Ardei
Last Updated: Jan 06 2024 14:34, Started by
Alin1me
, Feb 05 2014 18:24
·
36
#523
Posted 15 February 2015 - 15:24
Vreu si eu un sfat de la cei mai experimentati decat mine, ce soi (hibrid) ardei kapia si gogosar recomandati pentru cultura in camp, eu avand zona nisiposa? Si inca o intrebare a cultivat cineva dumbo 34 , cum se comporta, merita cultivat in camp?
|
#524
Posted 15 February 2015 - 15:48
Dumbo e practic ureche de elefant, adica slonovo uvo...manarit, jmecherit, aburit sa iasa pe hartie diferit ca sa n zica lumea ca ai furat chiar pe fata,sau mai degraba sa ai cum sa nu te ridici la asteptarile originalului...
Adica o frecangeala balcanica de lache....ca sa folosim fix cuvintele potrivite. Ia slonovo de la mama lui, asa e corect. |
#525
Posted 15 February 2015 - 20:22
salut. tot eu , despre ardei gras si capia. daca tot ma dau in stamba cu rosiile o sa plantez si cateva sute de ardei . pt solar ce imi recomandati. hibrid, extra sau timpriu. daca ma uit pe siteurile firmelor care comercializeaza toti sunt buni. practica insa conteaza , deci cine a pus si a fost multumit...astept pareri . am vazut ca bibic e in preferinte. maine, adica luni ma duc la seminte plante in bucuresti si o sa cumpar. poate vun idei pana atunci. la castraveti merg pe kybria e al 3 lea an su sunt multumit. la vinata doarpentru mine ...madonna e bun? sau si la ardei?
stima!!! |
#526
Posted 15 February 2015 - 21:16
eu am fost multumit de Campari si ureche de elfant ! la rosii merg pe Tolin de 5 ani, sunt super multumit
|
#527
Posted 15 February 2015 - 22:28
chiperr, suna`i intai sa n`ai surpriza sa fie 'la depozi't si sa te duci degeaba pana acolo. Eu am patit.
|
#528
Posted 19 February 2015 - 00:25
Spuneti-mi va rog, ardeii dupa rasarire, ii pot duce la rece sau au nevoie de temperatura crescuta? Eu tomatele dupa rasarire la tin in frig pe un hol comun unde am un geam imens. Au lumina si temperatura scazuta. Acolo as tine si ardeii insa nu stiu daca vor reactiona pozitiv.
|
#529
Posted 19 February 2015 - 09:10
Ardeii vor stagna din crestere, sint mai sesibili.Si nu numai ardeii si rosiile, depinde de temperatura, tinute mai mult in frig vor imbatrini prematur.
|
#530
Posted 19 February 2015 - 09:21
Anul trecut rosiile s-au descurcat perfect, chiar cred ca le-a calit pentru ca au fost sanatoase si nu le-am stropit deloc nici la faza de rasad si nici in camp. Temperatura este un pic mai mare fata de ce este afara. Holul nu este insa incalzit. Vorbim de luna martie cu temperaturile aferente acestei luni.
O sa incerc asa, oricum nu am alternativa. |
#531
Posted 27 February 2015 - 08:28
Salutare, ce soiuri de ardei gras blocky ati folosit si ati fost multumiti, referitor la un foliaj bogat, culoare galben cu rosu la maturitate, calibru marisor 110 gr-150 gr?
Eu am fost multumit de hungarian wax si galben superior care in principiu sunt la fel, un plus pentru culoarea galben ceruit si un foliaj bun dar la hungarian am avut probleme la germinatie ; un minus la boni datorita culorii (alb-galbui) si timpului mare de crestere intre etaje iar foliajul nu prea bun si de asemenea un minus la barbara care nu prea are aspect , adica fructele cresc destul de mari , dar ajung putine fructe mari pe planta si sunt ca si forma cam butucanoase. Dar ceva din verde in rosu? un quadrato roso sau un californian wonder? |
#533
Posted 28 February 2015 - 00:43
Hunharian wax e ascutit si usor picant din ce stiu eu...sigur e butucanos tri sau tetralobat?
Au astia o fantezie la denumiri de te doare capu..asta daca exista ce zici tu si nu e confuzie. |
#534
Posted 28 February 2015 - 01:05
Ala e Hungarian HOT wax Parinte. Hungarian wax simplu e dulce.
|
#535
Posted 28 February 2015 - 07:31
asa e, hungarian wax e dulce si e la fel ca hungarian sweet...ieri am sunat la scdl buzau si am intrebat de galben superior dar au terminat stocul , am mai vorbit la mefim si am aflat de simnic si ducu dar acolo mi-a raspuns o doamna care nu stia mai nimic despre ei , cu toate ca mi-a zis ca ei ii produc...ciudat sa produci seminte dar sa nu stii nimic despre planta, nu? am cerut sa imi dea la telefon pe cineva care stie dar a zis ca nu e nimeni acolo, a zis ca nu au lot experimental dar ei produc semintele....oare din ce ??ma rog...in final mi-a zis ca din stoc ii reiese ca au vanzare mai buna la ducu! ciudat telefon!
Pana la urma m-am dus la un prieten si am luat 100 grame de galben superior stransa de el cu 100 lei , si voi mai lua amy vreo 50 gr pentru ca sunt ascutiti, seamana foarte mult cu kapia si am vazut ca la piata sunt cautati pentru copt iar galben superior pentru umplut ; si de curiozitate am sa iau 10 grame de ducu sa vad si eu ce sunt cu ei! |
#536
Posted 28 February 2015 - 20:05
Ai in atentie si karola, eu am fost f multumit. Vind rasad atit la ghiveci cit si la fir numai din soiul asta, lumea este f multumita si vind ceva, citeva mii. Am pus si eu vreo suta de fire, mi+au placut cum au legat.La galben superior am renuntat de mult, se fac mai mici decit karola si lumea nu era multumita.
Eu banuiesc ca ducu de la mefim sa nu fie buyau 10 de la buzau, il cumpara de acolo si dupa aia il vinde sub denumirea de ducu. E o banuiala, poate tocmai de aia nu prea stiu despre ce+i vorba. Edited by virg72, 28 February 2015 - 20:09. |
#537
Posted 22 March 2015 - 10:49
Ardei aproape gata de planta, plantat care va fi cam peste o saptamina.
La fel, nu sint stropiti cu nici-un fel de fungicid sau ingrasamint foliar. In primele doua sint ardei gras salana iar in celelalte doua ardei kapia kaptur. Attached FilesEdited by virg72, 22 March 2015 - 10:50. |
|
#538
Posted 22 March 2015 - 10:54
Aerisirea, udarea si calitatea semintei si a pamantului...cele mai importante lucruri!
|
#539
Posted 22 March 2015 - 12:35
virg72, on 22 martie 2015 - 10:49, said:
Ardei aproape gata de plantat..... Foarte frumosi ardeii tai. bravos. Spune-mi te rog si mie cum se fac sau de unde gasesti pungile acelea in care repici ardeii ca am mai vazut la cineva dar erau minuscule pe langa ale tale. Banuiesc ca nu te chinui cu lipit folia cu fierul de calcat sau cu mai stiu eu ce etc. Consider ca e munca de sisi sa faci cateva mii de astfel de pungute. Sunt fara fund nu? P.S. Mai repede as cumpara 50 de m de furtun mai gros in diametru si subtire in carne si l-as taia in bucati la ghilotina. Edited by StudioOne, 22 March 2015 - 12:37. |
#540
Posted 22 March 2015 - 13:40
Despre asta e vorba, asa se gaseste de cumparat, doar il tai, ori bucata cu bucata, merge si asa destul de repede sau il faci teanc si tai mai multe odata.
Attached Files |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users