Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra
 

Cristist50

- - - - -
  • Please log in to reply
402 replies to this topic

#1
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
He, he, lipsa de timp ma face sa ajung in aceasta parte a forumului abia acum.
M-am apucat de consolidat si modificat casa mea actuala undeva la inceputul lunii mai. Inca din iarna am avut proiectul finalizat iar in aprilie fara prea mult tam tam am avut toate actele in mana, gata de inceperea constructiei. Nu are importanta cine imi face casa, e o firma de care sincer, nu prea sunt multumit, insa cum nu sunt nici eu plin de bani am mai facut rabat la cate ceva. E vorba doar de timpul de executie nu si de calitatea executiei. Ma rog eu asa am impresia :D
Greseli mari in executie nu prea sunt pana acum, perfectiune nu exista insa, asta sa fie clar. Ca exemplu doi dintre stalpi fusesera cofrati stramb si bineinteles ca au iesit aiurea, sotia i-a pus sa darame, sper ca totul sa fie mai bine acum. Fotografii nu prea am, nici nu stiu exact unde sa le fac, iar cum eu ajung acasa atunci cand nu prea am ce sa fotografiez, va dati seama ...

In principiu in interior casa va arata cam asa:
Attached File  Parter0.JPG   367.03K   1915 downloads Attached File  Etaj0.JPG   390.7K   1208 downloads

Stiu, nu este ceva genial, insa casa deja exista iar garajul am fost nevoit sa il pun in acea pozitie datorita conformatiei terenului (la 2 m de coltul garajului este gardul). Un alt motiv pentru care casa arata asa este si cel al pastrarii unei parti cat mai mari din casa veche si pentru a minimiza costurile noii constructii. Ce va iesi o sa vedem.

Pozele cu exteriorul le voi pune maine, sunt pe laptop. Imi cer scuze ca nu sunt facute pe calculator, lucrez cu un arhitect care nu e obisnuit cu asa ceva si rotringul il manuieste mai bine. Inginerul constructor si dirigintele de santier este socrul meu insa nu cred ca e necesar sa atasez aici si plansele lui. Tot maine o sa mai pun si din fotografiile pe care le am din timpul constructiei si a demolarii, ma astept sa va luati cu mainile de cap insa asta e viata :)

Eu deocamdata, cu cateva rezerve, sunt multumit. Saptamana viitoare se toarna placa, urmand ca apoi sa se inceapa zidirea etajului si probabil undeva la finalul lunii septembrie sa se finalizeze casa la rosu. Parterul este finalizat, terasa este turnata si deja am luat acoperisul, Lindab iar luna asta va fi si livrat. Din pacate datorita unor intarzaieri care nu imi apartin termenul a fost decalat foarte mult (initial mi se daduse ca data a finalizarii 1 August, iar pe mine m-a busit rasul instant).

Una peste alta, constructia merge inainte. Costul la rosu va fi undeva la 120000 lei. Va fi mai putin deoarece am renuntat la a mai turna a doua placa (cea de pe etaj) hotarand sa facem plafon din grinzi de lemn deoarece mansarda va fi folosita doar ca spatiu pentru hobby si eventual spatiu de depozitare.

O sa mai revin cu amanunte.

LE: Hai ca am gasit niste poze pe aici. Daca mai am altele le pun maine.
Attached File  Picture_002.jpg   290K   678 downloadsAttached File  Picture_003.jpg   263.21K   497 downloads
Attached File  Picture_008.jpg   270.48K   449 downloadsAttached File  Picture_009.jpg   270.44K   660 downloads
Attached File  Picture_010.jpg   284.42K   789 downloadsAttached File  Picture_155.jpg   266.73K   619 downloads

Edited by punkt, 20 June 2009 - 09:50.


#2
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
interesanta arhitectura, cred ca va arata frumusel la final, asta daca n iti fac aia stalpii stranbi si zidurile nu or sa mai fie cazute la margini, si eventual putin mai drepte. Lol Nu ca ti-am dat un impuls pozitiv pentru casa? scuze!!!!

#3
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Nu le poti avea pe toate. Stalpii s-au rezolvat, iar zidurile ... deh, perfectiunea nu exista in Romania. Iar daca ii pun sa darame tot timpul ce au construit deja, mai termin undeva la anul. Zidurile sunt drepte, suprafata lor nu este chiar plana dar asta oricum se rezolva, am de gand sa pun termosistem de minim 7cm :D. Dupa ploile de ieri sotia mi-a spus ca s-ar fi umflat cofragul pentru placa insa astazi cand au fost acolo era totul in regula. Au refacut masuratorile sa se incredinteze ca e asa si au masurat inca odata planeitatea. S-a pus armatura pe jumatate din plafon si grinzi. Urmeaza ca in functie de vreme, luni sau dupa sarbatoarea de Sf. Maria in cel mai rau caz, sa se toarne placa. Poze va mai pun cand o sa mai am.

Arhitectura este interesanta deoarece a fost cam singura care se putea face considerand constructia existenta. Mie imi place. Am uitat sa iau pozele cu fatadele, sper ca maine o sa imi aduc aminte.

Mai am o problema (si eu si sotia) cu privire la cum anume sa o "coloram". Dupa ce pun fatadele poate o sa imi dati si mie niste idei.

Edited by Cristist50, 13 August 2007 - 19:46.


#4
ruginel

ruginel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 04.09.2006
Foarte interesanta arhitectura casei.
Ce am observat in planurile tale e ca din dormitorul matrimonial ca sa ajungi in baie trebuie sa treci prin dresing, poate nu inteleg eu bine desenul.
Si am mai observat ca la un dormitor la etaj ai o camara, asa a iesit sau ai vrut-o tu.Ma gandesc ca puteai sa-ti faci un dulap mai mare acolo, un mic dresing.
Mult succes in continuare.

#5
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
:D Da, baia prin dressing e la dorinta sotiei mele. Intr-un fel are dreptate, cred ca distanta pana la dormitor mai atenueaza din "zgomote" :D
Dormitoarele copiilor au fiecare ceva specific. Dormitorul mare are debaraua aceea - mic dressing cum ai spus si tu) si o suprafata mai mare. Suprafata totusi va fi mai mica, am hotarat modificarea baii - doar putin - pentru a putea instala in conditii bune si un bideu. Pentru igiena intima eu il recoamand din toata inima. Cel de-al doilea dormitor, nu e atat de mare insa are iesire la balcon precum si un geam rotund si frumusel foc pe zidul din stanga intrarii. :)

Ce o sa iasa, mai vedem noi.

Am pentru voi o intrebare care ma macina de ceva timp. In proiect este prevazut ca a doua placa, cea de la etaj sa fie din structura usoara, initial grinzi de lemn + toate angaralele. Intrebarea apare deoarece nu am gasit inca un furnizor care sa imi poata certifica/garanta o uscare corespunzatoare a grinzilor din care se va confectiona acest planseu. Am gasit in schimb informatii despre grinzi usoare Lindab si Porotherm. Ma gandeam daca nu cumva acestea pot inlocui cu succes grinzile de lemn pe care voiam sa le folosesc initial.

Cineva, cumva ma poate ajuta cu niste sfaturi, eventual furnizori de grinzi usoare, chiar si de lemn ...

Edited by Cristist50, 14 August 2007 - 20:44.


#6
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
pai cand e vorba de lemn, mai ales daca ai anumite grosimi si anumite dimensiuni, nu iti da nimeni lemnul uscat. D recula in Romania nu prea cumperi lemnul gata uscat. Podul din lemn se recomanda a se construi si a se astepta 1 an pana sa se poata mansarda. oricum succes. legat de culoarea exterioara a casei putem sa iti dam sfaturi numai duca ce stabilesti ce culoare folosesti la acoperis si ce culoare au tamplariile. Apoi vorbim.

#7
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Exista grinzile lamelare care sunt din anumite puncte de vedere mai bune ca grinzile de lemn normale. Nu stiu inca de unde sa le iau pe primele Am gasit o firma care imi da si cretificat de garantie pentru ele insa n-am reusit sa ii sun nici eu si nici sotia. Ma intereseaza mai putin gradul de uscare al scandurilor cat cel al grinzilor si in general al structurii de rezistenta a planseului.

Poate specialistii in rezistenta au mai mult informatii despre ele, insa nu prea viziteaza aceasta parte a forumului dupa cate observ. Va tin la curent.

Statia de epurare inca n-am ales-o, Am doar o oferta cu 3100 euro cu tot cu transport si montaj, mai astept si altele, am observat ca dealerii nu se inghesuie, in general se pare ca banii le prisosesc :D
Pentru put iarasi nu am gasit pe cineva, toate bune si frumoase pana cand ii dai constructorului toate datele, dupa care uita sa te mai sune. Si nu ma zgarcesc, vreau un put pentru a 3-a panza freatica, probabil intre 50-100m. Costa ceva dar macar nu ma mai doare capul.

Culoarea acoperisului este clasicul rosu mat, nu prea sunt genul de oma care sa faca ceva inedit. Oare cum sa fac sa nu mai uit pozele de la exteriorul casei in laptop???? Stiu, mi-am pus acum mobilul sa ma sune cand ajung in camera :D Sunt genial ...

Edited by Cristist50, 16 August 2007 - 02:57.


#8
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Ura, am reusit sa nu uit si sa iau si pozele cu fatade casei. Dupa cum va spuneam nu sunt facute pe calculator. Le atasez mai jos in spreanta ca or sa va placa. Ca si modificare, lucarna de deasupra dormitorului nu mai apare in proiectul final (ala nu il am scanat) locul ei a fost luat de cateva ferestre Velux. In rest cu minore modificari totul e conform proiectului. Ah, da si usa de la dormitorul de la parter catre terasa, era inutila din punctul meu de vedere ...

Attached File  Sectiune0.jpg   107.02K   547 downloadsAttached File  Fata0.jpg   121.1K   1242 downloads
Attached File  Lateral_dreapta0.jpg   140.71K   712 downloadsAttached File  Lateral_stanga0.jpg   110.62K   585 downloads
Attached File  Spate0.jpg   140.61K   495 downloads

Dupa cum spuneam, culorile nu prea ma excita, o posibilitate de a scapa de ele si apoi sa ma joc cu altele, in afara de un editor fofo complex ... mai cunoasteti?
Enjoy :D

Edited by Cristist50, 17 August 2007 - 00:04.


#9
kty21

kty21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 27.06.2007
salut Cristi
bine ca macar pe aici vad si eu ce ai mai facut la casa.
bafta si nu'ti doresc decit sa ai mai mult noroc decit am avut eu cu "meseriasii"
by the way...intrebare pentru toti care au trecut prin experienta constructiilor :oamenii care lucreaza in domeniu sint alesi pe criteriul esti neseriosdeci esti bun?!eu cel putin asa am observat. nu zic sa iasa perfect dar macar sa vina la treaba atunci cind zic ca vin si sa iasa macar bine
eu n'am gasit asa ceva

#10
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
@kty21: Mai da si tu drumul la im-ul ala ca il tii degeaba instalat in calculator :D (Esti la munca?)

Inclin sa iti dau dreptate, astazi sotia mi-a spus ca nu au turnat placa deoarece n-au adus cimentul. Ducandu-se la "providerul de ciment" acesta a replicat intr-un sictir total ca "a incurcat comenzile si ca vine pe la 14-15:00". Nu mai vin, ca sotia a anulat comenda. O sa toarne luni placa cu alta firma.
Din pacate, la cat de putin ii stiu eu pe cei din constructii, majoritatea sunt neseriosi. Iar exceptiile care exista (insa sunt de negasit) nu fac decat sa confirme regula.

#11
kty21

kty21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 27.06.2007
[quote name='Cristist50' date='Aug 18 2007, 22:48' post='3250765']
@kty21: Mai da si tu drumul la im-ul ala ca il tii degeaba instalat in calculator :D (Esti la munca?)

sint la munca si nu'l pot folosi
ai mei cu sapele trebuiau sa vina la sf lui iulie si au venit ieri, si seful il credeam prieten, acu o sa vad ce brinza face

#12
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Ura! Ieri s-a turnat placa. Poze n-am acum, cand ajung acasa promit sa le pun. S-au facut poze. Sotia e incantata, placa este dreapta si frumoasa, a zis ca e neteda ca un fund de bebelus. Acum asteapta sa se intareasca putin ca sa inceapa sa o ude. Mai stie cineva daca se gasesc rogojini de papura pe undeva? Erau excelente pentru tinut umezeala pe placa. Acum bila neagra: mai trebuia un metru cub de beton ca sa fie perfecta. Asa s-a renuntat la turnarea centurii pe garaj, acolo oricum nu am turnat placa, va fi plafon de lemn. Centura se va turna odata cu niste grinzi intoarse, grinzi care exista la living si la dormitorul de deasupra lui din cate imi amintesc. Una peste alta, constructia merge inainte si eu sunt bucuros nevoie mare. Poate la anul o termin :D

LE: Am mai gasit niste poze din timpul demolarii si a constructiei din jurul fostei case.

Attached File  SANY4505.JPG   191.48K   565 downloads Attached File  SANY4514.JPG   136.18K   543 downloads
Attached File  SANY4541.JPG   142.77K   489 downloads

Edited by Cristist50, 21 August 2007 - 03:26.


#13
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007

View Postkty21, on Aug 18 2007, 20:43, said:

salut Cristi
bine ca macar pe aici vad si eu ce ai mai facut la casa.
bafta si nu'ti doresc decit sa ai mai mult noroc decit am avut eu cu "meseriasii"
by the way...intrebare pentru toti care au trecut prin experienta constructiilor :oamenii care lucreaza in domeniu sint alesi pe criteriul esti neseriosdeci esti bun?!eu cel putin asa am observat. nu zic sa iasa perfect dar macar sa vina la treaba atunci cind zic ca vin si sa iasa macar bine
eu n'am gasit asa ceva


eu am gasit. Perfect nu iese, dar lucreaza foarte frumos si daca se apuca fac treaba buna, nu se intrerup. Si saracii lucreaza pe caldurile astea de dimineata pana seara, ca asa vor ei.
Deci se mai intampla sa fie si echipe bune.

#14
kty21

kty21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 27.06.2007

View PostMirelaLucia, on Aug 21 2007, 08:17, said:

eu am gasit. Perfect nu iese, dar lucreaza foarte frumos si daca se apuca fac treaba buna, nu se intrerup. Si saracii lucreaza pe caldurile astea de dimineata pana seara, ca asa vor ei.
Deci se mai intampla sa fie si echipe bune.

Felicitari Lucia! intreaba'i daca ar lucra si la pitesti...oricum daca esti multumita de ce fac tine-te de ei
bafta in continuare. ai mei au turnat sapa intr-o camera si urma sa se intorca luni sa continue...ce zi e azi ca n-au venit?!vezi de ce ziceam

#15
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007

View Postkty21, on Aug 21 2007, 20:12, said:

Felicitari Lucia! intreaba'i daca ar lucra si la pitesti...oricum daca esti multumita de ce fac tine-te de ei
bafta in continuare. ai mei au turnat sapa intr-o camera si urma sa se intorca luni sa continue...ce zi e azi ca n-au venit?!vezi de ce ziceam


sunt convinsa ca ar lucra si acolo, mai ales ca sunt de loc din campulung. Sunt argeseni  :D daca chiar cauti muncitori buni, da-mi un PM si iti dau telefonul sefului de echipa sa te discuti cu el.

#16
GERULA2006

GERULA2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,831
  • Înscris: 26.08.2006
salut!
nu ma pricep deloc la citit desene tehnice...
cit are amprenta la sol casa ta ( fara garaj)?
imi place proiectul tau.
multumesc si multa bafta in continuare!

#17
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Am mai avansat ceva, s-a terminat etajul si scheletul acoperisului de pe garaj si bucatarie. Saptamana care vine urmeaza sa se inceapa constructia acoperisului principal.

Plafonul de pe etaj il fac pe grinzi lamelare. Le-am luat deja, sunt o frumusete de grinzi, drepte si uscate. Sunt foarte multumit de ele, drept urmare la dormitorul nostru le voi lasa aparente. Acum caut un designer pentru exterioare, interioare si culori. Se pare ca undeva la sfarsitul lunii noiembrie voi termina de pus si tabla si poate si termosistemul. Daca reusesc sa pun termosistemul, mi-am depasit sperantele pentru acest an. Voiam doar sa o acopar. Sa vedem cum decurg treburile pana atunci. Maine mai pun niste poze.

Casa fara acoperisul principal si fara plafonul de lemn m-a costat pana acum aproape 24000 euro. Eu zic ca e bine.

Edited by Cristist50, 07 October 2007 - 04:52.


#18
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Revin si eu cu cateva poze si alte cateva notificari.
Cu toate ca lucrarea merge greu, treburile se apropie de finalul programat pentru acest an.
Saptamana aceasta, daca vom avea noroc si daca vremea va fi cat de cat buna, se cam termina partea de acoperis (pana la astereala) la casa. Deja s-a vorbit cu cel care pune tabla si acesta vine maine sa isi faca niste masuratori si sa se ocupe de partea lui. Ne-a spus ca intr-o saptamana va monta si el tabla, ramanand de pus numai cea de pe garaj +bucatarie (acolo e ceva mai dificil, trebuie pus termosistemul intai apoi dat cu decorativa si abia la final pusa tabla). Daca pun tabla inainte de a da cu decorativa, trebuie sa fac schela pe Lindab, idee ce nu imi surade defel. In alta ordine de idei am ajuns pana la urma la nu mai putin de 6 ferestre Velux, ceea ce insemana ca voi avea o mansarda foarte luminoasa :D

Pozele sunt mai vechi, nu am cu acoperisul deocamdata, dar exista,  mi-a spus sotia ca a facut ea.

Livingul:
Attached File  Viitorul_living.JPG   178.36K   236 downloadsAttached File  viitorul_living_1.JPG   178.55K   188 downloads
Attached File  viitorul_living_dining.JPG   170.54K   294 downloadsAttached File  living_inginer.JPG   174.64K   212 downloads

Bucataria:
Attached File  bucataria.JPG   194.01K   356 downloads

Incaperea scarii (fosta baie):
Attached File  scara3.JPG   170.88K   322 downloads

Baie parter (fost dormitor):
Attached File  baie_parter.JPG   176.96K   285 downloads

Cofragul pentru placa:
Attached File  cofrag_placa.JPG   169.17K   239 downloadsAttached File  cofrag_placa_2.JPG   159.76K   218 downloads

Vedere de sus:
Attached File  vedere_de_sus.JPG   174.35K   464 downloads

O sa revin zilele urmatoare cu alte fotografii ale armaturii placii,  placa dupa turnare , zidariei de la etaj si ce mai am.

Attached Files


Edited by Cristist50, 14 October 2007 - 23:39.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate