Cât de probabil este că membrii echipei te fură când ești chelner și bacșișul este împărțit ”în echipă” ?
Last Updated: Feb 22 2018 21:42, Started by
AL_DRAGON
, Feb 21 2018 03:37
·
0
#55
Posted 21 February 2018 - 13:42
RedDev, on 21 februarie 2018 - 13:34, said:
Ăla de la SunGarden - Poiana Cerbului, Baciu, Cluj. Hai să o luăm altfel, Google Maps mă întreabă dacă localul la care am fost acceptă să faci comanda dinainte să ajungi. Eu din asta înțeleg că în US doar te pui la masă cum ai ajuns, mânânci și te-ai cărat. Dar sunt și alte tipuri de localuri. Repet, greșeala este că unii consideră că ceea ce fac ei este ceea ce face toată lumea. Dacă tu personal n-ai timp să mănânci și să stai chiar 3 ore la un restaurant bun, unde îți aduce mai multe feluri și între timp deguști un vin și discuți cu o persoană, asta e treaba ta și nu e nicio problemă cu asta. Dar să știi că sunt oameni care totuși fac acest lucru și pentru ei sunt acele localuri unde oamenii nu se grăbesc să arunce doar în ei ceva și să plece în grabă. Eu de exemplu aleg să nu merg în mod regulat afară să mănânc în pauzele de masă, că nu le văd rostul. În schimb atunci când într-un weekend ies afară, vreau să merg într-un loc bun, vreau să mă relaxez, vreau să primesc pentru banii mei ceea ce vreau să primesc. Dacă acest lucru presupune să stau ore în șir cu cineva la un restaurant și să savurez mâncare și băutura, atunci asta e alegerea mea. La fel ca și bacșișul pe care îi las chelnerului. Că alții aleg să meargă la o terasă și să lase 2 lei e fix treaba altora. PS: mai demult mi se părea de prost gust când citeam câte farse fac chelnerii clienților pe la spatele lor, ce ”ingrediente” ajung câteodată în maioneză....acum în schimb mă bucur, unii clienți chiar merită un pic de sos special |
#56
Posted 21 February 2018 - 13:46
adisz, on 21 februarie 2018 - 10:42, said: Pentru ca mai exista si barmani si bucatari,care nu au tangenta cu clientul. Eu de regula dau bacsis acolo unde ma simt bine,mancarea este buna si antrenul pe gustul mea.Dar astea sunt asigurate nu de chelner,dar el primeste obolul.Pentru ca nu pot sa-i dau si muzicantului,si bucatarului si barmanului,ca atunci n-am facut nimic. Si ce zici tu n-are nici o legatura cu comunismul.Are legatura doar cu faptul ca patronii de localuri sunt niste carpanosi care multi habar n-au cum se conduce o afacere si majoritatea lor au fost candva la randul lor tot chelneri/bucatari/etc. si ei striga cel mai tare HOTII. Dupa parerea mea,bacsisul nu ar trebui sa existe.Niciunde.Nici bonuri de masa,nici premieri,nimic.Doar salar.Care sa fie ajustat mereu conform meritelor.Nimic altceva. Revenind la bacsisul chelnilor:in 80 la suta din cazuri nu este meritul lor pentru bacsis,dar ei sunt cei care stau de vorba cu clientul. Cum sa nu poti da muzicianului? Cine te opreste? Bucatarului ii da chelnerul, pentru ca el chelnerul tine de bucatar. |
#57
Posted 21 February 2018 - 13:48
De-aia România, Europa și apoi toată planeta merge cum merge. Mai degrabă pe avarie.
Așa e și un coleg de muncă, vine și lucrează 2 - 3 zile pe săptămână iar eu trebuie să muncesc dublu pentru a recupera. Hai, înapoi la muncă, nu la degustat vin. |
#58
Posted 21 February 2018 - 13:54
RedDev, on 21 februarie 2018 - 13:48, said:
De-aia România, Europa și apoi toată planeta merge cum merge. Mai degrabă pe avarie. Așa e și un coleg de muncă, vine și lucrează 2 - 3 zile pe săptămână iar eu trebuie să muncesc dublu pentru a recupera. Hai, înapoi la muncă, nu la degustat vin. Eu muncesc și degust vin, pentru că atunci când am ales ca să fac în viață, am ales să studiez ”un pic” mai mult și să am un salar din care să îmi permit să fac ce vreau. Așa că nu te agita degeaba, trebuia să te trezești mai devreme, dacă voiai și tu să deguști un vin și să îți iei mașină care să nu te lase după colț. Edited by AL_DRAGON, 21 February 2018 - 13:56. |
#59
Posted 21 February 2018 - 14:24
#60
Posted 21 February 2018 - 14:56
#61
Posted 21 February 2018 - 15:50
Cine e smecher si bine vazut primeste cel mai mult ! Asa a fost si va fi !
|
#62
Posted 21 February 2018 - 15:53
#63
Posted 21 February 2018 - 20:03
De unde stie chelnerul ce salariu ai tu?
Ce legatura are una cu alta? |
#64
Posted 21 February 2018 - 21:29
|
#65
Posted 22 February 2018 - 06:38
#66
Posted 22 February 2018 - 08:43
don_dannielo, on 21 februarie 2018 - 15:53, said:
Si de unde stie bucatarul cat a primit chelnerul? [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ls1XtQw6gqQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#67
Posted 22 February 2018 - 13:46
#68
Posted 22 February 2018 - 13:54
Tsunnnami, on 22 februarie 2018 - 13:46, said:
Eu zic ca te faci de ras cu engleza ta Și oricum nu de parcă aș da 2 bani pe ce crede lumea pe aici. Nici măcar de ce crezi tu, deși de tine îmi place. În schimb balios este la un nivel mult prea primitiv ca să iau în considerare criticile sale, care sunt și off-topic pe deasupra. Edited by AL_DRAGON, 22 February 2018 - 14:03. |
#69
Posted 22 February 2018 - 21:42
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users