Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...
 Cat de riscant e sa rezerv un hot...

Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...
 Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...

Cu autorulota prin jud. Buzau

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...
 Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto pt fotogr...
 

E.S.S. > U.P.C. România > U.P.C. Direct - FocusSat.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
4458 replies to this topic

#1
becali

becali

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,162
  • Înscris: 10.10.2003
MEDIA EXPRES
Ultimele stiri

Tv : TELEVIZIUNE-PLATFORMÃ-LANSARE / Prima platformă de televiziune digitală din România FOCUS SAT și-a anunțat lansarea pentru decembrie 2004 11/15/2004 15:52:39
București (MEDIA EXPRES) / 15 nov 2004 / Lansarea primei platforme de televiziuni digitale prin satelit a fost anunțată oficial pe piața românească pentru luna decembrie 2004, de o companie practic necunoscută, Focus Sat România, în cadrul unei [...]  

Cine are parola poate ne da detalii

#2
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,481
  • Înscris: 30.08.2003
Focussat.ro - Under construction

Oare? Sa fie? Poate avem norocul? Nu cred ... sa vedem

#3
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,481
  • Înscris: 30.08.2003
București (MEDIA EXPRES) / 15 nov 2004 / Lansarea primei platforme de televiziuni digitale prin satelit a fost anunțată oficial pe piața românească pentru luna decembrie 2004, de o companie practic necunoscută, Focus Sat România, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată luni, 15 noiembrie, la București.

FOCUS SAT va oferi un pachet inițial de aproximativ 25 de programe de televiziune, în principal posturi românești și programe străine localizate, semnalul urmînd să fie criptat cu un sistem Conax, cu transmisie prin satelitul Intelsat situat la 1 grd. Vest (la care coacționar este Telenor, principalul operator de comunicații din Norvegia). Partenerul român care asigură transmisia prin satelit este Eastern Space Systems.

Costul sistemului de recepție va fi de aproape 8 milioane de lei cu 6 luni de abonament gratuit ulterior abonamentul lunar fiind cuprins între 180.000 și 390.000 de lei pe lună.

Reprezentanții companiei au declarat că, din punct de vedere tehnic, platforma va deveni activă de la 1 decembrie 2004, iar din punct de vedere comercial, pînă la sfîrșitul anului.

Conform estimărilor cele mai pesimiste ale companiei, Focus Sat va avea aproximativ 200.000 de abonați la sfîrșitul primilor trei ani de activitate.

Reprezentanții Focus Sat nu au comunicat grila de programe, fiind în proces de negociere și contractare. Compania nu are nici licență de emisie prin satelit urmînd să realizeze demersurile pe lîngă autoritatea de reglementare în audiovizual în zilele următoare.

Cristinel Popa, Director General FOCUS SAT România a declarat în cadrul conferinței de presă că proiectul acestei lansări a fost demarat încă din luna aprilie a anului 2000. « Este un proiect complicat, care a necesitat un mare volum de muncă », a spus el.

Referitor la intrarea pe o piață de distribuție deservită pînă în prezent exclusiv de operatorii de cablu, Cristinel Popa a menționat: «Nu ne propunem în acest moment să atacăm piața operatorilor de cablu. Încercăm să oferim servicii celor ce nu au avut pînă acum acces la televiziunea prin cablu». Targetul pentru acest serviciu este reprezentat de clientul care locuiește în zonele rurale, în vile, case de vacanță sau hoteluri, adică acolo unde companiile de cablu nu ajung.

Investiția în Focus Sat este de peste 5 milioane de dolari, însă planul de afaceri și perspectiva recuperării investiției nu au fost dezvăluite.

Platforma Focus Sat va folosi sistemul de criptare al companiei Conax, furnizor de soluții pentru acces condiționat bazat pe smart card, securitate și soluții de plată. Telenor Broadcast, una din cele trei divizii de bază ale firmei norvegiene Telenor ASA, va fi furnizorul de transmisii prin satelit, și va transmite de pe poziția de 1 grad vest.

Compania Focus Sat România este deținută de acționarul majoritar companie britanică Focus Sat Ltd și acționari persoane fizice din România printre care: Valentin Ionescu (fost director regional AIG New Europe Fund, acționar în Astral Telecom), Bogdan Drăgoi (a lucrat pentru Inquam UK Limited și reprezentant al acționarului în Telemobil SA) și Cristinel Popa (fondator Eastern Space Systems, fost acționar la Uniplus Radio în perioada 1997-2002).

Focus Sat România este condusă de Cristinel Popa în calitate de Președinte director general, Valeriu Ionescu vicepreședinte financiar, Bogdan Drăgoi Vicepreședinte de dezvoltare, Adrian Cojocaru, Vicepreședinte Operațiuni Clienți și Liviu Pop, Vicepreședinte tehnic.

Eastern Space Systems este o companie comunicații prin satelit care are activitate în România de șapte ani.

Serviciile de comunicare și campania publicitate ce va începe în următoarele săptămîni vor fi realizate cu agenția Graffiti BBDO.

Accesul la serviciul de televiziune digitală se realizează prin achiziționarea unui ‘kit’ de instalare. În momentul achiziției, între client și FOCUS SAT se va încheia un contract de prestări servicii. ‘Kit’-ul de instalare va costa 7.990.000 de lei + TVA și va conține un STB (Set Top Box / receptor de satelit), o telecomandă, LNB și antena de satelit (cu diametrul de 60 sau 70cm), un smart card pentru decriptare și accesul la pachetul de programe inițial. Echipamentul va intra în proprietatea abonatului.

Instalarea și activarea serviciului se va realiza în termen de 3-5 zile lucrătoare de la achiziție.

Serviciul de televiziune FOCUS SAT România va fi disponibil pe tot teritoriul țării, vînzarea ‘kit’-urilor de instalare realizîndu-se în peste 200 de locații situate în toate județele țării, unul dintre parteneri fiind lanțul de magazine de IT Flamingo.

Printre avantajele oferite de televiziunea digitală în raport cu cea analogică se numără imagine și sunet digital de calitate, posibilitatea furnizării de servicii de tip Pay Per View (PPV) și Video on Demand, dar și aplicații adresabile și/ sau interactive. De asemenea, numărul de programe care pot fi transmise nu este limitat din punct de vedere tehnologic, reprezentanții companiei declarînd că intenționează să mărească în viitor numărul de programe retransmise.

Platformele DTH (Direct To Home) folosesc standardul profesional DVB (Digital Video Broadcasting). Acest standard profesional este folosit la nivel mondial în 35 de țări și de către 260 de companii din domeniul telecomunicațiilor. În acest mod, abonații unei astfel de platforme au acces la un semnal de o calitate identică cu cea folosită în studiourile de televiziune, claritatea imaginii și a sunetului fiind identică cu cea a unui DVD.

Facilitățile permise de standardul DVB sunt: EPG (Electronic Programmimg Guide) prin care, în timp real, abonatul poate consulta programul transmisiunilor de pe un anume canal; Instant Messaging, prin care operatorul DTH poate transmite mesaje text personalizate către fiecare abonat în parte; Subtitrare (programele TV sunt transmise cu mai multe variante de subtitrare iar abonatul își poate alege cea pe care dorește să o utilizeze); MultiSound (anumite programe sînt transmise în format Dolby Surround sau dublate în mai multe limbi iar aceste opțiuni pot fi selectate de către client); Parental Lock, care permite restricționarea accesului copiilor la programe ce nu le sunt recomandate; PPV (Pey Per View), prin care abonatul poate solicita vizionarea unor servicii de televiziune suplimentare, ce vor fi recepționate doar de către el; și VOD (Video on Demand), care permite “închirierea virtuală” a unui film sau a unui spectacol.

(MEDIA EXPRES)

#4
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,481
  • Înscris: 30.08.2003
Conax ... Telenor. E nevoie sa zic mai mult? (adresat catre cei care au placa SS2 si S2emu...). Nu prea cred ca o sa aiba succesul dorit. Poate daca optau pentru NagraVision Aladin.

#5
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
WOW !!!
E relativ bine... chiar si abonamentul este destul de accesibil!
25 canale e cam putin, dar acceptabil pentru acceia mai ''izolati'', care vor mai mult de 6-8 canale, receptionate uneori cu mare greutate, prin antena YAGI....

Edited by rz, 24 August 2005 - 21:25.


#6
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003
Din decembrie,
Televiziunea digitala prin satelit sparge monopolul firmelor de cablu
Sute de programe transmise codat vor putea fi prinse in Romania, cu o simpla "farfurie" agatata in balcon

Multi dintre abonatii societatilor de cablu ar renunta la serviciile acestora sau ar schimba furnizorul, dar nu au alternativa. Clientii se plang de semnalul prost sau de scoaterea unor programe din grila, fara nici un fel de anunt. Dar pentru ca firmele de cablu si-au asigurat monopulul, impartind orasele in zone de exclusivitate, clientii sunt nevoiti sa se multumeasca cu ceea ce au. Pana la sfarsitul anului insa, romanii care s-au saturat de "cablisti" sau cei care traiesc in zone izolate, unde nu prind decat televiziunea publica, vor avea alternativa - "cablul prin satelit". Pana acum, antena de satelit nu era accesibila si nici eficienta. La "farfurie" se prindeau mai mult emisiuni codate. In ultimul timp, posturile in limba engleza, de exemplu, s-au "supercodat", astfel incat nu mai pot fi piratate. Solutia ar fi fost niste cartele de decodare, dar acestea nu se gasesc pe piata din Romania. Chiar daca reusesti sa mai iei din strainatate o astfel de cartela, sau ti-o trimite vreo ruda plecata din tara, folosirea ei nu este legala. Apoi, satelitul nu da voie sa se transmita filme, iar acelea care se pot vedea nu sunt traduse, pentru ca sunt codate. Aceste probleme vor fi rezolvate prin sistemul televiziunii digitale. Noul serviciu care va aparea in Romania consta in retransmisia prin satelit a unui pachet de programe de televiziune, problema decodificarii fiind preluata de firma. Programele TV vor fi transmise cu mai multe variante de subtitrare, iar abonatul isi va putea alege ce doreste sa foloseasca. In plus, anumite programe vor fi dublate in mai multe limbi, care la randul lor pot fi selectate de catre client. "Transmisiile vor fi digitale. Pe plan international, acest tip de transmisii au schimbat deja modul de a gandi televiziunea pentru sute de milioane de oameni. Ideea este ca fiecare locuinta care a fost privata pana acum de vizionarea programelor preferate sa aiba posibilitatea accesarii acestora, in conditii inexistente pana acum in Romania, dar la un cost apropiat de cel al serviciilor oferite de operatorii de cablu", a declarat Cristinel Popa, directorul Focus Sat, firma care va lansa in decembrie noul serviciu. Concurenta satelitului va fi o palma data operatorilor de cablu. Asta pentru ca, prin sistemul digital, nu vor mai exista pierderi de semnal, problema care ii supara cel mai mult pe clientii societatilor de cablu. Un alt avantaj va fi sunetul digital de calitate, claritatea imaginii si a sunetului fiind identica cu cea a unui DVD.

(Adevarul)

Comunicatul de presa Focus Sat:

FOCUS SAT furnizeaza servicii de televiziune digitala (DTH) acoperind integral teritoriul Romaniei
Bucuresti, 15 noiembrie - FOCUS SAT Romania si Eastern Space Systems vor lansa pana la sfarsitul anului 2004 prima platforma de televiziune digitala (DTH) din Romania. Serviciul consta in retransmisia prin satelit a unui pachet de programe de televiziune si se adreseaza in primul rand celor care nu au avut pana in acest moment acces la televiziunea prin cablu.

«Pe plan international, transmisiile digitale au schimbat deja modul de a gandi televiziunea pentru sute de milioane de oameni. Vrem ca fiecare locuinta care a fost privata pana acum de vizionarea programelor preferate sa aiba posibilitatea accesarii acestora in conditii de calitate inexistente pana acum in Romania dar la un cost similar serviciilor oferite de operatorii de cablu.», a declarat Cristinel Popa, Director General FOCUS SAT Romania.

Focus Sat va oferi un pachet initial de aproximativ 25 de programe de televiziune, in principal posturi romanesti si programe straine localizate. Accesul la serviciul de televiziune digitala se realizeaza prin achizitionarea unui ‘kit’ de instalare. In momentul achizitiei intre client si Focus Sat se va incheia un contract de prestari servicii. ‘Kit’-ul de instalare se vinde cu 7.990.000Lei + TVA si contine un STB (Set Top Box / receptor de satelit), o telecomanda, LNB + antena de satelit (cu diametrul de 60 sau 70cm), un smart card pentru decriptare si accesul, la pachetul de programe initial, nelimitat timp de 6 luni din momentul activarii serviciului. La incheierea celor 6 luni, clientii pot opta pentru o varianta de abonament corespunzatoare pachetului de programe solicitat. Pretul de vanzare pentru diferitele variante de abonament se situeaza, in general, intre 180.000 si 390.000 de lei pe luna, functie de continutul ales.

Serviciul de televiziune FOCUS SAT Romania va fi disponibil pe tot teritoriul tarii, vanzarea ‘kit’-urilor de instalare realizandu-se in peste 200 de locatii situate in toate judetele tarii. Instalarea si activarea serviciului se realizeaza in termen de 3-5 zile lucratoare de la achizitie.

Televiziunea digitala ofera pe langa o imagine impecabila si un sunet digital de calitate si posibilitatea furnizarii de servicii de tip PAY PER VIEW si VIDEO ON DEMAND. Numarul de programe care pot fi transmise nu este limitat din punct de vedere tehnologic. Se pot implementa de asemenea cu usurinta aplicatii adresabile si/sau interactive Platformele DTH (Direct To Home) folosesc standardul profesional DVB (Digital Video Broadcasting). Acest standard profesional este folosit la nivel mondial in 35 de tari si de catre 260 de companii din domeniul telecomunicatiilor. In acest mod abonatii unei astfel de platforme au acess la un semnal de o calitate identica cu cea folosita in studiourile de televiziune, claritatea imagini si a sunetului fiind identica cu cea a unui DVD. Deosebirea dintre formatul analog si cel digital nu se rezuma doar la diferenta covarsitoare a calitatii semnalului ci si facilitati permise de standardul DVB si anume:

    * EPG (Electronic Programmimg Guide) prin care in timp real abonatul poate consulta programul transmisiunilor de pe un anume canal.
    * Instant Messaging prin care operatorul DTH poate transmite mesaje text personalizate catre fiecare abonat in parte.
    * Subtitrare – programele TV sunt transmise cu mai multe variante de subtitrare iar abonatul isi poate alege cea pe care doreste sa o utilizeze.
    * MultiSound – anumite programe sunt transmise in format Dolby Surround sau dublate in mai multe limbi, si de asemenea aceste obtiuni pot fi selectate de catre client
    * Parental Lock – cu acesta facilitate accesul copiilor la programe ce nu le sunt recomandate, poate fii foarte usor stopat prin limitarea acesului catre acele programe.
    * PPV (Pey Per View) – abonatul poate solicita vizionarea unor servicii de televiziune suplimentare ce vor fi receptionate doar de catre el.
    * VOD (Video on Demand) – facilitate ce permite “inchirierea virtuala” unui film sau spectacol.

Focus Sat

Edited by Allex, 19 November 2004 - 23:06.


#7
Hawkie

Hawkie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 28.11.2001
Păi și dacă tu ai deja antenă de 2 metri, ei te obligă să cumperi răhățelul lor de 60 cm ?

#8
LR

LR

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 27.02.2002
I bet ca o sa falimenteze in mai putin de 1 an daca s-au inhaitat cu Telenor si sitemul lor de c@c@o Conax CAS7 care vrand nevrand te obliga sa iei si receptorul de la ei daca faci abonament :puke: . Daca erau cu capul pe umeri (dar se pare ca nu sunt nici pe departe) alegeau un alt sistem mai maleabil cum ar fi Irdeto2 sau Nagra2 si unde puteau vinde subscriptii la greu si separat (adica fara a obliga potentialii clienti sa cumpere si receptorul de la ei)...

#9
onyx

onyx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 929
  • Înscris: 12.10.2002
sau pot sa dea CAS5...anyway, nimic nu e sigur momentan ramine de vazut cind le avem in mina.

#10
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,481
  • Înscris: 30.08.2003
Inca nu apare in acest forum, deci m-am gandit sa scriu si a doua adresa Focus SAT:

FocusSat- Satelit.TV

Interesant este ca pe aceasta adresa se poate citi si comunicatul.

O parere PERSONALA: daca n-o sa se dea nici o emisiune proprie gen Premiere sau SKy, sau n-o sa aiba nici o emisiune care nu apare pe cablu (Disney, MGM, Showtime sau Star) pe mine n-o sa ma conviga sa ma abonez, si astept cu nerabdare Magic TV care a anuntat intentia de transmisie cu 5 luni in urma si a promis cel putin 4 programe proprii...

#11
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
Conform MEDIA EXPRESS, de azi, 23.11.2004, Eastern Space System S.R.L. are avizul C.N.A pentru retransmiterea programelor, in sistem DTH/DVB, pe teritoriul Romaniei... mai exact a serviciului FOCUS SAT!
Ziua ''F'' :)  se apropie!!!

Oferta initiala cuprinde 25canale...
Primul pachet (nr. programe?) va costa 6$
Al doilea pachet va costa 10$ la care se adauga si HBO cu inca 4$ (nu se stie inca daca HBO e doar optional sau obligatoriu, in al doilea pachet)
Pret echipament + instalare + 6 luni abonament = 7.900.000 lei fara TVA

Antena din kit e foarte mica... are un diametru de numai 60 sau 70cm, dar suficienta pentru o receptie optima in tara noastra!
Acum se astepta testele pe satelitul Thor3, la 1*W... frecventele inca nu sunt facute publice.

#12
becali

becali

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,162
  • Înscris: 10.10.2003
Au mai anuntat ca in primul an vor ajunge la 60 de canale

#13
mtest

mtest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,957
  • Înscris: 13.06.2002

becali, on Nov 24 2004, 08:37, said:

Au mai anuntat ca in primul an vor ajunge la 60 de canale

<{POST_SNAPBACK}>

Atat de mult dureaza sa populeze EPG-ul cu programe free to air?

#14
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
ESS si FocusSat va prezinta DTH in Romania

:)  Ati crezut ca a avut loc lansarea? :)
NU... nici macar freventele nu sunt facute publice  :cursing:
Trebuie sa mai asteptam... oare pana la primavara? :naughty:

#15
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
A fost descoperita prima frecventa FocusSat !!!

THOR 3 (1*WEST)
12.246H
28000
7/8

FocusSat TEST CARD!

#16
pcnews

pcnews

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 25.11.2004
Daca va intereseaza am luat un prim interviu cu presedintele Focussat!!!


Interviu Focussat

#17
claudiu77

claudiu77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 22.10.2002
Citat din interviul luat de pcnews Domnului Cristinel Popa Director General Focus Sat Romania SRL:

pcnews: Cand devine comercial serviciul Focus Sat?

In aceste zile efectuam ultimele teste tehnice. Ne propunem sa oferim servicii comerciale primilor abonati incepand din 15 Decembrie 2004.


Suntem in data de 15-12-2004 ora 21:04 si sitelul lor este inca "under construction... ". Nici vorba de oferta comerciala....

#18
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
Din pacate... AMANARE!
Cel mai probabil, Focus Sat se va lansa la inceputul lunii ianuarie!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate