Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
reparatie zgarietura bara spate

Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...
 suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal

De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB
 Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient

Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata
 Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...

[UNDE] reciclare cd / dvd
 

FTTH la RCS-RDS

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
4436 replies to this topic

#1
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Discutam aici in legatura cu upgrade-ul retelelor de bloc ale RCS, de la FTTB la FTTH. Pe scurt, in loc de 2-3 cabluri pentru fiecare serviciu in parte (coax/utp) vor veni si in apartamente direct cu fibra optica + ONT, pe modelul de la case, renuntand astfel la celebrele cutii pline de echipamente (ONT, switch-uri, amplificatoare, SMTA).

Din ce am citit prin alte topicuri este confirmat pana acum in Oradea, Timisoara, Brasov si Iasi.

Edited by megafanro, 19 July 2014 - 03:59.


#2
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,460
  • Înscris: 13.01.2011
Sa inteleg ca dupa ce am ascuns cablurile, ca mie asa imi place, ma apuc sa sparg iar sa bag ,,marea minunatie tehnologica '' ?!

Sau pot sa raman ca pana acum cu cele vechi ?!

Sau este vorba doar de clientii noi ?

#3
OctiPsy

OctiPsy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 15.06.2010
Dacă e modificare de infrastructură va fi pentru toată lumea.
O să poți să rămâi cu cablurile vechi, doar dacă îți faci de undeva un „hub”, o chestie de unde să plece toate firele...

Edited by OctiPsy, 25 January 2014 - 00:08.


#4
TurboHamster

TurboHamster

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 02.10.2013

View Postcrisstonne, on 25 ianuarie 2014 - 00:04, said:

Sa inteleg ca dupa ce am ascuns cablurile, ca mie asa imi place, ma apuc sa sparg iar sa bag ,,marea minunatie tehnologica '' ?!


La cat de repede se misca RDS, nu-ti face probleme deocamdata.

#5
george90

george90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,016
  • Înscris: 19.08.2006

View PostOctiPsy, on 25 ianuarie 2014 - 00:08, said:

Dacă e modificare de infrastructură va fi pentru toată lumea.
O să poți să rămâi cu cablurile vechi, doar dacă îți faci de undeva un „hub”, o chestie de unde să plece toate firele...

ma cam bate gandul si pe mine. Doar ca in cazul meu hubul (router) e in mijocul casei, iar astia de la RDS nu cred eu ca au sa ma lase sa pun mediaconvertorul tot acolo unde e si hubbul (economie de un UPS) adica sa trag fibra pana in mijlocul casei. Unde mai pui ca aia nu merge nici prin canalul de cablu pentru ca nu suporta indoiri la 90 grade.

#6
MihaiValentin

MihaiValentin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 08.04.2013

View PostMembruAnonim, on 24 ianuarie 2014 - 23:43, said:

renuntand astfel la celebrele cutii pline de echipamente (ONT, switch-uri, amplificatoare, SMTA).


Acele celebre cutii, sunt cutiile de pe casa scarii :))) ? (doar sa fiu sigur) Nu de alta fratilor da azi am dat gauri prin pereti ca sa imi fac priza de net. Dupa ma pun astia sa sparg ?...

#7
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,052
  • Înscris: 18.02.2004
Ar fi super asa ceva !!!
Sper sa ajunga sa faca asta cat mai curand si la blocurile din Bucuresti

#8
OctiPsy

OctiPsy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 15.06.2010
Dacă e FTTH, va fi ca la case... fibra până în locuință, sertizată în terminalul optic iar de acolo pleacă toate serviciile, net, catv, tel fix. Probabil undeva pe scară va rămâne un panou mult mai mic unde va fi splitterul optic, echivalentul cutiilor albe de pe stâlpi, în zonele de case.
Atenție mare, cei cu cabluri prin pereți, dacă o să vreți FB 500 sau 1000 și nu aveți mufate toate 8 firele din UTP în pereți, o să fie o surpriză :)

#9
grinci

grinci

    Bang the bass, turn up the treble

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,225
  • Înscris: 10.09.2013
Iasi? Au aparut deja primele "cazuri"? :D

#10
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,963
  • Înscris: 10.06.2008
Da, superb. Oricum același lucru il face si rtc-ul se pare. Ei au tras doar canalele pentru cabluri.

#11
sammydo

sammydo

    PATRIOT ROMAN

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 04.03.2013
Ei nu sunt in stare sa cumpere niste camuri, de o luna aproape astept, an luat un telefon fix de la ei, doua luni am asteptat dupa un terminal, in finla mi-am cumparat eu, sa scap de ei, mai repede mi-ar place sa dea faliment si sa se rupa in cateva bucati mai mici, mai eficiente

#12
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,963
  • Înscris: 10.06.2008
Nu te supara dar sa iti dea si telefonul fix....
Eu am intrebat daca s emai dau si mi-au spus ca a fost o promotie. In prezent nu se dau. E drept ca se asteapta dupa echipamente insa sa nu uitam ca cele dupa care asteptam multi (stick-uri de exemplu) sunt oferite in mare parte gratuit.
Nici eu nu mi-am primit routerul pentru care semnasem un fel de antecontract de custodie...mi-am luat altul...dar discutia este despre altceva....

De ce oare ar face asa ceva? Avem retea gigabit...nu vad de ce s-ar justifica o capacitate mai mare de transport intre cutia lor si apartamentele noastre.
Acest lucru inseamna costuri imense pentru ei: media-convertoare, fibra, angajati. Poate ca vine cineva cu o explicatie rezonabila. Oare cat costa un mediaconvertor?

Probabil vor scapa de toate echipamentele de pe scara...insa nu inteleg ratiunile economice. Poate ca s-ar justifica marirea capacitatii de transfer intre orase dar asa....?

Ma mira ca nu stie nimieni mai mult. Oare angajatii nu stiu de ce se trag aceste cabluri???
Oare cata fibra se va putea trage in casa?

Edited by joystick, 25 January 2014 - 13:02.


#13
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
La mine e EoC, cabluri spanzura peste tot pe scara blocului, nu or sa vina in veci sa puna ont la fiecare. E unul pe scara si atat. 50 mbit pentru toata scara. Nu au de ce sa vina sa upgradeze.

#14
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,963
  • Înscris: 10.06.2008
Nu știu ce sa zic. Eu sunt mulțumit de cum merge rețeaua. Au mari probleme cu lucrările de echipamente dar asta e alta discuție.

#15
TurboHamster

TurboHamster

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 02.10.2013

View PostIon_de_la_Raion, on 25 ianuarie 2014 - 13:41, said:

La mine e EoC

Mare tampenie a fost cu EoC la oras. Nici nu cred ca au facut vreo economie. Daca instalau direct FTTH, manopera era aceeasi, iar coaxial+modem nu cred ca e cu mult mai ieftin decat fibra+ONT.

EoC trebuia pastrat doar pentru mediul rural, unde lumea n-are bani si prefera abonamente de genul "Popular" la 15 Lei.

#16
adryanos

adryanos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,595
  • Înscris: 10.06.2008
In Galati inca nimic, dar am auzit ca va fi in curand. :D

#17
paul_bh

paul_bh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 735
  • Înscris: 05.03.2006
Trebuie mentionat un lucru, si nu vorbesc din auzite, sunt oradean, am FTTH de la sfarsitul anului trecut la apartament in bloc, asadar, sa se stie, nu se implementeaza FTTH decat pt abonamentele FL500 si FL1000, pentru restul abonamentelor sunt pe infrastructura veche. De pilda in blocul unde am eu apartamentul sunt singur cu FTTH(din 15 apartamente), cele mai multe blocuri nu au nici un apartament cu FTTH, e trasa fibra la fiecare etaj intradevar dar numai la etajul meu e splitterul de fibra din care e trasa o fibra mai subtire in apartament. Deci e facuta infrastructura doar in sensul intinderii fibrei in fiecare bloc mai rasarit, am vorbit cu o cunostinta de la RDS si mi-a zis ca in blocurile de garsoniere nu vor merge pe FTTH pt ca nu e rentabil la 20 de garsoniere pe un etaj.

#18
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,963
  • Înscris: 10.06.2008
Da, acum sunt curios ce se va întâmpla cu cei care deja au fl1000 pe utp...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate