Remediere țuică cu gust usor "lemnos"
Last Updated: Aug 30 2021 20:32, Started by
gavroche83
, Aug 29 2021 11:39
·
0
#19
Posted 29 August 2021 - 13:09
#21
Posted 29 August 2021 - 13:28
Exact, daca nu esti multumit de gust, tarie, aroma, o poti fierbe inca o data si ai rezolvat problema. Eventual o scoti la distilare ceva mai tare daca nu-ti place palinca.
|
#22
Posted 29 August 2021 - 13:47
ericmario, on 29 august 2021 - 11:54, said:
Cea mai nașpa răchie e cea de corcodușe. Și cea de struguri. Iaaak! Hepatita A! Du-te și spune-le grecilor că răchia de struguri e nașpa. |
#23
Posted 29 August 2021 - 14:08
ericmario, on 29 august 2021 - 11:54, said:
Cea mai nașpa răchie e cea de corcodușe. Și cea de struguri. gavroche83, on 29 august 2021 - 11:39, said:
Aveti idee, exista remedii pentru a elimina / a curata tuica? Nu fac asta in mod regulat, a fost ceva ocazional si nu ma pricep. Merci |
#24
Posted 29 August 2021 - 16:21
foreverbanned, on 29 august 2021 - 12:11, said:
[optional, dar necesar] sirop daca pui zahar peste pufoaica sau gainat de pasare tot tuica rezulta scania_delfin, on 29 august 2021 - 13:09, said:
Nu este deloc naspa,tuica din corcoduse este mai aromata dacat din prune,si din struguri este foarte buna.Daca o faci zeama lunga este naspa din orice. Edited by EMPP, 29 August 2021 - 16:22. |
#25
Posted 29 August 2021 - 16:21
Adaosu' de zahar se simte in palinca, nu stiu in tuica. Si iti da dureri de cap.
|
#26
Posted 29 August 2021 - 16:32
zahărul se pune înainte de fermentare, nu după.
Și asta doar în cazul în care borhotul nu are suficient zahăr. |
#27
Posted 29 August 2021 - 16:54
Quote zahărul se pune înainte de fermentare, nu după. Da, am intrebat expertu' si o zis ca asa-i. O zis ca iasa mai tare, in cazu' nostru pe la 52 grade, da' se poate si fara zahar. |
#28
Posted 29 August 2021 - 20:26
Inițiator:
1. niciodată să nu mai deschizi un topic despre băutură duminica, toți sunt "afumați" și foarte pricepuți 2. din corcodușe nu se obține țuică, doar din prune 3. singura soluție ar fi să o mai distilezi încă o dată |
|
#29
Posted 29 August 2021 - 20:54
Tuica se obtine din orice fructe.
Chiar daca nu s-ar obtine cum ai scris, corcodusa e asemanatoare cu pruna. |
#30
Posted 29 August 2021 - 21:46
edy_wheazel, on 29 august 2021 - 16:54, said:
Da, am intrebat expertu' si o zis ca asa-i. O zis ca iasa mai tare, in cazu' nostru pe la 52 grade, da' se poate si fara zahar. Zahărul influențează numai cantitatea de alcool din borhot, înainte de distilare. Dacă e prea puțin borhotul se face oțet. Dacă e prea mult nu contează prea tare, oricum nu vei obține mai mult de 10-12% concentrație alcoolică în borhot. Tăria distilatului depinde de cum se face distilarea. Cu un alambic obișnuit obții ceva pe la 35% la prima distilare și maxim 50-53% la a doua. Depinde mult de cum e construit alambicul, cât de tare este focul, și altele. 53% (pe acolo, nu-mi amintesc exact valoarea) este maximul ce se poate obține cu un alambic simplu, indiferent de câte ori distilezi. Ca să obții concentrații alcoolice mai mari trebuie o coloană de reflux. |
#31
Posted 29 August 2021 - 22:02
#32
Posted 29 August 2021 - 22:09
1. Corcodusa este tot o pruna, un fel de pruna salbatica.
2. Definitia din dex: Băutură alcoolică obținută prin fermentarea și distilarea prunelor sau altor fructe. |
#33
Posted 30 August 2021 - 08:44
foreverbanned, on 29 august 2021 - 12:31, said:
Cine are de cheltuit bani pe delicatese si are aproape magazin de unde cumpara sa o faca cu toata inima. Altii fac doar pentru diversificare. gavroche83, on 29 august 2021 - 11:39, said:
Salut, Am avut cateva corcodușe pe care le-am strâns si dupa fermentate, le-am facut țuica. In locul apei am adaugat un rest de vin pe care nu il mai consumam, nu era acru doar ca ramasese pytin dulce si nu a avut succes in consum. Am reusit eliminarea majoritatii samburilor dar au mai ramas xativa si in borhotul format. Dupa ce am facut țuica, se observa un usor iz de lemn (nu miroase ciudat, doar in gust), cel mai probabil de la samburii ramasi in borhot. Aveti idee, exista remedii pentru a elimina / a curata tuica? Nu fac asta in mod regulat, a fost ceva ocazional si nu ma pricep. Merci |
|
#34
Posted 30 August 2021 - 09:44
DaculScoril0, on 29 august 2021 - 21:46, said: n-are legătură zaharul cu tăria distilatului. Zahărul influențează numai cantitatea de alcool din borhot, înainte de distilare. Dacă e prea puțin borhotul se face oțet. Dacă e prea mult nu contează prea tare, oricum nu vei obține mai mult de 10-12% concentrație alcoolică în borhot. Tăria distilatului depinde de cum se face distilarea. Cu un alambic obișnuit obții ceva pe la 35% la prima distilare și maxim 50-53% la a doua. Depinde mult de cum e construit alambicul, cât de tare este focul, și altele. 53% (pe acolo, nu-mi amintesc exact valoarea) este maximul ce se poate obține cu un alambic simplu, indiferent de câte ori distilezi. Ca să obții concentrații alcoolice mai mari trebuie o coloană de reflux. Stii ceva insa nu pe deplin. Concentratia de alcool obtinuta cu un alambic/cazan simplu nu este de maxim 52 ci este in functie de cata ,,coada,, lasi sa curga in tuica . La un cazan de 120 litri la a 2 a fierbere primii 2 litri adica fruntea au in jur de 85 de grade,este albastra la culoare, apoi am tras 6 loturi a cate 5 litri de75,65,65,pana la ultimul care facea 50 de grade. De la 50 la 35 am mai tras vreo 7 litri, apoi restul de distilat l.am pus deoparte si l.am adaugat la o alta transa. Per total au iesit circa 45 de litri de produs la 67 de grade. Deci se poate si fara coloana. Doar ca este mai multa munca si e nevoie de pricepere. Produsul de la 67 il amestec cu ,,apa dulce,, si.l aduc la taria dorita, 52,45,40. Pt initiator, orice distilat nu se poate aprecia imediat ce a fost facut. Are nevoie de timp si recipiente de lemn apoi de sticla ca sa matureze. Tu ai facut un carcalete din corcoduse si vin, este clar ca nu va fi niciodata la fel cu unul de pruna, sau mere sau etc. Ai nitica rabdare cu el pana la iarna si.l vei consuma cu moderatie si placere. Edited by Black66, 30 August 2021 - 09:48. |
#35
Posted 30 August 2021 - 11:07
Black66, on 30 august 2021 - 09:44, said:
Stii ceva insa nu pe deplin. Concentratia de alcool obtinuta cu un alambic/cazan simplu nu este de maxim 52 ci este in functie de cata ,,coada,, lasi sa curga in tuica . La un cazan de 120 litri la a 2 a fierbere primii 2 litri adica fruntea au in jur de 85 de grade, Black66, on 30 august 2021 - 09:44, said:
2 a fierbere primii 2 litri adica fruntea au in jur de 85 de grade,este albastra la culoare, |
#36
Posted 30 August 2021 - 11:30
Gradele le masor cu alcoolmetru. Sau concentratia cu refractometru, dar nu este la fel de precisa.
Cat despre oxizii de cupru , nu mai exista asa ceva cand folosesti cazanul pt 2 saptamani sa faci prima fierbere,apoi te apuci de a 2.a. Doar la primul cazan se poate intampla, asta daca nu l.ai curatat cum trebuie.Fruntea este albastra,transparenta insa nu ca a spirtului medicinal. Mai citeste niste postari de ale mele din anii trecuti pe tema asta. Nu scriu de dragul nr de postari ci din experienta. Daca ai o parere diferita de a mea nu.i bai, insa sa fie bazata pe logica,eventual sa poata fi pusa in aplicare. Ca de ,,am citit,, sau ,,am vazut la altii,, este plin netul. Din replicile de pe acest topic, 90% nu au nici o treaba cu subiectul, nu contin decat spam. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users