Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...

cu autorulota prin BZ
 Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...

Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan
 Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

Saci moloz - unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...
 Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 

Huawei Ascend G500

- - - - -
  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#37
adoase

adoase

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 13.08.2006
O alta chestie testata, ceruta de aalleexx, U8836D suporta DLNA cu Samsung, se instaleaza o aplicatie DLNA Server de pe Google Play si merge. Ce e nasol, la film mpeg2 cu rezolutie 960x540p sau 720p pe microSD-ul din telefon (Samsung 32gb clasa 10), rulat pe TV, ambele conectate wireless la router wi-fi g, filmul ruleaza cam 3-4 secunde, apoi sta sa se incarce cam 3 secunde si tot asa. Pentru foto si muzica e mai ok...

#38
SERGIUTANDARICA

SERGIUTANDARICA

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 19.09.2004
Am cumpărat și eu un Huawei U8836D și după cum am promis, expun aici primele impresii. Îl folosesc cu cartelă Digi.Mobil pe Sim1 și Vodafone pe Sim2, are firmware-ul customizat de la Dualsimro (dau 2 ani garanție) în limba română cu RootExplorer și Superuser care nu mi-a dat nici o blocare până acum. Am instalat Apex Launcher și merge foarte bine. Nu pot spune nimic deocamdată despre autonomie, de-abia dacă m-a ținut de dimineață până seara, dar cu tot ce se poate activat pe el și butonat non-stop (vorbit doar strictul necesar, că de, aveam treabă să butonez).
@adoase telefonul arată întradevăr foarte bine, stă bine la Wi-Fi, 3G, GPS, Touch-ul răspunde foarte bine (parcă spuneai că are lag, nu mi se pare), nu am nici un fel de probleme cu recunoașterea numerelor din agendă (e drept că încă nu m-a sunat nimeni din străinătate). Apelurile date sau primite funcționează ca la orice dualsim standby, cine dorește detalii i le pot oferi.  Întradevăr nici eu nu pot să selectez un rington pentru o anumită cartelă sau grup de persoane și nici volum crescător (dacă ai rezolvat între timp, învață-mă și pe mine). În ce privește accesul direct la setările alarmei, e simplu, ții lung pe ecran, alegi comenzi rapide și la activități găsești ceas->alarme sau eu am instalat HD Widget, am pus widget-ul 1x1 switches & weather la care setezi Switch(apare jos)->Clock(e un meniu cu mai multe posibilități). Sunt dispus să răspund la orice întrebare mai are cineva despre acest telefon.
Acum să trec la ce mă doare pe mine... În specificații scrie că suportă apel video, lucru normal dacă are Front Camera. Dacă se referă la apel video prin operator, nu există această opțiune în meniu. O fi o problemă hardware sau software?! Dacă afișez dialogul de căutare (meniul Adăugați la Ecranul de pornire, care la mine apare prin apăsare lungă pe ecran) -> Comenzi rapide -> Activități -> Telefon, apare printre altele Video call settings, dar nu pare să se rezolve ceva. Dacă cineva reușește ceva, aș fi recunoscător dacă mă învață și pe mine.
Bun, să lăsăm asta, a reușit cineva un videocall prin aplicațiile specializate? Eu pe Skype și pe Google Talk pot vedea și auzi, iar interlocutorul mă vede dar nu mă aude. Pe Yahoo! Messenger se aude în ambele direcții, dar imaginea e inversată (cu capul în jos) la ambii, trebuie să întorc telefonul invers, ceea ce e total aiurea. Pe Viber aud bine, dar sunt auzit foarte prost, cu un bruiaj mare de tot, pe când Digi.Oriunde funcționează perfect. Or mai fi și altele, dar nu le știu eu.
@adoase ești singurul care scrie pe acest topic și are deja telefonul (mai scriu cei care vor informații, dar nimeni care să și dea informații), vrei te rog să testezi și tu cele de mai sus?! Menționez că am încercat cu mai mulți prieteni (chiar și cu băieții mei față de care mă credeam mai tare cu Dualsim) și s-a comportat la fel, aceste probleme neavându-le și ei când contactează alte persoane.
Mai am o problemă care a trecut pe planul doi: după sincronizare (cu Simurile, cu Google, Yahoo, Facebook și nici nu mai știu cu ce) am în agendă multe nume de 4 sau chiar 5 ori. Știe cineva vreo metodă de a șterge duplicatele, vreo aplicație sau altă agendă care să o înlocuiască pe asta?
Revin și spun încă o dată că în alegerea telefonului la mine a contat foarte mult existența camerei de pe față (pe lângă altele ce le puteam găsi și la alte modele) care s-a dovedit a fi inutilizabilă. Mă poate ajuta cineva, că-mi vine să-l aruc pe geam?!

#39
adoase

adoase

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 13.08.2006
@iditzi23: Nu am pus mana pe V970 dar U8836D este foarte bine finisat, parerea mea.

@SERGIUTANDARICA: Sa-l stapanesti sanatos si sa-l utilizezi cu placere!

Eu nu am pus Apex Launcher, astept MOD v2.1 al lui Bruno si atunci ma apuc sa mi-l pun la punct. Pana atunci ma cam chinui cu blocari de cand am matrasit aplicatia de contacte si de apel. Legat de lag, mi-a mai trecut si mie, deh, ma asteptam sa zboare ca in meniul de service, unde ecranul este foarte sensibil si usor de folosit, fara nici un pic de lag.

Daca ai MOD-ul de la dualsim, verifica si daca la contacte iti merge sa cauti dupa litera initiala si sa sari la contactul cu o anumita litera. Tine degetul in dreapta de tot la lista cu contacte si o sa apara o litera initiala, in functie de unde tii degetul. Cand duci degetul in jos sau in sus se muta la literele corespunzatoare din alfabet si sare automat si la contactele care incep cu litera respectiva. S-ar putea sa nu-ti mearga, eu am fost la ei cu un Lenovo A789 pentru update de soft si nu mai merge sa sari la anumita litera la contacte. De asemenea, verifica daca la modul de retea ai 4 optiuni (GSM/WCDMA auto, Doar GSM, Doar WCDMA, GSM/WCDMA-WCDMA preferat) sau doar 3 optiuni. Daca sunt 4 e posibil sa dea eroare ca si la mine cand aveam limba romana. La fel s-a intamplat si pe A789 dupa update. Am constatat ca Doar WCDMA e de fapt Doar GSM, deci sunt cam matrasite pe-acolo. Cand se trece limba in engleza isi revine.

Cu melodia in urcare am rezolvat-o printr-un workaround: am pus melodia in Adobe Premiere si am facut-o in urcare. Cand vreau sa sune tare, aleg melodia normala, cand vreau in urcare aleg melodia modificata.

Apel video prin operator nu suporta, cel putin nu deocamdata, cred ca lucreaza Bruno la asta, asteptam vesti. Prin aplicatii nu am incercat inca.

Am observat insa doua chestii:
- cand activez wi-fi cred ca se deconecteaza automat de la 3G. Eu utilizez 3G de la Cosmote care de fapt sta in roaming pe Zapp si-mi apare un R la semnal. Cand nu am semnal 3G, dispare R-ul acela. La fel se intampla cand se conecteaza la wi-fi, dispare R-ul acela, deci cred ca se deconecteaza de la 3G si ramane in 2G.
- cand activez wi-fi si selectez un contact, imi apare numarul lui de 2 ori, o data pentru apel normal si o data pentru apel prin IP dar nimic de apel video.

Pentru apel video am incercat sa ma sun de pe A789 si nu merge, da eroare si suna normal. Cand am sunat pe un Nokia 5800 a mers, numai ca a mers cu probleme:
- pe Lenovo se intrerupea camera, mai mult nu mergea decat mergea, eu vedeam pe cel de pe Nokia foarte-foarte prost, cu artifacte si sacadat. In momentele cand mergea camera mea si ma vedeam si pe mine in patratelul mic, tot prost se vedea
- pe Nokia cand ma vedea, ma vedea relativ ok, cursiv, el se vedea in fereastra mica foarte ok si cursiv
- de auzit ne auzeam bine.

Ma gandesc ca la astea chinezesti nu prea duc apel video si poate de asta au si scos din meniu.

Legat de editarea contactelor, conecteaza telefonul la PC in mod debugging si o sa apara pe sd-ul lui o aplicatie HiSuite. In ea poti edita contacte, poti vedea fotografiile etc. Tot cam adlabam e si acolo, tre sa selectezi pe fiecare in parte si sa stergi toata selectia. Pentru editare intri pe fiecare contact in parte, modifici si salvezi. De preferat sa exporti contactele inainte, cine stie daca e vreun chinez ramas pe fir si strica ceva pe-acolo...

#40
SERGIUTANDARICA

SERGIUTANDARICA

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 19.09.2004
@adoase am MOD-ul de la Dualsim în română și nu am probleme cu litera din agendă sau opțiunile de rețea. Totul funcționează corect. Bruno nu cred că va face și în română, iar eu m-am obișnuit așa. Bine, dacă rezolvă ce mă interesează, trec la engleză. Sigur că dacă intră wi-fi iese din 3G, e normal și bine așa. Pentru a edita contactele cum spui tu nu e nevoie de HiSuite, poți s-o faci pur și simplu din telefon, eu întrebasem altceva.
Rămâne întrebarea mea principală: pentru ce există camera frontală, dacă nu poți face nimic cu ea?? Se pare că nici vorbă de apel video prin operator. Te rog încă o dată, testează pentru mine Skype, Google Talk și Yahoo! Messenger, vreau să știu dacă problema e la telefonul meu, la toate modelul acesta sau la toate dualsim-urile cu android. Eventual încearcă și Viber pe care sunt auzit ca un roboțel într-o fabrică gălăgioasă. Dacă n-ar fi chestia asta cu apelurile video (deși în specificații scrie că suportă), telefonul ar primi de la mine nota 10. Mulțumesc pentru răspunsuri, o zi bună!

#41
tzipirel

tzipirel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 13.10.2006
din cate vad, nu doar la dual sim este problema de apel video, ci la android in general.

"androidul" nu suporta apelul video si nu stiu sigur daca vor face ceva in privinta asta prea curand

#42
SERGIUTANDARICA

SERGIUTANDARICA

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 19.09.2004
Nu este adevărat, am văzut opțiunea pe un S3.

#43
tzipirel

tzipirel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 13.10.2006
ai vazut "optiunea" dar, "optiunea" este cam pe 90% din modele

problema se pune cand vrei sa o si folosesti :)

#44
adoase

adoase

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 13.08.2006
@sergiu: Lasa-mi, te rog, eventual pe PM, ID-urile tale la Skype, Yahoo Mess, Viber etc. si sper ca maine sau joi sa putem testa asta. Sper sa nu matrasesc iar ceva prin telefon ca stau foarte prost cu timpul si nu am timp de reparat. De joi ma mai eliberez un pic, numai ca o sa stau cam prost cu conexiunea la internet, o sa am doar 3G si nu prea am mega...

@tzipirel: Merge apel video prin operator, cel putin, pe Lenovo A789, testat de mine. Numai ca nu sta bine cu calitatea, poate sa fi fost vreo problema de configurare, ce-i drept telefonul era la incarcat, poate de asta sa dea freeze-urile, nu stiu. Dar de mers merge apel video prin operator pe android.

Edited by adoase, 27 November 2012 - 15:14.


#45
SERGIUTANDARICA

SERGIUTANDARICA

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 19.09.2004
Pentru cei (prea puțini se pare) interesați de funcționarea aplicațiilor cu apeluri video, pot să vă spun că am ajuns la concluzia că sunt doar probleme de incompatibilitate care sper să se rezolve în viitoare update-uri. Deocamdată am rezolvat doar cu Skype, instalând de aici o versiune mai veche care nu crează problemele pe care vi le-am descris. Mă voi lămuri după mai multe teste dacă aplicația respectivă are sau nu ceva bug-uri, deocamdată m-am mulțumit să constat că pot purta o conversație normală audio și video pe Skype, iar pe Yahoo! Messenger folosesc „eleganta” posibilitate de a întoarce telefonul cu susul în jos. În ce privește Viber și Google Talk, încă fac săpături și vă țin la curent. De la apelul video prin operator mi-am cam luat gândul, se pare că nimeni nu poate să-mi dea nici o informație, voi ce ați mai aflat?
@adoase, tu ai făcut ceva progrese? Sau de fapt nu prea te interesează subiectul? Sper că ai primit PM-ul meu. Să auzim de bine!

#46
adoase

adoase

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 13.08.2006
Am revenit si acum putem testa video call prin internet. Mai sunt interesat de subiect, am fost plecat si nu aveam cum sa testez.
Apropo, nu stiu cum sa impart net de pe laptop pe telefon :(. Am un stick de net de bagat in laptop, am net pe laptop dar nu stiu sa dau net pe telefon. De pe telefon merge sa dau net pe laptop...

In tot timpul asta am intampinat blocaje multe rezolvate cu scosul bateriei, la un moment dat am incercat sa sun si cred ca s-a blocat de vreo 10 ori pana m-am enervat si am scos cartela de Orange si cu un singur sim s-a miscat super bine. Totdeauna blocajul a aparut in aplicatia de Call. Am renuntat la orange si folosesc digi+cosmote si se misca mult mai bine telefonul si de 2 zile nu am nici un blocaj.
Ca bug am mai descoperit ca atunci cand apare notificarea de baterie la 15% nu mai recunoaste setarea de apel pe o singura cartela si cand vrei sa suni te intreaba ce cartela sa folosesti.

#47
SERGIUTANDARICA

SERGIUTANDARICA

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 19.09.2004
@adoase de ce nu iei cartela din stick-ul de net să o pui în telefon (în slotul 1, care știe 3G)? E doar o sugestie, dar ai soluție și pentru ceea ce ai întrebat: instalezi pe laptop un program, cum ar fi CONNECTIFY HOTSPOT pe care îl găsești ușor pe net (găsești și key pentru varianta Pro) și vei transforma laptop-ul într-un router Wi-Fi care face share de conexiune internet. Dacă nu te descurci, putem vorbi prin PM. Blocaje nu am avut niciodată, însă am folosit doar Digi+Vodafone. Bug-ul descoperit de tine nu l-am sesizat, voi fi atent la următoarea descărcare - oricum nu e un capăt de țară.
Mult mai important mi se pare faptul că nu pot nicicum să transfer aplicații din telefon pe MicroSD și am început să am probleme de spațiu. Te rog, dacă ai tu (ori altcineva) vreo rezolvare sau când afli cum se poate face asta să postezi aici. Te voi contacta pentru videocall. Posted Image

#48
adoase

adoase

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 13.08.2006
Nu am cartela in stick, nu e stick de la RDS. Si in plus vreau net si pe laptop si pe mobil, deci chiar cu stick de la RDS nu rezolvam problema. Voi incerca cu programelul ala, poate reusesc asa.
Legat de aplicatii pe card, vezi pe XDA ca a scos Bruno un zip care ar rezolva problema (postul 4). Dar vorbeste cu cel de unde ai luat telefonul daca nu pierzi garantia daca umbli prin el. Ca sa folosesti varianta lui Bruno trebuie sa ai instalat MOD v2.0 pe de XDA si apoi instalezi zip-ul asta.

#49
omulgri

omulgri

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 18.07.2006
N-am inteles eu bine sau acest telefon NU permite personalizarea contactelor? Sunt deosebit de interesat de alocarea de melodii distincte pentru contacte individuale si/sau grupuri de contacte. As dori sa achizitionez acest telefon de pe dualsim.ro, dar daca nu are aceasta optiune.....va trebui sa ma orientez spre alt terminal dual-sim. Multumesc anticipat celor care vor si pot sa-mi raspunda.

#50
adoase

adoase

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 13.08.2006
Se poate seta melodie pentru fiecare contact in parte.

#51
aalleexx

aalleexx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 13.02.2007
Stie cineva  daca este diferenta , pentru acest model, intre mag. rodroid unde este la 10mil si pe dualsim este la 13mil .Sunt ceva diferente intre ele ?

#52
tzipirel

tzipirel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 13.10.2006
daca este G500 la ambele, nu ar trebui sa fie diferente Posted Image
1gb rami, dual core 1gb cortex a9, 4gb spatiu pentru utilizator, camera 8 spate si mai mica in fata ...

multa bafta !


*sunt si baterii mai mari pentru acest model de telefon, aveti idee?

Edited by tzipirel, 17 December 2012 - 15:24.


#53
adoase

adoase

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 13.08.2006
@aalleexx: Depinde in primul rand de factura, daca isi mai iau si alesii partea lor... Cei de la dualsim au umblat ei pe la soft, e bazat pe firmware-ul de pe xda al lui Bruno cu mici modificari.

In ultimul timp, dupa ce am facut modificarea de pe xda referitor la unificarea memoriei, parca se consuma mai repede bateria, mult mai repede. Nu mai ajung la 2 zile cu el. Asta a fost o modificare, a doua a fost ca am trecut de la Cosmote+Orange (se tot bloca) la Digi+Cosmote. Nu am mai mult de 10-15 aplicatii instalate, pe langa cele cu care vine el, nu ar trebui sa ruleze singure, nu am setat nimic in sensul asta, insa mereu gasesc cate 30 de aplicatii in ES Task Manager si cam 200 mb RAM liberi. Killaresc toate procesele, raman mereu 5 procese si cam 550 MB RAM liberi, dar in maxim juma de ora iar sunt cu duiumul acolo si ram putin... Iar bateria cam 40 de ore tine si am observat ca se consuma mai repede si cand vorbesc (pe sim2). Eu nu prea vorbeam pe sim2 in combinatia Cosmote+Orange, mai mult sim1 era folosita.

Acum am vazut ca mai este un update de firmware pe xda, daca a avut cineva timp sa-l instaleze poate ne spune experienta.

#54
tudor_ionutz2000

tudor_ionutz2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,892
  • Înscris: 16.04.2007
Dar el cu softul care vine din fabrica sa zic asa cum se misca?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate