Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra
 

referendum Ungaria

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
472 replies to this topic

#37
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,062
  • Înscris: 23.09.2005

View Postmaxtron_69, on 01 octombrie 2016 - 12:24, said:

In timpul razboiul mondial, ne refugiam si noi in tarile arabe.
Dar noi NU am incercat sa le schimbam religia, cultura, organizarea de stat, legile, si NU am pus vreo bomba in tarile alea.

Si cand am ajuns la ei, n-am ajuns asa:

[ http://i.makeagif.com/media/9-17-2015/5FBFk_.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Phobos, 01 October 2016 - 14:17.


#38
PLA1N_3VIL

PLA1N_3VIL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,138
  • Înscris: 28.09.2014

View Postmaxtron_69, on 01 octombrie 2016 - 12:21, said:

Cat de prost sa fii sa te apuci sa scrii cat de prost sa fii imediat ce are cineva o opinie diferita... Romanii erau cei care i'au speriat pe italieni, spanioli, englezi, francezi, nordici etc, pana acum. Dar ai uitat brusc... Amnezie.

Deci la suedezi e rau, la germani e rau si la noi e bine ca nu avem imigranti... Si nu conteaza ca pleaca 10 mil de romani... Si deci tie cine iti mai plateste pensia? Ciudat, altii mai destepti ca noi zic ca e o mare problema migratia asta a romanilor si ca nu mai avem nici doctori in spitale... In schimb avem ceva doctori arabi

La faza cu prostia te intreb pe tine ca esti in tema.

Bine zis erau, iar aia nu sunt romani, sunt romi, rromi sau cum vrei sa le zici.Despre ce discutam?

La noi e bine ca nu sunt imigranti, ce vrei sa fie atentate si la noi?Si daca pleaca 10 mil de romani ce vrei?Sa le dam salarii lor de mii de euro ca sa nu mai plece si sa munceasca toata tara pentru ei?

Nu ii mai plange tu pe doctori, ca ei cu salariu 2000 de lei au masini de 100.000 de euro si vile, poate imi explici si mie de unde?

#39
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,598
  • Înscris: 16.02.2009

View PostVelaxa, on 01 octombrie 2016 - 12:16, said:

Din Siria până în Europa sunt o grămadă de ozne unde este pace şi nu îţi taie nimeni capul.
Iar marea majoritate a refugiațiilor sireni s-au oprit în aceste zone. Turcia, Liban, Iordania. Dar nu toate zonele în care s-au oprit refugiații pot să gestioneze pentru "eternitate" un număr nelimitat de sirieni. Dacă esți refugiat pentru câteva luni sau un an te mulțumești și cu faptul că ești în viață, dar dupa 2-3-4-5 de trăit într-un cort, nu e suficient. Nu e suficient că nu îți taie nimeni capul, e vorba și de cum îți poți construi viitorul în locul respectiv. Școli, spitale, locuri de muncă, infrastructură.  Așa că vor pleca din nou în căutarea unui loc mai bun. Și din câte am văzut o bună parte din sirieni consideră că Europa e un loc mai bun.

View PostVelaxa, on 01 octombrie 2016 - 12:16, said:

Nu este problema europenilor că ISIS are o  hegemonie imensă peste lumea musulmană (atenţie, nu doar arabă)
Nu suntem Dumnezei, nu avem cum să ajutăm milioane de oameni, nu văd de ce trbeuie să se ocupe doar Europa de asta, de unde şi până unde ideea asta?
Paris, Bruxelles, Nisa - ISIS a planificat atacuri teroriste pe teritoriul Europei și încurajează pe alți să comită alte atacuri. ISIS este problemă pentru europeni și pentru americani și pentru restul lumi. Nu se ocupă doar Europa de asta, se ocupă și SUA și alte state. Fiecare a ajuns să aibă un rol în funcție de capabilitățile sale și de situația din teren. Europa e mult mai apropiată geografic de Siria decât SUA și în același timp Europa are capacități militare mai reduse decât SUA, așadar Europa primește mai mulți refugiați și SUA e cea care contribuie cel mai mult la eforturile militare împotriva ISIS. SUA e și cea care negociază cu Rusia încetarea războiului civil din Siria și situația președintelui sirian.

Nu suntem dumnezei, suntem oameni, 500 de milioane de europeni. Să primim temporar sau permanent câteva sute de mii sau chiar câteva milioane de refugiați, nu este ușor dar este posibil. Poate nu este cea ce ne dorim, dar asta e realitatea. Iar dacă nu acționăm sau acționăm doar pe jumătate s-ar putea să ne trezim peste câțiva ani cu o problemă și mai mare.

View PostAMDG, on 01 octombrie 2016 - 12:29, said:

O alternativa realista ar fi controlul frontierelor. Tu daca vin hotii peste tine in casa nu vrei sa incui usa  ?
Cât de bine poți realiza controlul frontierelor depinde de lungimea frontierei, de tipul graniței, maritime sau terestre, de relief, de existența unor garduri, de numărul grănicerilor, de nivelul forței pe care grănicerii sunt autorizați să folosească, de numărul de refugiați care doresc să treacă granița, de cât de disperați sunt refugiații respectivi, de cum evoluează situația din țara de origine sau alte țări. Înainte să oferi controlul frontierelor ca o soluție trebuie să iei în calcul toate aceste lucruri.

Să presupunem că Europa, pune garduri și un număr X de grăniceri. Vin 1000 de refugiați pe zi. Grănicerii reușesc să îi oprească să treacă granița. Dar refugiații ăștia care nu au reușit să treacă granița nu dispar în neant, ei rămân în apropiere de graniță din moment ce situația din țara de origine nu s-a schimbat. A doua zi mai apar încă 1000 de refugiați, deci în total 2000 de refugiați care vor să treacă granița. X grănicieri nu sunt suficienți pentru 2000 de refugiați, așa că 500 de refugiați trec granița, restul de 1500 rămân în apropiere de graniță din moment ce nu au unde să meargă. Ziua următoare numărul de grănicieri este suplimentat la 3X și mai vin încă 1000 de refugiați, în total 2500 de refugiați. 3x grănicerii opresc refugiații să treacă granița. Refugiații care nu au trecut granița rămân pe loc pentru că nu au unde sa meargă. A doua zi numărul refugiațiilor ajunge la 3500, iar 3X grănicieri nu sunt în stare să îi oprească pe toți.

Și ciclul se repetă și se repetă. Din moment ce refugiații care nu trec granița nu au de ce să se întoarcă de unde au venit sau să se ducă în alta parte, la graniță numărul acestora va tot crește până la câteva zeci sau sute de mii de refugiați în apropierea unei granițe și deci vom avea nevoie de un număr destul de mare de grănicieri, poate și de soldați. Atâta timp cât refugiații o să considere trecerea graniței singura modalitatea de a-și construi o viață mai bună o să încerce să treacă granița, în fiecare zi, timp de săptămâni sau luni sau ani! Și în timpul ăsta vor avea loc tot felul de confruntări între refugiații care așteaptă să treacă graniță și grăniceri, între refugiați și autoritățiile țării în care se află, posibil să se ajungă la un număr de răniți sau chiar morți. Numărul/procentul mare de refugiați ar putea pune suficientă presiune pe infrastructura țării în care se află și să o destabilizeze astfel încât numărul total de refugiați să crească și să pună și mai multă presiune pe frontiere.

Controlul frontierelor nu este o soluție realistă, cel puțin nu pe termen lung, nu fără alte măsuri care să rezolve situația din țara de origine. Va crea un conflict care poate fi evitat și va consuma resurse care ar putea fi folosite să rezolve mai repede situația în țara de origine. Aia e cheia succesului. Pentru a opri fluxul migratoriu în primul rând, trebuie oprit conflictul, în al doilea rând, trebuie reconstruită infrastructura, astfel încât cei care încă se afla in țară să nu mai aibă motiv să plece, iar pentru cei care deja au plecat întoarcerea în țară să fie o alternativă viabilă comparată cu forțatul granițelor sau acomodarea cu o țară nouă.

#40
Mr_Who

Mr_Who

    The One

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,728
  • Înscris: 24.11.2005

View Postmaxtron_69, on 01 octombrie 2016 - 12:21, said:

Cat de prost sa fii sa te apuci sa scrii cat de prost sa fii imediat ce are cineva o opinie diferita... Romanii erau cei care i'au speriat pe italieni, spanioli, englezi, francezi, nordici etc, pana acum. Dar ai uitat brusc... Amnezie.

Au "speriat" o lupa. :lol: Nu faci altceva decat sa pui botu la alarmisme de doi lei auzite prin media, fix cum au facut aia cativa occidentali mai saraci cu duhul, care oricum reprezinta o minoritate. Stai linistit, ca deja europenii s-au obisnuit cu romanii care merg dincolo la munca, si ii deosebesc de rromii mersi la cersit/furat, nu mai pun botu la manipulari ca asta pe care o perpetuezi tu, probabil pentru ca n-ai prea calcat prin vest si, nestiind care-i realitatea, vorbesti din auzite.

View Postmaxtron_69, on 01 octombrie 2016 - 12:21, said:

Nu ai chef tu? Legea spune ca ai chef.
Ti'am pus linkul catre lege si chiar si citatul sa nu obosesti intelectual cautand sa dai click.
Pana una alta, legea asta este. Pt motive care iti scapa... De ex drepturi fundamentale ale omului, dreptul la azil fiind unul din ele.

Faptul ca interpretezi legea cum vrea muschiu tau nu inseamna ca ai dreptate. Sigur ca solicitantul de azil nu e deportat pe perioada solutionarii cererii, dar cererea poate fi respinsa daca nu indeplineste conditiile legale de acordare a azilului si atunci pleaca. Una e sa vina unul dintr-o zona de conflict, ca sa nu moara, alta e sa vina toti puletii la gramada, de te miri de pe unde, ca o auzit ei ca-i "mijto" in Europa si toanta de merkel le-a transmis ca-i primeste pe toti. Si guess what, din tot valul asta de "refugiati" poate nici macar un sfert nu vin din zona de conflict, si n-au dreptul la azil.

#41
stratulat

stratulat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 05.07.2016
maine la ora asta vom cunoaste ~ cati maghiari au zis stop.
as dori sa fie 90%+, sa dea de gandit la gunoaiele bruxelleze.

si ma mai astept si in nov. la alegerile noastre sa apara unii verticali care sa propuna asa ceva.
cu aia votez.

View Postbogdan_z, on 01 octombrie 2016 - 12:05, said:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gE7oCXPb2Iw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/EbINrdyAXlE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Le spune bine Viktor.

De ce nu ati vazut aceste clipuri la tv sau in presa romana? Pentru ca the dishonest media v-a ascuns toate aceste informatii!


https://en.wikipedia...eferendum,_2016

acum ma uit si eu la cele 2 video.
nu am cum sa apreciez 100%, dara cred ca orban e onest in ce spune.
noi nu avem asa ceva, ca orban?

Edited by stratulat, 01 October 2016 - 18:26.


#42
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

View Posttavitu, on 01 octombrie 2016 - 16:46, said:

Atâta timp cât refugiații o să considere trecerea graniței singura modalitatea de a-și construi o viață mai bună o să încerce să treacă granița, în fiecare zi, timp de săptămâni sau luni sau ani! Și în timpul ăsta vor avea loc tot felul de confruntări între refugiații care așteaptă să treacă graniță și grăniceri, între refugiați și autoritățiile țării în care se află, posibil să se ajungă la un număr de răniți sau chiar morți.

Se va ajunge in final la folosirea fortei letale, si atunci invadatorii musulmani deghizati in refugiati o sa se intoarca in desertul din care au venit. Cu cat timpul trece si musulmanii sosesc mai multi cu atat va fi violenta mai mare cand vor fi scosi din peisaj, pentru ca ei aduc razboiul si primitivismul de care cica fug.

#43
stratulat

stratulat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 05.07.2016
cine altul decat nemtii a fost mai tare la purjare in secolul trecut?

#44
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,150
  • Înscris: 04.02.2011

View Postmaxtron_69, on 01 octombrie 2016 - 08:29, said:

Nu e chiar asa, e o analiza f superficiala si egoista a situatiei.


Eu zic să te uiți mai atent ce zice Orban acolo, el chiar propune soluții pragmatice pentru gestionarea crizei, un centru de refugiați administrat de o armată europeană. Tipul nu e deloc idiot, spre deosebire de ideologii de la Bruxelles.

#45
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,062
  • Înscris: 23.09.2005

View PostAMDG, on 01 octombrie 2016 - 19:07, said:

Se va ajunge in final la folosirea fortei letale, si atunci invadatorii musulmani deghizati in refugiati o sa se intoarca in desertul din care au venit. Cu cat timpul trece si musulmanii sosesc mai multi cu atat va fi violenta mai mare cand vor fi scosi din peisaj, pentru ca ei aduc razboiul si primitivismul de care cica fug.

Nu or sa se intoarca, ci or sa se potoleasca temporar si or sa faca pe "victimele". Asa cum se aud acum voci pentru "drepturile" refugiatilor, asa se vor auzi si atunci, se va face referire la holocaust, rasism, "nu toti sunt teroristi" "ce aveti ma, omorati oameni nevinovati" etc, lucrurile vor sta asa vreme de cateva decenii intr-o fierbere continua, musulmanii veniti aici nu vor pleca nicaieri, (chiar credeti ca vederea armelor ii sperie? sunt caliti pentru asta acolo de unde vin) dar sub cenusa focul va continua sa mocneasca, intre timp dezechilibrul demografic isi va spune cuvantul, si incet-incet vom deveni minoritari. Moment in care gandul de lupte stradale nu va mai fi atat de confortant, pentru ca deja am pierdut avantajul numeric. Democratia nu ne va mai ajuta nici ea, pentru ca din nou nu mai avem majoritatea, ba chiar democratia va deveni principala arma a musulmanilor de-acum majoritari. Cea mai de pret realizare a Europei va deveni arma care-i va aduce sfarsitul.

Intrebari? Posted Image

Edited by Phobos, 01 October 2016 - 20:39.


#46
stratulat

stratulat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 05.07.2016
nu avem.
poate in europa de SE va fi fain sa traiesti atunci (daca nu cumva vin si pe aici migrantii mii de mii)

in ultimele ore au inceput sa apara articole prin media noastra pe tema referendumului:

http://www.mediafax....ungari-15753662

http://www.hotnews.r...a-migratiei.htm

go ungaria!

Edited by stratulat, 01 October 2016 - 21:03.


#47
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

View PostPhobos, on 01 octombrie 2016 - 20:34, said:

Intrebari? Posted Image
Istoria te contrazice - problema musulmanilor e ca religia in cauza ii timpeste si mai mult pe un fond genetic slab ca punct de plecare. Asta e si mai vizibil azi unde sunt complet handicapati intr-o societate moderna dependenta de tehnologie.

Ei au doar natalitatea si fanatismul - crestinii au pe langa asta deschiderea la minte ce a faurit lumea moderna de azi. Eu unul nu imi fac griji, sangele va curge pentru pacatele actualilor pagani europeni ce s-au lepadat in mare parte de crestinism, dar selectia naturala va readuce continentul pe calea cea buna - nu exista atei in transee.

Sper sa prind eliberarea Constantinopole-ului si redeschiderea Sf Sofia. Ma simt privilegiat ca traiesc in asa vremuri unde binele se lupta din nou total cu raul.

P.S. Lasa visele cu lupte de strada decisive - Pizzaro a cucerit imperiul incas cu 120 de oameni pentru ca paganii erau prosti.

Edited by AMDG, 01 October 2016 - 21:08.


#48
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Un referendum stupid, care pune in discutie o problema inexistenta....Nu sunt cote obligatorii....

Asta este intrebarea care va reusi sa-i invrajbeasca pe unguri, apoi pe unguri impotriva minoritatilkor conlocuitoare si asa mai departe....

"Doriti sa permiteti Uniunii Europene sa impuna relocarea cetatenilor care nu sunt unguri, fara aprobarea Adunarii Nationale?"

Urmeaza detasarea estului Europei de UE si reinfiintarea CAER........


Putin....toata stima....!!!!
Te rugam sa ne scuzi ca vom veni cu mai putine paduri, petrol, sare si cereale....

Edited by vio69a, 02 October 2016 - 00:03.


#49
bogdan_z

bogdan_z

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,333
  • Înscris: 14.01.2012

View Poststratulat, on 01 octombrie 2016 - 18:38, said:

acum ma uit si eu la cele 2 video.
nu am cum sa apreciez 100%, dara cred ca orban e onest in ce spune.
noi nu avem asa ceva, ca orban?

Sunt destui oameni care gandesc in acest fel, insa nu ii avem la conducere - altfel, i-am fi auzit, de ex iohannis a dat un numar de refugiati pe care trebuie sa ii acceptam, apoi dupa ce s-a intors de la bruxelles a zis alt numar, cat priveste primul-ministru - ma astept sa tranteasca in aceasta seara de duminica un mesaj standardizat, scris probabil de secretara. De fapt, la ce sa te astepti din partea unor oameni care au fost pusi de altii (nu cred in ideea de vot, numarare a voturilor, dar nici pusi din pix), guvern care exista doar pentru ca niciun partid nu doreste acum sa guverneze - asteapta alegerile, guvern care putea fi dat jos pana acum de 500 de ori fara nicio problema.

Din pacate, doar aici putem cadea cat de cat de acord cu statul sau cu poporul ungar, in ceea ce priveste problematica refugiatilor si chestiuni de conservarea culturii, ca-n rest se simte tensiune, oameni spalati pe creier in ceea ce priveste autonomia si istoria sunt destui, dar sa nu ii bagam in seama in acest topic.

#50
Astute

Astute

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,023
  • Înscris: 17.08.2016
Ungurii au un orgopiu mult prea mare pentru un popor atat de mic, de asta au si fost calcati in picioare de atatea ori in istoria lor.

#51
bogdan_z

bogdan_z

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,333
  • Înscris: 14.01.2012
http://www.mediaklikk.hu/m1-elo/

Stiri live-stream.

#52
unic_jul

unic_jul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,804
  • Înscris: 13.08.2004

View Postvio69a, on 02 octombrie 2016 - 00:00, said:

Un referendum stupid, care pune in discutie o problema inexistenta....Nu sunt cote obligatorii.....

Ești sigur ca nu sunt cote obligatorii?

Germany's leader, Angela Merkel, is warning other European Union countries there will be "consequences" if they refuse to sign up to quotas for refugees.

Merkel called for quotas to be set for each country to take a share of displaced people, many from war-torn Syria

Germany’s foreign minister Frank-Walter Steinmeier has threatened legal action against EU countries that refused to accept refugees under the bloc’s quota programme.


Ai dreptate. Nici vorba de cote obligatorii. Alte teorii mai ai pentru noi?

#53
bogdan_z

bogdan_z

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,333
  • Înscris: 14.01.2012
Mai e si asta: http://stirileprotv....-migratiei.html

#54
maxtron_69

maxtron_69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,534
  • Înscris: 18.08.2010

View PostMr_Who, on 01 octombrie 2016 - 17:14, said:


Au "speriat" o lupa. :lol: Nu faci altceva decat sa pui botu la alarmisme de doi lei auzite prin media, fix cum au facut aia cativa occidentali mai saraci cu duhul, care oricum reprezinta o minoritate. Stai linistit, ca deja europenii s-au obisnuit cu romanii care merg dincolo la munca, si ii deosebesc de rromii mersi la cersit/furat, nu mai pun botu la manipulari ca asta pe care o perpetuezi tu, probabil pentru ca n-ai prea calcat prin vest si, nestiind care-i realitatea, vorbesti din auzite.

Faptul ca interpretezi legea cum vrea muschiu tau nu inseamna ca ai dreptate. Sigur ca solicitantul de azil nu e deportat pe perioada solutionarii cererii, dar cererea poate fi respinsa daca nu indeplineste conditiile legale de acordare a azilului si atunci pleaca. Una e sa vina unul dintr-o zona de conflict, ca sa nu moara, alta e sa vina toti puletii la gramada, de te miri de pe unde, ca o auzit ei ca-i "mijto" in Europa si toanta de merkel le-a transmis ca-i primeste pe toti. Si guess what, din tot valul asta de "refugiati" poate nici macar un sfert nu vin din zona de conflict, si n-au dreptul la azil.
Am stat 4,5 ani in UK, paris si amsterdam, si nu, nu se face nici o distinctie intre romani si romi, cetatenii cu pasaport romanesc sint romani. Tu? Cat ai calcat prjn vest?
Perceptia generala despre romani este f rea, indiferent cat o schimbi tu. Francezii de altfel ne numeau rromi la general, daca ai uitat incidentele din trecut.

Deci esti de acord ca cei veniti din zonele de conflict trebuie primiti. Aia cati dint, un sfert cum zici tu, dintr'un milion, un sfert sint 250.000... Deci ai zis. Sintem de acord aici. Si germania a declarat Maroc, Tunisia ca tari sigure si ii trimite acasa. Sintem toti de acord, dar tu nu iti dai seama... Iata cum fara sa iti dai seama probabil mi'ai dat dreptate

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate