Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Cât de probabil este că membrii echipei te fură când ești chelner și bacșișul este împărțit ”în echipă” ?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#55
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

 RedDev, on 21 februarie 2018 - 13:34, said:

Ăla de la SunGarden - Poiana Cerbului, Baciu, Cluj.

Hai să o luăm altfel, Google Maps mă întreabă dacă localul la care am fost acceptă să faci comanda dinainte să ajungi. Eu din asta înțeleg că în US doar te pui la masă cum ai ajuns, mânânci și te-ai cărat.
Păi și în US sunt destule localuri unde oamenii merg doar pentru aia.
Dar sunt și alte tipuri de localuri.
Repet, greșeala este că unii consideră că ceea ce fac ei este ceea ce face toată lumea.

Dacă tu personal n-ai timp să mănânci și să stai chiar 3 ore la un restaurant bun, unde îți aduce mai multe feluri și între timp deguști un vin și discuți cu o persoană, asta e treaba ta și nu e nicio problemă cu asta.
Dar să știi că sunt oameni care totuși fac acest lucru și pentru ei sunt acele localuri unde oamenii nu se grăbesc să arunce doar în ei ceva și să plece în grabă.

Eu de exemplu aleg să nu merg în mod regulat afară să mănânc în pauzele de masă, că nu le văd rostul.
În schimb atunci când într-un weekend ies afară, vreau să merg într-un loc bun, vreau să mă relaxez, vreau să primesc pentru banii mei ceea ce vreau să primesc.
Dacă acest lucru presupune să stau ore în șir cu cineva la un restaurant și să savurez mâncare și băutura, atunci asta e alegerea mea.
La fel ca și bacșișul pe care îi las chelnerului.

Că alții aleg să meargă la o terasă și să lase 2 lei e fix treaba altora.

PS: mai demult mi se părea de prost gust când citeam câte farse fac chelnerii clienților pe la spatele lor, ce ”ingrediente” ajung câteodată în maioneză....acum în schimb mă bucur, unii clienți chiar merită un pic de sos special :lol:

#56
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015

 adisz, on 21 februarie 2018 - 10:42, said:


Pentru ca mai exista si barmani si bucatari,care nu au tangenta cu clientul.
Eu de regula dau bacsis acolo unde ma simt bine,mancarea este buna si antrenul pe gustul mea.Dar astea sunt asigurate nu de chelner,dar el primeste obolul.Pentru ca nu pot sa-i dau si muzicantului,si bucatarului si barmanului,ca atunci n-am facut nimic.
Si ce zici tu n-are nici o legatura cu comunismul.Are legatura doar cu faptul ca patronii de localuri sunt niste carpanosi care multi habar n-au cum se conduce o afacere si majoritatea lor au fost candva la randul lor tot chelneri/bucatari/etc. si ei striga cel mai tare HOTII.
Dupa parerea mea,bacsisul nu ar trebui sa existe.Niciunde.Nici bonuri de masa,nici premieri,nimic.Doar salar.Care sa fie ajustat mereu conform meritelor.Nimic altceva.
Revenind la bacsisul chelnilor:in 80 la suta din cazuri nu este meritul lor pentru bacsis,dar ei sunt cei care stau de vorba cu clientul.

Cum sa nu poti da muzicianului?
Cine te opreste?
Bucatarului ii da chelnerul, pentru ca el chelnerul tine de bucatar.

#57
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,935
  • Înscris: 29.10.2014
De-aia România, Europa și apoi toată planeta merge cum merge. Mai degrabă pe avarie.

Așa e și un coleg de muncă, vine și lucrează 2 - 3 zile pe săptămână iar eu trebuie să muncesc dublu pentru a recupera.

Hai, înapoi la muncă, nu la degustat vin.

#58
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

 RedDev, on 21 februarie 2018 - 13:48, said:

De-aia România, Europa și apoi toată planeta merge cum merge. Mai degrabă pe avarie.

Așa e și un coleg de muncă, vine și lucrează 2 - 3 zile pe săptămână iar eu trebuie să muncesc dublu pentru a recupera.

Hai, înapoi la muncă, nu la degustat vin.
Asta e problema ta, că sunt strugurii acri Posted Image

Eu muncesc și degust vin, pentru că atunci când am ales ca să fac în viață, am ales să studiez ”un pic” mai mult și să am un salar din care să îmi permit să fac ce vreau.

Așa că nu te agita degeaba, trebuia să te trezești mai devreme, dacă voiai și tu să deguști un vin și să îți iei mașină care să nu te lase după colț.

Edited by AL_DRAGON, 21 February 2018 - 13:56.


#59
baliosss

baliosss

    Unstoppable

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 30.01.2016

 AL_DRAGON, on 21 februarie 2018 - 12:47, said:

+ cumva mâncarea pusă la pachet capătă alt gust ( da, nu sunt mulți care sesizează asta, dar un gourmet da )

Un ce, ma? Elegantule si fitosule care este tu.

Edited by baliosss, 21 February 2018 - 14:24.


#60
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

 baliosss, on 21 februarie 2018 - 14:24, said:

Un ce, ma? Elegantule si fitosule care este tu.
Te doare ceva ? :D

Du-te la medic să rezolve.
Să nu uiți de bacșiș ;)

#61
DJPocaitul

DJPocaitul

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,778
  • Înscris: 17.09.2014
Cine e smecher si bine vazut primeste cel mai mult ! Asa a fost si va fi !

#62
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004

 Tsunnnami, on 21 februarie 2018 - 13:46, said:

Bucatarului ii da chelnerul, pentru ca el chelnerul tine de bucatar.

Si de unde stie bucatarul cat a primit chelnerul?

#63
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015
De unde stie chelnerul ce salariu ai tu?
Ce legatura are una cu alta?

#64
baliosss

baliosss

    Unstoppable

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 30.01.2016

 AL_DRAGON, on 21 februarie 2018 - 14:56, said:

Te doare ceva ? Posted Image

Du-te la medic să rezolve.
Să nu uiți de bacșiș Posted Image
Un om pate fi gurmand, nu gourmet.
Doar tu esti gourmet, cunoscatorule. :roflmaofast:

#65
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

 baliosss, on 21 februarie 2018 - 21:29, said:

Un om pate fi gurmand, nu gourmet.
Doar tu esti gourmet, cunoscatorule. Posted Image
Am scris în engleză sarcastic.

Ești cam încet în gândire, iepuraș.

#66
Aldulescu

Aldulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,794
  • Înscris: 04.01.2018

 don_dannielo, on 21 februarie 2018 - 15:53, said:

Si de unde stie bucatarul cat a primit chelnerul?
Scrie pe nota de plata, cel putin in America, ai acolo rubrica, cu bacsis pe care o completezi. E un episod in "Curb your enthusiasm" cand Larry David ramane nedumerit, pentru ca e adaugata pe nota de plata o rubrica noua cu bacsis pentru "capitan"(seful de sala) si nu stie daca sa ii dea si lui ceva. La cum merg lucrurile probabil o sa se adauge pe nota de plata si rubrici cu bacsis pentru bucatar, picolo, muzicieni, etc.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ls1XtQw6gqQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#67
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015

 AL_DRAGON, on 22 februarie 2018 - 06:38, said:

Am scris în engleză sarcastic.

Ești cam încet în gândire, iepuraș.

Eu zic ca te faci de ras cu engleza ta

#68
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

 Tsunnnami, on 22 februarie 2018 - 13:46, said:

Eu zic ca te faci de ras cu engleza ta
Eu zic că nu Posted Image

Și oricum nu de parcă aș da 2 bani pe ce crede lumea pe aici.
Nici măcar de ce crezi tu, deși de tine îmi place.

În schimb balios este la un nivel mult prea primitiv ca să iau în considerare criticile sale, care sunt și off-topic pe deasupra.

Edited by AL_DRAGON, 22 February 2018 - 14:03.


#69
baliosss

baliosss

    Unstoppable

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 30.01.2016

 AL_DRAGON, on 22 februarie 2018 - 06:38, said:

Am scris în engleză sarcastic.

Ești cam încet în gândire, iepuraș.
Doar ca vezi tu... gourmet e termen francez.
Hai ca ne-ai lamurit, esti un mare cunoscator.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate