Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Sa crestem indoor
Last Updated: Apr 14 2013 15:25, Started by
Biggreek
, Feb 08 2013 14:19
·
0
#73
Posted 26 February 2013 - 11:49
sturio, on 26 februarie 2013 - 11:31, said:
Sper ca nu va deranjeaza ca postez aici intrebarea: Daca pe un plic de seminte (de salata de exemplu) spune ca se seamana intr-o anumita perioada si ca soiul respectiv este pentru camp, acest lucru inseamna ca intr-o sera trebuie respectate aceste instructiuni, si ca soiul respectiv nu se preteaza serei?, sau se refera ca REZISTA la camp, si ca in camp se seamana in perioada mentionata pe plic? Mai mult, scrie ca perioada de crestere este de 55 de zile. Aceste zile sunt in camp? In sera poate sa se reduca aceasta perioada? Eu ne-fiind de meserie, trebuie sa intreb |
#75
Posted 26 February 2013 - 14:16
sturio, on 26 februarie 2013 - 11:31, said:
Sper ca nu va deranjeaza ca postez aici intrebarea: Daca pe un plic de seminte (de salata de exemplu) spune ca se seamana intr-o anumita perioada si ca soiul respectiv este pentru camp, acest lucru inseamna ca intr-o sera trebuie respectate aceste instructiuni, si ca soiul respectiv nu se preteaza serei?, sau se refera ca REZISTA la camp, si ca in camp se seamana in perioada mentionata pe plic? Mai mult, scrie ca perioada de crestere este de 55 de zile. Aceste zile sunt in camp? In sera poate sa se reduca aceasta perioada? Eu ne-fiind de meserie, trebuie sa intreb La salata, in conditii ideale, cultura de la rasarire la recoltare dureaza 55 de zile, daca atata scrie pe ambalaj. In sera o semeni cand vrei si o plantezi cand vrei, doar ca trebuie sa te incadrezi in limitele de temperatura specifice speciei. Dupa 25 de grade salata incepe sa faca tulpini florifere in masa, deci temperatura mai scazuta sau hibrizi specializati care fac capatana si la temperaturi ridicate. Ideal ar fi sa puneti hibrizi specializati, dar daca nu gasiti, merge si ce se gaseste la supermarket. Cea cu frunze crete, rosie sau verde, am vazut ca se dezvolta foarte bine in bazine. (lollo rossa sau lollo bionda) Se seamana mai rar intr-o ladita si se repica cand are 2-3 frunze adevarate. |
#76
Posted 27 February 2013 - 10:09
Unde se gasesc acesti hibrizi specializati? Eu as avea nevoie de hibrizi dezvoltati pe hidroponice.
Cineva mi-a recomandat un soi Syrena. Stiti ceva despre acesta? |
#77
Posted 27 February 2013 - 19:18
sturio, on 27 februarie 2013 - 10:09, said:
Unde se gasesc acesti hibrizi specializati? Eu as avea nevoie de hibrizi dezvoltati pe hidroponice. Cineva mi-a recomandat un soi Syrena. Stiti ceva despre acesta? Astia vand seminte de balarii de la cele mai mari firme care produc seminte in Europa. Vad ca au 3 hibrizi care sunt specializati in cultura hidroponica. http://universalsem....seminte_ps.html Cel mai apropiat magazin il au in Oradea. Pe net zice de Syrena ca e un hibrid polonez care merge si in camp, dar si in solar, cu capatani mari, consistenta crocanta culoare verde---verde-inchis. |
#78
Posted 27 February 2013 - 19:39
Intrebare de fost acvarist:
Nu ar fi mai rentabil sa combini hidroponcele cu pesti exotici de acvariu? |
#79
Posted 28 February 2013 - 17:37
subway_guru, on 27 februarie 2013 - 19:39, said:
Intrebare de fost acvarist: Nu ar fi mai rentabil sa combini hidroponcele cu pesti exotici de acvariu? Dar cand intrebi un horticultor despre plante, poti spune foarte bine despre cultura hidroponica. Pentru plante este cam acelasi lucru. Marea diferenta este ca legumele produse aquaponic sunt 100% organice (sau bio sau eco). Pentru ca nutrientii plantelor sunt doar din excrementele si pestilor. Ca si balegarul sau gunoiul de grajd. Doar cu omologarea produselor ca fiind organice va mai curge apa pe Dunare... edit * dupa ce am postat, am vazut ca in posturile anterioare chiar se specifica despre acvaponie. Edited by Gemelu', 28 February 2013 - 17:44. |
#80
Posted 28 February 2013 - 18:22
subway_guru, on 27 februarie 2013 - 19:39, said:
Intrebare de fost acvarist: Nu ar fi mai rentabil sa combini hidroponcele cu pesti exotici de acvariu? Daca nu ma insel, sturio e cadru didactic si preda o disciplina legata de pesti la Timisoara. Stie mai bine ca noi cum e cu pestii si cat de rentabila e cresterea lor. |
#82
Posted 28 February 2013 - 19:43
Nu (mai) sunt cadru didactic, doar cercetator in acvacultura. Dupa cum a spus deja Gemelu', acvaponia este ramura agricola ce combina piscicultura cu horticultura. Insa, parerea mea este ca aceasta e inca la inceput, chiar daca exista traditie in Asia de sute si mii de ani. Acolo se practica extensiv, iar la modul intensiv inca mai avem de lucru.... Dar, acvaponia promite mult.
|
|
#83
Posted 02 March 2013 - 09:34
Am cumparat zilele trecute de la LIDL niste salata verde la caserola produsa in italia. Mi-a placut asa mult ca am cautat informatii suplimentare. Este vorba de valerianella locusta numita si fetica sau salata mielului. Ma gandesc ca se preteaza foarte bine pentru cultura acvaponica in pat de cultura din pietris sau perlit. Am gasit si un articol despre aceasta, in http://agroromania.m...stres-166.html. Din ce am citit pana acum se pare ca nu are cerinte mari de temperatura si lumina, deci cred ca ar fi ideala de cultivat in perioada decembrie-februarie. Insa nu am gasit inca seminte prin magazine, ci doar in doua magazine on-line.
|
#84
Posted 02 March 2013 - 20:42
trestie-de-balta, on 27 februarie 2013 - 19:18, said: Astia vand seminte de balarii de la cele mai mari firme care produc seminte in Europa. Vad ca au 3 hibrizi care sunt specializati in cultura hidroponica. http://universalsem....seminte_ps.html Alte variante aveti? @gemelu' ne poti spune unde ai gasit "salata mielului", pe care site? |
#85
Posted 02 March 2013 - 22:27
Sper sa nu se considere ca fac publicitate! Este doar o informatie!!!
Am gasit o descriere bunicica pe siteul al carui link l-am atasat anterior, dar nu functiona intr-adevar. Este vorba de http://agroromania.m...-stres-166.html . In magazinul on-line la Gradina Bakker sunt doua sortimente http://www.gradinaba...d-olanda-dutch- si http://www.gradinaba...alata-cambrai-/ . De asemenea am gasit si aici http://gradinahobby....anella olitoria Extinzand cautarea am mai gasit si undeva in Statele Unite http://www.johnnysee...p-6040-vit.aspx , dar cred ca la ei este o lege care interzice exportul de seminte. |
#86
Posted 04 March 2013 - 08:40
Multumesc pt info
Gemelu, on 02 martie 2013 - 22:27, said:
Extinzand cautarea am mai gasit si undeva in Statele Unite ............., dar cred ca la ei este o lege care interzice exportul de seminte. |
#87
Posted 04 March 2013 - 11:13
sturio, on 02 martie 2013 - 20:42, said:
Mi-au raspuns ca "lotul de anul acesta" l-au epuizat, si sa mai astept pina in Octombrie. Mi se pare ciudat. Cred ca de fapt am cerut niste ciudatenii, raritati pe care inca nimeni in Romania nu le creste si deci nu isi fac stocuri. Alte variante aveti? Probabil testeaza piata si au adus cateva plicuri cu seminte din fiecare soi sau hibrid. Parerea mea e ca poate si folosit orice soi sau hibrid care se cultiva in spatii protejate, dar specializat pe anotimp. Iarna cele care necesita lumina putina, iar primavara si vara cele care nu emit tija florala. Salata e bine sa fie aleasa in functie de capacitatea de a creste la lumina putina iarna si sa nu faca tija florala cand temperatura trece de 25 de grade. Sunt soiuri sau hibrizi care se dezvolta si la 4000 de lucsi, pe cand altele isi inceteaza activitatea la 7000-7500 de lucsi. Iarna, intr-o zi cu nebulozitate accentuata sunt sub 8000 de lucsi, iar daca o tine asa 5-7 zile, adica 1/10 din durata culturii, pierderile sunt destul de mari din punct de vedere economic. Planta nu moare, dar isi pierde aspectul comercial si frunzele bazale se deterioreaza, iar perioada de productie se lungeste. Plus azotul care nu se metabolizeaza in plante si ramane sub forma de nitrati in frunze. |
|
#88
Posted 04 March 2013 - 22:44
Se pare ca am mnopolizat discutia cu acvaponia, dar...
Undeva pe acest forum parca, se spunea ca in hidroponie, la orice temperatura, salata nu "intra in fus", fiind irigata permanent. Ma gandesc ca apa fiind mai rece (max 26 grC) raceste cumva si planta care sta "cu picioarele in apa" permanent. Asa o fi? |
#89
Posted 04 March 2013 - 22:58
sturio, on 04 martie 2013 - 22:44, said:
Se pare ca am mnopolizat discutia cu acvaponia, dar... Undeva pe acest forum parca, se spunea ca in hidroponie, la orice temperatura, salata nu "intra in fus", fiind irigata permanent. Ma gandesc ca apa fiind mai rece (max 26 grC) raceste cumva si planta care sta "cu picioarele in apa" permanent. Asa o fi? Salata e o planta de zi lunga, deci face seminte vara cand e cald si ziua are peste 14 ore de lumina. Ca se intampla sa fie si cald in perioada aia, e alta treaba. Apoi mai e nevoie de rasad care trebuie facut in rasadnita, iar unele soiuri de salata nu mai rasar cand temperatura trece de 25 de grade. Tulpina florala e indusa de lungimea zilei, nu de temperatura. |
#90
Posted 29 March 2013 - 19:37
Am gasit seminte de Valerinella locusta la magazinul OBI din Pitesti.
Edited by Gemelu', 29 March 2013 - 19:40. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users