Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Timișoara. Șomajul mic îi aduce pe culmile disperării pe angajatorii timișeni

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
228 replies to this topic

#217
TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

    Semper Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,020
  • Înscris: 09.12.2015

View Postmihaigerard, on 26 octombrie 2016 - 09:29, said:

"În condiţiile în care mulţi arădeni nu sunt mulţumiţi de salariile pe care le primesc, mai multe companii au început să ridice oferta."
http://www.mediafax....a-tara-15860474
Marea majoritate a angajatorilor sunt nespus de "hap-sâni" Posted Image
și după bani și după "carniță de căprioară" Posted Image

#218
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016
@morenno
Prea mult idealism si teama de a vedea crunta realitate. Sorry.
Daca ai un talent ca alt tau de a imbraca orice in matefore este joaca de copil sa dimineazi adevarul pana nerecunoastere, substituind un adevar care iti convine
mai mult., dar ireal, like magics.
Cum am spus, prea mult idealism si inconsistente la aceasta tema.

Quote

emigrarea se vrea o poveste pozitiva, despre speranta, despre succes. unii spun ca e despre curaj si sacrificiu, ca e o poveste despre o viata mai buna. dar este?
Exact. Solutia celui curajos de a lua viata in coarne altundeva, de asi implinii singur dezideratele luptand cu o concurenta reala, neastepand pomeni sau rezolvarea
problemelor de catre altii, care nici macar nu sunt in stare sa-si ridice kurul de pe sofaua din fata televizorului sa mearga la vot. Adica stupid people. Dar foarte activi
ci vocalisti pe Feisbuc sau pe forumul SP, vai ce rau o ducem sub "aia". Care aia?

Nici nu vrea sa comentez, nu merita, sa deschid subiectul celor care au ramas. Idealisti, sa construim noi tara, ca suntem mai viteji decat cei care au fugit de raspunderi,
noi suntem pe BARICADE. Heheh...ma pis pe ele baricade. Am stat odata pe ele si au fost adevarate baricade, in fata si impotriva unor nemernici cu arma in mana,
tot NOI, care au tras in noi.

Noi nu am fugit. Am plecat de pe o arena plina de atrape si arbitrii rai si corupti, de tovarasi necinstiti care abia asteptau sa gresesti sa te sape, sa te ingroape.
Am fi vrut sa luptam, dar nu pentru o cauza deja pierduta.
Am plecat si nu ne-a fost usor. Nimeni nu stie, decat cel in cauza, cad de greu este sa pornesti de la zero departe, in straini unde se da adevarata lupta de competente.
Sa te realizez sau sa ajungi acolo und ai fi vrut in tara ta, este mult, mult mai greu. Pe de alta parte, daca nu ai stiut sa fii om pina atunci, ajungi sa inveti si asta acolo,
in straini.

Quote

o viata mai buna?
Incomparabil mai buna, poti sa ma crezi. Degeaba ti-ai construit un palat de aur si sticla, cand iesi pe poarta pasesti inca in mocirla si esti inconjurat,
de imbecili care incerca sa te atraga intr-un joc alba neagra sau te pandesc sa-ti fure banii.

Quote

in realitate e o poveste dramatica, traumatizanta, care distruge familii, distruge suflete de om.
In rare cazuri, mult mai des in tara pe care ai parasit-o


@cristian_sen
Exact tu esti tipicul de tovaras proletar de care mi-a fost sila in Romania si am plecat.
Ai intrat in discutie ca un buldozer cu abreajul stricat, tipic romanului care nu poate sta la o masa la discutii fara sa puna ciomagul pe masa.
Nici nu m-am mai obosit sa citesc, decit primele cuvinte. Au fost edificatoare, cel putin pentru mine.
Toate teoriile arata numai ca pisatul inpotriva unui viscol cumplit, realitatile care sunt dupa usa de la intrarea in casa voastra, va sunt complet straine.
Divagati de la subiect. Aici nu suntem la cursuri de management ci la discutia ca nu se ma gasesc ANGAJATI, nu angajatori.

Edited by WestPoint, 06 September 2018 - 15:12.


#219
i0nut_tt

i0nut_tt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,540
  • Înscris: 30.06.2014

View Postcristian_sen, on 06 septembrie 2018 - 13:48, said:

Ptr toti tovaraseii proletari de aici, cei cu pumnul ridicat impotiriva patronilor rai :  lasati-l jos ca de pumn veti muri, treaba sta altfel decat credeti voi. Poate va este familiara expresia: "cine se  aseamana se aduna"?  Daca pana acum ati intalnit numai jeguri de angajatori poate ar trebui sa va intrebati de ce. Cum va asterneti asa dormiti, prmiti ce meritati. Poate ptr ca sunteti toxici ptr firma, furati ca-n codru si munciti aproape deloc poate de aia nu gasiti servici bun. Poate sigur.
In momentul cand comentati pe la spate si faceti  politica si exatloane si barfe  in loc sa munciti, in momentul cand pauzele de tigara si cafea sunt o treime din timpul de lucru, in momentul in care tineti cont ce face patronul, ce masina si-a luat si altele care nu va privesc, in momentul in care mangliti tot ce atingeti, in momentul in care distrugeti orice primiti de la firma incepand de la echipament de protectie vandut pe olx (si apoi declarat la itm ca nu a primit nimic, aia nu e semnatura lui) pana la schimbat roti si faruri de la masina, faruri bai nene, cu totul...eh bine atunci nu are rost sa veniti cu pretentii.  Ambreiaj la masina de 1an platit de firma ca la garantie au zis clar ca nu are cum sa apara halul ala de uzura la acel kilometrej iar mai tarziu vedem pe youtube burninguri si offroaduri, ce parere aveti de acest tip de angajat?
Pretentii si drepturi atat stiti sa cereti. Obligatii nu exista ptr voi. Ca de ex sa va vedeti de treaba, atat tot. Ah, si salar' mai mare, asta e primul lucru cerut si dupa ziceti ca de ce nu va suna inapoi. Nu cu asta se incepe o relatie de scuuces bai hahalerelor. Una doua salar' mare. Ce sa faceti cu el? Sa-l spargeti la mall? Sa-l ingropati intr-o masina supraevaluata in care apoi sa ingropati alti bani?  Una doua salariu mai mare de parca asta ar rezolva ceva. Nu stiti ca un salariu mai mare inseamna si preturi mai mari?
Sunteti atat de prosti incat nu stiti a cere ceva, de fapt voi vreti PUTERE DE CUMPARARE mai mare nu salariu mai mare. Iar puterea de cumparare mai mare nu are cum s-o dea  patronul dragi tovarasi si tovarasele. Asta e exclusiv apanajul statului care prin politicile guvernului si parlamentui  asigura o economie sanatoasa bazata pe profesionism, respect, conștiinciozitate. Esti bun? Bravo, castigi bine! Daca esti foarte bun vin firmele dupa tine nu tu dupa ele. Esti hahalera? Mori de foame sub pod. Nu e vina patronului ca ati batut palma pe 1000 euro iar in mana primesti 500. Intelegeti?  Adica jumate din ce munciti se duce la stat. Plus tva. In momentul cand veti intelege asta poate va incepe sa mearga treaba in tara asta. Sau puteti sa deveniti patroni si voi daca e asa bine. Dar mai usor e sa va faceti bugetar, acolo e de voi, salariu salariu si munca din parti,ce mai asteptati, nu va mai plangeti cand aveti asa alternativa. Sau sunteti aia tip '' 'aide sa muncinm da Doamne sa nu gasim!".
Nu va place generalizarea ca toti sunteti niste hoti si lenesi? Pai e perfect simetrica cu generalizarea ca toti patronii e rai. Bineinteles ca-s si jeguri printre ei  dar nu toti sunt sinicigasi sa-si saboteze munca de zeci de ani poate.
Vorbesc din postura celor doua tabere (desi nu ar trebui sa existe tabere ci doar simbioza) sunt atat angajat cat si "angajator" nu ma ocup efectiv de angajari dar am drept de veto asupra lor. De angajat se ocupa o tanti care e in firma dinaintea mea iar eu sunt angajat acolo din '93 da, ce prost, am o viata in acelasi loc, la aceleasi fite se besini din partea sefilor. In viata asta am vazut poate sute de angajati, zic ca nu ma mai surprinde nimic dar tot apare cate unul care sa-mi dovedeasca contrariul...de ex luni am avut un coleg nou, un amarastean dintr-un sat dobrogean. Post de baza (nu-l pot baga la masinarii daca nu stie nimic), salariu de baza plus tichete cado plus transport plus o masa calda (avem catering asigurat, 2 feluri plus desert, portii babane si personalizate adica nu porc la mahomedani nu tocatura la regim, 50 lei plus tva plateste firma zilnic ptr fiecare). Deci a inceput luni, marti a miscat ceva prin curte, ieri a venit la ora 10 (desi face max1h din fata casei lui, are microbuz direct pe strada firmei, pai in bucale corporatistii fac si 2 ore naveta) si cica se cam clatina de la miros, nu l-am vazut ca-l luam de guler iar azi joi nu a mai venit deloc, telefon inchis, nu raspunde, nimeni nu stie nimic, maine am o masina care trece prin sat, sa opreasca la poarta sa vada ce si cum, poate e absent motivat desi experienta imi zice altceva. Deci luni a inceput joi s-a terminat munca. Dar tot e ceva, am avut cazuri care a durat mai putin. Nimeni nu i-a zis nimic, i s-a dat o sarcina de serviciu si va asigur ca era o treaba ptr copii, sa deretice prin curte. O sa-i trimit drepturile salariale prin posta cu confrimare de primire, sunt obisnuit, cunosc procedura, am pierdut o salopeta si o preche de bocanci noi la afacerea asta, 100 euro lipsa in firma, bine ca nu e mai mult. Daca la 33 ani faci rahaturi de astea nu poti cere salariu de 1000 euro din prima. Daca venea in continuare si facea treaba si isi aducea aportul in firma putea ajunge si chiar depasi 1000 euro in mana. Daca era meserias, zugrav, instalator, tamplar ceva maini dibace si era harnic si facea treaba buna repede si eficent...cu cea mai mare placere, nu-l lasam sa plece. Am unul de asta dar e batran, munceste mosu' ala de ne face pe toti de rusine, orice ii ceri tace si face, acum vreo doua luni pe canicula ne-a salvat un compresor de 10 000 euro, atat costa unul la furnizor, cu reduere cu tot, mai nou totul se schimba nu se repara, a facut babayu' niste oringuri si niste reductii din cupru in loc de alea originale de plastic, a stat o zi de a rupt basca la strung dar  a plecat cu trei eminesti in plus la salar si a zis ca e prea mult oricum ca era in timpul muncii. Daca are o zi de asta pe saptamana se scoate, depaseste pragul psihologic de o mie parai pe luna. Si munceste si acasa mosu, ne aduce mereu din gradina bunatati, struguri, oua, zice ca orice are face parte cu noi. Azi ne-a adus niste tartacute galbene, "caoni'" le spune, cica-s ultimele pe anul asta, suntem toti lipiciosi pana la coate de zemosi ce au fost, atragem mustele ca niste acadele, pai cum sa nu-i zici mosului  "La muti ani" cand e sarbatori la ei?  E turc daca nu v-ati prins pana acum Si ala tanar tot turc e dar neserios, de ce l-as tine daca nu vrea ?

Multa palavrageala inutila, noi nu facem generalizari, noi am prezentat realitatea si solutii.

Si problema nu este ca minimul este de 4-7 ori mai mic precum cel din alte tari ci: toate salariile sunt asa.

Esti necalificat - salariu de 4-7 ori mai mic;
Esti zidar - la fel;
Esti bucatar - la fel;
Esti profesor - la fel;
Esti contabil - la fel;
Esti militar - la fel;
Esti director - la fel;
Esti patron in Romania 75% tu, angajatii 25% - esti patron la "ei" 25% tu, angajatii 75%.

Iar batranul "bun la toate" daca era prin vest vedea 3000 de euro.
In vest, muncesti la "strans piulita" esti respectat, esti o "somitate", esti respectat.

Romanii nu doresc putere de cumparare, asta inseamna interventie a statului = comunism.
Preturile sunt libere, nu ii putem impune producatorului strain sau importatorului:
" Frate, noi suntem mai saraci asa, nu ne vinzi mai ieftin?", ca nu merge asa.

Nici salarii ca in vest nu doresc muncitorii romani, stiu ca nu se poate, dar nici bataie de joc nu (mai) accepta sa fie, cand pot pleca si sa aiba tot ce isi doresc.

Si mai este un lucru: oamenii au vazut occidentul si mentalitatile de acolo, au vazut cum patronii isi cumpara de toate pe firma(de la mancare pana la electrocasnice, masini, etc.) la coada de la supermarket, in magazine, au vazut ca nu se prea taie bonuri fiscale, au vazut cum se "majoreaza" costurile din pix, au vazut cum se "rotesc" marfurile, materiile prime(suveica), au vazut aprovizionari la preturi supraevaluate.

Cica nu e treaba noastra sa fim destepti, sa "deschidem" ochii in jurul nostru, dar cum sa fim?
Sa ne vedem de ale noastre si sa muncim, ca sclavii daca se poate?
"Multi da' prosti"?

Au ramas in tara cei "constransi" sa ramana, care au o educatie care se poate "echivala" greu in alte tari, care au salarii bune, restul au plecat si pleaca.

Problema este ca ne pleaca: parinti, frati, rude, prieteni, toti, iar pe spatele nostru: al angajatului si patronului raman din ce in ce mai multi.

Problema este ca nu o sa mai avem servicii publice de calitate.

Problema este ca firmele, in lipsa cererii se inchid, si moare tot in jurul nostru.

Repet, nu generalizeaza nimeni dar poate este momentul sa ne trezim.




#220
morenno

morenno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,361
  • Înscris: 11.09.2007
cand a murit idealismul, prietene west? la revolutie? a murit pe strada? a murit in baie?

pana la urma cresti, devii un om responsabil, de tine, de familia ta. cresti mai mare decat idealurile tale care se transforma in praf si scrum de tigara. n-ai decat sa-ti construiesti o viata din fragmentele care iti raman dar sufletul tau tanjeste dupa altceva si nu poti sa opresti asta. degeaba scotocesti printre visele tale vechi asa cum cauti prin gramada de cenusa cautand o scanteie, o scanteie cat de mica care sa aprinda o flacara, o flacara care sa-ti incalzeasca sufletul rece, sa trezeasca la viata toate cele care ti-au fost atat de drage, de importante. lucrurile care te-au facut, lucrurile care ti-au curs prin vene, lucrurile care te-au facut sa lupti si sa plangi, care spui ca te-au inselat atat de frumos...

viitorul e ideal si rahatul adevar? inseamna ca viitorul romaniei e dezolant, nu are cine sa creeze conditiile unui altfel de viitor.

familia mea e una de deportati, de razboinici, de revolutionari, de capitalisti si altruisti.

fac afaceri in Romania si peste granite, sunt unul dintre aia care aduc capital in tara.
am luat taurul si l-am calarit, l-am facut curva mea, nu l-am luat de coarne. nu m-am dat batut desi am avut multe ocazii.

rezolvarea problemelor de catre altii? de ce sa-ti rezolve nemultumirile si nelinistea altii?
cauza pierduta?
cand a murit cauza? la revolutie? dupa integrarea un UE? cand?

de corupti si de necinstiti iti este frica tie?

luptand pentru viitorul tarii tale...il traiesti azi! imi pare rau, ai pierdut.

toarna-ti un pahar. asta e viata, aici, acum. realitatea apartine celor fara viziune.

Edited by morenno, 06 September 2018 - 16:22.


#221
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016

Quote

cand a murit idealismul, prietene west? la revolutie? a murit pe strada?
Absolut, si imediat dupa aceia, in Mai 20, cind a castigat FSN si Iliescu si PUR a devenit preludiul celor 12 ani sub Funar

Quote

a murit in baie?
Da, pe cel din baie

Ai dreptate in prima parte, dar dupa parerea mea ar fi fost o paralela a vietii mele daca as fi ramas. Adica idealuri ingropate, poate in alta viata?
Rahat, nu exista alta. In pamant te-au halit viermii, nu mai ramane nimic pentru o alta viata. Si chiar daca ar exista, se spune ca toata lumea e fericita nefacand nimic,
doar razind ca proasta in paula de fericire ca traiesc in rai. Cainii, sunt mai fericiti au o treaba. Plimba covrigii in coada.
Sper sa ajung in iad, poate acolo se munceste.

Partea doua ne arata cat de putin reprezentativ esti, din fericire, se pare ca iti merge excelent plugul, cum spunem noi acum 30 de ani,
tu nu ai problemele celorlalti care nu isi gasesc oameni. Si nu pot decat sa ma bucur pentru tine.

Nu imi place vodca, nici ca gust nici ca origine.
Prefer asta, "hai sa traim"

[ https://i.gyazo.com/79777ea96b6a3da77200fe8fddf5c30b.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by WestPoint, 06 September 2018 - 16:41.


#222
marianculturistul

marianculturistul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 09.09.2005
Firmele serioase plătesc bine si nu au lipsa de personal. Cei care nu gasesc angajati se dau singuri de gol ca sunt slabi.

#223
owl1960

owl1960

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,822
  • Înscris: 26.04.2017
Dar au făcut asta cu pași atât de mici încât au fost mereu doar cu un pas înaintea celor care nu găsesc angajați.
Și politica pașilor mărunți continua.

#224
remvirg

remvirg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,116
  • Înscris: 04.08.2007
Unii nici macar nu au nevoie de angajati. Sunt atat de buni in ceea ce fac incat fac totul singuri.
Adevarati patrioti ar spune cineva pe aici.
http://www.tolo.ro/2...-pretul-pietei/

Edited by remvirg, 06 September 2018 - 19:12.


#225
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

View Postremvirg, on 06 septembrie 2018 - 19:11, said:

Unii nici macar nu au nevoie de angajati. Sunt atat de buni in ceea ce fac incat fac totul singuri.
Adevarati patrioti ar spune cineva pe aici.
http://www.tolo.ro/2...-pretul-pietei/
Astia sunt patria pt care trebuie sa te sacrifici. :)

#226
TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

    Semper Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,020
  • Înscris: 09.12.2015
"Dulce e glontul Patriei Posted Image "  ... "Ubi bene ibi patria"  Posted Image Posted Image    restul e can-can pseudo-patriotic șovinisto-naționalisto-xenofob Posted Image

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hQ4Y_I4Myqs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/PNwYsR5GB5s?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by TheStarkestTruthMatters, 06 September 2018 - 20:05.


#227
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,536
  • Înscris: 18.10.2011

View Posti0nut_tt, on 05 septembrie 2018 - 14:59, said:

Este vorba despre repartizare, despre raportul dintre remuneratia capitalului si "remuneratia" angajatilor.

In vest patronii "castiga" 25% angajatii 75%, la noi este invers.

Pentru un patron al unui mic bar din Spania nu este ceva iesit din comun sa "castige" doar 1500 de Euro iar angajatul identic.

La fel prin Italia sunt rare masinile scumpe, sunt fabrici la poarta carora se gasesc: Fiatul angajatului si Fiatul patronului, identice.
La noi angajatul merge pe jos, printre caini maidanezi.
Am considerat, pentru exemplificare, necalificati de la ei si necalificati de la noi.
Vezi, un mare avantaj: ai caini. :D

Cum a plecat Oprescu, ca nu stiu? Si parca nu am mai vazut caini...

#228
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,105
  • Înscris: 04.03.2014
Bad post

Edited by ionutzitaly, 06 September 2018 - 23:49.


#229
cipri1981

cipri1981

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,777
  • Înscris: 08.11.2009

View Postmorenno, on 06 septembrie 2018 - 13:33, said:

vezi in primul comentariu de pe pagina.

pe scurt, pentru ca nu avem istoria, structura sociala si cea economica( plus altele) a tarilor occidentale.
pentru ca romanii fug, si atunci cand nu fug se ascund.
Hai domnule, las-o naiba. Dar cand ti se cere sa faci exact ce fac si aia din occident este normal?! Cand trebuie sa concurezi cu aia din occident fara a avea resursele celor din occident e normal?
Iti spun eu: nu ca nu este normal. Este foarte normal sa ai exact pretentiile celor din occident. Ba chiar ar trebui sa ai mai multe pretentii tinand cont ca trebuie sa scoti acealeasi rezultate dar cu resurse ( materiale si umane) mai putine.
Problema este ca nu se poate nu ca nu este normal. Si pentru nu se poate asta, angajatul este cel mai putin vinovat. Ca nu-i vina angajatului ca angajatorul nu foloseste capitalul castigat pentru retehnologizare sau ca nu are competentele manageriale necesare pentru organizarea companiei/firmei.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate