Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cât de probabil este că membrii echipei te fură când ești chelner și bacșișul este împărțit ”în echipă” ?
#37
Posted 21 February 2018 - 10:43
Bacsisul se imparte dintr-un motiv evident:
- pe langa chelner la o masa mai lucreaza si altii: picoli, bucatari, barmani poate, oenologi poate. Poti tu, chelner, sa servesti ireprosabil daca bucatarul a scuipat in mancare (figura de stil) nu se mai primeste niciun bacsis. La fel daca picolul te-a lasat pe masa cu farfuriile nestranse. Referitor la salariu, ca ai zis ca bucatarul primeste salariu: si tu chelnerule primesti salariu. SI picolul primeste. Si oenlologul restaurantului. Toti acestia contribuie la servirea clientului. Asta vorbind de restaurante mai rasarite. Ca daca discutam de unul mic sau pub-uri/baruri se merge si "fiecare pe barba lui". |
#38
Posted 21 February 2018 - 10:44
Nu știu care e marea problemă. Legat de chelneri și performanță:
Ceea ce e enervant la „chelnerit” e când omul vine cu mâna în buzunar. Nu știu. Crede că vei comanda o bere sau ceva. Când începi cu aperitiv, supă, felul doi, desert, salată, adică o masă normală, stați că trebuie să aduc carnețel. Cel mai Dosarele X e când se pune să memoreze toată comanda și le mai încurcă pe urmă. Mi s-a întâmplat să comand o supă și să primesc alta, dar sunt așa de obișnuit cu greșelile că nici nu mai îmi pasă. Îl numesc meniu surpriză. Nu știu, e așa de ciudat să notezi comanda? Eu dacă aș face pe chelnerul aș scrie o aplicație cu meniul și tot aș da click-click pe telefon. Dar apoi am fost apostrofat că cică nu toată lumea știe programa. Sau da CTRL+C, CTRL+V. Ciudat. Ah, da, și e super ciudat când nu știi cine ți-e chelner. Nici nu dau bacșiș atunci că nu am cui. Unul ia comanda, alta îți aduce o farfurie, altul îți ia farfuria și un al patrulea face plata. Mă simt ca regina Angliei, trebuie să-i aliniez pe toți și: Tu cum te numești? Aha. Și cu ce te ocupi? Aha. Next. Edited by RedDev, 21 February 2018 - 10:50. |
#39
Posted 21 February 2018 - 10:50
acei chelneri care se simt neindreptatiti in raportul efort-retributie,
pot oricand sa devina folositori societatii si sa se faca mecanici auto ! ... este oarecum la fel ! ... trebuie sa minta, sa zambeasca, si cateodata (chiar) sa ia bacsis ! ... |
#40
Posted 21 February 2018 - 10:55
Eu nu prea inteleg de ce restaurantele nu au meniu o tableta, din care sa comanzi ca si o comanda online.
Sistemul ar fi mult mai bun si eficient. Lansezi comanda si in "culise" apare pe ecranul mare ce comanda au de livrat si la ce masa. Rapid, simplu, civilizat. Sa folosim tehnologia pentru a imbunatati lumea si calitatea vietii, nu sa pierzi timpul pe FB cu ea. In plus poti sa pui poze, explicatii si ingrediente in amanunt in o aplicatie depe tableta. |
#41
Posted 21 February 2018 - 12:42
romangx, on 21 februarie 2018 - 10:55, said:
Eu nu prea inteleg de ce restaurantele nu au meniu o tableta, din care sa comanzi ca si o comanda online. Sistemul ar fi mult mai bun si eficient. Lansezi comanda si in "culise" apare pe ecranul mare ce comanda au de livrat si la ce masa. Rapid, simplu, civilizat. Sa folosim tehnologia pentru a imbunatati lumea si calitatea vietii, nu sa pierzi timpul pe FB cu ea. In plus poti sa pui poze, explicatii si ingrediente in amanunt in o aplicatie depe tableta. |
#42
Posted 21 February 2018 - 12:47
raduf8, on 21 februarie 2018 - 12:42, said:
Poate pentru ca cina la un restaurant inseamna o experienta cu interactiuni sociale directe, si nu digitale "contactless". Daca ai avea totul pe tableta, de ce ai mai iesi la restaurant in loc sa comanzi acasa? Sau in parc? de ce ieșim ? fiindcă la business meeting se iese la resturant la cină romantică se iese la restaurant ( poți face și acasă, dar ieși mai simplu la restaurant, dacă vrei ceva special ) + cumva mâncarea pusă la pachet capătă alt gust ( da, nu sunt mulți care sesizează asta, dar un gourmet da ) deviem oricum de la topic dacă începem să discutăm despre tablete și înlocuirea chelnerilor, nu stă România la capitolul ăsta așa că e irelevant |
#43
Posted 21 February 2018 - 12:50
Nu prea vad cum poate fi romantica o cina, mai ales la restaurant.
Mai romantic acasa, vine comanda, mananci, bei, intri in camera Sau chiar la hotel. |
#44
Posted 21 February 2018 - 12:53
RedDev, on 21 februarie 2018 - 10:44, said:
Nu știu care e marea problemă. Legat de chelneri și performanță:
Ceea ce e enervant la „chelnerit” e când omul vine cu mâna în buzunar. Nu știu. Crede că vei comanda o bere sau ceva. Când începi cu aperitiv, supă, felul doi, desert, salată, adică o masă normală, stați că trebuie să aduc carnețel. Cel mai Dosarele X e când se pune să memoreze toată comanda și le mai încurcă pe urmă. Mi s-a întâmplat să comand o supă și să primesc alta, dar sunt așa de obișnuit cu greșelile că nici nu mai îmi pasă. Îl numesc meniu surpriză. Nu știu, e așa de ciudat să notezi comanda? Eu dacă aș face pe chelnerul aș scrie o aplicație cu meniul și tot aș da click-click pe telefon. Dar apoi am fost apostrofat că cică nu toată lumea știe programa. Sau da CTRL+C, CTRL+V. Ciudat. Ah, da, și e super ciudat când nu știi cine ți-e chelner. Nici nu dau bacșiș atunci că nu am cui. Unul ia comanda, alta îți aduce o farfurie, altul îți ia farfuria și un al patrulea face plata. Mă simt ca regina Angliei, trebuie să-i aliniez pe toți și: Tu cum te numești? Aha. Și cu ce te ocupi? Aha. Next. Doar că meseria de chelner nu se schimbă doar fiindcă unii se simt în junglă și le este indiferent cum sunt tacâmurile puse și cum e adusă mâncarea și alte chestii. Așa te poți duce la autoservire unde no one gives a shit about you. La restaurant se merge pt experiența tipică a restaurantului, și dacă te duci într-un loc elegant atunci este normal că nu te vor servi ca în Thailanda în tribul X în care ai fost tu. Ce ai scris în rest legat de chelnerii care nu știu să ia comanda este o generalizare. Nici eu nu las bacșiș acelor chelneri, dar nu sunt toți așa. Cu cât te duci mai mult la o terasă cu atât dai mai mult de chelneri care nu știu pe ce planetă sunt, în schimb cu cât te duci în locuri unde sunt standarde, acest lucru se schimbă. Mă amuză când cineva se duce doar în aceleași locuri împuțite și crede că peste tot este la fel, deși el n-a călcat niciodată într-un local elegant ( nu de fițe ), să vadă ce înseamnă acolo servirea clienților. |
#45
Posted 21 February 2018 - 12:54
realduc, on 21 februarie 2018 - 08:26, said: si cat de "lingau" esti cu clientii, meritul ciubucului este al "marcii" restaurantului ! ... |
#46
Posted 21 February 2018 - 12:57
romangx, on 21 februarie 2018 - 12:50, said:
Nu prea vad cum poate fi romantica o cina, mai ales la restaurant. Mai romantic acasa, vine comanda, mananci, bei, intri in camera Sau chiar la hotel. Este un lucru diferit să vină cineva și să vă servească ca să puteți vorbi neîntrerupți pe parcursul serii, decât să vină și să meargă unul dintre voi tot timpul în bucătărie și înapoi. Nu trebuie să fie tot timpul cina la restaurant, dar în orice caz este o experiență bună câteodată. Mie personal îmi place, este o atmosferă aparte. Se poate și fără, dar dacă nu am motive să mă zgârcesc, atunci mă duc și invit persoane cu plăcere. |
|
#47
Posted 21 February 2018 - 13:04
Jeez, te duci la restaurant să mânânci. Am fost în mii de restaurante, de la alea cu 10 lei meniul la alea unde doar supa e 80 de lei și în toate am intrat că vroiam să mânânc, să plătesc și să mă car repede. Că eram cu prietena/soția, amicii, de unul singur, whatever.
Eu nu știu ce experiență vreți să scoateți din a mânca. Cu toții am trecut de faza de „ganster” în care vrem să fie totul ca în filme. Că e weekend, că suntem în concediu, toți avem lucruri de făcut. Dacă toată treaba cu mâncatul s-ar rezuma la 20 de minute, ar fi ideal. Plus că ce experiență să ai în restaurant unde e multă lume, muzică, toți vorbesc. Sau invers, în restaurant (că am fost și în acelea) unde e liniște ca în bibliotecă. Nu poți zice o glumă, nu poți atinge farfuria cu furculița. Și, ironic, scaunele nu au chestii de alea lipite de picioare. Și să vezi ce fain e când te ridici în liniște totală și tragi un picior de scaun peste gresie. Sau parchet. Tot timpul trebuie să mă ridic cocoșat cu scaunul lipit de fund până îl dau mai în spate. Cea mai bizară experiență a fost prin nordul Franței unde am făcut comanda și am așteptat ca proștii. După vreo 40 de minute a venit chelnerița că să-i spunem când să trimită comanda la bucătărie. Jeezus! Francezii ăștia. Procesul e simplu: intri, faci comanda, vine mâncarea, plătești, pleci. Ușor. Dacă vreau să stau la povești mă duc în parc. Dar apoi n-am timp nici să ies din casă (ci doar să spun lumii întregi să o lase mai moale cu fandosirea și, hai, înapoi la muncă!). Edited by RedDev, 21 February 2018 - 13:10. |
#48
Posted 21 February 2018 - 13:07
adisz, on 21 februarie 2018 - 10:42, said:
Revenind la bacsisul chelnilor:in 80 la suta din cazuri nu este meritul lor pentru bacsis,dar ei sunt cei care stau de vorba cu clientul. O servire proastă te poate face să îți pierzi apetitul ( pe mine nu, că nu sunt genul, dar la mulți oameni li se taie cheful dacă chelnerul se comportă prost cu ei ). Iar o servire bună te poate face să zâmbești, chiar dacă ai avut o zi încărcată și încerci să te destresezi când iei masa. Da, nu sunt toți chelnerii capabili de aceste lucruri, motiv pentru care unii vor să primească bacșiș egal, fiindcă știu că ei oricum n-ar avea performanță excelentă cu clienții. Chestia cu bacșișul este simplă: intră în meseria de chelner și punct. Dacă cineva e vânzător la magazin și comentează că el nu primește bacșiș, atunci breaking news: nu l-a obligat nimeni să fie vânzător, putea să fie chelner. La fel cum putea să fie și doctor sau avocat, că și ăia primesc câte atenții vor clienții să le dea. Da, unele meserii sunt cu bacșiș, sunt cu atenții, sunt cu plusuri. Ăștia de aici care sunteți înverșunați împotriva acestui lucru cel mai probabil lucrați în locuri unde aveți un salariu fix, fără posibilitatea de avansare și vă doare că altul primește un salariu mai dinamic. La taximetriști n-ați vrea să se interzică bacșișul ? Doar așa, să dormiți mai bine. Edited by AL_DRAGON, 21 February 2018 - 13:08. |
#49
Posted 21 February 2018 - 13:15
Jeezus, la taximetriști e jale. 2 lei kilometrul. Și la Uber e la fel de puțin. Eu nu înțeleg. O mașină costă vreo 15 000 de euro, scazi benzina, asigurările, etc., din 0.50 euro pe kilometru rămâi cu poate 0.20 cenți. Trebuie să faci... 75 000 de kilometri să scoți o mașină nouă. Și ăștia kilometri taxabili. Că ăia ca să mergi la client nu se pun.
În Franța, boierime. 10 kilometri = 50 euro cu taxiul normal, 20 și ceva cu Uber. Normal că le dăm ceva bacșiș la săracii ăia. Edited by RedDev, 21 February 2018 - 13:16. |
#50
Posted 21 February 2018 - 13:16
RedDev, on 21 februarie 2018 - 13:04, said:
Eu nu știu ce experiență vreți să scoateți din a mânca. Cu toții am trecut de faza de „ganster” în care vrem să fie totul ca în filme. Că e weekend, că suntem în concediu, toți avem lucruri de făcut. Dacă toată treaba cu mâncatul s-ar rezuma la 20 de minute, ar fi ideal. Plus că ce experiență să ai în restaurant unde e multă lume, muzică, toți vorbesc. Sau invers, în restaurant (că am fost și în acelea) unde e liniște ca în bibliotecă. Nu poți zice o glumă, nu poți atinge farfuria cu furculița. Și, ironic, scaunele nu au chestii de alea lipite de picioare. Și să vezi ce fain e când te ridici în liniște totală și tragi un picior de scaun peste gresie. Sau parchet. Tot timpul trebuie să mă ridic cocoșat cu scaunul lipit de fund până îl dau mai în spate. Atunci dacă îmi iau un BMW în loc de un Ford o fac tot pentru că sunt gangster ? Sau am dreptul să îmi placă o mașină fără să asociez ideile aberante ale altora ? În restaurantele unde toți vorbesc și nu îți auzi propria voce, alea sunt locuri mai de duzină. În locurile mai elevate muzica este dată la un volum redus și este ambientală/clasică sau ceva care să nu fie deranjant (gen dțț-dțț de prin cluburi), iar oamenii nu vorbesc la un volum de parcă ar fi în coliba haiducilor. Cum ție nu îți place nici unde a gălăgie, nici unde e liniște, probabil nu este lumea ta un local unde eu aș merge cu plăcere. Acum fiecare cu preferințele lui. Cred că în cazul tău un fast food ar fi ideal. De ce să te mai chinui prin alte locuri ? Edited by AL_DRAGON, 21 February 2018 - 13:17. |
#51
Posted 21 February 2018 - 13:22
Eu cred că dumneata te gândești la o lume care a apus.
Restaurante sunt pe toate drumurile, lumea se duce acolo fie că vrea să mânânce, fie să bea ceva la o poveste sau eventual să pună de un plan de afaceri (laptop-uri și alte hârtii pe masă), așa că partea asta de servire e destul de redusă ca importanță. Tot de ce e nevoie e să-ți ia omul comanda și să aducă exact ce ai cerut. Asta în sine e o performanță. Atât. |
|
#52
Posted 21 February 2018 - 13:32
#53
Posted 21 February 2018 - 13:34
Ăla de la SunGarden - Poiana Cerbului, Baciu, Cluj.
Hai să o luăm altfel, Google Maps mă întreabă dacă localul la care am fost acceptă să faci comanda dinainte să ajungi. Eu din asta înțeleg că în US doar te pui la masă cum ai ajuns, mânânci și te-ai cărat. |
#54
Posted 21 February 2018 - 13:38
AL_DRAGON, on 21 februarie 2018 - 08:16, said:
Bucătarul primește salariu pe ceea ce face. De ce aș amesteca ciubucul lui cu al chelnerului ? Dacă bucătarul face ceva greșit și clientul se enervează, atunci nu ar lăsa nimic, ceea ce ar afecta și un chelner care se poate să își facă treaba foarte bine, deci nu e legat de incompetența bucătarului. Bucatarul primeste si el bacsis de la chelneri. D-aia eu s[un chelnerilor ce mi-a placut si ce nu Aici in state cel mai des se plateste cu cardul. Adm, on 21 februarie 2018 - 08:13, said:
Stiu de la cunostiinte care are un restaurant, ca exista un punctaj pe baza caruia se aloca banii de bacsis. Romania cred ca este una dintre cele mai dificile tari in a mentine un restaurant |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users