Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Aer conditionat home made
Last Updated: Oct 18 2015 13:43, Started by
unpuisor
, Jun 08 2007 13:45
·
0
#91
Posted 14 June 2007 - 16:41
instalatia pe care vrei sa o faci tu se poate simplifica f. mult. iei bateriile pt lada frigorifica, le ordonezi pe masa astfel incat sa fie asezare paralel intre ele si la o distanta de 2-3cm, apoi pui un ventilator normal sa sufle printre ele. in stilul asta scapi de agent termic si pompa de recirculare, care nu aduc nici un plus de eficienta.
|
#92
Posted 14 June 2007 - 18:08
Alta metoda de racire, ceva reactie chimica cu absortie de caldura?
Trebuie sa fie ceva, altfel cum puteau face inghetata la sfirsitul sec. 19 cind nu cred ca aveau oamenii acces usor la tehnica frigului. |
#93
Posted 14 June 2007 - 18:18
ESPRIT, on Jun 14 2007, 19:08, said: Trebuie sa fie ceva, altfel cum puteau face inghetata la sfirsitul sec. 19 cind nu cred ca aveau oamenii acces usor la tehnica frigului. ''gheata si sare'' Quote GABRIEL DANIEL FAHRENHEIT În anul 1714 a construit douã termometre cu alcool cu care se putea mãsura relativ precis. Pentru termometrele sale folosea mai multe scale, dintre care ultima -denumitã ulterior cu numele lui- lua ca puncte fundamentale trei temperaturi. Primul punct reprezenta temperatura unui amestec de apã, gheaþã ºi sare de bucãtãrie, notata cu 0 , al doilea- temperatura unui amestec de apã ºi gheaþã, notatã cu 32, iar al treilea temperatura apei care fierbe, notatã cu 212 |
#94
Posted 14 June 2007 - 18:58
Quote instalatia pe care vrei sa o faci tu se poate simplifica f. mult. iei bateriile pt lada frigorifica, le ordonezi pe masa astfel incat sa fie asezare paralel intre ele si la o distanta de 2-3cm, apoi pui un ventilator normal sa sufle printre ele. in stilul asta scapi de agent termic si pompa de recirculare, care nu aduc nici un plus de eficienta. Am vazut ceva de genul asta cu niste sticle de 2 l inghetate tun si puse pe o tava ca sa nu curga apa si raceau ceva. Dar nu cred ca se compara cu un radiator rece. Am vazut ca cineva a adus vorba de sare, am inteles in combinatie cu gheata ar face temperatura mai mica si ar mentine mai mult timp efectul. Daca bag apa cu gheata si sare in radiator s-ar mentine mai rece daca ar fi fara sare ? |
#95
Posted 14 June 2007 - 19:12
unpuisor, on Jun 14 2007, 19:58, said: Am vazut ceva de genul asta cu niste sticle de 2 l inghetate tun si puse pe o tava ca sa nu curga apa si raceau ceva. Dar nu cred ca se compara cu un radiator rece. Am vazut ca cineva a adus vorba de sare, am inteles in combinatie cu gheata ar face temperatura mai mica si ar mentine mai mult timp efectul. Daca bag apa cu gheata si sare in radiator s-ar mentine mai rece daca ar fi fara sare ? gheata cu sare nu are temperatura mai mica decat cea a ghetii simple in aceasta combinatie dezghetarea se produce mai lent trebuie avut in vedere ca radiatorul auto se va distruge mult mai repede in cazul folosirii sarii in apa |
#96
Posted 14 June 2007 - 19:33
#97
Posted 14 June 2007 - 20:30
paulvanorton, on Jun 14 2007, 20:12, said: gheata cu sare nu are temperatura mai mica decat cea a ghetii simple in aceasta combinatie ... Quote Inainte de inventarea frigiderelor moderne, inghetata era un lux rezervat ocaziilor speciale. Prepararea ei era destul de laborioasa. Gheata era taiata de pe lacuri in timpul iernii si depozitata in ghetarii speciale, bine izolate termic. Inghetata era preparata manual intr-un castron mare inconjurat de gheata si sare. Temperatura ingredientelor era micsorata de amestecul de gheata pisata cu sare. Apa sarata era racita de gheata care o aducea sub punctul de inghet. Castronul imersat in lichid avea un contact mai bun cu amestecul de gheata, apa si sare decat cu gheata singura. Acest amestec de apa, gheata si sare, inventat in 1864 de o americanca pe nume Nancy Johnson, a facut posibila producerea inghetatei pe loc, eliminand problema racirii continue dintre punctul de producere si cel de consum. Inghetata a devenit, pentru prima oara, un desert popular. Prima fabrica ce a produs in scop comercial inghetata a fost deschisa in Baltimore, Maryland, in 1851, de Jacob Fussell, un fermier producator de lapte. Instabilitatea pietei pentru produsele sala lactate l-a indemnat sa produca cantitati mari de inghetata. A aparut atunci, in orase, o oferta ieftina pentru un produs, pana atunci, relativ scump. Fussell s-a extins, deschizand puncte de productie pana in Texas; mai tarziu, Fussell si-a vandut afacerea lui Borden. |
#98
Posted 14 June 2007 - 21:11
contrazici orice
incerci sa afirmi ca apa in starea de agregare gheata care are o temperatura de -2 grade celsius ii scade temperatura cu n grade daca ii adug sare articolul postat spune altceva dar hai sa-i facem un rezumat: gheata era adusa din timpul iernii si depozitata corespunzator intr-un castron se amestecau igredientele pentru inghetata si se asezau in gheata piSata la care se adauga apa cu sare apa cu sare folosita doar pentru un contact termic mai bun si datorita densitatii mai mari nu pierde temperatura nicidecum ca aceasta ar scade si mai mult temperatura explicatie referitoare la amestecul de apa cu sare si gheata pentru a clarifica si mai mult problema: apa rece are o densitate mai mare decat a apei aflate la temperatura mediului inconjurator (masuratori efectuate in laborator unde apa avea temperatura de 24 grade celsius) daca se adauga in gheata apa fara sare va topi gheata(apa rece sta la fundul recipientului,cea calda va sta sus si venind in continuu cu temperatura camerei va topi gheata) daca se adauga sare densitatea apei va creste Edited by paulvanorton, 14 June 2007 - 21:38. |
#99
Posted 14 June 2007 - 21:31
unpuisor, on Jun 14 2007, 18:58, said: Am vazut ceva de genul asta cu niste sticle de 2 l inghetate tun si puse pe o tava ca sa nu curga apa si raceau ceva. Dar nu cred ca se compara cu un radiator rece. Am vazut ca cineva a adus vorba de sare, am inteles in combinatie cu gheata ar face temperatura mai mica si ar mentine mai mult timp efectul. Daca bag apa cu gheata si sare in radiator s-ar mentine mai rece daca ar fi fara sare ? Da si nu. Ca sa te tina cit mai mult iti trebuie ceva cu capacitate calorica mare. (Capacitate calorica=cantitate de caldura schimbata cu mediul pt. a mari (micsora) temperatura cu un grad). Cu cit mai mare cu atit mai bine. Nici in bateriile alea pt. lada frigorifica nu e apa ci ceva solutie pe baza de amoniac cu capacitate calorica ceva mai mare decit a apei si implicit nu se topeste asa repede. Sarea pusa pe gheata accelereaza topirea acesteia si procesul de racire a mediului. (Prin topire gheata absoarbe caldura de la mediu ambiant. Deci daca ai nevoie de o racire rapida si de scurta durata pui sare pe gheata) |
#100
Posted 14 June 2007 - 21:37
pai tocmai apa are una din cele mai mari calduri specifice din natura.
|
|
#101
Posted 14 June 2007 - 21:46
paulvanorton, on Jun 14 2007, 22:11, said: contrazici orice What?... Tu stii ce sustii? Si sa revenim la subiect... Citeste care este modul de etalonare al termometrului inventat de Fahrenheit. Later edit: Nu stiu de ce in situatia cand se discuta un lucru si se afirma si o parere contrara, persoana care o sustine considera acest lucru ca un atac la persoana. Grow up people! cititi si incercati sa intelegeti si ideile respective, este singura sansa sa gasim solutia corecta. Edited by mister_rf, 14 June 2007 - 21:57. |
#102
Posted 14 June 2007 - 22:11
on topic:aer conditionat home made se poate face copiind unul gata facut
sistemul cu apa racita cu gheata si ventilator nu are randament off topic: e nevoie sa fii inginer elecronist pentru a posta pe aceasta arie si cum eu sunt navalist.......ce d***u sa mai caut aici. |
#103
Posted 14 June 2007 - 22:22
Poate vei descoperi si lucruri noi... Fa experimentul cu o cana metalica in care se dizolva putina apa si multa gheata (sau doar gheata pisata), adauga sare si incearca sa tii mana pe acesta cana... :lol:
|
#104
Posted 15 June 2007 - 09:31
Ca sa revenim la oile noastre, m-am mai desumflat un pic, am pus aseara 4 baterii la inghetat si azi dimineata am facut testul.
Le-am pus paralel la 2-3 cm una de cealalta si am bagat ventilatorul peste ele. In cateva sec au inceput sa trosneasca cum ca se dezgheata si in 5 min erau dezghetate complet. A facut un strop de frig dar... m-a frapat faptul ca s-au dezghetat asa de repede. |
#105
Posted 15 June 2007 - 09:39
Hai ma, nu se poate...si tocmai cand imi puneam sperante ca va rasturna cineva principiile termodinamicii si va aduce frigul in Romania pe bani putini. Cat ziceai? 100W?
Hai sa facem alt pariu. Un aer conditionat performant a ajuns sa consume in jur de 1000-1200 de watts. Daca tu faci ceva artizanal care sa se situeze sub 2500W la aceleasi unitati termale (BTU) eu iti instalez aer conditionat pe banii mei si iti platesc curentul toata vara. Daca pierzi...well, imi platesti benzina la masina toata vara. Daca accepti pariul intram in detalii. Nu ai voie sa folosesti piese din alte aparate de aer conditionat. P.S. La testul cu bateriile inghetate si puse la dezghetat dupa aia. Dupa cum zicea cineva mai sus, randamentul termic era mai mare daca deschideai direct usa la frigider si puneai un ventilator sa sufle aerul afara. Edited by Dragon Warrior, 15 June 2007 - 09:43. |
|
#106
Posted 15 June 2007 - 09:43
Am gasit A/C de 7000 Btu care mananca 680 W si ar fi ok pt camera mea mica. Dar parca tot mi se pare mult. Si ca pret e cat unul de 12000.
Si cu aparatul ala artizanal nu vroiam sa scot mii de btu ci sa faca racoare in camera. Cu cateva grade. |
#107
Posted 15 June 2007 - 09:55
Dragon Warrior, on Jun 15 2007, 10:39, said: Dupa cum zicea cineva mai sus, randamentul termic era mai mare daca deschideai direct usa la frigider si puneai un ventilator sa sufle aerul afara. unpuisor, on Jun 15 2007, 10:43, said: Am gasit A/C de 7000 Btu care mananca 680 W si ar fi ok pt camera mea mica. Dar parca tot mi se pare mult. Si ca pret e cat unul de 12000. |
#108
Posted 15 June 2007 - 10:03
Ma incantasem ca ii vasusem pe aia pe net si ziceau ca le merge. Probabil ca foloseau foarte multa gheata ca sa raceasca apa aia.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users