Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Carne vita maturata "Carpathian Beef"
Last Updated: Jul 01 2017 08:31, Started by
iuli_dizzy
, Jun 12 2014 18:31
·
0
#1
Posted 12 June 2014 - 18:31
Salut!
A incercat cineva carnea de vita Carpathian beef? Am vazut pe net ca e singura carne de vita maturata din Romania. Momentan nu sunt in tara ca sa o incerc si eram curios cum este... |
#2
Posted 12 June 2014 - 18:41
Probabil contine si vreo 25-30% carne, ca de altfel toate produsele din carne din Romania. Si Germania. Si Italia. Si-n general, din U.E.
Vrei carne de vita, te duci la taran cand taie vitelul sau vaca si cumperi. In rest, teapa oficiala. Edited by myshyk, 12 June 2014 - 18:42. |
#3
Posted 12 June 2014 - 18:46
iuli_dizzy, on 12 iunie 2014 - 18:31, said:
Salut! A incercat cineva carnea de vita Carpathian beef? Am vazut pe net ca e singura carne de vita maturata din Romania. Momentan nu sunt in tara ca sa o incerc si eram curios cum este... |
#4
Posted 12 June 2014 - 19:01
myshyk, on 12 iunie 2014 - 18:41, said:
Probabil contine si vreo 25-30% carne, ca de altfel toate produsele din carne din Romania. Si Germania. Si Italia. Si-n general, din U.E. Vrei carne de vita, te duci la taran cand taie vitelul sau vaca si cumperi. In rest, teapa oficiala. Depinde si cu taranul ca daca iti vinde vaca care s-a pensionat de la lactate o sa manaci cauciuc file. Statistic stam prost deoarece majoritatea cresc vaci pentru lapte si nu pentru carne la noi in tara... Am vazut ca au unii ferma de Black Angus si au si produse pe piata romaneasca insa am gasit numai bucati neidentificate de carne de vita in pachetele vidate, nu tu un rib eye, filet mignon etc. Cand ajung vreau sa imi maturez singur carnea. O sa iau o bucata de la macelaria musulmana si am primit la masina de vidat si pungi pentr "dry aging" pe care o sa le folosesc. O lasi cel putin 21 de zile in frigider la maxim 5 grade, pungile au un material poros care lasa sa se evapore apa din cane insa nu lasa oxigenul sa treaca. |
#5
Posted 12 June 2014 - 19:03
Au mai cumparat unii carne de vita, care in vremurile bune, necheza de mama focului. E adevarat, carnea de cal este foarte buna, dar numai in anumite conditii de crestere/ preparare. Cat despre carnea "maturata", in mod sigur, depaseste cantitatea de apa injectata admisa. Asta fara a mai tine cont de "reactualizarile" termenului de garantie, practicat in toate marile lanturi de super- rahaturi.
|
#6
Posted 12 June 2014 - 21:38
#7
Posted 12 June 2014 - 22:54
adisz, on 12 iunie 2014 - 21:38, said: Alea sunt vacile veritabile.Restul sunt mutante cu consecintele de rigoare. Nu sunt mutante deloc. Black angus, red angus etc. sunt rase de fripturi.. Majoritatea romanilor insa nu sunt obisnuiti sa manance o friptura de vita cel putin "medium-well" ci o vor "bine facuta" ca sa faca diferenta intre cele "mutante" si celelalte... Pe nava de pasageri pe care lucrez in steakhouse folosesc vita http://www.certifiedangusbeef.com/ Dupa ce mananci un ribeye sau un filet mignon sau cote de boeuf poti sa faci usordiferenta intre cea de acasa si cea cae este special taiata pentru steakhouse. Ma refer la carnea de vita obisnuita din raioanele de carne din magazine. |
#8
Posted 13 June 2014 - 07:35
Nu zau?
Uita-te in natura.Acolo ierbivorele sunt pentru carne?Sau sunt pentru perpetuarea speciei?Ca pe vas exista black angus,red angus,Angus Young,etc.nu are nici o importanta.Inseamna ca la capitolul spalatul pe creier s-a ajuns la final in materie de carne de vita. Majoritatea romanilor sunt obisnuiti sa manance ceea ce sunt obisnuiti din mosi-stramosi.Noua ordine mondiala incearca sa ne bage pe gat,din pacate cu succes inca,toate porcariile pe care au facut experimente si mancarea obtinuta doar chimic. De ce crezi ca se promoveaza cu asiduitate ideea ca mancarea consumata inainte de 1989 a fost nesanatoasa.Nu-mi aduc aminte de cancere la sistemul digestiv (stomac,duoden,pancreas,colon,etc).In zilele noastre insa,eu cred ca nu exista familie in care cel putin un membru sa nu aiba probleme.Si la asta se ajunge daca mancam SI adunatura aia de angusi de care scriai mai sus. Acele vaci sunt transformate din pasnicele ierbivore,care nu-i asa,ne dau lapte carne,oua,blana,in monstrii plini de muschi realizati in eprubetele laboratoarelor. |
#10
Posted 13 June 2014 - 10:26
iuli_dizzy, on 12 iunie 2014 - 19:01, said: O lasi cel putin 21 de zile in frigider la maxim 5 grade, pungile au un material poros care lasa sa se evapore apa din cane insa nu lasa oxigenul sa treaca. Ceva nu se leaga acolo. Si ce nu se leaga logic se cheama marketing sau nestiinta. Edited by Batranelul, 13 June 2014 - 10:28. |
|
#12
Posted 13 June 2014 - 10:41
Cred ca toata contradictia provine de la punctul de vedere diferit din care se privesc lucrurile.
Daca pornim de la natura, normal ca vaca da si lapte si carne, si de fapt nici nu cred ca se poate altfel. Am citit / auzit pareri critice la rasele traditionale de vaci dar si de oi, pentru ca le impaca pe amindoua, sint si de lapte si de carne. Daca ne gandim la viata pe oamenii o duceau in trecut, era de fapt cea mai buna solutie, si mai economica. Separarea in rase de lapte si de carne a aparut odata cu pretentiile culinare si nu ca o necesitate. In principiu nici nu sint rase pentru un taran in sensul traditional. Dar asta nu inseamna ca aceste rase sint produse ale laboratoarelor, nici ca arata ca alea ""culturiste" de la competitii. (Acelea sint niste exagerari, acolo intervine tehnologia si evident ca nu pot fi sanatoase.) Multe din ele au fost selectate in decursul timpului in anumite regiuni, si s-a dovedit ca sint mai bune pe anumite produse. Nici Angus in varianta obisnuita nu arata cu nimic deosebit. [ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1a/Red-angus.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Morosanul, 13 June 2014 - 10:43. |
#13
Posted 13 June 2014 - 11:37
Batranelul, on 13 iunie 2014 - 10:26, said:
Ceva nu se leaga acolo. Si ce nu se leaga logic se cheama marketing sau nestiinta. Am citi review-uri bune pe net despre ele. O sa le incerc si o sa ma conving singur. |
#14
Posted 13 June 2014 - 12:37
adisz, on 13 iunie 2014 - 07:35, said:
Nu zau? Uita-te in natura.Acolo ierbivorele sunt pentru carne?Sau sunt pentru perpetuarea speciei?Ca pe vas exista black angus,red angus,Angus Young,etc.nu are nici o importanta.Inseamna ca la capitolul spalatul pe creier s-a ajuns la final in materie de carne de vita. Majoritatea romanilor sunt obisnuiti sa manance ceea ce sunt obisnuiti din mosi-stramosi.Noua ordine mondiala incearca sa ne bage pe gat,din pacate cu succes inca,toate porcariile pe care au facut experimente si mancarea obtinuta doar chimic. De ce crezi ca se promoveaza cu asiduitate ideea ca mancarea consumata inainte de 1989 a fost nesanatoasa.Nu-mi aduc aminte de cancere la sistemul digestiv (stomac,duoden,pancreas,colon,etc).In zilele noastre insa,eu cred ca nu exista familie in care cel putin un membru sa nu aiba probleme.Si la asta se ajunge daca mancam SI adunatura aia de angusi de care scriai mai sus. Acele vaci sunt transformate din pasnicele ierbivore,care nu-i asa,ne dau lapte carne,oua,blana,in monstrii plini de muschi realizati in eprubetele laboratoarelor. Nu am deschis acest topic sa ma cert cu nimeni despre rase de vaci. Cine a mancat insa Angus stie insa despre ce vorbesc.... |
#15
Posted 13 June 2014 - 13:26
De fapt calitatea carnii depinde de multe lucruri, nu doar de rasa - care bineinteles ca a fost selectata in acest sens.
Hrana, geografia, clima si varsta au influenta semificativa. |
|
#16
Posted 13 June 2014 - 13:47
Morosanul, on 13 iunie 2014 - 13:26, said:
De fapt calitatea carnii depinde de multe lucruri, nu doar de rasa - care bineinteles ca a fost selectata in acest sens. Hrana, geografia, clima si varsta au influenta semificativa. Eu nu am mai intrat in detalii si m-am oprit doar sa specific ca sunt rase dedicate pentru steakhouse. Si cand vorbesc de friptura de vita ma refer la asa ceva [ http://i59.tinypic.com/28i14sm.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by iuli_dizzy, 13 June 2014 - 14:04. |
#17
Posted 21 April 2017 - 15:23
#18
Posted 21 April 2017 - 15:53
Ma bag si eu in seama: mananc carne de vitel aproape saptamanal de la diversi cunoscuti de la tara care au vaci de lapte si vitei, cel mult juninci, pentru taiat.
Vara trecuta am mancat, la disc, un steak facut de un confrate medic , ceva "jos palaria".Carnea era cumparata de la o carmangerie din Alba detinuta de un italian si, care, promova singur marfa.Am fost super incantat. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users