Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...
 Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!
 Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!

La multi ani @beavis03!
 BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...

Extras carte funciara
 

Casa langa Cluj

- - - - -
  • Please log in to reply
245 replies to this topic

#217
sebip_sebip

sebip_sebip

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,103
  • Înscris: 09.03.2011
Dar cu alarma cum faceti? Suna o goarna pe exterior? Ii legata la firma de securitate? Va suna pe voi?

#218
mariachi'

mariachi'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 02.07.2007

View Postanaki, on 08 mai 2019 - 10:12, said:

Poate ar trebui prevazute  si ventilatoare,iarna nu stai sa deschizi inchizi geamul,un ventilator cu programare rezolva problema.
Ai grija sa ai si multe circuite pt acele prize,minim 6,si poate s iunul trifazat pt plita cu inductie,etc.

-Prevazute comenzi sa poti sa-ti stingi /aprinzi lumina din camera de langa pat,butoane si circuite pt rulouri,prize pt rack centrala alarmare,etc,senzori de inundatie in bai ,bucatarie,detectori de gaz incendiu,etc,tras cabluri pt camere supraveghere.
Avem prevazut un sistem de ventilatie, care va aerisi toata casa, inclusiv baile. Acela nu l-am trecut in prezentarea initiala deoarece l-am considerat cumva separat de partea electrica/comunicatii.
Buna ideea cu plita cu inductie. :)
Chiar ieri discutam cu cineva pasionat de smart home si am ajuns la o concluzie interesanta: vom face in asa fel incat, pe viitor, sa se poata actiona iluminatul de pe tel mobil. Acum va functiona clasic, dar firele vor fi duse de asa maniera incat atunci cand vom dori sa putem implementa sistemul remote.

View Postbrawnie, on 08 mai 2019 - 10:54, said:

- Alarma doar pe parter? excluzi din start posibilitatea ca cineva sa intre de pe un balcon ceva? Apoi tastatura la sistem trebuie si la etaj...
- Ceva prize exterioare nu ar strica...
- un acces point pentru exterior?
-  in living poti sa tragi ceva cabluri audio pentru un sistem surround daca va ganditi la asa ceva,
- poate ceva priza pentru un (doua, trei) eventual aparat A/C...eu nu am simtit nevoia in Feleacu,,,dar nu stiu cum e la voi vara.
Alarma da, cred ca va ramane doar pe parter. Ne mai gandim. Foarte buna ideea cu tastatura la etaj.
Pentru prizele exterioare si acces point, cred ca a prevazut sotul ceva iesiri, dar vor fi din tavanul fals direct afara, deci deocamdata nu intra in lucru. Acum lucram pe pereti, partea ce urmeaza a fi ascunsa sub tencuiala.
Sistem audio.. nu ne-am gandit la asta. O idee interesanta pe care o vom lua in studiu :).
Sistemul de ventilatie va asigura si aerul rece.

View Postbrawnie, on 08 mai 2019 - 10:54, said:

In principiu eu am facut cam asa:
- 3 circuite pe iluminat - 1 etaj, 1 parter, 1 exterior;
- la prize fiecare camera cu siguranta ei, minim 3 prize in camera (cum v-ati gandit si voi), doza de derivatie la fiecare camera pe hol, venit cu coloana din tablou pana in doza si din doza la fiecare priza separat (scriu asta pentru ca am avut "oferte" de la electricieni in care imi explicau ca vin din priza in priza cu cablu).
- tras priza in pod si iluminat vreo 3 becuri...
- la bucatarie ...fara numar ...vreo 7x2 + 2x1.....a da...coloana separat pentru cuptor cu cablu de 3x4mm cu siguranta proprie de 20 A si priza sus pentru hota.
- sigurante separate am mai tras la: masina de spalat rufe, uscator rufe, masina de spalat vase, cuptorul de mai sus, centrala termica pe gaz sa nu se inteleaga altceva (desi consumul electric la centrala este nesemnificativ de mic am pus siguranta separata pentru a preveni riscul de a ramane fara curent la centrala in cazul in care stiu eu intra in scurt o alta priza aflata pe acelasi circuit, la centrala am folosit o rama de 4 posturi si am pus o priza dubla de 2 posturi si 2 prize simple - inguste de cate 1 post; astfel am alimentarea de la centrala, senzorul de gaz si unitatea de la termostat intr-o priza legata separat in tablou).
- lasat 2 copexuri din "camera tehnica" (unde voi avea centrala antiefractie) pana in pod pentru un eventual sistem de supraveghere video, apoi din pod am sa cobor cu cablul pentru camere prin stablat  daca o fi cazul. Apropo de centrala antiefractie...ai nevoie de curent  si internet in locul unde vrei sa montezi centrala. Stiu ca sunt si centrale Wi-Fi...dar e mult mai ok clasic, pe cablu...deci trage o priza de net si la centrala antiefractie.
- alta chestie din seria TO DO: senzor de prezenta pentru iluminatul de pe casa scarii...pe mine personal ma enerveaza (din acest motiv am si alt bec pe intrerupator normal care sa lumineze casa scarii) dar e extrem de util la copii ...copii mai patruleaza noaptea prin casa si sa cobore scarile pe intuneric nu e prea misto (dormitorul nostru e la parter).
Unele puncte le va citi sotul. Sunt prea tehnice pentru mine :D.
Da, iluminam si podul.
Da, avem deja trase firele si montate camerele de supraveghere video a curtii si iluminatul exterior.
Da, am prevazut si iluminatul cu senzor de miscare pe casa scarii, cu posibilitate de "blocare" pe on sau off.

View Postsebip_sebip, on 08 mai 2019 - 21:22, said:

Dar cu alarma cum faceti? Suna o goarna pe exterior? Ii legata la firma de securitate? Va suna pe voi?
Pai cred ca toate trei... Sau cel putin primele doua sigur.

#219
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postsebip_sebip, on 08 mai 2019 - 21:22, said:

Dar cu alarma cum faceti? Suna o goarna pe exterior? Ii legata la firma de securitate? Va suna pe voi?
Apropo de alarma: pt goarna de exterior cate si de care fire tb trase? 2X0.75mm? Dar pentru tastatura?

#220
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,901
  • Înscris: 27.02.2008

View Postcatalijns, on 09 mai 2019 - 09:49, said:

Apropo de alarma: pt goarna de exterior cate si de care fire tb trase? 2X0.75mm? Dar pentru tastatura?

=> la Sirena de  afara am legat 8 fire daca-mi aduc bine aminte: 2 pt alimentare, 2 comunicatii/declansare alarma, 1 pt flash, 1 pt punere in mod service si 2 pt tamperi (alarmare la deschiderea cutiei).
=> la Tastatura mea au fost 4 fire, 2 pe alimentare si 2 pt comunicatii
=> la detectorii de miscare am 6 fire, 2 alimentarea, 2 comunicare si 2 pt tamperi.

View Postmariachi, on 09 mai 2019 - 09:40, said:

Alarma da, cred ca va ramane doar pe parter. Ne mai gandim. Foarte buna ideea cu tastatura la etaj.
Eu am prevazut un senzor de miscare si pe etaj..sa protejeze casa scarii. Pt balcon se pot monta contacte magnetice la usa/geam..sau daca e panica mare..poate un senzor de geam spart. Chiar am auzit la o cunostinta ca i-au intrat hotii in casa pe la etaj..in timp ce copii erau pe parter jucandu-se..monitorizati de bona. Nimeni n-a auzit nici o miscare..pana n-au urcat sa-i duca la somn.

Cat priveste tastaturile pe etaj..de obicei se armeaza noaptea doar contactele magnetice..nu si senzorii de miscare..In felul asta te poti misca prin casa fara probleme..fara dezarmare. Plus ca majoritatea alarmelor au si control de pe tel..le poti dezarma de pe tel..In cazuri critice..mai poti adauga si device-uri wireless (detectori / contacte magnetice).

Mie unu mi se pare mai confortabil sa setez anumiti senzori pe Chime pe timpul noptii..sa taraie cand simt miscare..fara sa-mi declanseze goarna.

Edited by manghels, 09 May 2019 - 10:24.


#221
dan78_

dan78_

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 29.03.2018
Multumesc pentru sugestii. O gramada de idei interesante. Pe unele va trebui sa le eliminam pentru ca nu se aplica la noi.
Din pacate stim sigur (cel putin asa zicem acum) pozitia unui singur pat si coincidenta face ca intrerupatorul de langa usa sa fie accesibil relativ usor si din pat. La restul o sa ne bazam ulterior pe o varianta cu aplicatie mobila. Planul e ca fazele care vin la intrerupatoarele din camera sa vina direct din camera tehnica fara ramificatii pe drum si ulterior, daca vom simti nevoia sa le trecem prin niste relee (intrerupatoarele din camera vor ramane in continuare si prin urmare releele vor avea efect doar daca intrerupatorul a inchis 1/2 ciscuite - in functie de numarul de clape).
La senzori de inundatie in bai nu ma gandisem. Am cautat un pic acum detalii si par ok. Chiar fac ce spun in specificatii? Cel mai mult m-ar interesa sa nu dea alarme false in caz de condens, abur sau cativa stropi sariti accidental pe jos.
Cu ocazia asta mi-am dat seama ca ar fi o idee buna sa ingrop si cablul de comanda al electrovalvei de gaz de la senzor pe care l-au lasat atarnat cei de la gaz si pe care l-am ocolit cu succes de ceva timp fara sa-mi pun problema ca i-ar sta mai bine ingropat in perete :)

Legat de alarma, incercam sa acoperim >80% din problemele uzuale fara sa devenim prea paranoici. Exclusesem deja contactele magnetice de pe usi cu gandul ca daca deschide usa oricul il "vede" senzorul de miscare, plus ca cine vrea sa intre va deschide/sparge cel mai probabil un geam, nu usa grea de la intrare. Ideea insa de a arma doar senzorii magnetici ma face sa readuc in dezbatere partea asta. Voi unde puneti sezori magnetici? La toate usile si geamurile sau doar la usi? Ma uitam acum si la varianta unor senzori de geam spart. Din pacate nici una din solutii nu e "all in one" si parca nu as vrea nici sa-mi arate dormitoarele ca birourile de la CIA :) Momentan prevazusem o singura tastatura pe fir la usa de la intrare. Avand in vedere ca totul era pe senzori de miscare nu imi propusesem sa armez pe timpul noptii co doar cand nu e nimeni acasa. Daca imi schimb planurile voi avea totusi nevoie de o tastatura si la etaj.

#222
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,901
  • Înscris: 27.02.2008
Contactele magnetice se pun cu precadere la usi..ca alea mai uiti sa le incui..dar si pe geamuri..mai ales daca le tii rabatate si vrei sa fii atentionata cand armezi care zona are geamuri rabatate (poate chiar deschise). Eu nu am prevazut cablaj pt contactele magnetice..si o sa-mi pun cateva wireless pe usi (doar) la parter.

#223
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postdan78_, on 09 mai 2019 - 12:31, said:

Legat de alarma, incercam sa acoperim >80% din problemele uzuale fara sa devenim prea paranoici. Exclusesem deja contactele magnetice de pe usi cu gandul ca daca deschide usa oricul il "vede" senzorul de miscare, plus ca cine vrea sa intre va deschide/sparge cel mai probabil un geam, nu usa grea de la intrare. Ideea insa de a arma doar senzorii magnetici ma face sa readuc in dezbatere partea asta. Voi unde puneti sezori magnetici? La toate usile si geamurile sau doar la usi?

Senzori magnetici pentru usi la parter si pentru geam baie parter (nu poti monta pir acolo din motive de umezeala!).  Si daca ai si alte ferestre unde crezi ca este  probabilitate mare sa fie folosite pentru spargere...tot senzor magnetic.

#224
wizake

wizake

    ¯\_(ツ)_/¯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,299
  • Înscris: 24.05.2003
eu tot la partea de alarma sunt acum. Sunt in discutii cu vreo doua firme specializate, si astept niste oferte in urma discutiilor cu ei.
In oferta initiala, contacte magnetica mi-au ofertat doar la usa de la intrare, dar cred ca voi pune la toate geamurile de la parter.
Scenariul la care m-am gandit este sa pot arma noaptea, cand sunt in casa, doar contactele magnetice de la geam, fara senzori de miscare (sa ma pot plimba prin casa, sa ma duc pana la bucatarie, fara sa declansez vreun senzor de miscare). Intr-adevar daca hotul sparge geamul, fara sa miste cerceveaua acei senzori sunt degeaba. Nu stiu, nu sunt nici eu 100% convins de utilitatea lor, dar acum sunt usor de cablat. Cei wireless sunt mult mai scumpi.

#225
mariachi'

mariachi'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 02.07.2007

View Postcatalijns, on 09 mai 2019 - 13:06, said:


Senzori magnetici pentru usi la parter si pentru geam baie parter (nu poti monta pir acolo din motive de umezeala!).  Si daca ai si alte ferestre unde crezi ca este  probabilitate mare sa fie folosite pentru spargere...tot senzor magnetic.

Nu am statistici reale dar imi imaginez ca probabilitatea ca cineva sa intre pe fereastra deschizand-o din exterior tind spre zero. Prim fereastra intra daca sparge geamul.

View Postwizake, on 09 mai 2019 - 13:07, said:

Scenariul la care m-am gandit este sa pot arma noaptea, cand sunt in casa, doar contactele magnetice de la geam, fara senzori de miscare (sa ma pot plimba prin casa, sa ma duc pana la bucatarie, fara sa declansez vreun senzor de miscare). Intr-adevar daca hotul sparge geamul, fara sa miste cerceveaua acei senzori sunt degeaba. Nu stiu, nu sunt nici eu 100% convins de utilitatea lor, dar acum sunt usor de cablat. Cei wireless sunt mult mai scumpi.

La asta cu armatul tuturor in afara de cei de miscare in timp ce suntem acasa ma gandesc si eu acum, doar ca aia magnetici sunt un pic inutili in situatia asta. Aici cred ca ar merge mai bine cei de geam spart. Dar astia au o metoda de detectie acustica doar.
Pana la urma cred ca tot cei de miscare acopera marea majoritate a cazurilor, singurul lor dezavantaj fiind ca va trebui sa-i dezarmez cand suntem in casa.

#226
wizake

wizake

    ¯\_(ツ)_/¯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,299
  • Înscris: 24.05.2003
n-as zice ca nu se poate forta o tamplarie termopan cu o ranga, ceva

#227
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View Postmariachi, on 09 mai 2019 - 16:20, said:

imi imaginez ca probabilitatea ca cineva sa intre pe fereastra deschizand-o din exterior tind spre zero. Prim fereastra intra daca sparge geamul.
Te inseli.
Prefera sa forteze geamul cu o ranga, pentru ca face mult mai putin zgomot decat spargerea sticlei.

#228
sebip_sebip

sebip_sebip

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,103
  • Înscris: 09.03.2011
La cate detalii dați, sper că nu citesc "meseriașii" topicurile astea. :D

#229
mariachi'

mariachi'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 02.07.2007

View Postkolfleading, on 09 mai 2019 - 19:13, said:

Te inseli.
Prefera sa forteze geamul cu o ranga, pentru ca face mult mai putin zgomot decat spargerea sticlei.
Nu stiu sigur nici ce spun statisticile, nici cum gandeste un spargator, dar eu ma gandesc asa:

- un hot mai versat si mai dotat care sa vina cu o ranga sa forteze termopanul (si sa stie exact cum se face asta), sau care sa se chinuie sa sparga geamurile, sau sa escaladeze balconul, nu vine asa la nimereala, ci studiaza un pic "clientul", caz in care noi nu cred ca ne "calificam" pentru aceasta categorie de spargatori. Pentru o bormasina sau un televizor de 7 ani care nici macar nu-i smart nu cred ca-si asuma cineva riscul de a fi filmat pe camerele de supraveghere si fugarit prin curte de cainii din dotare. Asa cred eu, ca pentru o "prada" pe care scoate, poate, 100 de lei in talcioc nu merita nici riscul, nici efortul.
Daca totusi s-ar intampla sa intram in vizorul vreunui hot dispus la risc si efort, nu cred ca va veni cat suntem acasa, caz in care senzorii de miscare isi vor face treaba.

- pentru un hot oportunist, care vine doar cand sesizeaza o ocazie, senzorii magnetici de la usi cred ca sunt suficienti. Respectivul vine, incearca usa (daca ajunge pana acolo dat fiind aceeasi caini din dotare), daca e uitata descuiata porneste alarma si la revedere.

Poate gresesc, nu zic ca nu... dar chiar nu-mi imaginez ca s-ar chinui cineva sa ne sparga noua casa. Sa incerce sa prinda o ocazie da, e posibil, sa suteasca vreo bormasina uitata pe terasa sau bicicleta uitata la poarta etc. Dar mai mult de atat, nu cred... Poate se sparg pe nimic case vechi, batranesti, unde dai un sut in usa si gata, esti inauntru. Gasesti vreun aparat de radio, il vinzi cu 10 lei si iti cumperi rachiu... Dar iarasi, nu cred ca e cazul la noi.

#230
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Daca ai caini e simpla treaba. Cum ai zis si tu, hotii care planifica nu iau in vizor orice casa de pamantean normal. Hotii oportunisti (care sunt majoritari) nu vor alege niciodata o casa unde sunt caini fata de una unde nu sunt. Asa cum nu vor alege niciodata o casa unde e o sigla de firma de securitate pe poarta vs una unde nu este.

#231
puisor

puisor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,437
  • Înscris: 21.01.2009
Bună asta cu sigla :))) Noi inca nu am plănuit nici un sistem de securitate. Parca nu am avea nevoie. De cand ne-am apucat de construit nu a dispărut niciodată nimic de pe lângă casa. Si au fost pe-afara cofraje Doka, zeci de baxuri de polistiren, etc.

#232
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,901
  • Înscris: 27.02.2008

View Postmariachi, on 09 mai 2019 - 22:37, said:

- un hot mai versat si mai dotat care sa vina cu o ranga sa forteze termopanul (si sa stie exact cum se face asta), sau care sa se chinuie sa sparga geamurile, sau sa escaladeze balconul, nu vine asa la nimereala, ci studiaza un pic "clientul", caz in care noi nu cred ca ne "calificam" pentru aceasta categorie de spargatori. Pentru o bormasina sau un televizor de 7 ani care nici macar nu-i smart nu cred ca-si asuma cineva riscul de a fi filmat pe camerele de supraveghere si fugarit prin curte de cainii din dotare.
Asa a zis si un vecin de la mine..si i-au curatat casa de tot ce au prins in cele cateva minute cat au fost necesare sa dea o raita prin casa.. Si s-a intamplat asta la vreo 5-6 case.. Nu trebuie sa-ti fure seiful ca sa te simti 'lezat'..Doar senzatia / impresia ca cineva ti-a 'violat' perimetrul iti da o stare nasoala..Plus ca astia de genu 'hit and go' le-au luat si nimicuri cu valoare sentimentala..le-au accidentat cainii de nu s-au mai apropiat nici de ei cateva saptamani..Dupa astea 'plangi' mai mult..

Sunt zone in oras..in care, din cauza traficului, nici macar politia nu ajunge la timp..sau firmele de paza..iar hotii stiu asta..si nu se grabesc pentru ca nici vecinii nu prea sar. Tipa alarmele prin zona la mine..si toti ne zicem..iar i-a declansat matza alarma aluia..sau iar i-a cazut curentul si ii tipa alarma ca a intrat pe 'avarie'..insa nimeni nu se duce efectiv sa vada ce e in curte macar..

Dupa ce i-a spart casa unui vecin de peste drum..cu toata alarma mea..cand ajungeam seara acasa ..ma duceam sa verific toate geamurile..usile..sa vad daca m-a 'vizitat' si pe mine careva. Senzatia pe care ti-o creaza ii urata tare..si trece greu..

Is bune si camerele video..insa nu prea ajuta..daca ala are o gluga pe cap..sau ceva pe fata..Vezi doar niste umbre ce-ti misuna prin curte/casa. Cand eram in febra furturilor din zona..mi-am zis ca imi pun gardul metalic sub tensiune..sa-i faca un pic parul permanent cand incearca sa intre..Mi-a trecut intre timp..

Na', pana la urma "exista viata si dupa jaf"..si nu merita atata panica..E bine sa fie sisteme de securitate..insa nu sunt "bulletproof"..poate doar ajuta un pic la psihic.

#233
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,647
  • Înscris: 11.03.2006
Avand caini, camere video si alarma, poti sa descurajezi hotii. Si mai bine, contract cu firma de paza.
In ceea ce priveste cainii, daca nu ai vreun ciobanesc caucazian nu prea impresionezi un hot hotarat.

#234
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,901
  • Înscris: 27.02.2008
Eu nu-mi pun vreun afis cu 'obiectiv protejat de'...ci un anunt ca..degeaba spag casa..ca nu gasesc mai nimic prin ea..Doar curtea si exteriorul is gata..TV-ul daca mi-l fura..s-ar putea sa-si dea duhul  la transport..Is mai scumpe..usa de la intrare..sau vreo sticla de geam spart..decat ce-ar putea sa-mi ia din casa.

Edited by manghels, 10 May 2019 - 10:05.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate