Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Remediere țuică cu gust usor "lemnos"
Last Updated: Aug 30 2021 20:32, Started by
gavroche83
, Aug 29 2021 11:39
·
0
#1
Posted 29 August 2021 - 11:39
Salut,
Am avut cateva corcodușe pe care le-am strâns si dupa fermentate, le-am facut țuica. In locul apei am adaugat un rest de vin pe care nu il mai consumam, nu era acru doar ca ramasese pytin dulce si nu a avut succes in consum. Am reusit eliminarea majoritatii samburilor dar au mai ramas xativa si in borhotul format. Dupa ce am facut țuica, se observa un usor iz de lemn (nu miroase ciudat, doar in gust), cel mai probabil de la samburii ramasi in borhot. Aveti idee, exista remedii pentru a elimina / a curata tuica? Nu fac asta in mod regulat, a fost ceva ocazional si nu ma pricep. Merci |
#2
Posted 29 August 2021 - 11:42
Gustu' e neplacut? Adica, sunt unii care pun tuica (la mine palinca) in butoi din lemn de dud pentru a prinde gust si culoare.
|
#3
Posted 29 August 2021 - 11:43
#4
Posted 29 August 2021 - 11:53
tu crezi ca se scot samburii din prune cand faci tuica?
AI AFUMAT-O vinul trebuia pus peste borhot nu peste tuica sau ce-ai facut tu |
#5
Posted 29 August 2021 - 11:54
gavroche83, on 29 august 2021 - 11:39, said:
Salut, Am avut cateva corcodușe pe care le-am strâns si dupa fermentate, le-am facut țuica. In locul apei am adaugat un rest de vin pe care nu il mai consumam, nu era acru doar ca ramasese pytin dulce si nu a avut succes in consum. Am reusit eliminarea majoritatii samburilor dar au mai ramas xativa si in borhotul format. Dupa ce am facut țuica, se observa un usor iz de lemn (nu miroase ciudat, doar in gust), cel mai probabil de la samburii ramasi in borhot. Aveti idee, exista remedii pentru a elimina / a curata tuica? Nu fac asta in mod regulat, a fost ceva ocazional si nu ma pricep. Merci Ce inseamna cateva corcoduse? Nu se baga apa in borhot.De ce sa faci asta?Crezi ca iese mai multa tuica? Borhotul de corcoduse trebuia fiert separat,iar vinul separat.Le-ai amestecat,a iesit un ceva... fara nume.Cred ca gustul ala vine exact de la faptul ca ai amestecat cele doua,borhotul cu vinul. |
#6
Posted 29 August 2021 - 11:54
Cea mai nașpa răchie e cea de corcodușe. Și cea de struguri.
Iaaak! Hepatita A! |
#7
Posted 29 August 2021 - 12:00
#8
Posted 29 August 2021 - 12:06
gavroche83, on 29 august 2021 - 11:39, said:
Aveti idee, exista remedii pentru a elimina / a curata tuica? Nu fac asta in mod regulat, a fost ceva ocazional si nu ma pricep. Cantitatea exacta nu o stiu, sper sa o completeze altii mai țuicari ca mine. |
#9
Posted 29 August 2021 - 12:11
Borhotul inseamna resturl ramas de la fructele fermentate dupa ce au fost fierte.
Nu am mai pomenit sa se puna apa in cazan inainte sa se fiarba. Fructele fermentate impreuna cu [optional, dar necesar] sirop facut din apa cu zahar se pun direct in cazan si se fierb la foc slab. Edited by foreverbanned, 29 August 2021 - 12:11. |
#10
Posted 29 August 2021 - 12:11
|
#11
Posted 29 August 2021 - 12:21
EMPP, on 29 august 2021 - 11:53, said:
tu crezi ca se scot samburii din prune cand faci tuica? AI AFUMAT-O vinul trebuia pus peste borhot nu peste tuica sau ce-ai facut tu Serios, tu asa ai inteles? Ca am pus vinul peste tuica?? IN CAZAN, CU BORHOTUL, acolo am pus vinul. Si NU, nu este afumata.... strehaia, on 29 august 2021 - 12:00, said: Daca borhotul e prea gros se prinde de cazan, in loc sa "fiarba". "Borhot" am numit prunele fermentate. Asa mi-a venit. Ei, prunele in cazan au fost puse in sac textil, vinul a fost pus in caza odata cu prunele. NU s-a lipit absolut deloc! foreverbanned, on 29 august 2021 - 11:43, said: Care apa ? Pe auci se pune si apa in caza daca fructele / amestecul este vascos edy_wheazel, on 29 august 2021 - 11:42, said:
Gustu' e neplacut? Adica, sunt unii care pun tuica (la mine palinca) in butoi din lemn de dud pentru a prinde gust si culoare. Mult spus "gust neplacut", are ceva, un iz slabuț, parca ceva lemnos. strehaia, on 29 august 2021 - 12:00, said: Daca borhotul e prea gros se prinde de cazan, in loc sa "fiarba". ericmario, on 29 august 2021 - 11:54, said:
Cea mai nașpa răchie e cea de corcodușe. Și cea de struguri. Iaaak! Hepatita A! Merci, dom' doctor |
#12
Posted 29 August 2021 - 12:24
#14
Posted 29 August 2021 - 12:28
Initiator, daca tuica nu a iesit buna de baut ca atare, fa-o
|
#16
Posted 29 August 2021 - 12:29
#17
Posted 29 August 2021 - 12:31
Cine are de cheltuit bani pe delicatese si are aproape magazin de unde cumpara sa o faca cu toata inima.
Altii fac doar pentru diversificare. |
#18
Posted 29 August 2021 - 12:39
Zic si eu sa incerci pe un esantion mai mic ( 3-5L) cu ceva esenta de migdale? Pui putin cate putin si degusti sa vezi daca esti multumit.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users