Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie
 Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...
 Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS
 Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65
 

Oare suntem singuri in UNIVERS?

- - - - -
  • Please log in to reply
264 replies to this topic

#73
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,834
  • Înscris: 26.11.2001
intr-un final nu ai inteles ce vreau sa spun ....

avem niste reguli si un sistem, am descoperit prin observatie sau calcul niste legi si suntem suficienti de aroganti sa credem, ca aceste reguli se aplica peste tot .... dar gandeste-te totul este aici, in sistemul nostru, in galaxia noastra. Aceleasi legi ar putea fi diferite, sau efectele ar putea fi diferite in extremitatile sau in centrul universului (presupunand ca poti identifica asa ceva)

Acele legi care spun ca zborul cu viteze apropiate de viteza luminii este imposibil, se refera conform teoriei exact la acest lucru , citeste bine " viteze apropiate de viteza luminii' ... ce faci cu vitezele mai mari decat viteza luminii ?

Doar pentru ca atat am putut noi sa observam ca se deplaseaza cel mai repede around ? asta inseamna ABSOLUT ca viteza luminii este cea mai rapida ? Si de ce sa fim aroganti ? De ce sa presupunem ca daca la viteza apropiate de viteza luminii masa tinde spre infinit, peste viteza luminii fenomenul continua ? adica unde mai creste masa ? infinit + 1 ? pot macar sa am pretentia , fara un mijloc de comparatie, fara o analiza, sa presupun ca stiu ce se intampla cand se depaseste viteza luminii ?

tot savantii nostrii .... "nu se poate depasi viteza sunetului, obiectul care ar face asta ar fi distrus de vibratiile trecerii prin pragul sonic "

Quote

Sergei Kopeiken (University of Missouri) si Ed Fomolont (National Radio Astronomy Observatory) have announced that they have measured the “speed of gravity” and found that it is possibly 1.06 times faster than the speed of light!

A paradox first enunciated by Einstein et al. (1935), who proposed a thought experiment that appeared to demonstrate quantum mechanics to be an incomplete theory

http://www.indiahead...ssages/306.html

deci hai sa nu ne mandrim cu ceea ce stim ca s-ar putea sa fie gresit sau in cel mai bun caz incomplet

#74
fov

fov

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 318
  • Înscris: 08.08.2003
intrebarea de start se refera la forme de viata.
daca nuantam putin ajungem la forme de viata inteligente, care pot constitui o civilizatie.
exista niste ecuatii propuse pe aceasta tema, factorii care intra in calcul sunt numarul de sisteme solare, fractiunea din acestea pe care poate exista viata (in conditii asemanatoare celor de pe terra), durata de viata biologica a speciei si durata aproximativa de viata a civilizatiei.
tehnologic vorbind, este posibil transportul inter stelar (exista studii teoretice solide, dar un proiect de asemenea amploare este inca pe hartie)
problema care influenteaza major ecuatia unei posibile intalniri intre civilizatii este chiar durata de viata a civilizatiilor.
tocmai de aceea nu prea vad eu pamantenii intrand in contact direct cu vreo alta civilizatie cosmica.
spun asta cu mare parere de rau.

#75
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,679
  • Înscris: 07.02.2003

Quote

Originally posted by EndLess_Point
Aceleasi legi ar putea fi diferite, sau efectele ar putea fi diferite in extremitatile sau in centrul universului (presupunand ca poti identifica asa ceva)  
Acele legi care spun ca zborul cu viteze apropiate de viteza luminii este imposibil,

Nu e vorba de aroganta, suntem facuti din aceeasi materie care existenta peste tot, mai mult conform ultimelor cercetari si descoperiri prin studierea altor galaxii la telescop, galaxia noastra s-a nascut ca si altele in nebuloase gigantice deci, nu are fundament ideea ca ar putea fi ceva "diferit"... elementele si fortele guvernante sunt aceleasi peste tot, ca doar provin de la acelasi nivel quantum. As putea spune ca problemele noastre de cunoastere nu sunt la nivelul universului dar al galaxiei, respectiv fortele gravitationale si modul in care actioneaa asupra materiei in interiorul galaxiei noastre ne sunt incomplet cunoscute... odata stiute aceste lucruri deschid noi posibilitati, dar fara sa le anuleze pe cele existente deja.

Nu vad de ce trebuie sa ne plegam constant de ideea ca ceva nou anuleaza intotdeauna ceva vechi... e gresit si tine de natura umana a noastra.... tine de filozofia noastra de viata... interpretam cateodata gresit.

Sunt sigur ca se vor gasi solutii la multe probleme de azi dar, solutiile nu vor fi minuni ci vor ci corecte din punct de vedere fizic, chiar daca in aparenta ne dau senzatia ca ar incalca ceva...

Se lucreaza la o harta 3D a universului dar mai e destul de lucru la cartografiere. Universul vizibil evident, adica maxim 20 miliarde ani lumina distanta... evident acesta in zilele noastre este mai mare dar se poate estima dinamica de crestere, ami creu pozitiile actuale ale tuturor galaxiilor.

Cat despre viteza luminii... a avea o teorie incompleta nu inseamna ca e gresita... tot ce s-a construit pina acuma si a functionat  corect precum sondele Voyager 1 si 2 s-au bazat pe aceasta teorie... si au functionat. Daca ar fi gresita... nu ar fi functionat  :cool: Completarile urmeaza dar, deja poti vedea in ansamblu ce si cum.

Exista constant o inovare dar inovarile pleaca de la ce se stie exact nu de la SF-isme... cand pleci de la necunoscute rezultatoul este tot o necunoscuta... matematica.

#76
bod96

bod96

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 27.10.2003
1

#77
bod96

bod96

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 27.10.2003
Referitor la desenele de la Nazca. Am citit o carte scrisa de un elvetian (cred), ce incerca sa explice logic desenele de acolo. Daca informatiile prezentate acolo nu sunt inventii, atunci explicatiile date de respectivul par cat se poate de credibile, si nu implica fapte inexplicabile. Cartea se intitula chiar 'Cheia misterului de la Nazca'.

#78
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,679
  • Înscris: 07.02.2003
Ar fi interesant, eu nu o am si nici n-am vazut-o avand in vedere ca subiectul nu este arzator pentru mine dar... daca o gasesc va anunt, am acces la o biblioteca...

#79
Indianu

Indianu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,322
  • Înscris: 21.08.2003
poti sa afli si autorul ca m-ai facut curios

#80
bod96

bod96

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 27.10.2003
Referitor la cartea 'Cheia misterului de la Nazca'. Nu era a mea, ci imprumutata, dar din pacate nu mai tin minte de la cine. Am sa ma interesez, iar daca aflu numele autorului, editura si anul aparitiei vi le voi comunica.
In orice caz, tipul ala fie minte de ingheata apele, fie efectiv s-a documentat 'la fata locului'. Are argumente foarte puternice la indemana.
In primul rand, tipul sustine ca 99 % din desene constau un linii drepte si trapeze (numite local 'piete'), si numai 1 % sunt desene figurative (paianjen, maimuta, balena, etc.). Desenele figurative au o lungime maxima de numai 50 m, in timp ce 'pietele' pot ajunge pana la 900 m, iar liniile drepte pana la 1,5 km.
Atat pe traseul liniilor drepte cat si in 'piete' au fost descoperite foarte multe fragmente de lemn (tarusi) infipte in pamant. Clima platoului Nazca e foarte uscata, si din acest motiv fragmentele de lemn nu s-au descompus. Prin analizarea cu C14 a fragmentelor de lemn tipul a ajuns la concluzia ca perioada in care aceste fragmente au fost folosite ar fi aproximativ 500 - 1500 dCr. Deci atunci cand spaniolii cucereau imperiul incas, bastinasii inca mai foloseau (sau creau ?) desenele respective.
Tot in zona desenelor a descoperit o densitate foarte mare de cioburi, iar din aceste cioburi a putut reconstitui cateva fragmente de vase. Tipul respectiv de vase era folosit pentru a transporta apa. Deci se pare ca un numar destul de mare de persoane veneau pe platoul arid Nazca si ramaneau un timp acolo, din moment ce aveau nevoie de vase in care sa pastreze apa.
Bastinasii din zona respectiva aveau un obicei ciudat. Nu-si ingropau mortii, ci puneau intr-un cos, ii infasurau in bucati de panza si ii duceau in munti, unde, din cauza ariditatii, decedatul se mumifica. Au fost descoperite sute de astfel de mumii. Problema care aparea era legata de bucatile de panza : un sef, de exemplu, era infasurat in cateva zeci de bucati de panza late de 1-2 metri si lungi de 3 pana la 7 metri. Mai ciudat, atunci cand a fost studiata panza s-a constatat ca nici o bucata de panza nu era cusuta (deci nu era facuta din bucati), si ca numarul de noduri era foarte, foarte mic.
Se punea problema cum e posibil ca o populatie traind practic in epoca de piatra (nu aveau unelete de fier sau bronz, iar metalul - cupru, argint, aur - era o raritate, deci foarte scump) a putut crea bucati intregi de panza de o asemenea dimensiune. Mai mult, marginile tesaturii sunt drepte cu o toleranta foarte mica, un lucru greu de infaptuit si in zilele noastre, Tipul a interogat specialisti in textile si a aflat ca, teoretic, numai razboaiele moderene de tesut ar permite asa ceva.
Deci, practic, amerindienii din epoca de piatra creau ceva care n-ar fi trebuit sa poata fi creat de ei.
Unele din panzele care inveleau decedatii erau monocolore, in schimb altele contineau desene (era ceva in genul carpeta, atata doar ca era vorba de panza obisnuita). Marea majoritate a desenelor reprezinta scene cu razboinici, deci probabil decedatul era un razboinic. Exista insa si cateva panze ce contin desene cu indivizi stand in fata unui sir de tarusi ce par legati cu ata.
O alta chestie interesanta : la desfacerea unor tesaturi s-a constatat ca era vorba de fire di par de lama puse in 4. La desfacerea celor 4 fire, parul de lama are tendinta de a se ondula in directia in care a fost tors.
Tipul a facut legatura cu tarusii de pe platoul Nazca, si s-a gandit ca, de fapt, rolul liniilor drepte si al pietelor era practic de 'loc de munca' pentru creatorii de giulgiuri funerare. Locul avea multe caracteristici favorabile : era neted, practic nu exista ploaie care sa opreasca lucrarile, permitea prezenta unui numar mare de oameni, care, in plus, fiind la distanta de satele de bastina, puteau fi supravegheati de preotii sau sefii de trib ce dirijau 'lucrarile'. Mai mult, era descurajat furtul de fire.
Teoretic, treaba se desfasura cam asa : murea un sef de trib, deci era nevoie de panza.
Tipii se duceau 'in grup' la Nazca, puneau femeile sa toarca fire din par de lama, apoi asezau aceste fire de-a lungul 'liniilor' desenate acolo. Luau capatul unui fir, il trageau de-a lungul  unei linii pana la capatul celalalt, si obtineau un fir pus in 2. Mai faceau o data operatia si obtineau un fir pus in 4, deci un fir inert d.p.d.v al torsiunii.
Acolo unde era nevoie de fire colorate, firul pus in 4 era vopsit direct pe 'linia' respectiva, pentru a evita riscul incurcarii, ceea ce ar fi implicat taierea firului si deci innodarea lui (chestie care se pare ca era evitata pe cat posibil)
Luau firele, le duceau in 'piete', bateau tarusi in pamant, si creau astfel unul sau mai multe razboaie de tesut. Intrucat decedatul nu putea astepta prea mult momentul 'imbalsamarii', probabil ca intreaga comunitate 'participa' la activitatea respectiva.
Cam asta ar fi, in rezumat, subiectul cartii de care am vorbit. Pare destul de logic, iar cantitatea de informatie oferita de tip pentru a-si justifica opinia este impresionanta.

#81
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,679
  • Înscris: 07.02.2003
Alt mister interesant legat de univers...

Messages From The Abyss
  An international team of astronomers led by researchers at the Max-Planck Institute for Extraterrestrial Physics (MPE) in Garching (Germany) [2] has discovered powerful infrared flares from the supermassive black hole at the heart of the Milky Way.

The signals, rapidly flickering on a scale of minutes, must come from hot gas falling into the black hole, just before it disappears below the "event horizon" of the monster. The new observations strongly suggest that the Galactic Centre black hole rotates rapidly.

Never before have scientists been able to study phenomena in the immediate neighbourhood of a black hole in such a detail. The new result is based on observations obtained with the NACO Adaptive Optics instrument on the 8.2-m VLT KUEYEN telescope and is published in this week's edition of the research journal Nature.

Flashes of light from disappearing matter

The scene was the usual one in the VLT Control Room at the Paranal Observatory in the early morning of May 9, 2003. Groups of astronomers from different nations were sitting in front of the computer screens, pointing the four giant telescopes in different directions and recording the sp rse photons from the remotest corners of the Universe. There were the usual brief exchanges of information, numbers, wavelengths, strange acronyms, but then suddenly something happened at the YEPUN desk....

"What is that star doing there?" exclaimed Rainer Schödel, one of the MPE scientists in the team working with the NACO Adaptive Optics instrument [3] that delivers razor-sharp images. He and Reinhard Genzel, leader of the team and MPE Director, were observing the Milky Way Centre, when they saw the "new" object on the screen in front of them. The astronomers were puzzled and then became excited - something unusual must be going on, there at the centre of our galaxy!

And then, a few minutes later, the "star" disappeared from view. Now the scientists had little doubt - they had just witnessed, for the first time, a powerful near-infrared flare from exactly the direction of the supermassive black hole at the heart of the Milky Way, cf. PR Photo 29a/03 and PR Video Clip 01/03.

"We had been looking for infrared emission from that black hole for more than a decade" recalls another team member, Andreas Eckart of the Cologne University. "We were certain that the black hole must be accreting matter from time to time. As this matter falls towards the surface of the black hole, it gets hotter and hotter and starts emitting infrared radiation".

But no such infrared radiation had been seen until that night at the VLT. This was the wonderful moment of breakthrough. Never before had anybody witnessed the last "scream" from matter in the deadly grip of a black hole, about to pass the point of no return towards an unknown fate.

At the border

A careful analysis of the new observational data, reported in this week's issue of the Nature magazine, has revealed that the infrared emission originates from within a few thousandths of an arcsecond [4] from the position of the black hole (corresponding to a distance of a few light-hours) and that it varies on time scales of minutes (PR Photo 29b/03).

This proves that the infrared signals must come from just outside the so-called "event horizon" of the black hole, that is the "surface of no return" from which even light cannot escape. The rapid variability seen in all data obtained by the VLT clearly indicates that the region around this horizon must have chaotic properties - very much like those seen in thunderstorms or solar flares [5].

"Our data give us unprecedented information about what happens just outside the event horizon and let us test the predictions of General Relativity" explains Daniel Rouan, a team member from Paris-Meudon Observatory. "The most striking result is an apparent 17-minute periodicity in the light curves of two of the detected flares. If this periodicity is caused by the motion of gas orbiting the black hole, the inevitable conclusion is that the black hole must be rotating rapidly".

Reinhard Genzel is very pleased: "This is a major breakthrough. We know from theory that a black hole can only have mass, spin and electrical charge. Last year we were able to unambiguously prove the existence and determine the mass of the Galactic Centre black hole(ESO Press Release 17/02). If our assumption is correct that the periodicity is the fundamental orbital time of the accreting gas, we now have also measured its spin for the first time. And that turns out to be about half of the maximum spin that General Relativity allows".

He adds: "Now the era of observational black hole physics has truly begun!"

#82
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,910
  • Înscris: 24.06.2002
Iar postati romane foileton in engleza pe aici :rolleyes:

#83
ratonu

ratonu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 01.11.2003
cumaitre
eu cred ca tu esti singur... ca sa nu zic UNIC !

#84
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,174
  • Înscris: 05.05.2003
Originally posted by Andrei Cioaca

Nu vad de ce trebuie sa ne plegam constant de ideea ca ceva nou anuleaza intotdeauna ceva vechi... e gresit si tine de natura umana a noastra.... tine de filozofia noastra de viata... interpretam cateodata gresit.

Sunt sigur ca se vor gasi solutii la multe probleme de azi dar, solutiile nu vor fi minuni ci vor ci corecte din punct de vedere fizic, chiar daca in aparenta ne dau senzatia ca ar incalca ceva...

Exista constant o inovare dar inovarile pleaca de la ce se stie exact nu de la SF-isme... cand pleci de la necunoscute rezultatoul este tot o necunoscuta... matematica.
  [/B][/QUOTE]

Din pacate, nu avem de unde stii ca va fi peste 250.000 de ani, de exemplu...
Poate nu vor fi doar inovatii ci chiar inventii...
Cred ca sunt lucruri (in univers) despre care nici macar nu stim ca nu stim...
E absurd sa zici ca nu se poate ceva... NU acum, dar peste sute de mii de ani? (nu zic aici de incalcarea legilor fizice)
Iar ma doare capul... :)

Puneti-va in pielea personajul din imagine...
Ce reactie ati fi avut daca gaseati asa ceva intr-o pestera?
Serios acum... este un lucru despre care nici macar nu stiati ca nu stiti ?
Acum 250.000 de ani nici macar un buton de tastatura nu putea fi realizat.
Cred ca spune multe imaginea...

Attached Files



#85
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,679
  • Înscris: 07.02.2003
---
NU acum, dar peste sute de mii de ani? (nu zic aici de incalcarea legilor fizice )
---

Asa e corect  ;)

#86
hautav

hautav

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 23.10.2003
Daca mai sunt si altii in univers sigur sunt mai prosti ca noi. Ca daca erau mai avansati ne atacau de mult si .......................

#87
Megablast

Megablast

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 12.10.2003
eu cred ca nu suntem singuri. dar la nivelul de inteligenta la care am ajuns, nu cred ca prezentam interes.
situatie similara: noi ne uitam in jos la furnici, avem grija sa nu calcam pe ele, le vedem dar nu putem comunica cu ele - iertati cacofonia. furnicile??? habar nu au ca existam.
sunt simpatice furnicile dar probabil le mai trebuie 1mld de ani ca sa putem comunica. nu cred ca avem rabdare 1mld de ani, e cam mult. asa ca mergem mai departe, poate gasim macar o maimutza.

#88
Calin[nr9]

Calin[nr9]

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 27.11.2003
Mamah ce de posturi nu-mi vine sa cred!!
Eu am postat thread-ul asta dar nu imi mai pot folosii nikul de Singuraticu'......eh oricum sunt bucuros shi in acelashi timp :confused:
Parerea mea ramane ca nu suntem singuri in univers shi mi-ar pace foarte mult sah pot merge sa-l cercetez!
Apropo Andrei scri foarte mult shi foarte interesant!! Felicitari shi                          

                           SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!

Attached Files



#89
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001

Quote

Originally posted by hautav
Daca mai sunt si altii in univers sigur sunt mai prosti ca noi. Ca daca erau mai avansati ne atacau de mult si .......................


desigur ai dreptate.. mai ales daca te iei pe tine ca model de gandire...

#90
lulu mob

lulu mob

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 26.10.2005
Vor întâlni oamenii (dovezi că există) viață în Univers, altundeva decât pe Terra?
Cam când se va petrece asta? În 10 ani? 100? 1000?
Cum va arăta prima dovadă? O ființă inteligentă? O bacterie? O fosilă? Un obiect evident artificial?
Ce impact ar avea un astfel de eveniment asupra vieții pe Terra?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate