Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...

cu autorulota prin BZ
 Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...

Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan
 Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

Saci moloz - unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...
 Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 

Oala sub presiune

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
ag-master

ag-master

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 08.01.2006
Salut la toata lumea. Am cumparat o oala sub presiune de la supermarket (vedeti poza). Ideea e ca nu sunt sigur cum s-o folosesc, are cele doua supape pe capac, nu stiu exact care la ce si cand foloseste. Daca vrea cineva sa-mi spuna, multumesc anticipat!

#2
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
rtfm? :huh:

#3
ag-master

ag-master

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 08.01.2006

 Mosotti, on Apr 14 2009, 13:45, said:

rtfm? :huh:


in traducere... ?

#4
daiana

daiana

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 407
  • Înscris: 08.06.2006

 ag-master, on Apr 14 2009, 13:42, said:

Salut la toata lumea. Am cumparat o oala sub presiune de la supermarket (vedeti poza). Ideea e ca nu sunt sigur cum s-o folosesc, are cele doua supape pe capac, nu stiu exact care la ce si cand foloseste. Daca vrea cineva sa-mi spuna, multumesc anticipat!

nivelul in oala sa nu depaseasca limita max inscriptinata pe interiorul oalei; supapele le lasi asa cum sunt in poza; in momentul in care incepe fierberea sa dai focul la minim posibil - altfel iese lichidul prin supapa de siguranta

#5
ag-master

ag-master

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 08.01.2006
bun. presupun ca fierberea incepe o data cu acel suierat, nu? de unde stiu cand e gata?

#6
daiana

daiana

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 407
  • Înscris: 08.06.2006

 ag-master, on Apr 14 2009, 14:36, said:

bun. presupun ca fierberea incepe o data cu acel suierat, nu? de unde stiu cand e gata?

nu ai gasit in cutia oalei, instructiunile? precum si timpul de preparare orientativ pe principalele grupe de alimente?

#7
ag-master

ag-master

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 08.01.2006

 daiana, on Apr 14 2009, 14:43, said:

nu ai gasit in cutia oalei, instructiunile? precum si timpul de preparare orientativ pe principalele grupe de alimente?


nu, altfel nu mai intrebam aici  :rolleyes:

#8
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Orientativ: porc, vita 25-30 min., miel 15-20 min., cartofi 8-10 min., fasole uscata 12-15 min., varza 5-6 min., fasole verde, mazare verde, morcovi aprox 3 min.

#9
ag-master

ag-master

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 08.01.2006
merci, insa e cazul sa umblu la vreuna din acele supape? cand e gata se deschide vreuna si fluiera, ca sa zic asa?  :rolleyes:

#10
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Cand incepe sa fluiere, pui ceasul. Pana nu fluiera, nu fierbe. Cand e gata, poti ridica supapa cu o furculita, sa iasa mai repede aerul comprimat.

Edited by alalaltu, 17 April 2009 - 21:57.


#11
ag-master

ag-master

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 08.01.2006
In regula, merci tuturor pentru raspunsuri, si Paste fericit!

#12
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Paste Fericit tuturor!

#13
matutu

matutu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 07.05.2008

 alalaltu, on Apr 17 2009, 22:56, said:

Cand incepe sa fluiere, pui ceasul. Pana nu fluiera, nu fierbe. Cand e gata, poti ridica supapa cu o furculita, sa iasa mai repede aerul comprimat.
ATENTIE! aburul ala este foarte fierbinte, trebuie sa fi cu bagare de seama, altfel te poti frige. mai bine nu umbli la supape si lasi sa se faca singura egalizarea presiunilor.

#14
portocaLeu

portocaLeu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 415
  • Înscris: 16.08.2008

 matutu, on Apr 23 2009, 07:34, said:

ATENTIE! aburul ala este foarte fierbinte, trebuie sa fi cu bagare de seama, altfel te poti frige. mai bine nu umbli la supape si lasi sa se faca singura egalizarea presiunilor.
E cam tarziu dar hai sa dau si eu un sfat: oala se umple cu apa si celelalte ingrediente cam 2/3 din capacitate. Se fixeaza capacul, se pune oala pe foc viu si se ridica valva(manerul mic) pana incepe sa se auda un suierat si incep sa iasa aburi apoi valva se inchide prin apasare  ( ca in poza) si se reduce flacara. In timpul fierberii valva nu se ridica cu niciun chip, daca vrem sa controlam ce se intampla cu continutul luam oala de pe foc si o punem in chiuveta lasand apa rece sa curga pe capac pana in momentul in care nu se mai aude suieratul  apoi oprim apa, inclinam usor pentru scurgerea apei de pe capac si apasam usor pe valva : daca nu mai iese abur ridicam manerul valvei si putem deschide capacul.

#15
ag-master

ag-master

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 08.01.2006
Multumesc pentru raspunsuri!  :rolleyes:

#16
ceva

ceva

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.08.2008
Am exact aceeasi oala primita cadou fara instructiuni. Intrebarea mea este legata de supapa cu capacel (fara inel) despre care am inteles ca o data ce incepe sa suiere trebuie lasata in jos (orizontal) si dat focul mai incet: in ce pozitie trebuie lasata?
Pentru ca ea se roteste, astfel permitand mai mult sau mai putin aburului sa iasa. Presupun ca in functie de pozitia in care se afla continutul se fierbe la o presiune mai mare sau mai mica. As ramane recunoscatoare daca ar posta cineva un raspuns cu scan sau ceva al instructiunilor.
Thx.

#17
Aprilia

Aprilia

    Forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,846
  • Înscris: 03.11.2005

 ceva, on 10th October 2009, 19:32, said:

Am exact aceeasi oala primita cadou fara instructiuni. Intrebarea mea este legata de supapa cu capacel (fara inel) despre care am inteles ca o data ce incepe sa suiere trebuie lasata in jos (orizontal) si dat focul mai incet: in ce pozitie trebuie lasata?
Pentru ca ea se roteste, astfel permitand mai mult sau mai putin aburului sa iasa. Presupun ca in functie de pozitia in care se afla continutul se fierbe la o presiune mai mare sau mai mica. As ramane recunoscatoare daca ar posta cineva un raspuns cu scan sau ceva al instructiunilor.
Thx.


Nu trebuie sa faci nimic altceva decit sa dai focul la mic cind incepe sa suiere, atit. Nu poti sa reglezi presiunea din interior, aia depinde de cum e facuta supapa in fabrica. Uneori se mai blocheaza "capacelul" de care zici si atunci poti sa il dai inapoi in jos (in mod normal sta jos si, cind se depaseste o anume presiune in interior, se ridica si lasa auburul sa iasa; iar de rotit se  roteste din cauza aburului care iese.

Nu iti trebuie nici un fel de instructiuni. Daca vrei neaparat sa iti arate cineva, cheama o vecina care are mai de mult oala din asta.

Cind a trecut timpul (pe care orice iti spune cineva va trebui sa il descoperi prin incercari), opresti focul si fie lasi oala pe aragaz citeva ore sa se raceasca si sa poti scoate capacul fie ridici "capacelul" supapei cu o furculita (fii atent sa nu iti sufle aburul in fata) si dupa ce a iesit tot pui oala sub apa rece pina scade presiunea (o sa se auda un zgomot ca o bufnitura) dupa care poti sa o deschizi. Nu o misca inainte de a scoate aburul, fiindca o sa iasa singur si te arde.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate