Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...
 Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi
 

Carne vita maturata "Carpathian Beef"

- - - - -
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#1
iuli_dizzy

iuli_dizzy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 08.04.2010
Salut!

A incercat cineva carnea de vita Carpathian beef?
Am vazut pe net ca e singura carne de vita maturata din Romania.
Momentan nu sunt in tara ca sa o incerc si eram curios cum este...

#2
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Probabil contine si vreo 25-30% carne, ca de altfel toate produsele din carne din Romania. Si Germania. Si Italia. Si-n general, din U.E.
Vrei carne de vita, te duci la taran cand taie vitelul sau vaca si cumperi. In rest, teapa oficiala.

Edited by myshyk, 12 June 2014 - 18:42.


#3
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 iuli_dizzy, on 12 iunie 2014 - 18:31, said:

Salut!

A incercat cineva carnea de vita Carpathian beef?
Am vazut pe net ca e singura carne de vita maturata din Romania.
Momentan nu sunt in tara ca sa o incerc si eram curios cum este...
E de la vacile alea care zburda libere pe pasunile carpatine si pleznesc de sanatate?

#4
iuli_dizzy

iuli_dizzy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 08.04.2010

 myshyk, on 12 iunie 2014 - 18:41, said:

Probabil contine si vreo 25-30% carne, ca de altfel toate produsele din carne din Romania. Si Germania. Si Italia. Si-n general, din U.E.
Vrei carne de vita, te duci la taran cand taie vitelul sau vaca si cumperi. In rest, teapa oficiala.

Depinde si cu taranul ca daca iti vinde vaca care s-a pensionat de la lactate o sa manaci cauciuc file.
Statistic stam prost deoarece majoritatea cresc vaci pentru lapte si nu pentru carne la noi in tara...
Am vazut ca au unii ferma de Black Angus si au si produse pe piata romaneasca insa am gasit numai bucati neidentificate de carne de vita in pachetele vidate,  nu tu un rib eye, filet mignon etc.

Cand ajung vreau sa  imi maturez singur carnea.
O sa iau o bucata de la macelaria musulmana si am primit la masina de vidat si pungi pentr "dry aging" pe care o sa le folosesc.
O lasi cel putin 21 de zile in frigider la maxim 5 grade, pungile au un material poros care lasa sa se evapore apa din cane insa nu lasa oxigenul sa treaca.

#5
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Au mai cumparat unii carne de vita, care in vremurile bune, necheza de mama focului. E adevarat, carnea de cal este foarte buna, dar numai in anumite conditii de crestere/ preparare. Cat despre carnea "maturata", in mod sigur, depaseste cantitatea de apa injectata admisa. Asta fara a mai tine cont de "reactualizarile" termenului de garantie, practicat in toate marile lanturi de super- rahaturi.

#6
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,997
  • Înscris: 07.11.2006

 iuli_dizzy, on 12 iunie 2014 - 19:01, said:



Statistic stam prost deoarece majoritatea cresc vaci pentru lapte si nu pentru carne la noi in tara...




Alea sunt vacile veritabile.Restul sunt mutante cu consecintele de rigoare.

#7
iuli_dizzy

iuli_dizzy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 08.04.2010

 adisz, on 12 iunie 2014 - 21:38, said:


Alea sunt vacile veritabile.Restul sunt mutante cu consecintele de rigoare.

Nu sunt mutante deloc.
Black angus, red angus etc. sunt rase de fripturi..
Majoritatea romanilor insa nu sunt obisnuiti sa manance o friptura de vita cel putin "medium-well" ci o vor "bine facuta" ca sa faca diferenta intre cele "mutante" si celelalte...

Pe nava de pasageri pe care lucrez in steakhouse folosesc vita http://www.certifiedangusbeef.com/
Dupa ce mananci un ribeye sau un filet mignon sau cote de boeuf poti sa faci usordiferenta intre cea de acasa si cea cae este special taiata pentru steakhouse.
Ma refer la carnea de vita obisnuita din raioanele de carne din magazine.

#8
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,997
  • Înscris: 07.11.2006
Nu zau?
Uita-te in natura.Acolo ierbivorele sunt pentru carne?Sau sunt pentru perpetuarea speciei?Ca pe vas exista black angus,red angus,Angus Young,etc.nu are nici o importanta.Inseamna ca la capitolul spalatul pe creier s-a ajuns la final in materie de carne de vita.
Majoritatea romanilor sunt obisnuiti sa manance ceea ce sunt obisnuiti din mosi-stramosi.Noua ordine mondiala incearca sa ne bage pe gat,din pacate cu succes inca,toate porcariile pe care au facut experimente si mancarea obtinuta doar chimic.
De ce crezi ca se promoveaza cu asiduitate ideea ca mancarea consumata inainte de 1989 a fost nesanatoasa.Nu-mi aduc aminte de cancere la sistemul digestiv (stomac,duoden,pancreas,colon,etc).In zilele noastre insa,eu cred ca nu exista familie in care cel putin un membru sa nu aiba probleme.Si la asta se ajunge daca mancam SI adunatura aia de angusi de care scriai mai sus.
Acele vaci sunt transformate din pasnicele ierbivore,care nu-i asa,ne dau lapte carne,oua,blana,in monstrii plini de muschi realizati in eprubetele laboratoarelor.

#9
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 06.01.2007
Treziti-va oameni buni !

#10
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 25.04.2007

 iuli_dizzy, on 12 iunie 2014 - 19:01, said:


O lasi cel putin 21 de zile in frigider la maxim 5 grade, pungile au un material poros care lasa sa se evapore apa din cane insa nu lasa oxigenul sa treaca.

Ceva nu se leaga acolo. Si ce nu se leaga logic se cheama marketing sau nestiinta.

Edited by Batranelul, 13 June 2014 - 10:28.


#11
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 22.03.2004
S-a dus dracului și topicul ăsta...

#12
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,060
  • Înscris: 12.12.2006
Cred ca toata contradictia provine de la punctul de vedere diferit din care se privesc lucrurile.

Daca pornim de la natura, normal ca vaca da si lapte si carne, si de fapt nici nu cred ca se poate altfel. Posted Image

Am citit / auzit pareri critice la rasele traditionale de vaci dar si de oi, pentru ca le impaca pe amindoua, sint si de lapte si de carne. Daca ne gandim la viata pe oamenii o duceau in trecut, era de fapt cea mai buna solutie, si mai economica.
Separarea in rase de lapte si de carne a aparut odata cu pretentiile culinare si nu ca o necesitate. In principiu nici nu sint rase pentru un taran in sensul traditional.

Dar asta nu inseamna ca aceste rase sint produse ale laboratoarelor, nici ca arata ca alea ""culturiste" de la competitii.
(Acelea sint niste exagerari, acolo intervine tehnologia si evident ca nu pot fi sanatoase.)
Multe din ele au fost selectate in decursul timpului in anumite regiuni, si s-a dovedit ca sint mai bune pe anumite produse.
Nici Angus in varianta obisnuita nu arata cu nimic deosebit.

[ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1a/Red-angus.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Morosanul, 13 June 2014 - 10:43.


#13
iuli_dizzy

iuli_dizzy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 08.04.2010

 Batranelul, on 13 iunie 2014 - 10:26, said:

Ceva nu se leaga acolo. Si ce nu se leaga logic se cheama marketing sau nestiinta.
Despre asta vorbesc http://www.drybagsteak.com/
Am citi review-uri bune pe net despre ele.
O sa le incerc si o sa ma conving singur.

#14
iuli_dizzy

iuli_dizzy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 08.04.2010

 adisz, on 13 iunie 2014 - 07:35, said:

Nu zau?
Uita-te in natura.Acolo ierbivorele sunt pentru carne?Sau sunt pentru perpetuarea speciei?Ca pe vas exista black angus,red angus,Angus Young,etc.nu are nici o importanta.Inseamna ca la capitolul spalatul pe creier s-a ajuns la final in materie de carne de vita.
Majoritatea romanilor sunt obisnuiti sa manance ceea ce sunt obisnuiti din mosi-stramosi.Noua ordine mondiala incearca sa ne bage pe gat,din pacate cu succes inca,toate porcariile pe care au facut experimente si mancarea obtinuta doar chimic.
De ce crezi ca se promoveaza cu asiduitate ideea ca mancarea consumata inainte de 1989 a fost nesanatoasa.Nu-mi aduc aminte de cancere la sistemul digestiv (stomac,duoden,pancreas,colon,etc).In zilele noastre insa,eu cred ca nu exista familie in care cel putin un membru sa nu aiba probleme.Si la asta se ajunge daca mancam SI adunatura aia de angusi de care scriai mai sus.
Acele vaci sunt transformate din pasnicele ierbivore,care nu-i asa,ne dau lapte carne,oua,blana,in monstrii plini de muschi realizati in eprubetele laboratoarelor.

Nu am deschis acest topic sa ma cert cu nimeni despre rase de vaci.
Cine a mancat insa Angus stie insa despre ce vorbesc....

#15
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,060
  • Înscris: 12.12.2006
De fapt calitatea carnii depinde de multe lucruri, nu doar de rasa - care bineinteles ca a fost selectata in acest sens.

Hrana, geografia, clima si varsta au influenta semificativa.

#16
iuli_dizzy

iuli_dizzy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 08.04.2010

 Morosanul, on 13 iunie 2014 - 13:26, said:

De fapt calitatea carnii depinde de multe lucruri, nu doar de rasa - care bineinteles ca a fost selectata in acest sens.

Hrana, geografia, clima si varsta au influenta semificativa.
Normal ca da.
Eu nu am mai intrat in detalii si m-am oprit doar sa specific ca sunt rase dedicate pentru steakhouse.
Si cand vorbesc de friptura de vita ma refer la asa ceva
[ http://i59.tinypic.com/28i14sm.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by iuli_dizzy, 13 June 2014 - 14:04.


#17
Velaxa

Velaxa

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,998
  • Înscris: 02.12.2012

 adisz, on 12 iunie 2014 - 21:38, said:


Alea sunt vacile veritabile.Restul sunt mutante cu consecintele de rigoare.

Doar oamenii care nu gândesc puțin logic, ajung să creadă că dacă ceva e "mutant" sau "chimic" înseamnă că e rău.
Să știi că și tu ești o chimie, nu doar vacile crescute de americani

#18
johnysibiu

johnysibiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 718
  • Înscris: 07.04.2013
Ma bag si eu in seama: mananc carne de vitel aproape saptamanal de la diversi cunoscuti de la tara care au vaci de lapte  si vitei, cel mult juninci, pentru taiat.

Vara trecuta am mancat, la disc, un steak facut de un confrate medic , ceva "jos palaria".Carnea era cumparata de la o carmangerie din Alba  detinuta de un italian si, care, promova singur marfa.Am fost super incantat.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate