mic, dar de fapt te afecteaza doar daca tintesti nivelul inferior de oferte si preturi.

#89
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Se merita si nu prea. Daca esti istet in 2 ani iti scoti investitia. Mai devreme nu cred. Asa cum a zis colegul meu CristianAdrian : Succesul in afaceri depinde de mai multi factori: zona in care prestezi, echipament, experienta, talent, vointa, concurenta, preturi etc. La inceput nu ai cum sa pornesti cu preturi mari. Dar in timp poti creste preturile si sa te adresezi unei categorii de clienti unde nu conteaza pretul cel mai mic, clienti care pun accent pe calitate.

#90
patruflo

patruflo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 15.09.2011
multumesc pentru sfaturi

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate