Cât de probabil este că membrii echipei te fură când ești chelner și bacșișul este împărțit ”în echipă” ?
#20
Posted 21 February 2018 - 08:56
Dragoane, caz 1:la un restaurant pe o insula scria mare no tips.servire ireprosabila.chelner roman.salar 1700 e. Caz 2:bacau,restaurant cu fite,astept de adorm,servit dupa ce vin bugetarii de casa in pauza,chelnerita parca era sefa.Imi permit sa-I zic totul e oki dar ar trebui sef sala sa rezolve tempistica comenzilor.ca rezultat mi-am luat o privire bors(acra).banuiala e ca nu imparte tipsu. Normal se imparte la toata echipa,cred ca daca unu da- ghimpe -au grija ceilalti sa-l execute. PS:CA SA FII CHELNER BUN TRE SA AI SCOALA VIETII.Sa citesti clientii de cum intra.
|
#21
Posted 21 February 2018 - 09:12
myshyk, on 21 februarie 2018 - 08:27, said:
Faptul ca pui problema in acest fel denota ca sunt sanse mici sa fii corect. Ai auzit de "prezumptia de nevinovatie"? Vezi că serios vorbind, te-ai trezit târziu pt meseria de psihanalist. Psihologia pe internet e ieftină realduc, on 21 februarie 2018 - 08:26, said:
.... O fi la ei problema.... realduc, on 21 februarie 2018 - 08:26, said:
spun toate astea in calitate de fost ospatar si de actual client ! Edited by AL_DRAGON, 21 February 2018 - 09:17. |
#22
Posted 21 February 2018 - 09:14
Au romanii o vorba: "Hotu´ striga hotiii!" Nu trebuie sa fii psihanalist, e destul sa ai cultura generala.
Cat despre subiect, cine te obliga sa lucrezi in asemenea conditii "grele"? |
#23
Posted 21 February 2018 - 09:14
Nu prea e corect pentru ca unii chelneri e serviabili, amabili cu clientul, pe cand altii e bulangii... Cum sa imparti bacsisul in cazul asta?
E meritul omului care a servit la masa, pentru suma pe care o primeste in plus fata de nota de plata. |
#24
Posted 21 February 2018 - 09:20
myshyk, on 21 februarie 2018 - 09:14, said:
Au romanii o vorba: "Hotu´ striga hotiii!" Nu trebuie sa fii psihanalist, e destul sa ai cultura generala. rosix, on 21 februarie 2018 - 09:14, said:
Nu prea e corect pentru ca unii chelneri e serviabili, amabili cu clientul, pe cand altii e bulangii... Cum sa imparti bacsisul in cazul asta? E meritul omului care a servit la masa, pentru suma pe care o primeste in plus fata de nota de plata. |
#25
Posted 21 February 2018 - 09:38
Apropo de proști: (câinele moare de drum lung și) prostul moare de grija altuia, cam de-acolo pornește discuția în topicul ăsta. Dacă și-ar vedea fiecare de treaba lui cât se poate de bine, ar fi altfel în țara asta. Dar așa, când toți sunt cu ochii numai pe capra vecinului, o s-o ducem mai bine "la anul și la mulți ani".
Eu aș interzice bacșișul. La alte meserii care lucrează în alimentație publică sau cu oamenii în general, se dă bacșiș? O vânzătoare drăguță cu clienții primește bacșiș? Sau un angajat de ghișeu la o bancă, unde dai piept cu toți cretinii, dealtfel? Chelnerul să-și facă treaba pentru care s-a pregătit... e de datoria lui să fie amabil cu clienții. Altfel, ca patron, i-aș face vânt în secunda doi. |
#26
Posted 21 February 2018 - 09:40
Sistemul merge la americani pentru ca acolo multi platesc cu cardul, cu cecul, sau se scrie pe bon suma, tu adaugi acolo bacsisul in scris si semnezi, deci e foarte greu sa ciordesti, fiecare banut este contorizat.
|
#27
Posted 21 February 2018 - 09:41
ursamajor, on 21 februarie 2018 - 09:38, said:
Apropo de proști: (câinele moare de drum lung și) prostul moare de grija altuia, cam de-acolo pornește discuția în topicul ăsta. Dacă și-ar vedea fiecare de treaba lui cât se poate de bine, ar fi altfel în țara asta. Dar așa, când toți sunt cu ochii numai pe capra vecinului, o s-o ducem mai bine "la anul și la mulți ani". Eu aș interzice bacșișul. La alte meserii care lucrează în alimentație publică sau cu oamenii în general, se dă bacșiș? O vânzătoare drăguță cu clienții primește bacșiș? Sau un angajat de ghișeu la o bancă, unde dai piept cu toți cretinii, dealtfel? Chelnerul să-și facă treaba pentru care s-a pregătit... e de datoria lui să fie amabil cu clienții. Altfel, ca patron, i-aș face vânt în secunda doi. Bacșișul nu este obligatoriu. Dacă clientul lasă cuiva bacșiș este strict treaba dintre client și chelner. În meseria de chelner intră și bacșișul, faptul că unii zgârciți nu vor nici ca alții să dea bacșiș e o altă treabă. Zic asta ca și client care nu las mereu bacșiș, dar atunci când e pe merit, să nu îmi zică nimeni să nu las, că nu e buzunarul lui. Mi se pare că tu ai grija altuia, fiindcă ai limita nefondat ce intră în buzunarul cuiva în loc să-ți vezi de îndatoririle tale ca și patron ( în cazul în care ai fi unul ). Edited by AL_DRAGON, 21 February 2018 - 09:42. |
#28
Posted 21 February 2018 - 09:47
Aldulescu, on 21 februarie 2018 - 08:32, said:
Sa fie puse camere de supraveghere si la sfarsitul zilei chelnerii sa fie verificati sa se vada daca nu au ascuns ceva bani asupra lor. Nu se vad pe camere exact cat, iar surplusul poate fi depozitat intr-un loc secret sau palmat mamicii care vine in vizita cu "pachetelul facut de mamica", sau alte asemenea, intelegi ideea. Asa se fura de cand e lumea. Au fost la un moment dat unele casiere din hipermarket prinse cu astfel de blaturi, dadeau rest la o bancnota mai mult decat primeau, sau scanau o sticla de bautura si se facea ca bate cat tot baxul. Desigur, la oameni cu care aveau blat, nu la straini |
|
#29
Posted 21 February 2018 - 09:58
romangx, on 21 februarie 2018 - 09:47, said:
Asa se fura de cand e lumea. Au fost la un moment dat unele casiere din hipermarket prinse cu astfel de blaturi, dadeau rest la o bancnota mai mult decat primeau, sau scanau o sticla de bautura si se facea ca bate cat tot baxul. Desigur, la oameni cu care aveau blat, nu la straini Daca dispar din inventar un numar mai mare de sticle de bautura decat cele inregistrate la case, la fel se poate verifica pe inregistrarea video cand s-au vandut sticlele si corelandu-se cu datele din casele de marcat, se poate vedea usor, ca atunci cand a fost trecuta o sticla in evidenta, de fapt a fost un bax intreg pe banda. |
#30
Posted 21 February 2018 - 10:00
romangx, on 21 februarie 2018 - 09:47, said:
Si la ce crezi ca ajuta? Nu se vad pe camere exact cat, iar surplusul poate fi depozitat intr-un loc secret sau palmat mamicii care vine in vizita cu "pachetelul facut de mamica", sau alte asemenea, intelegi ideea. Asa se fura de cand e lumea. Au fost la un moment dat unele casiere din hipermarket prinse cu astfel de blaturi, dadeau rest la o bancnota mai mult decat primeau, sau scanau o sticla de bautura si se facea ca bate cat tot baxul. Desigur, la oameni cu care aveau blat, nu la straini Nu știu unii ce fac pe naivii pe forum, de zici că s-au născut ieri. Nu trebuie să fii tu neapărat cel care face asta, dar trăim într-o țară de hoți și proști, care nu știu să facă bani altfel decât prin furat, așa că acesta este motivul pt care suspectez incorectitudinea între chelneri, în caz că cineva mai este în confuzie, ca și myshyk. |
#31
Posted 21 February 2018 - 10:00
De la cineva care a trait 4 ani in Japonia: la frizer, cand se dadea bacsis (se mai dadea) se punea intr-o cutie pe perete, gen cutie postala. A aflat ca suma de acolo se impartea angajatilor, dupa ce criterii nu mai tin minte.
|
#32
Posted 21 February 2018 - 10:03
Tsunnnami, on 21 februarie 2018 - 03:47, said:
De ce se imparte bacsisul? Nu e corect! Fiecare sa faca ce vrea cu banii lui, de ce sa se adune si sa se imparte egal. Dispare notiunea de bacsis atunci si aparea cea de comunism Nu intodeauna cel care incaseaza nota e si cel care a servit la masa. In afara de asta, in multe localuri bacsisul este impartit si cu cei de la bucatarie. Tu lasi ceva in plus la restaurant daca serviciul este ireprosabil dar mancarea e proasta? |
#33
Posted 21 February 2018 - 10:08
|
#34
Posted 21 February 2018 - 10:09
legat de asta cel mai bine e sa-l intrebi pe orlando
|
#35
Posted 21 February 2018 - 10:19
Aldulescu, on 21 februarie 2018 - 09:58, said:
Acum cu camere de supraveghere si monitorizare electronica se poate verifica totul in caz ca apar bani lipsa. Fiecare suma primita si restul dat sunt inregistrate in evidenta casei de marcat, bancnotele au fiecare compartimentul lor si verificand pe camera de supraveghere se poate vedea daca a dat cuiva mai mult rest decat s-ar cuveni. Daca dispar din inventar un numar mai mare de sticle de bautura decat cele inregistrate la case, la fel se poate verifica pe inregistrarea video cand s-au vandut sticlele si corelandu-se cu datele din casele de marcat, se poate vedea usor, ca atunci cand a fost trecuta o sticla in evidenta, de fapt a fost un bax intreg pe banda. Si de obicei se verifica la pont. Ia uite aici: Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi, duminică, de personalul de pază din Kaufland despre faptul că au depistat un bărbat care a sustras mai multe bunuri. La faţa locului a ajuns un echipaj format din poliţişti şi jandarmi, care au constatat că persoana care încerca să sustragă produsele se numeşte Mihai Popescu, de 60 de ani, din Craiova. Bărbatul avea în căruciorul de cumpărături, pe lângă câteva bunuri facturate în valoare de 21,16 lei, alte bunuri nefacturate în valoare totală de 720 de lei. Încercând să afle cum se face că bărbatul reuşise să treacă de casa de marcat fără să plătească, oamenii legii au aflat că bărbatul a sustras produsele cu ajutorul fiicei sale, Mariana Popescu, care este… casieră în Kaufland. Poliţiştii doljeni au precizat că, în acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat. Edited by romangx, 21 February 2018 - 10:19. |
#36
Posted 21 February 2018 - 10:42
Tsunnnami, on 21 februarie 2018 - 03:47, said:
De ce se imparte bacsisul? Nu e corect! Fiecare sa faca ce vrea cu banii lui, de ce sa se adune si sa se imparte egal. Dispare notiunea de bacsis atunci si aparea cea de comunism Pentru ca mai exista si barmani si bucatari,care nu au tangenta cu clientul. Eu de regula dau bacsis acolo unde ma simt bine,mancarea este buna si antrenul pe gustul mea.Dar astea sunt asigurate nu de chelner,dar el primeste obolul.Pentru ca nu pot sa-i dau si muzicantului,si bucatarului si barmanului,ca atunci n-am facut nimic. Si ce zici tu n-are nici o legatura cu comunismul.Are legatura doar cu faptul ca patronii de localuri sunt niste carpanosi care multi habar n-au cum se conduce o afacere si majoritatea lor au fost candva la randul lor tot chelneri/bucatari/etc. si ei striga cel mai tare HOTII. Dupa parerea mea,bacsisul nu ar trebui sa existe.Niciunde.Nici bonuri de masa,nici premieri,nimic.Doar salar.Care sa fie ajustat mereu conform meritelor.Nimic altceva. Revenind la bacsisul chelnilor:in 80 la suta din cazuri nu este meritul lor pentru bacsis,dar ei sunt cei care stau de vorba cu clientul. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users