Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Oala sub presiune
Last Updated: Oct 11 2009 08:50, Started by
ag-master
, Apr 14 2009 12:42
·
0
#1
Posted 14 April 2009 - 12:42
Salut la toata lumea. Am cumparat o oala sub presiune de la supermarket (vedeti poza). Ideea e ca nu sunt sigur cum s-o folosesc, are cele doua supape pe capac, nu stiu exact care la ce si cand foloseste. Daca vrea cineva sa-mi spuna, multumesc anticipat!
|
#3
Posted 14 April 2009 - 12:46
#4
Posted 14 April 2009 - 13:25
ag-master, on Apr 14 2009, 13:42, said: Salut la toata lumea. Am cumparat o oala sub presiune de la supermarket (vedeti poza). Ideea e ca nu sunt sigur cum s-o folosesc, are cele doua supape pe capac, nu stiu exact care la ce si cand foloseste. Daca vrea cineva sa-mi spuna, multumesc anticipat! nivelul in oala sa nu depaseasca limita max inscriptinata pe interiorul oalei; supapele le lasi asa cum sunt in poza; in momentul in care incepe fierberea sa dai focul la minim posibil - altfel iese lichidul prin supapa de siguranta |
#5
Posted 14 April 2009 - 13:36
bun. presupun ca fierberea incepe o data cu acel suierat, nu? de unde stiu cand e gata?
|
#6
Posted 14 April 2009 - 13:43
#7
Posted 14 April 2009 - 13:47
#8
Posted 17 April 2009 - 21:51
Orientativ: porc, vita 25-30 min., miel 15-20 min., cartofi 8-10 min., fasole uscata 12-15 min., varza 5-6 min., fasole verde, mazare verde, morcovi aprox 3 min.
|
#9
Posted 17 April 2009 - 21:53
merci, insa e cazul sa umblu la vreuna din acele supape? cand e gata se deschide vreuna si fluiera, ca sa zic asa? :rolleyes:
|
#10
Posted 17 April 2009 - 21:56
Cand incepe sa fluiere, pui ceasul. Pana nu fluiera, nu fierbe. Cand e gata, poti ridica supapa cu o furculita, sa iasa mai repede aerul comprimat.
Edited by alalaltu, 17 April 2009 - 21:57. |
|
#11
Posted 17 April 2009 - 21:58
In regula, merci tuturor pentru raspunsuri, si Paste fericit!
|
#13
Posted 23 April 2009 - 06:34
alalaltu, on Apr 17 2009, 22:56, said: Cand incepe sa fluiere, pui ceasul. Pana nu fluiera, nu fierbe. Cand e gata, poti ridica supapa cu o furculita, sa iasa mai repede aerul comprimat. |
#14
Posted 23 April 2009 - 09:37
matutu, on Apr 23 2009, 07:34, said: ATENTIE! aburul ala este foarte fierbinte, trebuie sa fi cu bagare de seama, altfel te poti frige. mai bine nu umbli la supape si lasi sa se faca singura egalizarea presiunilor. |
#16
Posted 10 October 2009 - 18:32
Am exact aceeasi oala primita cadou fara instructiuni. Intrebarea mea este legata de supapa cu capacel (fara inel) despre care am inteles ca o data ce incepe sa suiere trebuie lasata in jos (orizontal) si dat focul mai incet: in ce pozitie trebuie lasata?
Pentru ca ea se roteste, astfel permitand mai mult sau mai putin aburului sa iasa. Presupun ca in functie de pozitia in care se afla continutul se fierbe la o presiune mai mare sau mai mica. As ramane recunoscatoare daca ar posta cineva un raspuns cu scan sau ceva al instructiunilor. Thx. |
#17
Posted 11 October 2009 - 08:50
ceva, on 10th October 2009, 19:32, said: Am exact aceeasi oala primita cadou fara instructiuni. Intrebarea mea este legata de supapa cu capacel (fara inel) despre care am inteles ca o data ce incepe sa suiere trebuie lasata in jos (orizontal) si dat focul mai incet: in ce pozitie trebuie lasata? Pentru ca ea se roteste, astfel permitand mai mult sau mai putin aburului sa iasa. Presupun ca in functie de pozitia in care se afla continutul se fierbe la o presiune mai mare sau mai mica. As ramane recunoscatoare daca ar posta cineva un raspuns cu scan sau ceva al instructiunilor. Thx. Nu trebuie sa faci nimic altceva decit sa dai focul la mic cind incepe sa suiere, atit. Nu poti sa reglezi presiunea din interior, aia depinde de cum e facuta supapa in fabrica. Uneori se mai blocheaza "capacelul" de care zici si atunci poti sa il dai inapoi in jos (in mod normal sta jos si, cind se depaseste o anume presiune in interior, se ridica si lasa auburul sa iasa; iar de rotit se roteste din cauza aburului care iese. Nu iti trebuie nici un fel de instructiuni. Daca vrei neaparat sa iti arate cineva, cheama o vecina care are mai de mult oala din asta. Cind a trecut timpul (pe care orice iti spune cineva va trebui sa il descoperi prin incercari), opresti focul si fie lasi oala pe aragaz citeva ore sa se raceasca si sa poti scoate capacul fie ridici "capacelul" supapei cu o furculita (fii atent sa nu iti sufle aburul in fata) si dupa ce a iesit tot pui oala sub apa rece pina scade presiunea (o sa se auda un zgomot ca o bufnitura) dupa care poti sa o deschizi. Nu o misca inainte de a scoate aburul, fiindca o sa iasa singur si te arde. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users