Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...
 Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?
 Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere
 Casa noua finisata, teava incalzi...

Ce marca si model de DVD-RW sa cu...

Achizitie camera video auto (II)

Baza de date cu imagini pe bani
 

FTTH la RCS-RDS

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
4436 replies to this topic

#37
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,946
  • Înscris: 10.06.2008
Nu stiu daca sunt inghesiuite sau sunt efectiv bruscate si fortate...(ma refer la usi).
Oricum, nu s-a furat niciodata un echipament de pe scara. Acolo au echipamentul de voce si switch-uri. ONT-ul e in cutia inchisa cu lacat.

#38
ZooMl3sS

ZooMl3sS

    Apple User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,266
  • Înscris: 16.07.2011

View Postjoystick, on 26 ianuarie 2014 - 20:35, said:

Nu stiu daca sunt inghesiuite sau sunt efectiv bruscate si fortate...(ma refer la usi).
Oricum, nu s-a furat niciodata un echipament de pe scara. Acolo au echipamentul de voce si switch-uri. ONT-ul e in cutia inchisa cu lacat.

Cred ca echipamentele de voce si cele de internet stau cu spatele catre usa si firele ies direct in usa, deaceea sta asa.

#39
dani_moca1976

dani_moca1976

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 29.05.2007

View Postjoystick, on 26 ianuarie 2014 - 17:13, said:

Si  pentru ca nimeni nu a pus niste poze...ma ofer eu.

Pozele nu sunt facute la mine in bloc, ci la parintii mei. La mine in bloc probabil ca e la fel. nu am urcat pana la etajul 2.

De remarcat este faptul ca la etajul 2, acolo unde este ONT-ul, sunt 2 capede de fibra. Nu stiu de ce. La restul etajelor este doar un capat.
Ma gandesc ca se va trage o alta fibra de la alt nod....zic si eu.
Trebuie sa ma uit la mine in scara pentru ca firele sunt trase tipic RDS (asa cum au putut) si nu le-au mai mascat.

Exact cabluri din acelea am remarcat si eu pe scara mea. Tot in Brasov locuiesc.
Nu am nici cea mai mica idee cand va ajunge fibra in apartament...

#40
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,946
  • Înscris: 10.06.2008
Eu nu țin neapărat sa ajungă în apartament. Cel puțin pentru internet nu cred ca se justifica. Deja am fl1000 iar viteza de regula date de 800 mbps, mai mult decât voi avea eu nevoie în viitorul apropiat.
@Dani cam prin ce zona stai?
Oricum, fibra în apartament ar însemna dezastru pentru mine deoarece toate firele eu le am îngropate prin sapa. Singura soluție ar fi sa cobor înainte de ia în beci și sa ies în balcon unde am cutia de distribuție. Sincer sa fiu, cred ca doar clientii noi vor fi legați pe fibra desi nu s justifica de ce au tras fibra la toate etajele... Cred ca era mai economic sa tragă doar când exista o solicitare.

Edited by joystick, 26 January 2014 - 23:45.


#41
dani_moca1976

dani_moca1976

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 29.05.2007

View Postjoystick, on 26 ianuarie 2014 - 23:44, said:

Eu nu țin neapărat sa ajungă în apartament. Cel puțin pentru internet nu cred ca se justifica. Deja am fl1000 iar viteza de regula date de 800 mbps, mai mult decât voi avea eu nevoie în viitorul apropiat.
@Dani cam prin ce zona stai?
Oricum, fibra în apartament ar însemna dezastru pentru mine deoarece toate firele eu le am îngropate prin sapa. Singura soluție ar fi sa cobor înainte de ia în beci și sa ies în balcon unde am cutia de distribuție. Sincer sa fiu, cred ca doar clientii noi vor fi legați pe fibra desi nu s justifica de ce au tras fibra la toate etajele... Cred ca era mai economic sa tragă doar când exista o solicitare.

In zona Ardealul.
Poate pun cate un ONT cu 4 porturi gigabit la fiecare etaj ... nu la clienti in apartament...

Edited by dani_moca1976, 27 January 2014 - 01:23.


#42
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,626
  • Înscris: 20.10.2006
Sau e vorba de situatia in care se vor mari vitezele sau mai multa lume va lua abonamente gigabit. Nu stiu cum ar putea intr-o scara sa conecteze 7 abonamente gigabit pe un singur ONT, din ce stiu eu viteza maxima totala pe ONT nu prea sare de 4 Gb, plus ca unele ont-uri au doar un singur port gb.

#43
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,946
  • Înscris: 10.06.2008
Da, dar mi se poate destul de aiurea sa faci chestia asta în avans. Nu cred ca ponderea abonamentelor gigabit vă fi mare. Ma gândeam ca e mai economic sa gragi fibra doar acolo unde e cerere dar probabil ca și-au făcut eu calculele.

@dani eu în partea opusa... Deci cam în tot orașul au tras fibra.

Edited by joystick, 27 January 2014 - 06:30.


#44
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006

View PostLunaCrystal, on 27 ianuarie 2014 - 01:54, said:

Sau e vorba de situatia in care se vor mari vitezele sau mai multa lume va lua abonamente gigabit. Nu stiu cum ar putea intr-o scara sa conecteze 7 abonamente gigabit pe un singur ONT, din ce stiu eu viteza maxima totala pe ONT nu prea sare de 4 Gb, plus ca unele ont-uri au doar un singur port gb.
De ce nu iei in calcul ca oricum nu se da cate 1 Gbla fiecare client ci sa zicem vreo 2.5 cat ar duce teoretic un ont la 10 clienti sa zicem?

#45
grinci

grinci

    Bang the bass, turn up the treble

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,225
  • Înscris: 10.09.2013
Deci cum va fi? FTTB, FTTH sau FTTD (fiber to the door)? Posted Image

Edited by grinci, 27 January 2014 - 11:22.


#46
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,550
  • Înscris: 16.12.2006

View PostLunaCrystal, on 27 ianuarie 2014 - 01:54, said:

Sau e vorba de situatia in care se vor mari vitezele sau mai multa lume va lua abonamente gigabit. Nu stiu cum ar putea intr-o scara sa conecteze 7 abonamente gigabit pe un singur ONT, din ce stiu eu viteza maxima totala pe ONT nu prea sare de 4 Gb, plus ca unele ont-uri au doar un singur port gb.
2.4 Gbps duce un ONT. ;)

#47
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,946
  • Înscris: 10.06.2008
Cred ca se pune întrebarea cam cât duce fibra care intra in bloc, în scara, în oras..

#48
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Aia duce si mai mult.

#49
baducu

baducu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 21.08.2008
In aceasta noua cablare ONT-ul e folosit si ca router?

Edited by baducu, 27 January 2014 - 18:29.


#50
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015
Nu cred ca poate ruta ONT-ul 1 Gbps.

#51
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,946
  • Înscris: 10.06.2008
Pai sigur duce mai mult fibra dar încercăm să îmi dau seama de de au decis sa investească în infrastructura de pe scara blocului și nu în ceea dintre orașe de exemplu.

Edited by joystick, 27 January 2014 - 19:32.


#52
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,075
  • Înscris: 14.10.2008
Nu am vazut asa ceva, fibra optica ce seamana cu UTP-ul, de culoare gri, eu din 2003 o stiu neagra neagra.

#53
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,946
  • Înscris: 10.06.2008
E fibra sigur. Pot sa fac o poza cand mai merg la ai mei ca sa vezi.

Si la noi au tras prima oara cablu UTP albastru. Eu am in casa si e albastru frumos insa e cat6 si e belden.

#54
blackhumor

blackhumor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 15.01.2014

View Postjoystick, on 27 ianuarie 2014 - 20:39, said:

E fibra sigur. Pot sa fac o poza cand mai merg la ai mei ca sa vezi.

Si la noi au tras prima oara cablu UTP albastru. Eu am in casa si e albastru frumos insa e cat6 si e belden.

cu siguranta este f.o.  momentan sunt 37 de echipe rds ce lucreaza in brasov urmand sa fie suplimentate cu inca cateva dar vremea rea a pus ceva probleme de transport. urmeaza bucurestiul intr-un proiect ce va dura intre 9-12 luni. exista un proiect de extindere in ceea ce priveste unele localitati mai mari pe langa unele orase...nu stiu exact inca care sunt acelea

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate