Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS
 Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65
 Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?
 Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7
 

HAI LA MUNCA - joburi si salarii in Europa de Nord

- - - - -
  • Please log in to reply
214 replies to this topic

#91
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004

View Postvlad9, on 21 ianuarie 2013 - 11:48, said:

Nu cred ca ati locuit in Bucuresti. Sa vedeti ce e acolo, iti este frica sa iesi noaptea. Daca locuiesti la margine, ai belit pwla.
Am locuit ani buni in zona Giurgiului / Ferentari / Rahova si nu tin minte sa fi avut probleme. Poate mai e si dupa sufletul omului, basca am auzit ca tiganii au un simt olfactiv foarte dezvoltat, miros de la o posta rasistii.

View Postvlad9, on 21 ianuarie 2013 - 11:48, said:

Rasismul cu motiv e justificat, iar suedezii sunt rasisti(in special cu musulmanii, crestinii, imigrantii non-europeni) , deci m-as simti destul de bine acolo.
Ce faci daca sunt rasisti si cu romanii? Ai pus-o, tre' sa-ti cauti fericirea in alta parte!

#92
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005
pentru cine e interesat de lucru in norvegia....
astia de la mine cauta un Project Engineer in Oslo / Sandvika si un Mechanical Engineer in Stavanger cu ceva experienta in O&G / Subsea
contact pe PM

#93
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,853
  • Înscris: 01.11.2005
bubalus, e plin netul cu oferte de munca de genul....dar intrebarea este: cati romani sunt capabili sa ocupe un post de inginer in domeniul naval/offshore ?
Doar aia care au facultate in domeniu ( naval/mecanica )  si au ceva experienta....din pacate cam putini romani sunt in bransa....iar aia care au experienta nu stiu engleza sau nu au facultate iar cunostinte de calculator zero. Trist dar adevarat.
Spun asta din experienta...am vazut oameni in domeniul naval doxa ...dar nu le aveau cu engleza sau nu aveau decat scoala de maistrii...ca sa nu mai zic de lucrul cu calculatorul....
Aia care stiu lucrurile astea...vor gasi singuri anunturile...ca doar sunt ingineri ce mama masii Posted Image.
Scoala romaneasca nu mai este interesata sa produca calitate, ci doar cantitate...si doar cine vrea si cu putin noroc face ceva in viata.

Edited by tehnics, 14 February 2013 - 16:22.


#94
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005
Tin sa te contrazic oleaca. Sunt f multi romani in O&G si naval worldwide.... Si inca multi acasa... UNiv de Petrol si gaze din ploiesti are parteneriate cu contractori mari in O&G iar santierele navale sunt inca o scoala buna si o rampa de lansare buna spre strainataturi...
De ex., de cand o stiu eu pé soacramea 8-9 ani a schimbat la SNC cateva randuri de generatii tinere care plecau dupa 2-3 ani de santier

#95
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,853
  • Înscris: 01.11.2005
Ceea ce am spus mai sus tine strict de Norvegia. Sunt de acord ca multi inginerasi tineri pleaca....dar din aia care au plecat din santier...nu toti ajung in No...PLUS...ca acum si astia din santier s-au curvit...baga contracte aditionale prin care te leaga efectiv ca sclavul ...nu semnezi contractul aditional...multumim de colaborare...sau te trimit la un post in care bagi munca pe rupte pana iti dai singur demisia.
Ti-o spun ca si eu am fost legat de tipuri de contracte aditionale...norocul meu mare ( habar nu are nimeni cum s-a intamplat )  mi-au pierdut un contract aditional cei de la resurse umane...si astfel nu au avut ce sa imi faca cand am plecat....atlfel trebuia sa dau bani grei pentru un curs de tribon pe vremea aia. Cunosc multi colegi ( mai ales ca am terminat facultatea de nave in GL si ca cunosc 1-2 generatii inaintea mea si vre-o 1-2 generatii dupa ) care s-au imprastiat prin lume...din toti doar vre-o 20 ( din cei care ii stiu eu ) au ajuns prin No....altii au ajuns prin China, Olanda, Anglia, Franta si o parte care lucreaza la santier cu contracte aditionale si ii trimite santierul in No sa lucreze....gandeste-te ca nu pe acelasi salariu...dar la fel de eficient..cam asa vor face santierele si firmele de proiectare din Romania ( STX, Icepronav, Damen, ShipDesign....etc ) ...exporta resurse umane pentru proiecte scurte...2-3 luni...cat e nevoie si apoi inapoi in tara. Asta vorbesc strict de navalistica....de O&G...nu prea stiu.

#96
Bogdan-Iulian

Bogdan-Iulian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 15.03.2013
Salutari tuturor.
Cateva intrebari am si eu. As dori sa ajung si eu in Finlanda, sa lucrez.
Ce ar trebui sa fac, care ar fi costurile si toate demersurile care trebuiesc facute.Mentionez ca as prefera un post ca sofer de tir/camion.Momentan sunt in Italia, nu muncesc de ceva timp si, as dori o  schimbare.
Daca e cineva dispus sa ma ajute cu informatii despre formalitatile care trebuie facute, daca as gasi de munca relativ repede. (ca si sofer)
Multumesc.

#97
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,991
  • Înscris: 25.06.2007
Nu ai decat sa contactezi angajatorii si sa le explici cum sta treaba (nu stii limba, cam la ce salariu ai fi multumit etc). Posturile disponibile acum (408 ca numar) le gasesti aici:

http://www.mol.fi/pa...ase=#resultList

Sofer de camion se zice kuorma-autonkuljettaja, joburile respective incep pe pagina 2. Google Translate te va ajuta. Succes!

#98
IoanFlorin

IoanFlorin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 24.02.2013
Buna tuturor,

Sunt interesat unde pot gasi informatii, link-uri utile legate de job-uri in asigurari, finante, contabilitate, banci; vorbitor doar limba engleza; zona Stavanger, Sandnes.
Pana acum am cautat: nav.no; finn.no - nimic!

Multumesc

#99
ursulet79

ursulet79

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 18.02.2013
salutare, stie cineva vreo firma serioasa de recrutare din romania care intermediaza locuri de munca in norvegia sau suedia? nu am chef sa experimentez poate ma ajuta cineva cu vreo informatie ca vreau sa o intind la munca, macar pt 2 ani. in romania nuse mai poate.mersi si sa auzim de bine.

#100
id_cristi

id_cristi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 154
  • Înscris: 23.02.2011
Salut, ai gasit intre timp o astfel de firma ?

#101
Allahu

Allahu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,401
  • Înscris: 30.07.2008

View Postvlad9, on 20 ianuarie 2013 - 23:46, said:

.Vreau sa imi pot exprima ideile fara sa fiu privit ca un tip "diferit" (asta mi s-a intamplat la facultate. nu eram privit cu ochi buni de unii colegi pentru ca eram ateu. fain,nu?)
si eu sunt ateu :)
cica in Suedia sunt cei mai multi atei, se si vede, ca e o tara civilizata :)

inseamna ca aia de la wikitravel mint si sunt niste rasisti imputiti :
http://wikitravel.org/en/Bucharest
Ferentari is a gypsy enclave in Bucharest and, while not as dangerous as it used to be, it's not advisable to walk there at night. In fact it is better to avoid it completely

Edited by Allahu, 09 June 2013 - 11:50.


#102
edinsonedy

edinsonedy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 30.01.2013

View Postro_explorer, on 30 iunie 2013 - 02:10, said:

Ei, pana ajungi fizic in Scandinavia ai ajuns in comunitatea de pe Softpedia care este asociata acelei parti a lumii Posted Image.

Oricum, sa stii ca mare diferenta intre Norvegia si Suedia nu e (ca stil si standard de viata). Daca nu ai o orientare profesionala in domeniul petrolului (sau a celor adiacente acestei ramuri) poti sa studiezi linistit si piata suedeza de munca. S-ar putea sa gasesti ceva unde sa te potrivesti.

Legat de gandul meu de a emigra in speranta de a ajunge intr-o buna zi si sa ma stabilesc in zona Scandinava,in primul rand as mentiona ca as veni sa lucrez in orice e posibil pentru inceput si sunt constient ca orice realizare incepe de jos,deci realizez acest lucru ca daca ajung in zona Scandinava(Norvegia/Suedia) doresc sa incep de la o munca de jos pentru ca asta e prima cale de a reusi in viata.Chiar nu m-as feri de niciun fel de munca am doar 20 de ani dar eu relizez si sunt constient ca aici in tara inca nu sunt in acel cliseu "sunt in rahat" dar aici voi ajunge pentru ca nu exista viitor in niciun fel,pentru ca mai ales aici in zona mea practic si o angajare se face pe relatii + celebra spaga romaneasca.Prefer sunt si dispus psihic sa fac pasul asta cu prima portitia care se iveste,vorbeam cu un amic intr-o zi care e stabilt in Suedia si imi zicea <<Amice aici si sa fi gunoier e bine>> realizez si eu ca are dreptate discutam de doua stiluri de viata diferite de mentalitate si cultura fata de Romania.
De asta zic eu nu as vrea sa emigrez cu mofturi si pretentii uriase,pentru mine ramane zona scandinava din cate am mai auzit si am citit si primele pagini de pe forum,dupa cum spuneam si aseara eu realizez ca e locu in care m-as putea adapta ca stil de viata,paradoxal pentru varsta mea multi sunt surprinsi de ce prefer asa ceva si nu distractia,cluburi,bautura si mutle altele,din simplu motiv pentru ca am zis ca am o alta mentalitate si stil de viata fata de multi tineri din ziua de azi. Nu cred ca e deloc un handicap,dar am avut sansa sa stau numai langa oameni care au ceva de zis si au ceva in cap inca din perioada cand un tanar adolescent incepe sa-si aleaga calea in viata.
Si sincer oricat de greu mi-ar  fi tot voi ajunge intr-o buna zi in aceasta zona,pentru ca am dorinta asta de foarta multa vreme.

Edited by edinsonedy, 30 June 2013 - 09:55.


#103
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009

View Postedinsonedy, on 30 iunie 2013 - 09:52, said:

[...] daca ajung in zona Scandinava(Norvegia/Suedia) doresc sa incep de la o munca de jos pentru ca asta e prima cale de a reusi in viata.Chiar nu m-as feri de niciun fel de munca am doar 20 de ani [...]

Aici e o greseala de logistica. Una mare as zice eu. Piata "muncii de jos" este sufocata momentan (vroiam sa spun suprasaturata, dar acel moment a trecut de mult) in Scandinavia. Daca vrei sa ai o sansa aici, trebuie sa vii ca specialist.
Asta se traduce, in cazul tau, prin FACULTATE.

Nu zic ca nu ti-ai gasi ceva eventual si ca necalificat, dar crede-ma ca e mai usor ca specialist (asta nu inseamna ca daca vii ca specialist o sa traga toti de tine in toate directiile ca sa iti dea un sac de bani ca sa muncesti la ei, nici pe departe).

Edited by ro_explorer, 30 June 2013 - 11:17.


#104
edinsonedy

edinsonedy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 30.01.2013

View Postro_explorer, on 30 iunie 2013 - 11:17, said:

Aici e o greseala de logistica. Una mare as zice eu. Piata "muncii de jos" este sufocata momentan (vroiam sa spun suprasaturata, dar acel moment a trecut de mult) in Scandinavia. Daca vrei sa ai o sansa aici, trebuie sa vii ca specialist.
Asta se traduce, in cazul tau, prin FACULTATE.

Nu zic ca nu ti-ai gasi ceva eventual si ca necalificat, dar crede-ma ca e mai usor ca specialist (asta nu inseamna ca daca vii ca specialist o sa traga toti de tine in toate directiile ca sa iti dea un sac de bani ca sa muncesti la ei, nici pe departe).

La facutlate sincer nu cred ca voi avea o sansa.Acum am terminat cu liceul,voi incerca sa ma inscriu la un curs de calificare poate ma va ajuta,cu toate ca profilul la care am terminat acum pe hartie e ok,in practica se cunoaste faptu ca la noi in liceele din Romania,interesul spre practica este 0.De asta voi incerca sa intru pe un curs platit poate voi lua o calificare intr-un domeniu in care poate se cauta.In calitate de specialist(facultate) e o toerie in care nu cred ca tine din mai multe puncte de vedere.Voi incerca ceva pe o calificare intr-un anumit domeniu.Pana la urma va depinde si de sansa daca voi avea posibilitatea sa gasesc ceva.
Gandul meu in oricecaz consta in a parasi Romania cat de repede cu putinta.

#105
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009
Vezi tu, romanii vad in general "vestul" la fel de deformat precum vestul vede Romania.
Din pacate nu umbla caini cu colac in coada nicaieri.

Sa iti spun cam cum stau aproximativ treburile in cazul muncii necalificate sau in cazul in care vii "sa iti cauti un job":
Prima intrebare care-ti va fi adresata cand vii (in special in zona scandinava) va fi: "ce stii sa faci?" - si intrebarea nu va fi pusa in romana sau engleza, ci in limba locala.
Nu stiu daca realizezi ca numai ca sa poti raspunde la intrebarea aia iti trebuie minim un an. In timpul acelui an ce faci ? Ori vii cu bani de acasa ca sa te sustii aceasta perioada ori te apuci de cersit, caci sansele sa gasesti un job in conditiile astea se compara cu sansele de a castiga la loto.

Pe de alta parte, ca specialist, poti sa iti cauti un contract de la distanta. Astfel, in primul rand nu trebuie sa te sustii financiar intr-o tara straina cat timp iti cauti job, ci chiar la tine acasa, unde totul e mai usor din punctul asta de vedere. Mai mult, ca specialist in anumite domenii, poti profesa in engleza, avand "luxul" de a munci si produce banii necesari traiului si in acelasi timp sa inveti limba locala.
Mai sunt si alte avantaje ... legate in general de salarizare, de ajutor in a-ti gasi chirie/casa .. din astea.

Sfatul meu este ca daca inca poti alege si inca poti face o facultate, fa-o. Nu o lasa moarta. Sunt alte tari mult mai sarace ca Romania care produc forta de munca ieftina si necalificata pe banda rulanta intr-un ritm mai rapid ca cel al Romaniei. In curand nu vom avea nici o sansa pe piata necalificata (deja sansele sunt foarte mici).

Edited by ro_explorer, 30 June 2013 - 12:21.


#106
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,853
  • Înscris: 01.11.2005

Quote

In curand nu vom avea nici o sansa pe piata necalificata
...acel " in curand " e deja a cam trecut de vre-o 1-2 ani.
Pe de alta parte, daca faci un curs de calificare si devii profesionist in ceva ( nu genul " sunt bun la toate dar defapt nu stiu nimic perfect " ) ai sanse sa gasesti ceva de lucru, cu sau fara facultate....ei au nevoie de profesionisti...nu de ingineri cu diploma pe banda rulanta si ei ( norvegienii, suedezii... ) stiu ca profesionistii din Romania sunt mult mai bazati in ceea ce fac decat "profesionistii" lor. Ca exemplu, la mine la munca sunt norvegieni care sunt foarte mirati cum draq eu am un statut mai bun decat al lor, desi ei sunt mai de multi ani in firma si eu doar de vre-o 2 ani, iar in primele 5 luni de munca deja urcasem la urmatorul nivel....simplu: fac lucrurile mai repede si mai bine ca ei iar lucrurile astea se vad.
Deci pe scurt: ca sa razbati in viata tre sa te descotorosesti de ideea de a pleca in lume cu gandul ca orice vei gasi de munca te vei descurca...gresit, daca vrei sa faci ceva, trebuie sa fii profesionit.

#107
diabolik213

diabolik213

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 858
  • Înscris: 25.09.2011
Se cauta medici si programatori in NO?

#108
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,853
  • Înscris: 01.11.2005
medici da, programatori nu prea

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate