Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat stați acasa in medie?

Parere stare drum Sculeni - Chisi...

Necesit ajutor in gasirea a doua ...

Monitor 4k 27-28' PD USB C
 Vacanta Italia

Concediu Halkidiki

Ce vehicule motorizate ați avut d...

Router Asus nu se conecteaza WAN
 Gradina, copaci, arbusti si plant...

Trackpoint Thinkpad

Legare boiler electric trifazat l...

Upgrade CPU pentru Lenovo ThinkCe...
 Mouse wireless multimode (2x BT +...

Durere incheietura piciorului

Reparatie tablou electronic

Dell U2722 USB Connectors
 

Centrale termice Viessmann

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
4500 replies to this topic

#2269
Fanbian

Fanbian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 23.09.2008
Pe centrala era setat la 15 grade, dar cred ca este de fapt curba, eu asa am inteles din manual. Am ales 15 deorece cand temperatura exterioara ajunge la -7 sau -8 grade sa nu am mai mult de 55 grade pe tur in perioada asta .
   Este posibil ca centrala sa ridice temperatura pe tur mai mult decat este data de curba,  daca termostatul simte o diferenta mare de temp dintre setare si cea ambiantala (este opentherm)?

Attached Files



#2270
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Eu nu am gasit manualul centralei pe net ca sa-l pot citi. Se pare ca ai dreptate cu gradele si curba. Din "poza" atasata, rezulta clar ca in meniul de servis al centralei nu exista nici un reglaj al curbei si ea este stabilita doar in functie de ce temperatura ceri tu in casa de la "butoane".
Cind ai montat termostatul opentherm, ai dat jos puntea pentru termostat normal ?
- Daca nu, da jos puntea respectiva
- Daca da, incearca sa dai jos opentherm-ul si pune puntea la loc, ca sa vezi daca centrala incalzeste turul corect, in functie de temperatura exterioara, fara sa aiba termostat. Poate ca este cum zici tu si opentherm-ul "deregleaza" curba.

#2271
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Florin, asta e pacatul vitodens 100. Alea din grafic sunt toate curbele disponibile. Inclinatia e aceeasi la toate si pot fi numai translatate. Si eu m-am chinuit cu curbele alea doua ierni. Acum merg pe temperatura constanta si e mult mai bine.

@Fanbian Despre open-therm spun din capul locului ca nu stiu cu ce se mananca si nu stiu exact cum se comporta, daca nu cumva modifica anumite lucruri. In principiu centrala detecteaza singura daca are senzor extern sau nu legat si actioneaza in consecinta. Curbele alea inseamna ca centrala inceraca sa aduca apa pe tur la cat indica curba respectiva. Daca aceasta temperatura este depasita centrala opreste focul automat. Daca curba ii indica 35 de grade, poate sa ajunga la 40 sau ceva apropiat, dar in nici un caz nu are cum sa ajunga la 65. Ce vroiam sa zic la inceput e daca nu cumva acest open therm se crede mai destept si daca sesizeaza de exemplu diferenta mare de temperatura in casa fata de cat ai setat pe termostat atunci trece peste ce dicteaza sonda externa si baga temperatura mai ridicata pe tur ca sa faca cald in casa. E numai o ipoteza ca sa explic ce ai observat tu. Nu stiu daca nu exista astfel de conflicte intre open therm si senzor extern. Una peste alta, recomandarea mea, renunta la senzorul extern, si reglezi temperatura pe tur direct din butoanele centralei. O sa faci lucrul asta de cateva ori intr-un sezon de incalzire.

#2272
Fanbian

Fanbian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 23.09.2008
@M_ierdnA
    Am setat pe termostat sa faca cald mai mult cu 2 grade si centrala a ajuns pe max la incalzire ignorand sonda de exterior (temperatura tur indicata dupa aprox 1 minut: 63 grade) , afara fiind 18 grade, deci la cerere de caldura mai mare pleaca blana (trebuie sa nu uit geamul deschis prea mult in camera respectiva ). Curba setata la centrala era 15. Termostatul open-therm tine pompa mereu pornita incercand sa fie o temperatura constatanta in camera unde e amplasat, pornind centrala pentru un interval scurt de timp, 10-15 secunde.O sa scot SE si o sa setez manual temperatura sa vad functionarea ei, poate se mai opreste pompa.
   Functionarea aproape non stop a pompei precum si ciclul scurt de incalzire ar putea dauna functionarii centralei pe o perioada lunga in timp?

#2273
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Din ce spui pare ca openthermul da comanda ca centrala sa plece tare si eventual sa ignore sonda externa, altfel nu pot sa explic de ce ar ajunge temperatura la 63 de grade cand sunt 18 afara. Incearca sa vezi daca se intampla la fel si fara sonda externa, adica reglezei manual temperatura pe tur, si deschizi geamul in camera cu termostatul ca openthermul sa sesizeze cerere mare de caldura si vezi ce se intampla. Totusi nu mi se pare normal ca centrala sa depaseasca temperatura fixata pe tur indiferent daca e fixata manual sau cu sonda externa. Adica daca am incalzire in pardoseala "pe direct" fara grup de amestec ce fac, bag 63 de grade in sapa? Documenteaza-te bine despre opentherm, eu chiar nu stiu cum functioneaza. Daca afli ceva poate ne spui si noua. Eu unul chiar ma gandeam ca poate ma orientez spre un opentherm cand o crapa computhermul, dar daca face figuri din astea, mai bine lipsa.

P.S. pompa centralei merge in permanenta din cauza senzorului extern. Asa functioneaza pentru ca se presupune ca poti gasi o anumita curba pe care pierderile de caldura ale casei sunt egale cu puterea radiatoarelor din casa pe temperatura fixata de curba respectiva. Daca asa stau lucrurile atunci caloriferele trebuie mentinute tot timpul calde si asta inseamna circulatie continua. Si vad un posibil conflict cu openthermul pentru ca acesta din urma vrea sa controleze singur temperatura in casa marind sau scazand puterea centralei.

#2274
Fanbian

Fanbian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 23.09.2008
Am scos senzorul extern, chiar am pus centrala pe off la caldura, iar termostatul daca simte diferente de temperatura da drumul la centrala ignorand complet setarile centralei. Termostatul este wireless de la  honeywell T6r, iar o cunostinta are modelul Y87RF2008 wireless opentherm si aceleasi simptome , nu stiu daca cele pe fir fac aceleasi lucru.

#2275
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Poate ca nu se inteleg bine termostatul cu centrala prin opentherm. Sau poate ca asa trebuie sa functioneaze un opentherm cuplat la un viessmann.
Din ce am vazut eu intr-un manual de T6R, acesta stie sa lucreze si on/off. Poti incerca sa legi termostatul la AB (portul de on off) si in centrala sa te legi la puntea L si 1 (portul de on off).

Edited by florin71_skoda, 08 March 2017 - 08:12.


#2276
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Pana la urma centrala stabileste prioritatile daca asculta mai mult de opentherm sau mai mult de setarile manuale facute in centrala. E insa ciudat ca asculta mai mult de opentherm. Cum ar fi ca un calculator sa asculte mai mult de cineva din retea decat de mine care stau in fata lui si il butonez direct? Eu nu imi aduc aminte sa fi vazut ceva explicit despre opentherm in manualul meu. Stiu numai ca se poate lega, dar cum functioneaza nu era descris. Stiu insa ca la acest model de viessmann foarte putine lucruri se pot seta si am banuiala ca asta e modul de functionare setat din fabrica si nu se poate modifica.

#2277
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Probabil ca cei de la Viessmann sau gindit ca o sa va cumparati un termostat opentherm gen Vitotrol 100-OT, sau ceva similar, iar in cazul asta "afisajul" si "butoanele" centralei se muta pe termostat, prin clonare si tot ce poti face acum de la butoanele centralei, coborind in pivnita, se putea face si de la termostatul din casa. Practic cu Vitotrol ai dubla comanda la absolut toate setarile. Deaia cred ca centrala porneste caldura cind termostatul Honeywell T6R zice ca trebuie caldura si ignora "butoanele" centralei.
Daca T6R ar sti de curbe sau de ACM, ar putea fi setatea si astea tot din T6R. Posibil ca asta sa fie si motivul pentru care centrala lui Fanbian ajunge uneori aiurea la 65grd, pentru ca cumva T6R comunica aiurea centralei o anumita temperatura ambilentala nereala si drept urmare centrala incearca sa se adapteze la conditiile reale din casa si ignora curba setata la centrala. Zic asta pentru ca teoretic daca exista un Vitotrol, atunci acesta comunica centralei temperatura reala din camera si chiar daca tu ai fi ales curba 20grd, centrala ar fi modificat cumva aceasta curba in functie de temperatura reala citita de Vitotrol. (fireste, este doar o banuiala)

#2278
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Sincer, cred ca cei de la V nu s-au gandit la nimic altceva decat la profitul lor. Cand jumatate din populatia lumii are telefoane cu touchscreen eu cumpar o centrala Viessmann la care singurele reglaje se pot face din doua potentiometre. E de-a dreptul jenant si singurul lucru pe care pot sa il face e sa sper ca la fiabilitate nu au facut rabat in ceea ce priveste acest model. Din punctul asta de vedere, pana acum chiar nu pot sa ma plang, desi 2 ani si jumatate de functionare nu e nici macar un sfert din durata de viata pentru o centrala la care ar trebui sa aspire o firma ca Viessmann.

#2279
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Trebuia sa-ti cumperi si tu un Viessmann 300 :D (cine va pune sa va luati modele de care nemti nu au auzit niciodata ca ar exista :D)

#2280
Fanbian

Fanbian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 23.09.2008
Centrala mea este model 2016, fara butoane.

Am renuntat la protocolul opentherm, sunt pe on/off si cu sonda de exterior si totul functioneaza ca la carte.Aceleasi probleme le au si cei prin UK pe protocolul opentherm.

Cronotermostat wireless pe opentherm mai este nest 3gen pentru europa , care poate sa functioneze ca o telecomanda de pe smartphone,  dar nu imi mai permit sa dau 200 de euro pe el. :). Interesant ar mai fi Cloudwarm HRT278, care este la jumatate de pret . Toate sunt cronotermostate cu ambele protocoale  on/off si opentherm

#2281
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Pai tocmai de aia am luat Viessmann ca daca nici nemtii nu au auzit de modelul ala am zis ca o fi ceva de capul lor. Pe mine m-a tentat pretul pentru ca centralele in condensare cand mi-am luat eu centrala erau sensibil peste 3000 de lei. Eu am dat pe a mea 4000 si am zis ca merita diferenta de pret pentru o marca buna de centrala. Daca rezista, eu unul sunt multumit pentru ca m-am impacat cu modul ei de functionare.

#2282
idneo

idneo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 04.03.2006
Salutare, Vitodens 050W cum ar trebui sa aiba panta cosului ascendenta/descendenta? merci

#2283
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Ascendenta.

#2284
idneo

idneo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 04.03.2006
Centrala are un circuit special facut pentru treaba asta pe interior de unde condensul de la cos este preluat (apare in manualul de service)?
Intreb in ideea in care, stiu ca la centralele cu tiraj fortat (dar nu in condensatie) panta ascendenta aducea condensul in ventilator pe care in ceva timp in strica ...

#2285
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
La condensatie ventilatorul este montat pe vana de gaz. Se amesteca aer cu gaz si amestecul este bagat "fortat" in arzator.

- Tubul mic al cosului, trebuie sa fie cu virful in sus ca sa se intoarca condensul inapoi in camera de ardere, unde este colectat  impreuna cu condensul rezultat din ardere si directionat la canalizare. Daca ar fi cu virful in jos ca si la centralele cu tiraj fortat, ar face turture de gheata si se infunda.
- Tubul mare depinde de modelul de centrala. La unele centrale poate fi si asta cu virful in sus, ca exista in centrala sub cot, o "capcana de condens" care sa-l adune. La altele nu exista acea "capcana de condens" si tubul mare trebuie sa fie cu virful in jos. De regula la aceste modele de centrala, tubulatura are "virful" ala de plastic un pic excentric, astfel incit chiar daca tubul mare are virful in jos, tubul mic sa fie fortat sa fie cu virful in sus.

Nu stiu la Vitodens 050W cum este facuta exact admisia de aer, dar poti sa-i dai capacul jos si sa te uiti daca are, sau nu are, ceva plasticuri care sa adune condensul sau apa de ploaie ce ar putea intra accidental pe tubul mare, ca sa nu ajunga la componentele din centrala.

#2286
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Cred ca se scurge pur si simplu cu condensul format in centrala. Daca te uiti la tubul de evacuare (cel din interior) o sa vezi ca e pozitionat excentric, adica intra in centru si iese in partea de sus a tubului gros. Deci daca montezi tubul gros (exterior) orizontal, cel din interior va avea panta ascendenta.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate