Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...

cu autorulota prin BZ
 Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...

Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan
 Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

Saci moloz - unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...
 Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 

Remediere țuică cu gust usor "lemnos"

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#1
gavroche83

gavroche83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 222
  • Înscris: 17.03.2009
Salut,
Am avut cateva corcodușe pe care le-am strâns si dupa fermentate, le-am facut țuica.
In locul apei am adaugat un rest de vin pe care nu il mai consumam, nu era acru doar ca ramasese pytin dulce si nu a avut succes in consum.
Am reusit eliminarea majoritatii samburilor dar au mai ramas xativa si in borhotul format.
Dupa ce am facut țuica, se observa un usor iz de lemn (nu miroase ciudat, doar in gust), cel mai probabil de la samburii ramasi in borhot.
Aveti idee, exista remedii pentru a elimina / a curata tuica? Nu fac asta in mod regulat, a fost ceva ocazional si nu ma pricep.

Merci

#2
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,031
  • Înscris: 31.07.2007
Gustu' e neplacut? Adica, sunt unii care pun tuica (la mine palinca) in butoi din lemn de dud pentru a prinde gust si culoare.

#3
foreverbanned

foreverbanned

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,965
  • Înscris: 06.05.2020

 gavroche83, on 29 august 2021 - 11:39, said:

In locul apei am adaugat un rest de vin pe care nu il mai consumam, nu era acru doar ca ramasese pytin dulce si nu a avut succes in consum.
Care apa ?

#4
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,791
  • Înscris: 12.01.2018
tu crezi ca se scot samburii din prune cand faci tuica?
AI AFUMAT-O

vinul trebuia pus peste borhot nu peste tuica sau ce-ai facut tu

#5
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,054
  • Înscris: 07.11.2006

 gavroche83, on 29 august 2021 - 11:39, said:

Salut,
Am avut cateva corcodușe pe care le-am strâns si dupa fermentate, le-am facut țuica.
In locul apei am adaugat un rest de vin pe care nu il mai consumam, nu era acru doar ca ramasese pytin dulce si nu a avut succes in consum.
Am reusit eliminarea majoritatii samburilor dar au mai ramas xativa si in borhotul format.
Dupa ce am facut țuica, se observa un usor iz de lemn (nu miroase ciudat, doar in gust), cel mai probabil de la samburii ramasi in borhot.
Aveti idee, exista remedii pentru a elimina / a curata tuica? Nu fac asta in mod regulat, a fost ceva ocazional si nu ma pricep.

Merci

Ce inseamna cateva corcoduse?
Nu se baga apa in borhot.De ce sa faci asta?Crezi ca iese mai multa tuica?
Borhotul de corcoduse trebuia fiert separat,iar vinul separat.Le-ai amestecat,a iesit un ceva... fara nume.Cred ca gustul ala vine exact de la faptul ca ai amestecat cele doua,borhotul cu vinul.

#6
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Cea mai nașpa răchie e cea de corcodușe. Și cea de struguri.
Iaaak! Hepatita A!

#7
strehaia

strehaia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 08.07.2020

 foreverbanned, on 29 august 2021 - 11:43, said:

Care apa ?

Daca borhotul e prea gros se prinde de cazan, in loc sa "fiarba".

#8
bvygKLM

bvygKLM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 796
  • Înscris: 07.01.2021

 gavroche83, on 29 august 2021 - 11:39, said:

Aveti idee, exista remedii pentru a elimina / a curata tuica? Nu fac asta in mod regulat, a fost ceva ocazional si nu ma pricep.
Stii ca prima parte se arunca, pentru ca nu e buna de baut?

Cantitatea exacta nu o stiu, sper sa o completeze altii mai țuicari ca mine. :D

#9
foreverbanned

foreverbanned

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,965
  • Înscris: 06.05.2020
Borhotul inseamna resturl ramas de la fructele fermentate dupa ce au fost fierte.
Nu am mai pomenit sa se puna apa in cazan inainte sa se fiarba.
Fructele fermentate impreuna cu [optional, dar necesar] sirop facut din apa cu zahar se pun direct in cazan si se fierb la foc slab.

Edited by foreverbanned, 29 August 2021 - 12:11.


#10
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,791
  • Înscris: 12.01.2018

 adisz, on 29 august 2021 - 11:54, said:

ai amestecat cele doua,borhotul cu vinul.
a amestecat tuica cu vinul.
daca in borhot pui pere,mere,struguri,prune nu-ti dai seama iasa alcool si daca bagi suba

#11
gavroche83

gavroche83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 222
  • Înscris: 17.03.2009

 EMPP, on 29 august 2021 - 11:53, said:

tu crezi ca se scot samburii din prune cand faci tuica?
AI AFUMAT-O

vinul trebuia pus peste borhot nu peste tuica sau ce-ai facut tu

Serios, tu asa ai inteles? Ca am pus vinul peste tuica??
IN CAZAN, CU BORHOTUL, acolo am pus vinul.
Si NU, nu este afumata....

 strehaia, on 29 august 2021 - 12:00, said:



Daca borhotul e prea gros se prinde de cazan, in loc sa "fiarba".

"Borhot" am numit prunele fermentate. Asa mi-a venit.
Ei, prunele in cazan au fost puse in sac textil, vinul a fost pus in caza odata cu prunele.
NU s-a lipit absolut deloc!

 foreverbanned, on 29 august 2021 - 11:43, said:


Care apa ?

Pe auci se pune si apa in caza daca fructele / amestecul este vascos

 edy_wheazel, on 29 august 2021 - 11:42, said:

Gustu' e neplacut? Adica, sunt unii care pun tuica (la mine palinca) in butoi din lemn de dud pentru a prinde gust si culoare.

Mult spus "gust neplacut", are ceva, un iz slabuț, parca ceva lemnos.

 strehaia, on 29 august 2021 - 12:00, said:



Daca borhotul e prea gros se prinde de cazan, in loc sa "fiarba".
Despre asta vorbesc ...

 ericmario, on 29 august 2021 - 11:54, said:

Cea mai nașpa răchie e cea de corcodușe. Și cea de struguri.
Iaaak! Hepatita A!

Merci, dom' doctor

#12
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,031
  • Înscris: 31.07.2007

 gavroche83, on 29 august 2021 - 12:21, said:

Mult spus "gust neplacut", are ceva, un iz slabuț, parca ceva lemnos.

Las-o asa sa n-o strici mai rau.

#13
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,791
  • Înscris: 12.01.2018
daca nu-i afumata nu stii sa faci tuica

#14
foreverbanned

foreverbanned

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,965
  • Înscris: 06.05.2020
Initiator, daca tuica nu a iesit buna de baut ca atare, fa-o caisata, visinata, capsunata, zmeurata, merisata, perisata, strugurata, afinata etc.

#15
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,791
  • Înscris: 12.01.2018
daca borhotul se prinde  de cazan ai afumat-o

#16
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,031
  • Înscris: 31.07.2007

 foreverbanned, on 29 august 2021 - 12:28, said:

Initiator, daca tuica nu a iesit buna de baut ca atare, fa-o caisata, visinata, capsunata, zmeurata, merisata, perisata, strugurata, afinata etc.

NU. Io si mor cand in visinata se simte gustu' de palinca/tuica. Aia se face cu alcool din magazin.

#17
foreverbanned

foreverbanned

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,965
  • Înscris: 06.05.2020
Cine are de cheltuit bani pe delicatese si are aproape magazin de unde cumpara sa o faca cu toata inima.
Altii fac doar pentru diversificare.

#18
MKdens24kw

MKdens24kw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,859
  • Înscris: 02.02.2014
Zic si eu sa incerci pe un esantion mai mic ( 3-5L) cu ceva esenta de migdale? Pui putin cate putin si degusti sa vezi daca esti multumit.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate