Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Repatriere de pensionari
#991
Posted 09 June 2017 - 12:35
ArghiraMartie, on 08 iunie 2017 - 23:29, said:
, "all you can eat" se adreseaza iubitorului de cantitate, nu de calitate. Aceeasi mancare, aceeasi calitate foarte buna (inclusiv sushi etc). |
#992
Posted 10 June 2017 - 02:47
Karhu - deci tot Europa e fruncea.
Ca sa fim drepti, in America, unde concurenta este mai acerba decat in Canada - datorita populatiei, mai numeroase si mai bogate decat cea canadiana - probabil ca si restaurantele sunt mai bune. In New York si New Jersey am mancat la cateva foarte bune - chinezesc, israelian, japonez, indian - dar am mancat si la multe italiene, turcesti, arabe, nemtesti si romanesti mediocre sau chiar sub-mediocre. Cu toate astea, numai la cele din Franta as face efortul de a scoate banul din buzunar ca sa mananc mancarea lor. In rest, ma duc la ele daca n-am incotro. Mai era unul foarte bun, grecesc, in Germania, dar aud ca au iesit proprietarii la pensie si l-au inchis. Cand merg in Romania, nici nu ma gandesc sa gatesc, fiindca oriunde as manca, nu-mi pare rau de banii cheltuiti. Acum multi ani, am nimerit la Burebista, de pilda, si nu ne-a venit sa credem ca aveau la dispozitie toate felurile de mancare de pe lista din menu care se intindea pe cateva pagini. Asa ceva nu exista aici: 4-5 feluri e maximum de oferta si alea sunt ori ceva ca un sendvis ori gratare. Si mai sunt obsedata de covrigii cu mac. Intr-o vara, am mancat numai covrigi cu mac si pepene galben de la piata Matache. O placere! |
#993
Posted 10 June 2017 - 18:42
Daca ai timp sau ocazia vreodata in Ro, fa o vizita la bucataria restaurantului, asa ca sa nu-ti para rau de banii cheltuiti, cum spui.
Ca tot am venit din Ro de curand, si apropo de faptul ca nu te gandesti sa gatesti, ptr 2 persoane, 100 lei/zi a fost abia cat sa fie decent la restaurant. De fapt am depasit bine, si fara pretentii de nici un fel. Asta ar insemna deci cca 1000 CAD/luna cel putin. Sigur ca e mult mai putin decat acelasi lucru in CAN dar situatia ar fi diferita peste ani si in conditii de venit fix si limitat. Adauga riscul cuvenit: eu nu stiu bine, cum functioneaza controlul sanitar pe la restaurante, carciumi, covrigarii in Ro? Frecventa, intensitate, etc? |
#994
Posted 10 June 2017 - 21:49
#995
Posted 10 June 2017 - 23:59
Controlul santitar functioneaza in functie de cine te recomada.
Daca esti cu cine trebuie, poti sa pisi pe aluat. Daca esti cumva pe teritoriu interzis si vrea sa te elimine cineva, iti vine control zilnic cu amenda obligatorie, pina clachezi. |
#996
Posted 11 June 2017 - 02:34
In afara de restaurantele chinezesti, unde gatitul trebuie sa fie la vedere prin traditie, eu nu stiu in care bucatarii va plimbati voi prin restaurante cand va duceti, dar eu n-o fac. Daca n-am incredere in localul respectiv, nu-i calc pragul si gata. Iar daca ma asez la masa, nu ma apuc sa-i controlez p-aia prin bucatarie ca pe slugile hoate.
Iar la covrigarii, iti face covrigii in fata ta. Hai, zau, sa nu exageram, ca n-am auzit pe nimeni sa moara din mancarurile de pe la restaurantele romanesti. Ba din contra, multi straini le lauda. |
#997
Posted 11 June 2017 - 04:29
ArghiraMartie, on 11 iunie 2017 - 02:34, said:
Daca n-am incredere in localul respectiv, nu-i calc pragul si gata. Iar daca ma asez la masa, nu ma apuc sa-i controlez p-aia prin bucatarie ca pe slugile hoate. Iar la covrigarii, iti face covrigii in fata ta. Hai, zau, sa nu exageram, ca n-am auzit pe nimeni sa moara din mancarurile de pe la restaurantele romanesti. Ba din contra, multi straini le lauda. Cum faci sa ai/n-ai incredere? Zi-ne si noua din experienta, poate ne prinde bine. Nici eu n-am auzit sa se fi murit din cauza de mancare la restaurant, am auzit doar de morti "ca n-au mai avut zile" Sursa toxiinfectiilor alimentare e dificil de gasit. Aici in Can. au fost destule cazuri, cred ca sunt zeci in fiecare an, dar ce am auzit a fost doar din produse cumparate de la magazin (listeria, salmonela, etc). Nu stiu de statistici facute in Ro ref. la astea. |
#998
Posted 12 June 2017 - 00:03
Chiar n-am auzit strain sa laude bucataria roameasca, ce ar fi de laudat?
Cit despre imbolnaviri, e la ordinea zilei desi noi sintem mai rezistenti. Nu pot sa uit celebrul zbor cu tarom unde tot avionul a iesit cu toxinfecte alimentara, a scris si in ziar. Cu buzele mari de parca le facuse si-un botox in avion .Din cauza ca mie imi scade imunitatea la oboseala de cite ori eram la dus si la intors din Romania mincam la Macdonalds (pe care nu-l apreciez deloc, dar ce e al lor e al lor, cartofii pai sint ok si mincarea e aproape sterila) pina cind intr-un an n-am de lucru si incerc KFC (prima oara in viata)... mi-a luat cred ca aproape 10ani sa pun KFC pe limba a doua oara. La noi nici astia nu stii ce au facut cu mincarea inainte sa ti-o dea. Rosebud09, on 11 iunie 2017 - 04:29, said: Cum faci sa ai/n-ai incredere? La mine e simplu, consecintele sint neimportante: cel mai important simtom sint o diaree, doua trei. Nimeni nu moare din asta. |
#999
Posted 12 June 2017 - 03:27
Ei, mancati voi la McDonalds, eu o sa mananc in Romania, bine?
Vrajitorule, se scrie simptom; macar limba sa ne-o aducem aminte daca mancarea ne cade greu. Edited by ArghiraMartie, 12 June 2017 - 03:33. |
#1000
Posted 12 June 2017 - 11:47
Rosebud09, on 10 iunie 2017 - 18:42, said:
Daca ai timp sau ocazia vreodata in Ro, fa o vizita la bucataria restaurantului, asa ca sa nu-ti para rau de banii cheltuiti, cum spui. Ca tot am venit din Ro de curand, si apropo de faptul ca nu te gandesti sa gatesti, ptr 2 persoane, 100 lei/zi a fost abia cat sa fie decent la restaurant. De fapt am depasit bine, si fara pretentii de nici un fel. Asta ar insemna deci cca 1000 CAD/luna cel putin. Sigur ca e mult mai putin decat acelasi lucru in CAN dar situatia ar fi diferita peste ani si in conditii de venit fix si limitat. Adauga riscul cuvenit: eu nu stiu bine, cum functioneaza controlul sanitar pe la restaurante, carciumi, covrigarii in Ro? Frecventa, intensitate, etc? 1. in romania daca vrei calitate te costa cel putin ca in vest. 2. acum vreun an unul din restaurantele celebrului ramsey a fost inchis in londra caci nu mai aveau loc de soareci (asta cand l-au prins caci pana atunci s-a mers pe blat) 3. mancai very recent un steak in edi si dry-ageingul dureaza 35 zile. nu este asta parte din prepararea mancarii (caci carnea nu zace fara sa se intample nimic ci i se da cu tot felul de smacuri-la fel si in NA) 3. in cele mai cele carciumi gatitul se face fara manusi. deci cat gateste tipul nu se scarpina in diverse locuri, nu se scobeste in nas si atinge cu mainile nimic decat ce foloseste la gatit, asa este ? Edited by avenirv, 12 June 2017 - 12:00. |
|
#1001
Posted 12 June 2017 - 12:34
ati manca acum niste sorici ? urechi ?
sau niste bucatele de slana (preparata cum trebuie, cu tot felul de chestii) in virful unui bat si perpelita deasupra unui jar ? dar cu pita. slana cu pita si cu ceapa ?!? bineinteles ca o tuica si un puterea ursului ar fii un complement perfect. eu as manca si niste organe (creier, momite, fudulii, vrabioare). dar mai ales fuduliile ! despre drob sa nu mai vorbim. le-am aratat unor scotieni si au acceptat ca al lor este o mancare primitiva comparata cu drobul. ciorba de perisoare ? daca acceptam ca borsul este si in bucataria romaneasca, atunci un bors e dumnezeiesc... daca le acceptam ca sunt si in bucataria romaneasca, niste ciorba de burta si tuslama fac minuni... sa nu mai zic de niste gratar de sturion (de care alegeti voi !). mai tineti minte minionu' ? icre negre ? daca nici astea nu fac parte din bucataria romaneasca si nu sunt celebre promit sa nu mai mananc. dar o ciorba de peste facuta de un lipovean ? bate builabezul oricand...dar numai daca este cu apa din dunare. nu va suparati, eu ma opresc caci deja sunt aproape sa mor de pofte ! Edited by avenirv, 12 June 2017 - 12:35. |
#1002
Posted 12 June 2017 - 13:03
Icrele negre sint bucatarie romaneasca? ... ia intreaba tu citi romani au gustat icre negre la viata lor, si din astia citora le plac macar.
Din tot restul arpoape nimic nu ma tenteaza in afara de niste creier si momite care as minca. Sturionul, ca si pastravul, sint pesti oarecum inferiori care mie nu prea imi plac. Grasimile alea de porc imi creaza o usoara greata pe caldura asta. Drob bleah. Ciorba de burta si micii sint chiar ok dar pur si simplu e exces, unde te intorci le gasesti pina ti se ia. |
#1003
Posted 12 June 2017 - 14:21
vrajitoruldinoz, on 12 iunie 2017 - 13:03, said:
Icrele negre sint bucatarie romaneasca? ... ia intreaba tu citi romani au gustat icre negre la viata lor, si din astia citora le plac macar. Din tot restul arpoape nimic nu ma tenteaza in afara de niste creier si momite care as minca. Sturionul, ca si pastravul, sint pesti oarecum inferiori care mie nu prea imi plac. Grasimile alea de porc imi creaza o usoara greata pe caldura asta. Drob bleah. Ciorba de burta si micii sint chiar ok dar pur si simplu e exces, unde te intorci le gasesti pina ti se ia. intrebarea a fost ce haleli romanesti sunt cunoscute. icre negre se recolteaza numai in marea caspica si pe partea romaneasca a marii negre. icra neagra este peak-ul gastornomic si al faliei (bineinteles cu sampanie). dar fact is sunt romanesti. si cine poate oase roade, cine suge degetu'. daca unii romanii sunt atat de "cuminti" si nu sunt in stare sa manance icre negre la breakfast eu nu am nici o vina si este treaba lor. cati frantzuzi au mancat delicatesurile speciale ale bucatariei franceze ? la un set menu asa ceva in paris pleaca de la 500 euro de persoana. si apoi eu sunt de acord cu tine ca virgule gusturile nu se... inseamna ca tu nu enjoy nici carnea marmorata pt steak ca asa il fac tecsanii..marmoreala aia este grasime. si deci nici feliile cele ce fac standardul breakfast nord american. mancarea fara grasime este fada, dar din nou de gustibus... si o tuica merge cu ceva gras. si de aceea nemtii sunt prosti ca mananca slab, fara grasime. sau olandezii haaring (asa ceva am dus de 3 ori in cantitati de kile in canada). bucataria asiatica este fara grasime, este prajita in apa de izvor. snitelul este si el prajit in apa de izvor. pe caldura asta dai drumul la AC. anyway pofta buna ! Edited by avenirv, 12 June 2017 - 14:22. |
#1004
Posted 13 June 2017 - 00:27
Eu sunt atat de batrana incat imi aduc aminte cand se vindeau la Alimentara din cartier icre negre in hartie d-aia maro, de impachetat. Am fost cu niste prieteni din USA intr-o vacanta in Romania si ne-au capiat, caci pe unde mergeam, comandau ciorba de perisoare si papanasi. Daca restaurantul n-avea astea doua, ne punea sa umblam pana gaseam unul care avea.
Eu cu fripturile la gratar nu prea ma impac, sunt asa, universale si multiculturale. Glumesc, nu mi-au placut din copilarie, cand ma fortau ai mei sa le mananc sau imi ascundeau friptura in piure, ca sa ma pacaleasca. Mie imi plac sarmalele, micii, puiul cu usturoi si mamaliga, branza telemea cu orice si oriunde si oricata, salata de vinete, orice ciroba, hamsiile prajite, mamaliga cu orice, oricand si oriunde, mujdeiul pe orice, oricand si oriunde, painea de test, gemul de casa, clatitele, placinta cu mere, placinta cu branza si stafide si ma opresc aici ca-mi lasa gura apa si n-am nimic din toate astea prin casa decat nelipsita telemea. |
#1005
Posted 13 June 2017 - 02:57
Si mie imi plac toate astea . Dar o data, nu zilnic. Oricum cumva descrierea lui averniv mi-o taiat pofta de ce spune el acolo.
@averniv: la noi "porcariile" sint dominate de grasime. Si grasimea de vaca are alt gust. Ma rog, gusturile. Nici friptura de vaca (btw dry aged inseamna numai scursa de singe la rece, nu se da cu absolut nimic) nu as minca zilnic. Merge asa, o data la luna in cel mai frecvent caz. Bineinteles ca un hamburher, bbq, friptura etc trebuie sa fie unsuros, dar daca maninci asa zilnic nu ai mult de trait. Astea sint chestii cu care te dai in stamba din cind in cind... in rest sport si salata Dar revenind la icrele negre, ele nu sint mincare romaneasca ci numai sint recoltate din Romania. Chiar sint curios, unde se gaseste aceasta mincare traditionala romaneasca? Eu n-am vazut niciodata in magazin in Romania. Am vazut in Franta, in SUA, dar niciodata la noi. Comparatia cu bucataria frantuzeasca e aiurea,, in primul rind ca acolo toti pilonii de baza ii gasesti cu 20E daca nu tii la 3 stele michelin. Oricum la ei bucataria e, dincolo de cea clasica, in dezvoltare si inventie continua. Evident poporul poate ramine in urma cu chestiile de nisa. La noi... ciorba, mici etc de cind ma stiu.. Si icrele negre nu sint virful arei culinare, de fapt n-au nici o treaba cu arta culinara ca nu le faci nimic... le manniic cu sare si unt si piine. Arta culinara e aia unde aromele sint combinate creativ, nu mulsul unui peste de icre. Sa incricisam putin subiectele: de ce credeti ca pensionarii in Romania arata asa? Eu cred ca o are influenta o are mincarea, atit cantitativ cit si calitativ. Calitatea medicinei e evident la fel de importanta. De aia mie mi-e frica sa ma duc intr-o tara unde pensionarii nu au nici o vlaga. Daca se ia? Edited by vrajitoruldinoz, 13 June 2017 - 03:08. |
|
#1006
Posted 13 June 2017 - 08:09
vrajitoruldinoz, on 13 iunie 2017 - 02:57, said:
Sa incricisam putin subiectele: de ce credeti ca pensionarii in Romania arata asa? Eu cred ca o are influenta o are mincarea, atit cantitativ cit si calitativ. Calitatea medicinei e evident la fel de importanta. De aia mie mi-e frica sa ma duc intr-o tara unde pensionarii nu au nici o vlaga. Daca se ia? Asta este diferenta ce-a mai mare dintre cultura nordica si ce-a romaneasca. MISCAREA la toate categoriile de varsta. Semnat: Sedentarul... @retele: Multumesc pentru corectie. Edited by vladdy99, 13 June 2017 - 08:36. |
#1008
Posted 13 June 2017 - 11:50
Intr-o tara unde mergi km pina la piata, magazin, chiar pina la staiile de transport in comun? Fata de aia care se urca in masini?
Eu ii vadeam nenorociti pe aia de la tara dela bunici de cind eram mici, aia care lucreaza la cimp etc, pe la 60 de ani deveneau niste morti vii... in alte tari sint oameni de 60 de ani care crezi ca au 40 (nu toti, dar sint). Edited by vrajitoruldinoz, 13 June 2017 - 11:50. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users