Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3
 Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...
 Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...
 Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!
 

Vulcanii noroiosi

- - - - -
  • Please log in to reply
152 replies to this topic

#145
cecipuff

cecipuff

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 20.10.2012

View Postmuscarul, on 10 august 2004 - 21:16, said:

aham, ok, multam pt sfaturi, da io tot as vrea sa ii vad. mai este ceva interesant de vazut perin zona???

Da. Poti vedea tabara de sculptura de la Magura, manastirea Ciolanu, manastirea Ratesti ( poti ajunge la vulcani si la intoarcere, poti face stanga la scoala si mergi maxim 3 km si gasesti manastirea), Sarata Monteoru, cramele de la Pietroasele, viaductele, focul viu, reyervatia de zimbrii de la vama Buzaului (aproape de intorsura Buzaului, coada lacului de la Siriu (superb peisajul)....

View Postcspot, on 11 august 2004 - 10:59, said:

Nu se merita sa te duci . E interesant fenomenul , dar trebuie sa ai cel putin o mashina de teren ca sa ajungi acolo , pentru ca drumul asfaltat nu prea mai exista .  
Cand ajungi acolo , o sa gasesti vulcanii + cutii de bere , pantofi , hartii gunoaie de o sa-ti piara cheful , si o sa te enervezi la culme .  In plus pe margine , tot turistu a marcat locu'  cu picioru' ca sa vada cum se scurge noroiu la vale  .
Nici de gasit locu' cu pricina nu e chiar asa de simplu' .  Este in apropiere o baraca pe care scrie cu vopsea : "vulcani ->".

Am fost in vinerea mare a Pastelui 2012 si-am gasit un peisaj verde fara hartii, peturi, pantofi sau mai stiu eu ce, un drum bun (mai bun decat anumite strazi din Bucuresti).
Si "baraca" de care vb tu este o pensiune....Posted Image Si una foarte locuibila!

View Postcspot, on 16 august 2004 - 17:53, said:

  Mda . Chiar dincolo de drum este o statie de depozitare a petrolului unsuroasa, puturoasa  si urata . Mie mi-a ramas draga , pentru ca tot vanzolind de colo colo pe drum vara , am ramas fara apa , asa ca am apelat la bunavointa unui paznic de acolo .  
   Aaaa ... pe tot parcursul drumului o sa vezi toate resturile din industria petrolului .... Fiare vechi , schele , pompe , macarale , buldozere , tractoare etc etc aruncate acolo , ruginite , murdare si scarboase .  Toata zona are un aspect selenar din pricina poluarii . Singurele plante care cresc pe acolo sunt ciurlinii si gramezile de gunoi menajer , care D-zeu stie de unde apar .

Mda...ai fost pe drumul industrial....daca mergeai pe drumul turistic, ti-ar fi placut!

View Postadishior, on 12 august 2006 - 18:20, said:

De multe ori am vrut sa ma duc la vulcani, da pana acum nu am avut ocazia, poate la sfarsitul verii o sa am norocul sa trec pe acolo.

Locuri de cazare in zona stie cineva??

Da. Casa Matei (pe malul raului Buzau, exact in Berca), pensiunea de la vulcani, pensiunea Moara Veche, la 500 de metri de Casa Matei si pensiunea Speranta in Plescoi....se mananca dementia acolo, cazarea buna (pat dublu, cablu, internet, AC, baie cocheta. Acolo ne-am cazat. Superb!

View Postacidhouse, on 11 august 2011 - 22:52, said:

nu exista program si nu se plateste Posted Image

la vulcani mici e un nene la poarta de iti vinde o vedere cu 1 2 lei si cica ala ar fi biletu de intrare

insa daca mergi la vulcani mari nu exista nimeni urci pe niste scari si aia e Posted Image sunt mult mai interesanti astia mari , intrebi pe acolo care-s aia mari....

Un program strict nu exista, domnul care sta la intrare in rezervatie, locuieste la pensiunea de langa vulcani, biletul este 3 lei.

View Postmisuf, on 24 septembrie 2012 - 08:24, said:

Interesante pozele. Totusi ce traseu ai utilizat ? Observ 2 trasee de ajuns la Vulcanii noroiosi: prin Berca-Joseni-102F sau Izvorul Dulce - 203K.

Tresaeul Berca-Joseni este cel recomandat. Celalalt traseu este cel industrial (schela Berca).

#146
iib

iib

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 24.03.2004
Poate imi puteti da o informatie trecuta cu vederea (sau poate ca nici nu e cazul).

Vulcanii noroiosi de la Buzau sunt activi permanent? Adica la orice ora, in orice zi, ei bolborosesc acolo? Sau au perioade de calm, cand vezi doar niste balti de noroi linistite?

Pentru ca vad fotografii, unele chiar spectaculoase cu bule de gaz ridicand noroiul, dar si cu balti total blajine, nemiscate. Ca sa ii prind in plina bolboroseala trebuie sa aleg o perioada anume de vizitare sau e la noroc?

Multumesc pentru sfaturi bolborosite :)

#147
viorel.stanculescu

viorel.stanculescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 02.07.2005
Bolborosesc insa nu ceva super spectaculos.
Unul este mai activ, altul mai lenes ...important este ca exista si sunt cat de cat protejati.
Este totusi un punct de vazut mai ales pentru cei mici, sunt foarte incantati.
Drumul este bun, exista semnalizare foarte buna.

Attached Files


Edited by viorel.stanculescu, 16 August 2013 - 18:10.


#148
iib

iib

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 24.03.2004
Update important!

Nu va luati dupa discutiile anterioare despre Paclele Mari/Mici (mai ales locatia). Informatiile poate au fost date cu bune intentii, dar sunt eronate. Eroarea incepe de la pag 7 a acestui topic. Nu ma obosesc sa tin minte cine a dat informatiile gresite cu aer de mare cunoscator, pentru ca nu merita efortul. Oricum la orice cautare pe interet ne asumam riscul sa fim pacaliti...

Sa restabilim deci adevarul:

Sunt 3 locatii unde se gasesc acesti vulcani noroiosi. Paclele Mari, Paclele Mici si o a treia care nu ne foloseste pentru ca este inaccesibila cu masina (dar voi da amanunte).

Calitatea drumului nu este "de vis", asa cum reiese din paginile anterioare, dar este OK. Adica nu are gropi dar este suficient de denivelat ca sa nu poti merge foarte repede si este uneori foarte ingust. Dar asta nu deranjeaza pentru ca suntem la o plimbare nu la o cursa de masini.

Este foarte bine semnalizat, asa cum s-a spus. Dar, amuzant, doar la ducere. Pentru ca daca nu esti localnic si nu ai GPS, la intoarcere trebuie sa intrebi daca Buzaul e la dreapta sau la stanga. Pentru ca sunt multe bifurcatii si exista indicatoare cu toate satele din zona, dar niciunul pentru Buzau. Oricum asta mai mult te amuza pentru ca - evident - poti intreba pe oricine pe unde sa o iei.

Primii vulcani intalniti sunt Paclele Mici. Din drum, chiar intr-o curba la stanga, porneste drept inainte  un alt drum mai ingust, din placi de beton. Exista indicatoare. Pentru Paclele Mici mergem pe acest drum foarte ingust (dar in stare buna). Foarte repede ajungem la o parcare si cateva amenajari: un chiosc, un loc mare cu mese, o fantana pentru decor (nu are apa). Aici nu se plateste absolut nimic, nici intrare, nici parcare. Doar ce cumperi de la chiosc, evident. Pentru a ajunge la vulcani trebuie urcat pe o alee destul de mult si obositor. EI BINE, AICI SE URCA CEI (probabil) 400M POMENITI IN PAGINILE ANTERIOARE. Asta e confuzia grava din pagina 7, care iti cam da peste cap toata plimbarea. Pentru ca urcusul obositor e aici, la Paclele Mici. Intrarea se plateste doar sus, la vulcani. 4 ron. Si ti se da si bilet :) Totul e foarte curat, amenajat si civilizat. Chiar nu-ti vine sa crezi ca pe tot platoul cu vulcani nu e nici un cocalar jegos care sa scuipe, sa ragaie si sa arunce gunoaie pe jos. Tot personalul acestei locatii este incredibil de politicos, serviabil si amabil. Pana si la acel chiosc primesti bon (fara sa ceri) pentru orice fleac cumperi. Vizitezi si pleci cu o senzatie foarte placuta, aproape nemaiintalnita in Romania.

Pentru Paclele Mari trebuie sa te intorci in sosea, pe drumul din placi de beton, si sa continui inca vreo 2 Km. Drumul e la fel de bun (fara gropi, dar cu aceleasi denivelari). Pentru Paclele Mari nu trebuie sa urci. Sunt chiar langa sosea. Si sunt MULT mai spectaculoase decat cele Mici. De fapt puteti merge doar la Paclele Mari. Cele Mici le puteti vizita doar daca doriti putina miscare in plus. Pentru ca la capitolul spectacol sunt sub Paclele Mari. Si aici am gasit acelasi personal foarte amabil. Se plateste doar intrarea la vulcani. 4 ron. Si aici primesti bilet. Aici se afla si o pensiune, restaurant, dar nu am intrat deci nu pot comenta.

Pentru a treia locatie se merge in continuare inca 5 Km. Si drumul de masina este foarte prost. Il poti face doar cu 4x4. Deci ramane alternativa sa il faci pe jos, pentru cei pasionati de drumetie. Dar aria celei de-a treia locatii este cea mai mica, iar vulcanii nu sunt spectaculosi. (Informatiile le am de la personalul de la Paclele Mari, sper sa nu fie gresite)

In concluzie, este o excursie care iti lasa un gust foarte placut (daca esti prevenit de confuzia din pag 7 :) ). Regreti doar ca nu poti intalni si in alte locuri acesti oameni amabili, curatenia si amenajarea foarte decenta. Noi am fost acolo intr-o zi de lucru, nu in weekend. Poate si de asta a fost asa de placut.

#149
viorel.stanculescu

viorel.stanculescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 02.07.2005
Poti pune o poza de la Paclele Mari?

#150
iib

iib

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 24.03.2004
Cred ca mai bine ar fi un filmulet. Dar nu stiu daca se pot atasa filme aici. Am sa incerc.

#151
iib

iib

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 24.03.2004
Asa cum ma asteptam, nu merge. Am impartit filmul pana si in bucati de 10MB. Desi spune ca accepta fisiere pana la 32MB, tot da eroare: fisierul este prea mare.

Daca aveti vreo idee astept sfaturi.

Pana vin sfaturile puteti sa il gasiti aici: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ML_oyCc3WGk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#152
dcn

dcn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 19.10.2007
Eu am fost acum o luna la vulcani. Tot ce s-a spus in postul #148 e adevarat. Doar ca mie mi-au placut mai mult vulcanii de la Paclele Mici. La Paclele Mari este zona fara vegetatie mai intinsa dar sunt mai putini vulcani activi. Sau asa erau cand am fost eu.
Deci, drumurile sunt bune, cam cu denivelari, la Paclele Mari e un peisaj mai fain, la Paclele Mici sunt vulcani mai multi si mai bolborositori.
Asa le-am gasit si vazut eu.

#153
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006
A mai fost cineva de curand la vulcani? Cum mai e starea drumului? As avea nevoie de un raspuns urgent. Ai mei tocmai au plecat din Brasov spre Buzau si vreau sa le spun daca merita sa coteasca spre vulcani, sau sa isi vada de drum spre casa.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate