Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...
 Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate
 Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier

S-a dus seceta pedologica?
 

Soferi demni de respectul nostru.

- - - - -
  • Please log in to reply
266 replies to this topic

#253
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,131
  • Înscris: 14.09.2007
Eu pana acum nu prea am dat de tirisiti sa mearga la 2 metri unu dupa altu,ca doar nu sunt kamikaze sa mearga in orb .
Observ ca daca esti boier cu ei,adica nu ii freci la icre sa stai la 1 metru de ei, sa ii termini cu luminile sau sa le tai fata, sunt baieti de treaba,in schimb daca esti magar imediat se schimba foaia.

#254
Silver Wolf

Silver Wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,692
  • Înscris: 24.09.2006

View PostAdydum, on 10th November 2009, 14:14, said:

Din bun simt cand mergi in coloana lasii spatii de intercalare la depasire. Si tirurile merg deseori "in gasca", ce crezi ai loc intre ele sau merg 5-6 bara-n bara??

Așa e, da două mașini fac cât un camion articulat, chiar mai puțin ca lungime, în schimb doua camioane articulate deja pun problema. Nu zic în general, dar se întâmplă ca unu mai dornic de o depășire să uite că poate fi depășit și să stea lipit de curu' lu ăla din față așteptând ocazia.

@Nicu 90, ai văzut vreodată un convoi și nu doar camioane aleatorii?

Acu nu prea mult timp parcă au făcut o gafă inteligentă doi șoferi de autocar pupându-l cel din spate pe primu fix in dos din cauza apropierilor inutile...

Edited by Silver Wolf, 17 November 2009 - 23:34.


#255
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,131
  • Înscris: 14.09.2007
Am vazut convoi de tiruri,dar avaeu intre ei 7-8 metri sa zic,adica loc de depasiri lasau toti .
Pai daca el e dornic sa depaseasca ,inseamna ca trage siun ochi scurt in oglinda cand se baga,ca doar cand stai la o ocazie de pasirea inseamna ca este loc doar de o masina sa te bagi ,eu unul asta inteleg prin ocazie de depasire,trafic aglomerat,iar sanse de depasire mici,dar cand totusi sunt,e loc de o masina si atunci intrat in forta in depasire,sau cel mult de intrat"la stanga" 2 masini dar deja sunt mai multe variabile aici (de obicei intre scaun si volan,dar si sub capota :) .

#256
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,131
  • Înscris: 14.09.2007
Tot repsectul soferului cu Opel Combo ,care "lucra"  serpentinele de la Cheia sportiv si corect chiar m-am cam mirat , dadea semnal dreapta cand s-a putut si tot ce depaseam eu,si el dupa mine,cand eu in fata cand el,fecare faceam depasirile "la stanga".Sa tot intalnesti asa soferi . :coolspeak:

#257
amandigi

amandigi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,114
  • Înscris: 13.12.2006
Doua tineri undeva langa Ploiesti... Luni dimineata, zapada viscolita, mergeam de la Sf. Gheorghe spre Bucuresti. Drum prost, dar mi s-a parut ca masina e stabila, puteam merge cu 80-100 in multe locuri. La centura Ploiestiului depasesc masini dupa masini, dupa ce ajung in urma un Toyota. La primul sens giratoriu observ ca drumul e alunecos si trebuia sa fiu mai atent. La al doilea sens giratoriu ajungem impreuna cu Toyota, eu pe prima banda, el pe al doilea (da, prima greseala, am intrat langa el pe dreapta). Sunt mai atent, reduc viteza ma mult, mai am si celalalt langa mine, si totusi se intampla ceva. Nu stiu ce, intr-o fractiune de secunda masina derapeaza spre dreapta, incer ca opresc, dar nu am destul spatiu pentru manevre: intru in zapada facuta de utilajele de dezapezire in marginea drumului (intre doua intrari in sensul giratoriu). Zapada e pana la genunchi, nu pot iesi de acolo. Cobor, observ ca partea stanga e ok, nu e zapada mare, partea dreapta e in zapada aceea mare. :( Nu stiu cu cat am intrat, dar era in jur de 30-40, sau mai putin. Sunt urme de cca o lungime de masina.
Ce sa fac, pornesc avariile, iau manusii si incep sa sap in zapada, ca rotile sa aiba aderenta. Lucru greu de realizat cu maini. Nu eram speriat, dar putin derutat si nervos ca pierdeam avionul  daca nu ajung la timp la Otopeni, si probabil nici clientul la care mergeam, nici seful meu nu era bucuros daca se intampla asa. Masinile depasite trec unul dupa celalalt, probabil radeau de mine. Dar dupa un timp opreste o masina, si doi baieti sar de acolo ca sa impinga masina inapoi pe drum. Nu mergea... Nici o problema, unul merge si ia o lopata si incepe sa dea zapada de acolo. Inca cateva incercari, nu merge, mai da cu lopata, ia zapada de sub masina, ca deja rotile erau libere, dar masina urca pe zapada. Pana la urma reusesc. Cand ma apucam si eu putin cu mainile, ma trimiteau inapoi in masina. :) Au impins putin masina, ies pe drum, cobor sa multumesc, dar ei erau deja in drum spre masina lor. Totusi dau mana cu ei, si sunt bucuros ca exista oameni ca ei, care ajuta fara sa gandeasca mult un om care se afla intr-o situatie neplacuta. Nu stiu numele lor, nici maca nu stiu ce numere avea masina, *parca* era un Skoda sau WV albastru inchis, dar sincer, nu-mi amintesc. Inca o data multumesc pentru ajutor, daca ne mai intalnim in viata, voi fi dator cel putin cu o bere! :) In afara lor a mai oprit un sofer oferind sa traga masina cu o franghie, dar baietii au spus, ca rezolva ei.
Cu greu am ajuns la Otopeni, traficul mai incolo era infernal, la Tancabesti era coloana oprita, intr-un alt sat era un accident cu un Ford pe sensul opus, dar cu chiu cu vai am ajuns la aeroport la timp. Nu stiu cum arata masina (n-am avut timp s-o inspectez), n-am auzit nimic suspect in timpul iesirii in decor si la punerea ei inapoi pe drum, spre sa fie OK.

Edited by amandigi, 10 February 2010 - 00:20.


#258
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,131
  • Înscris: 14.09.2007
Tot respectul ptr ei,mai ales ca nu te-au ajutat cu gandul la o "ciupeala".

#259
dakian67

dakian67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 24.07.2008
Sunt si soferi care merita tot respectul. Cazul meu concret il puteti citi in topicul "faruri si stopuri de ceata aprinse, faruri reglate prost", nu are rost sa-l povestesc inca odata. Tot respectul pentru acel sofer, mi-ar place sa-l intalnesc in oras sa-i strang mana.

#260
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,131
  • Înscris: 14.09.2007
Mai toti soferii de tir intalniti zilele astea, te ajuti cu ei la tot ce vrei,depasiri iti fac loc numai sa ii respecti si sa nu ii freci la cap cu manevre proaste (sa le tai fata,frane in fata etc)
Si soferul de Sprinter , de am mers dupa el vreo 150km ca avea statie Cb si am trecut satele din Jud. IL cu 110-120 constant fara frica de radare :D ,dar si cum s'a oprit in Slobozia cum am agatat un radar in Giurgeni la intrare in sat :)
Oricum parerea mea e ca daca stii ce ai de facut cu masina,te impaci bine cu toata lumea de pe sosea .
LE: Eram pe la posada si dau sa depasesc un Cielo si sa ma retrag in fata lui ca venea din fata in departare (pe la 90-100) ,si din fata venea o duba , care s'a dat pe dreapta mult ,si masina din fata Cieloului pe draepta si brusc mi s'a facut loc de inca o depasire si am trecut 3 pe 2 benzi, i'am salutat si aia a fost .
Nu ma feresc sa fac si eu asa la randul meu,sa fac loc altora si nici nu fac spume la gura  ca vine altul din fata .

Edited by Nicu90, 15 March 2010 - 17:17.


#261
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,131
  • Înscris: 14.09.2007
Azi pe centura Ploiestiului , ajung din spate o duba Iveco de-aia de 7,5 t frigorifica,o ajung din spate dau sa depasesc dar in 100m venea o usoara curba la dreapta sie u nu puteam sa vad daca vine sau nu ceva , ma dau pe dreapta drumului sa vad pe acolo daca e ceva, cand vad si semnal dreapta de la duba, ma uit intr-adevar era liber asa ca am iesit mai larg ne-am claxonat reciproc si ne-am vazut fiecare de drum .

#262
Florio64

Florio64

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 29.03.2010
Va spun sincer de la inceput, nu prea agreez "tagma taximetristilor" ,,, nu vreau sa enumar motivele.

Circuland acum cateva zile prin Bucuresti, eram pe Splaiul Independentei si vroiam sa ajung pe A2.
In Piata Unirii trec de bulevardul care in dreapta pe sensul meu de mers ar fi dus spre Casa Poporului, fac stanga pe Splaiul Unirii si acolo la trecerea semaforizata imi dau seama ca m-am incadrat pe banda gresita (ma incadrasem pe banda 3 langa fantana arteziana) eu vroiam sa intru pe Bvd. Unirii iar banda era pentru I.C. Bratianu.

Teoretic ar fii trebuit acum sa merg pe Bratianu pana la Intercontinental si sa fac stanga pe Bvd. Carol (extrem de aglomerat acolo),,, Practic am semnalizat dreapta, aratand "intentia" de a ma aseza pe benzile care fac dreapta Bvd. Unirii spre Calea Dudesti si din spate cine credeti ca ma flashuieste facandu-mi cu mana sa ma "strecor" pe banda dorita??? - UN DOMN TAXIMETRIST!!! care vazand numerele masinii de CT si-a dat seama de "dilema" in care intrasem.

Mentionez ca intru cam de 2 ori pe an in "inima Bucurestiului", nu ma "pierd" ramanand in intersectie dar,,, gestul lui a fost SALUTAR si desi datorita stress-ului nu am retinut decat ca era un taxi, eu Ii MULTUMESC pt. intelegere. :worthy: .

Ps. - E pacat ca acest topic "sa moara", fiecare are nevoie la un moment dat de "intelegerea altora", de ce sa nu multumim pentru intelegere ?, atunci cand ea exista. EXISTA dar trebuie facuta cunoscuta! :kisstogether:

#263
paul_kelso

paul_kelso

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,983
  • Înscris: 08.08.2005
Asta apropo de taximetristi, am si eu de povestit una intamplata recent.

Stateam pe o straduta secundara sa ma incadrez pe cea principala, intersectia fiind in T, iar eu pozitionat in piciorul T-ului, vrand sa o iau la stanga. E destul de dificila incadrarea asa ca se asteapta destul de mult timp. La un moment dat ma "dubleaza" un taximetristi obturandu-mi total vizibilitatea in dreapta. Deja mi-l injuram in gand ca e bou si ma pregateam sa-i intersectez privirea sa-i bat obrazul ca e nesimtit, cand sa vezi ca imi face semn sa trec  data cu el ca a prins o fereastra. Nu ma asteptam, desi initial a fost porc, si-a spalat pacatele cu ultima parte :)

#264
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,131
  • Înscris: 14.09.2007
In seara asta la iesirea din Mamaia spre CT coada mare pe 3 benzi , doar ce plecasem de la plaja(eu si inca 1000 :lol: ) si imi lasasem loc pana la masina din fata in caz ca vad o banda unde se merge ceva mai bine sa ma bag, si o vad doar ca aveam in stanga un X5 ,ma uit la sofer si'i fac semn cu mana daca ma lasa sa ma bag,si ii da mai in fata,asta e se intampla ;in spatele lui un A4avant de B , soferul la 23-25 ani ma uit la el cu semnalu' pus si gesticulez ca si cum il rog sa imi dea voie sa intru la care el misca energic din mana ca si cum "pisc'o" , si direct i'am dat au urmat niste jaloane el dupa mine,ma depaseste si acum s'a inversat situatia tot la fel o faza din scurt lui i se frana in fata eu in stanga spate,un flash i'am dat si un claxon zici ca l'a curentat si jaap :) , ce sa mai domle' Bucurestenii astia te ajuti cu ei la mers (cu conditia sa mergi si tu :) ) .Ptr acest motiv merita respectele mele, ca si eu fac la fel las omul sa se bage dar dar sa se bage nu sa ma tina cu 40 dupa ce l'am lasat .
De mentionat ca mereu am obs. ca cei de B au un simt aparte sunt gata mereu sa ciupeasca(sa ciupeasca nu sa se opreasca pe loc )  putin frana ca sa intri in fata lor .

#265
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,677
  • Înscris: 14.03.2006
Hai bre, ca majoritatea SOFERILOR fac asa. Conducatorii auto mai rar, ce-i drept. ;)

#266
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,131
  • Înscris: 14.09.2007

View PostMarius3k, on 13th June 2010, 22:21, said:

Hai bre, ca majoritatea SOFERILOR fac asa. Conducatorii auto mai rar, ce-i drept. ;)
Si cum cei dintai sunt destul de rari (bine doar pe SP ce ar mai fi sperante -asta asa daca tot nu ne lauda si pe noi cineva :lol: ) , incepi sa te miri de fiecare data cand te ajuti cu cineva la drum ,eu oricum o fac din placere de cate ori pot .
Ex. de zilele trecute veneam spre ct, si vad ca scoate nasu(nu pe nasisu da?! ) la depasire un cielo ce avea un Logan in fata, vad faza si ma dau pe dreapta de tot(drum cu 2 benzi) si i'am tras un flash scurt si un semnal dreapta sa vada ca nu am deranjeaza daca stie ce face  , a fost pe felie si am trecut toti 3 :)

Edited by Nicu90, 13 June 2010 - 21:25.


#267
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Asta, desi nu-i de la noi.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate