Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ce acte sunt necesare la inregist...

stabilizator tensiune problema lu...

Voi raportati undeva tentativele ...

Cat timp se pierde cu fisa medica...
 Ce se poate face intr-o balta de ...

Jaluzele sau rolete interior

Imagine cu tenta galbuie

Noul Suzuki Swift 2024
 Parere ac sh

Dividende - Cat am de plata la st...

Teren de vanzare. O agentie imobi...

Alegere tableta
 Cine poate lamuri extra-judiciar ...

Cum se numeste boala de piele ?

Pompa submersibila pe 12 v

M-am saturat de cei care distrug ...
 

FTTH la RCS-RDS

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
4436 replies to this topic

#73
crissty

crissty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,334
  • Înscris: 25.01.2007

View Postblackhumor, on 28 ianuarie 2014 - 21:55, said:

@joystick



imi cer scuze fata de Neaceasca85 pe care tot il citez dar simteam nevoia sa subliniez ultima parte din comment-ul sau
si dupa ce vor trage fibra in casa tot de tip best effort va fi,nu va faceti iluzii!

#74
valy277

valy277

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,231
  • Înscris: 04.01.2013
Au tras si la mine pe scara unde suntem doar doi abonati cu noile viteze,dar cat mai dureaza ca sa vina sa imi monteze ont in apartament? Pt ca la mine intre intre 19 si 24 la un ab fiberlink 500 nu prind nici 35 de mbs!

#75
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,579
  • Înscris: 16.12.2006

View PostIP-XCENTRIC, on 28 ianuarie 2014 - 21:40, said:

Parca o vad pe nevasta-mea, alt "router" in casa?! Posted Image
Sper ca nu fac mutarile astea pt. ca-si vor fixo-mobile inapoi Posted Image

Mai bine veneau cu o solutie de back-up, in caz ca se-ntrerupe curentul! Ca tot face romtelecomu reclama la fiberlinkul lor si la avantajele lor fata de RDS....
Pai sa stii ca si la FTTH Romtelecom ramai fara internet in caz ca se intrerupe curentul. Ei, in pliantele lor se lauda cu ONT in apartament si daca ai UPS la ONT nu iti mai pica netul cand se ia curentul.

Stiu pentru ca am un pliant de la ei, da acelasi lucru poti sa-l faci si la RDS, daca ai ONT in apartament sau casa si ii pui UPS logic ca o sa functioneze in continuare.

Faza e ca trebuie sa ai UPS si la PC. Posted Image

#76
zeus1

zeus1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,572
  • Înscris: 03.05.2008

View PostTurboHamster, on 25 ianuarie 2014 - 16:32, said:

Mare tampenie a fost cu EoC la oras. Nici nu cred ca au facut vreo economie. Daca instalau direct FTTH, manopera era aceeasi, iar coaxial+modem nu cred ca e cu mult mai ieftin decat fibra+ONT.

EoC trebuia pastrat doar pentru mediul rural, unde lumea n-are bani si prefera abonamente de genul "Popular" la 15 Lei.
Depinde si de zona rurala. Daca e in zona metropolitana, sa stii ca oamenii au bani , poate mai multi ca cei care stau la bloc.

#77
equilibrium2x

equilibrium2x

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 15.09.2007

View PostdiZy, on 28 ianuarie 2014 - 21:45, said:

Aveti mari probleme in a intelege ca nu toti clientii folosesc internetul la maxim si non-stop, de aceea este suficienta chiar si o magistrala de 100 Mbps la 10 clienti sa zicem........

Poate pregatesc reteaua pentru IPTV ( 4K? :fingers crossed: ) si au nevoie de tipul asta de retea.

#78
Bukovina

Bukovina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,139
  • Înscris: 24.09.2009
Zicea domnul Doru Petrescu ca reteaua cat e ea de buna, nu o sa suporte IPTV-ul cand vor fi cateva zeci de mii de utilizatori. Cu upgrade-ul asta o sa suporte sigur.

Edited by Bukovina, 29 January 2014 - 01:06.


#79
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,378
  • Înscris: 08.12.2008
problema e la echipamente nu la retea/infrastructura.

#80
omg99

omg99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,923
  • Înscris: 06.04.2005

View Postcatalinman, on 27 ianuarie 2014 - 12:56, said:

2.4 Gbps duce un ONT. Posted Image

View PostLunaCrystal, on 28 ianuarie 2014 - 18:44, said:

Vezi ? Daca sunt conectati 3 vecini pe aceeasi scara cu abonament gigabit deja nu mai merge ok, asta ar putea fi un motiv pentru a trage fibra optica in fiecare apartament.

Nu e chiar asa simpla treaba cu gigabitii pai tu ce crezi ca pe fibra aia de pe stalp vine netu cu sute de Gbps? poate vine cineva mai experimentat in retelistica si ne explica, dar este acolo un bandwidth management.

#81
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,539
  • Înscris: 14.10.2008

View Postvaly277, on 28 ianuarie 2014 - 22:17, said:

Au tras si la mine pe scara unde suntem doar doi abonati cu noile viteze,dar cat mai dureaza ca sa vina sa imi monteze ont in apartament? Pt ca la mine intre intre 19 si 24 la un ab fiberlink 500 nu prind nici 35 de mbs!

Daca sunteti doar 2 asta arata ca nu de pe scara e congestia dintre orele 19 si 24 ci altundeva, care la o retea GPON nu poate fi decat intr-un server sau OLT.

#82
grinci

grinci

    Bang the bass, turn up the treble

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,225
  • Înscris: 10.09.2013
Doamne ce viteza au astia. In 30 minute au tras fibra si la mine in scara. Un singur colacel la etaj langa patul de cablu RDS. Lightning fast.

Edited by grinci, 29 January 2014 - 11:57.


#83
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,539
  • Înscris: 14.10.2008
Pai de cate ori au repetat sarcinile alea, le pot face si ca somnambuli.

Colacel, zici ca e din ala de la o fata pufoasa. Posted Image

I inform that my Like doesn't work now.

#84
daniyl

daniyl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 11.09.2005
Sal ,sunt din iasi si la mine in scara au tras cei de la rds un colacel din asta cu fibra optica .Intrebarea mea pentru cei care v-ati tras FTTH de la rds ,cum se va proceda in casa , in apartament mai exact.Se va trage alte cabluri suplimentare sau se va folosi cablul utp de pe casa scarii.Caci am cam sfeclit-o daca se vor trage alte cabluri ca cele veci le am trase pe sub sapa .Si trecerea la aceasta infrastructura noua va fi obligatorie pentru toti abonatii sau doar pentru cei care vor solicita fiberlink 1000.Cu infrastructura cablu tv ce se va intampla.Va ramane aceeasi sau se vor traage alte si alte cabluri.

#85
TurboHamster

TurboHamster

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 02.10.2013
Fibra optica subtire pana la un ONT instalat in apartament, iar de acolo cu UTP si Coaxial.

N-ai putea sa montezi ONT-ul acolo unde-ti intra firele sub sapa?

#86
grinci

grinci

    Bang the bass, turn up the treble

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,225
  • Înscris: 10.09.2013
Au aparut primele "cazuri" de clienti trecuti pe ftth (macar acolo unde a inceput operatiunea)? Se stie ce echipament se va instala in apartamente?

#87
zeus1

zeus1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,572
  • Înscris: 03.05.2008

View Postgrinci, on 30 ianuarie 2014 - 10:01, said:

Au aparut primele "cazuri" de clienti trecuti pe ftth (macar acolo unde a inceput operatiunea)? Se stie ce echipament se va instala in apartamente?
Sunt trei tipuri de echipamente si anume: Huawei Echolife HG865 , Huawei EchoLife HG8247 si ZTE G625A-MA. Vei primi un astfel de echipament, conectat la fibra optica.

Edited by zeus1, 30 January 2014 - 10:36.


#88
adicorp

adicorp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,268
  • Înscris: 23.03.2009
Acum o săptămâna au tras fibra optica și la noi pe scară iar astăzi am primit un telefon ca să mă întrebe dacă pot veni mâine intre 9 - 11 dimineață ca să mă cableze pe noua rețea adică să îmi monteze un ONT în apartament!
În altă ordine de idei ,am fost ieri în POP la rcs ca să modific abonamentele de telefonie și doamna de acolo mi-a spus că în prima faza ONT-urile în apartament vor fi instalate doar la cei care au trecut la noile abonamente de 500 sau 1000 de Mb/s ,ceilalți abonați rămânând cel puțin deocamdată pe vechea structura a retelei !

#89
pustiux

pustiux

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,208
  • Înscris: 27.05.2009

View Postadicorp, on 30 ianuarie 2014 - 10:54, said:

Acum o săptămâna au tras fibra optica și la noi pe scară iar astăzi am primit un telefon ca să mă întrebe dacă pot veni mâine intre 9 - 11 dimineață ca să mă cableze pe noua rețea adică să îmi monteze un ONT în apartament!
În altă ordine de idei ,am fost ieri în POP la rcs ca să modific abonamentele de telefonie și doamna de acolo mi-a spus că în prima faza ONT-urile în apartament vor fi instalate doar la cei care au trecut la noile abonamente de 500 sau 1000 de Mb/s ,ceilalți abonați rămânând cel puțin deocamdată pe vechea structura a retelei !

Te astept cu detalii, despre ont. :)

#90
darkkiss

darkkiss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 29.04.2004

View Postzeus1, on 30 ianuarie 2014 - 10:36, said:

Sunt trei tipuri de echipamente si anume: Huawei Echolife HG865 , Huawei EchoLife HG8247 si ZTE G625A-MA. Vei primi un astfel de echipament, conectat la fibra optica.

How about Huawei 8245H , 8240H?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate