Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Acumulatoare de caldura, rezervoare acumulare, Puffer

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
6261 replies to this topic

#1027
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 bibi4noi, on 17 octombrie 2012 - 17:35, said:

... Tur comun nu prea inteleg cum...turul de la cazan introduce apa in puffer iar cel de la puffer scoate apa catre calorifere..

Atasez o schema de la Atmos ca sa-ti dai seama despre ce este vorba.

In respectiva schema este utiizat un puffer cu o singura intrare/iesire jos si o singura intrare/iesire sus. Asa trebuia facut si la tine avind in vedere ca ai puffer cu toate stuturile pe aceasi parte.
De altfel, al tau pare a fi un boiler si nu un puffer.

Attached File  Atmos 1 jpg.JPG   26.18K   203 downloads

#1028
SYL

SYL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,311
  • Înscris: 01.06.2006

 bibi4noi, on 17 octombrie 2012 - 17:35, said:

astept sa vadem ce parere au si altii. Problema cu retur comun ar fi legata de faptul ca la intrarea in cazan un retur ar veni din stanga si unul din dreapta - cap la cap ; nu au loc ceva fenomene turbionare acolo unde se intalnesc pt a intra intr-o singura conducta?. Tur comun nu prea inteleg cum...turul de la cazan introduce apa in puffer iar cel de la puffer scoate apa catre calorifere
Revin la ideea mea: nu se poate pune tutul catre calorifere pe la "varful" pufferului (pe unde e si aeresitorul) si muta tutul de la centrala in partea cea mai de sus pe lateral (unde e acum tutul spre calorifere) ?
...sau iesirea de la vf pufferului e mai mica in diametru decat restul ?

#1029
bibi4noi

bibi4noi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 20.01.2007
Ba da -  diametrul este acelasi- deci ar permite mutarea turului instalatiei in varf

#1030
dredis

dredis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 18.02.2008

 peter_memo4, on 04 noiembrie 2010 - 22:23, said:

te apreciez ptca vb laconcret cu instalatia in casa
intrebarea mea este urmatoarea
combinatia puffer + incalzirea in paardoseala aduce intradevar economie de energie atit de scandata? daca da se transforma intr-o marire a timpului intre 2 alimentari?
ma maiintereseaza daca cineva foloseste termosifonarea in combinatie cu centrala cu gazefiere. sau daca functioneaza doar cucele clasice, atmosferice.
in alta ordine de idei
sa presupunem ca vreausa fac o instalatie deincalzie pt o casa cu2 nivele, parter + etaj/mansarda. pt termosifonare este corect si suficienta diferenta de nivel dintre puffer situat la etaj si centrala situata la parter? cum se impaca puferul cu instalatia de incalzire in pardoseala, aceasta din urma find la nivelul solului. se poate face un sistem strict gravitational?
ma gindesc ca incalzirea in pardoseala are totusi o inertie mare iar viteza de circulatie nu ar trebui sa fie f mare, in sensul ca
daca pufferul inmagazineaza suficienta energie termica sa zicem pt o zi
aceasta este cedata "cu vitezamelcului " catre pardoseala realizindu-se astefel o constanta termica
am facut rationamentul aceasta comparind consumul la o masina caremerge constant la o turatie cit mai mica a motorului respectiv o masina care merge in salturi accelereaza si apoi decelereaza, aceasta din urma avind unconsum mediu mai mare.
in concluzie se poate reduce consumul de energie termica folosind rationamentul aceasta sau imi scapa ceva anume?


Sunt la a 3 iarna cu instalatia
Combinatia este mai mult decit benefica. Daca ai centrala cu gazeizicare, poti incarca doar de 2 ori in functie de cit de frig e.
Pe vremea aceasta am 20 grade in pardoseala si e foarte cald 25 in camera, la 1 incarcatura pe zi.
Focul din centrala nu se stinge pina la primavara, se formeaza jar care iti tine centrala si puferul la 70 grade, acum. In iernile trecute tineam pufferul la 85 grade, se consuma multe lemne, acum am sa il tin la 70-75 gr. Incalzirea in pardos merge continuu pe o temperatura de minim in casa de 22 grade, caloriferele sunt comandate de termostat de camera care este setat la 22,5, caloriferele au robineti termostat, daca se face frig ele pornesc si compenseaza .
Termosifonarea este doar pentru urgente , fara pompe nu se poate
Inertia termica a pardoseli este cam de 8-10 ore, dar nu vreau sa o las sa se raceasca odata incalzita.
Pufferul il folosesc ca si o butelie de egalizare
Cazanul legat la puffer, din puff ies cu caloriferele, apoi pardoseala mai jos si ma intorc in josul puff in ordine inversa.
Pardoseala o reduc cu un robinet termostatatic din cel cu fir cu sonda pe teava care merge pina 50 grade, si dupa cum e de frig afara o mai modific.
Cazanul are 2 senzori puff sus puff jos, cind diferenta dintre ei e mai mare de 10 grade pornesre centrala, si incalzeste puff cu o incarcatura, iar jarul o mai tine destul de mult daca nu pornesc caloriferele.
La situatia actuala am ajuns dupa destule modificari...................
Inclusiv spalarea instalatiei, o parte din instalatie este cu teava.................
La pardoseala se simte cel mai repede murdaria, eu am optiheat cu tub de 8,8 mm
Schemele simple sunt cele mai bune
Ma gindesc sa adaug pe viitor si panouri solare
Boilerul de ACM este cu 2 serpentine

Parerea mea este ca merita si puffer si IP, Ip aproape ca imi incalzeste toata casa, temperaturi mici la cazan=economie de lemne.

#1031
view22

view22

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 21.04.2010

 SYL, on 18 octombrie 2012 - 10:04, said:

Revin la ideea mea: nu se poate pune tutul catre calorifere pe la "varful" pufferului (pe unde e si aeresitorul) si muta tutul de la centrala in partea cea mai de sus pe lateral (unde e acum tutul spre calorifere) ?
...sau iesirea de la vf pufferului e mai mica in diametru decat restul ?

Explica-ne si noua de ce nu se poate pune turul catre calorifere sus la varf unde ai o iesire pe un diametru mare favorabila pentru acesta si scoti maxim din puffer.
?
Daca ai un vas de expansiune bine dimensionat nu ai nici o problema
Eu la mine pe puffer am o iesire sus in varf  similara cu cele pentru tur pe lateral 1"1/2. L-au pus producatorii acolo (un diametru asa mare)  doar pentru aerisire?

Edited by view22, 18 October 2012 - 20:45.


#1032
bibi4noi

bibi4noi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 20.01.2007
Daca as monta turul instalatiei in varf intre acesta si turul centralei ar fi o diferenta de nivel de vreo 50cm - tot nu ar fi cat de cat la acelasi nivel.Inca nu mi-e clar daca solutia are un dezavantaj sau nu ( dupa cum zice florin71_skoda ar trebui altcumva )

#1033
SYL

SYL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,311
  • Înscris: 01.06.2006
Nu cred ca diferenta e asa de mare. Gandeste-te ca iesirea de sus nu pleaca de la nivelul capacului pufferului (ala negreu de plastic sau din ce e el facut), ci mai jos cu vreo 15 cm, si strabate izolatia, capacul, etc...Si in plus pufferul se incalzeste de la "varf", deci vei avea disponibil agent termic cald mult mai repede decat daca astepti sa se incalzeasca in jos inca 40-50cm sau cati or fi ei pana la iesirea actuala.

#1034
bibi4noi

bibi4noi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 20.01.2007
Pentru a ma lamuri pe deplin as dori sa stiu care sunt argumentele pro/contra vis a vis de: a) separarea hidraulica a pufferului de centrala sau B) racordarea pe acelasi tur/retur. Inteleg ca ambele scheme sunt valabile dar nu am gasit referinte legat de avantaje sau dezavantaje intr-un caz sau in celalalt
Multumiri

#1035
view22

view22

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 21.04.2010

 bibi4noi, on 19 octombrie 2012 - 15:34, said:

Pentru a ma lamuri pe deplin as dori sa stiu care sunt argumentele pro/contra vis a vis de: a) separarea hidraulica a pufferului de centrala sau Posted Image racordarea pe acelasi tur/retur. Inteleg ca ambele scheme sunt valabile dar nu am gasit referinte legat de avantaje sau dezavantaje intr-un caz sau in celalalt
Multumiri

Daca tu vrei puffer dar si incalzire rapida nu mai stai sa separi hidraulic (daca asta e ce inteleg eu ca intrebi). Practic daca legi turul caloriferelor cat mai sus posibil in puffer si ai un vas de expansiune bine dimensionat nu ai probleme sau diferente in functionare intre varianta centrala-calorifere vs puffer-calorifere. Varianta e cea mai buna
Contra:
- vas de expansi mare
- antigel mult
- incalzire (transfer caldura centrala-puffer) mai greoaie in varianta serpentina

#1036
vasile1975

vasile1975

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 23.09.2012
Buna ziua tuturor,

Am terminat de cateva zile instalatia de incalzire la casa (P+1, 180 mp, caramida de 30 + polistiren de 10) formata din cazan viadrus de 46 kw, boiler de 200 litri si puffer presurizat  de 1000 litri. Va rog sa-mi spuneti daca pot folosi in instalatie agent termic(la -20 grade C) sau apa distilata. Necesarul e cam de 1200  de litri iar apa de la sursa e foarte dura si nu as folosi-o pentru ca nu stiu ce s-ar putea intampla.
Va multumesc!

#1037
bakucsp

bakucsp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 473
  • Înscris: 05.07.2004

 vasile1975, on 22 octombrie 2012 - 08:26, said:

Va rog sa-mi spuneti daca pot folosi in instalatie agent termic(la -20 grade C) sau apa distilata. Necesarul e cam de 1200  de litri iar apa de la sursa e foarte dura si nu as folosi-o pentru ca nu stiu ce s-ar putea intampla.
Salut, din cate stiu eu glicol / antigel poti avea intr-o proportie de maxim 20% din cantitatea totala. Apa distilata in schimb e perfecta...

Peter

#1038
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,565
  • Înscris: 30.01.2008

 vasile1975, on 22 octombrie 2012 - 08:26, said:

Buna ziua tuturor,

Am terminat de cateva zile instalatia de incalzire la casa (P+1, 180 mp, caramida de 30 + polistiren de 10) formata din cazan viadrus de 46 kw, boiler de 200 litri si puffer presurizat  de 1000 litri. Va rog sa-mi spuneti daca pot folosi in instalatie agent termic(la -20 grade C) sau apa distilata. Necesarul e cam de 1200  de litri iar apa de la sursa e foarte dura si nu as folosi-o pentru ca nu stiu ce s-ar putea intampla.
Va multumesc!
Daca nu ai pierderi in instalatie nu se intimpla nimic daca pui o singura data apa.E clar ca recomandarea e sa fie apa dedurizata.

#1039
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,317
  • Înscris: 21.01.2009

 vasile1975, on 22 octombrie 2012 - 08:26, said:

Am terminat de cateva zile instalatia de incalzire la casa (P+1, 180 mp, caramida de 30 + polistiren de 10) formata din cazan viadrus de 46 kw, boiler de 200 litri si puffer presurizat  de 1000 litri. Va rog sa-mi spuneti daca pot folosi in instalatie agent termic(la -20 grade C) sau apa distilata. Necesarul e cam de 1200  de litri iar apa de la sursa e foarte dura si nu as folosi-o pentru ca nu stiu ce s-ar putea intampla.

De ce ai pune antigel ? E casa de vacanta ? Ai parti de instalatie montate afara ?
Pe de alta parte : chiar daca acum umplu cu apa distilata , in timp vei mai aerisi calorifere, mai faci purjari sau probe la supapele de siguranta si se mai pierde din presiune.  Tot cu apa distilata vei completa si atunci ?  Sau daca e sa sufli si in iaurt :  pune apa distilata cat  poti iar restul completeaza cu apa din retea.  Se depune calcarul dar  ai circuit inchis si cantitatea e infima.  Pentru boiler  situatia e cu totul alta : daca in instalatia de incalzire ai 1200 litri + 10 litri / an = 1300 litri in 10 ani , la boiler ai 150 litri / zi  x 365 zile =.... si calcarul e proportional.  Aici ai intr-adevar o problema .

#1040
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,565
  • Înscris: 30.01.2008

 ggelu, on 22 octombrie 2012 - 08:50, said:

.  Pentru boiler  situatia e cu totul alta : daca in instalatia de incalzire ai 1200 litri + 10 litri / an = 1300 litri in 10 ani , la boiler ai 150 litri / zi  x 365 zile =.... si calcarul e proportional.  Aici ai intr-adevar o problema .

Exact, iar in cazul asta se recomanda o statie de dedurizare ( e buna si ptr apa de baut Posted Image )

Edited by gelunechifor, 22 October 2012 - 09:51.


#1041
ramadoss

ramadoss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 24.07.2012

 vasile1975, on 22 octombrie 2012 - 08:26, said:

sau apa distilata. Necesarul e cam de 1200  de litri iar apa de la sursa e foarte dura si nu as folosi-o pentru ca nu stiu ce s-ar putea intampla.
Va multumesc!

Sunt in aceiasi situatie, dar de unde ai lua atata apa distilata si cat te-ar costa?  Mai cumperi o juma de centrala...

#1042
Fontanero

Fontanero

    Nemesis Team Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,681
  • Înscris: 02.07.2011

 ramadoss, on 22 octombrie 2012 - 09:45, said:


Sunt in aceiasi situatie, dar de unde ai lua atata apa distilata si cat te-ar costa?  Mai cumperi o juma de centrala...
Eu zic sa incercati cu apa de ploaie , este gratis .

#1043
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,565
  • Înscris: 30.01.2008

 ramadoss, on 22 octombrie 2012 - 09:45, said:


Sunt in aceiasi situatie, dar de unde ai lua atata apa distilata si cat te-ar costa?  Mai cumperi o juma de centrala...
Poate totusi faceti diferenta :

Dedurizarea
Dedurizarea este operatiunea prin care se indeparteaza din apa calciul si magneziul. Aceste doua elemente, in prezenta bicarbonatilor, sunt cauza principala a depunerilor ce se formeaza in circuitele termice si pot, in plus, sa reactioneze cu alte substante in anumite prelucrari industriale. Dedurizarea se realizeaza in mod uzual prin trecerea apei prin straturi de rasini schimbatoare de ioni – mase cationice.
Distilarea
Distilarea se realizeaza evaporand si apoi condensand apa. In acest fel se obtine o apa absolut lipsita de saruri si in acelasi timp sterila, prin efectul termic. Apa distilata are utilizari farmaceutice, de laborator, industriale.
Demineralizarea
Prin demineralizare se obtine apa fara saruri, fara ajutorul caldurii. In mod obisnuit, demineralizarea se realizeaza prin intermediul rasinilor schimbatoare de ioni obtinandu-se o apa cu reziduu salin inferior celui obtinut prin distilare; in schimb, apa demineralizata nu este sterila.
Tehnologia actuala permite producerea de apa demineralizata cu costuri acceptabile prin procesul de osmoza inversa, evitandu-se produsele toxice sau poluante rezultate in urma demineralizarii.
Apa demineralizata are utilizari nenumarate in domeniul industrial (industrie chimica, farmaceutica, alimentara, instalatii termice, etc.)
Desalinizarea – Osmoza inversa
Acest gen de proces este cel care permite obtinerea unei ape cu un continut acceptabil de saruri plecand de la apa sarata sau apa de mare. Aceste tratamente sunt indispensabile pentru potabilizarea apei marine si se realizeaza utilizand caldura, distilarea sau membrane osmotice.
Conditionarea chimica
Cu acest termen generic sunt indicate toate tratamentele ce au drept scop modificarea caracteristicilor apei prin adaugarea de produse chimice. Cu ajutorul acestora se doreste sa se limiteze sau sa se amplifice anumite caracteristici ale apei; de exemplu, o apa cu tendinte spre depunere poate fi aditivata cu anumite produse ce impiedica formarea depunerilor. Şi conditionarea chimica are multe aplicatii in domeniul industrial.

 Fontanero, on 22 octombrie 2012 - 09:50, said:

Eu zic sa incercati cu apa de ploaie , este gratis .
Posted Image

#1044
dacianu11

dacianu11

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 30.04.2011
Buna ziua! La casa parintilor am facut instalatia de incalzire (calorifere, tevi) pana la camera cu centrala. Vreau sa fac un puffer de 1000L paralelipiped din tabla de 4mm (de fapt acum lucrez la el), bineinteles cu ranforsarile de rigoare. Izolatia o sa fie din vata bazaltica de 10cm. Acum: unde credeti ca ar trebui sa pun ieririle si intrarile? Instalatia o sa fie cu vas de expansiune deschis, iar intre centrala si puffer, pompa.Eu ma gandeam la ceva de genul asta:  

Se pare ca nu pot sa pun si o paza. Dar oricum pe partea de 1000mm sau pe partea de 500mm?

Edited by dacianu11, 22 October 2012 - 16:09.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate