Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate
 Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?
 Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...

Motorul se intrerupe la gropi si ...
 

1 milion de eu pt... orientare urbana in Bucuresti

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#19
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

 andreic, on 20 aprilie 2018 - 21:20, said:

Si e un motiv de lauda ? Ai locuit in provincie ?
Clasic Tipic. Mític.

#20
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,088
  • Înscris: 07.07.2006
Culmea, deși merg aproape numai cu mașina, cred că m-aș descurca. Am idee ce și cam pe unde circulă. Fie și numai fiindcă observ, la volan fiind, cu ce autobuze, troleibuze, tramvaie, mă intersectez pe drum.
Cînd eram puști, deci în situația de a merge numai cu transportul în comun, nu băteam tot orașul, știam numai rutele din cîteva zone. Deci mai mult am învățat de cînd merg la volan (de vreo 20 de ani adică).

#21
Barboso

Barboso

    Satir bćtrān, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

 andreic, on 20 aprilie 2018 - 21:20, said:

Si e un motiv de lauda ?
Da' nici de rusine.  De ce-as sti ceva ce nu mai folosesc de vreun sfert de secol, si care-a suferit o multime de modificari (linii infiintate / desfiintate, schimbari de trasee) in perioada asta ?
Cand am vrut s-ajut pe cineva care nu stia s-ajunga cu RATB-ul din X in Y, m-am uitat pe GMaps si i-am zis, dar de ce sa stiu eu ce tramvai trece prin X loc, daca eu merg acolo cu masina ?


 I_am_RunninG, on 20 aprilie 2018 - 22:17, said:

Dar daca voi nu stiti nici macar orasul in care locuiti, inseamna ca daca iesiti din bucuresti sunteti pa.
Nu "sunt pa", stiu s-ajung unde am nevoie cu ceea ce ma intereseaza / folosesc eu ca sa ma deplasez.  Si-o fac si-n oras, si-n tara, si "afara", si-o faceam si cand n-aveam navigatie, inclusiv prin tarile cu alfabet diferit, pe baza de indicatoare si / sau harti tiparite.

M-as descurca, la nevoie, si cu transportul in comun (si fara net).  Stiu orasul, stiu in ce directie e centrul sau cartierul X, vad ce trece prin zona in care sunt si-n ce directie / sens merge, daca m-ar ajuta sau nu.
Dar ce rost are ?   Posted Image

Edited by Barboso, 20 April 2018 - 23:02.


#22
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,666
  • Înscris: 29.03.2006
Traseele se mai schimba prin Bucuresti, chiar unele care au mers OK multe zeci de ani pe un traseu si apoi sunt deviate.
Mai apar masini noi, mai dispar sau sunt deviate altele, unele numere de autobuz sau tramvai devin irelevante pt. anumite trasee, deci trebuie sa te mai informezi pt ca altfel poti sa iei si tepe, de la unele mici si pana la unele destul de mari, cu ore pierdute in trafic chiar si pt mijloace de transport care ajung la destinatie, dar au traseul schimbat pe parcurs si ocolesc mult, pierd mult timp in trafic blocat, etc.
Sunt si masini care au traseul schimbat spre capatul cursei dar merg unele statii la fel, sau sunt schimbate si pe traseu dar sunt si altele schimbate similar cu ele, etc...
Unele schimbari au legatura cu lucrarile la metrou, dar nu toate sunt bine justificate si nici fericite.

In Bucuresti e preferabil sa folosesti metroul cat mai mult posibil, cel putin pt. distante mari.
Legat de Pantelimon, depinde si de unde din Pantelimon.
Daca esti la Cora, o iei pe jos pe Dudesti-Pantelimon pana la Metrou Republica.
Exista si Metrou Pantelimon dar cred ca e mai departe de Cora.
Daca esti mai departe, ai putea sa iei metrou si de la Piata Iancului, si in f. de distanta mergi cu alt mijloc de transport pana acolo.
Cu metroul poti sa mergi de ex pana la Crangasi, si de acolo iei tramvaiul 41 care te duce in Dr. Taberei si apoi pe Ghencea. Desigur in Drumul Taberei daca vrei sa ajungi mai departe de linia lui 41, trebuie sa mai schmbi si cu alte autobuze sau troleibuze.
Sunt si alte variante, insa via Crangasi e mai simpla.
De la M Lujerul/Cora Lujerului trebuie fie sa te intorci mai mult pe jos spre 41 langa uverturii, fie sa mergi si mai mult pe jos pana la 41 la Timisoara/Plazza Romania si sa iei de acolo inca cel putin o statie pana la Dr Taberei.
Daca mergi pana la M Eroilor, esti aproape de capatul celalalt al Dr Taberei, dar mai ai de luat un autobuz pana sus pe Panduri sau si mai mult in f de unde vrei sa ajungi. Troleibuzele sunt deviate prin spate, si iei teapa daca alegi varianta lor, chiar daca ajung intr-un final si in Dr Taberei...
De la M Gara sau M Grozavesti iar poti lua 105 spre Dr taberei sau tramvai pana la Timisoara si de acolo fie 105 spre Dr taberei pe Vasile Milea, fie alt tramvai pe Timisoara (atentie ca unele fac dreapta la AFI...) sau autobuz mai sigur 137/138 fie spre Razoare inapoi, fie inainte spre  Plazza Ro., dupa care iar 41..., etc. Desigur sunt sa alte variante...
105 e deviat spre capat, la Auchan (fosta Tricodava) o ia spre Ghencea- Prelungirea Ghencea.

De la unirii la razoare se leaga de cea anterioara pt ca razoare e un reper pt. Dr Taberei, bifurcarea Dr Taberei cu Timisoara in dreapta si Dr Sarii in stanga putin mai sus. Si probabil reperul vine de la biserica nu de la straduta...
De la unirii iei metrou pana la M Eroilor, si de acolo iei autobuzul 368 sau 168 pana la Razoare.
Traseele sunt diferire doar in centru putin, 168 merge de la Romana prin spate spre Grivita ( pe Dacia cred), in timp ce 368 ocoleste pe langa Piata Palatului si ajunge intr-o statie diferita dar apropiata in zona Grivitei, pe Gr C Budisteanu cred, apoi ambele merg spre Berzei, apoi Eroilor, etc., si spre capat au iar traseu modificat, 368 face stanga la piata mare pe Brasov si intra iar pe bucla de intoarcere Dr Taberei, in timp ce 168 nu mai respecta vechiul traseu comun ci o ia drept pe Dr Taberei, se intalnesc iar pe Valea Argesului, merg pana la Valea Oltului apoi iar se despart, 168 face dreapta si intra in Brancusi, iar 368 o ia spre Ghencea dar se intoarce - are baza/capat  inainte de Ghencea.
Alta varianta e sa iei 123/124/104 de la Unirea pana la Eroilor dar te lasa pe Dambovita si trebuie sa traversezi podul si sa mergi pana in statie la 368/168 pt Dr Taberei sau 137/138 daca mergi pe Timisoara.

Edited by loock, 20 April 2018 - 23:42.


#23
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,612
  • Înscris: 13.06.2004
Aia cu modificare non-stop a traseelor e stresantă...

#24
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,559
  • Înscris: 20.10.2006

 zzhunt, on 20 aprilie 2018 - 21:25, said:

Bravo.

Cunoști toate autobuzele din toate orașele?
Nici pe departe. In Bucuresti cunosc integral doar metroul, din reteaua ratb daca stiu 10 e mare lucru. Insa cu harta in fata/site-ul sau alte surse de documentare ma descurc oriunde.

 mihai!, on 20 aprilie 2018 - 21:29, said:

Acum Google Maps știe si transport in comun.
Il ultimele 10 orașe in care am fost am circulat cu transportul public fara sa īntreb pe nimeni.
Asemenea dileme nu trebuie sa mai existe.
Subscriu. E cea mai simpla si buna varianta.

Edit: Vazand in Budapesta suport la automatele de bilete si in engleza si in romana si o gramada de alte limbi, la fel si indicatii si in engleza stau si ma intreb ce o fi atat de greu sa ofere si ratb-ul suport in engleza pentru turistii straini? Nu ma gandesc la mare lucru, ci la 3-4 casierii unde casierele sa vorbeasca engleza ca si cerinta obligatorie si mici ghid-uri/harti afisate in engleza.

Edited by LunaCrystal, 21 April 2018 - 00:00.


#25
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,666
  • Înscris: 29.03.2006
Unele sunt f. suparatoare.

O alta chestie suparatoare e pastrarea unor denumiri comuniste, si evitarea lor uneori necesita explicatii suplimentare datorita altor denumiri care au fost puse tot cretin.
De ex. Piata si Parcul Moghioros ( a fost un comunist ungur).
Au denumit cretin piata Dr taberei o alta piata mica care e langa Valea ialomitei, si asta blocheaza stupid si cretin denumirea pietei mari.
La parc e schimbat numele dar multi inca il denumesc anacronic.
Culmea tampeniei, se construiesc chiar acum niste blocuri noi vis-a-vis de parc pe Brasov intre piata si Auchan, si au pus denumirea de complex Moghioros..

Edited by loock, 20 April 2018 - 23:58.


#26
babarzotea

babarzotea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,247
  • Înscris: 10.08.2017
Altii prin urbele de provincie au luat cu un milion de euro doar 10 autobute, iar cu 10 milioane de euro 100 autobuze, adica supraevaluat de zeci de ori
Bucuresti inca nu e aşa mare hotie, dar prin ţara baronii de la toatepartidele si-au tras vile calumea, extravile

Nu contează acum unde duce cursa aia sau ailată, ideea e ca si bucuresti trebuie să devina mai in pas cu tehnologia, pana la urma alte orase mici au sisteme de ghidaj al autobuzelor prin gps de milioane de euro si alte rahaturi desi au o suprafata mica si sunt formate din cateva străzi, incat daca mergi odata deja il cunosti.

La bucale e nevoie mai ales că străinii veniti acolo se orienteza f greu in asa aglomertaie

#27
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007

 rosix, on 20 aprilie 2018 - 21:20, said:

Stiu oameni care, cand au venit pentru prima data in Bucuresti, au luat un autobuz de la Romana catre Universitate, via Drumul Taberei.
Bine ca n-a fost TAXI,...! si de ala smecher de Bucuresti.
Au facut-o special pentru un tur al orasului...
trebuiau sa piarda vremea cumva ca sa nu stea in gara..

Edited by keta, 21 April 2018 - 00:23.


#28
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,666
  • Înscris: 29.03.2006
Vezi lucrurile superficial.
Fiind oras mare, cu milioane de locuitori, cu taxe si impozite, cu fonduri guvernamentale si EU plus taxe locale, hotia e inmilionita si ea.
Vezi case si terenuri preluate abuziv, vezi spagi si contracte pt toate bulevardele, strazile, aleile, bordurile, gardurile, etc.
Se fac prost toate, se strica in zile, saptamani, luni, se refac iar prost, pun sare iarna si se dizolva bitumul indoit cu pacura si gaz si ramane nisip chior care e imprastiat si apar gramada de gropi ca dupa bombardamentele aliatilor, se pun borduri una peste alta in straturi, se incarca cu pamant - cata imbecilitate ca sa curga noroiul afara iar, si apoi mai pun inca un rand de bordura deasupra, apoi le schimba, se schimba garduri bune - practic sunt furate oficial cu aprobare si se pun apoi garduri de plasa ca te cotet si asta la km de alei, banci, se amenajeaza aiurea parcuri cu dealuri si dolmene cretine si fara rost si poduri si podete care nu duc nicaieri, etc, etc...

 babarzotea, on 21 aprilie 2018 - 00:12, said:

Altii prin urbele de provincie au luat cu un milion de euro doar 10 autobute, iar cu 10 milioane de euro 100 autobuze, adica supraevaluat de zeci de ori
Bucuresti inca nu e aşa mare hotie, dar prin ţara baronii de la toatepartidele si-au tras vile calumea, extravile

Nu contează acum unde duce cursa aia sau ailată, ideea e ca si bucuresti trebuie să devina mai in pas cu tehnologia, pana la urma alte orase mici au sisteme de ghidaj al autobuzelor prin gps de milioane de euro si alte rahaturi desi au o suprafata mica si sunt formate din cateva străzi, incat daca mergi odata deja il cunosti.

La bucale e nevoie mai ales că străinii veniti acolo se orienteza f greu in asa aglomertaie

Edited by loock, 21 April 2018 - 00:22.


#29
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 djl, on 20 aprilie 2018 - 22:10, said:

Eu unul dacă merg de mai multe ori într-un oraş, încep să-l învăţ pe dinafară   Posted Image

Un oras trebuie invatat mai intai "pe dinauntru"... pe dinafara il stie toata lumea.

#30
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,672
  • Înscris: 03.12.2014

 zzhunt, on 20 aprilie 2018 - 21:01, said:

Daca ar organiza cineva un concurs 1 mil euro cine știe să meargă cu autobuzul/tramvai din Pantelimon până drumul taberei sa zicem și as participa nu as știi să ajung.

Eu nu știu ce autobuz circula la mine prin fața blocului la 200 m distanta.


De exemplu daca vreau sa ajung de la uniri la răzoare habar nu am cum sa ajung acolo cu ratb-ul

Daca nu mă uit pe net nu nimeresc in veci.

Mă descurc numai pe jos, cu bicicleta sau mașină.


Mai e cineva în situatia asta?
Nu mai sunt decând am instalat MoveIt

#31
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,528
  • Înscris: 02.09.2006

 andreic, on 20 aprilie 2018 - 21:20, said:

Si e un motiv de lauda ? Ai locuit in provincie ?
draga, te faci ca nu pricepi??? ideea e ca omu' nu foloseste transportul public precum plebea, altfel exista metode simple de informare!

#32
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 11.10.2006
Unele legaturi sunt la mintea cocosului:
Unirii - Razoare: 104, 123 sau metrou (la Piata Unirii prin accesele Horoscop sau Tribunal pentru ca e mai direct, pe la Manuc sau magazinul Unirea e mai complicat ca-ti prinzi urechile cu corespondenta aia intre magistrale) pana la Eroilor si apoi cu 126, 168, 268, 368, 668.
Unirii - Decathlon Baneasa: 381 de la sf. Gheorghe pana la Romana si apoi cu 131/metrou pana la Aviatorilor si apoi luat 131, 335. Se poate incerca schema cu 783+131, 335; la 301 imbatranesti pana vine. Sauu... 605 de la Sf, Vineri te duce direct.

Edited by malmoth, 22 April 2018 - 02:00.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate