Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS
 Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65
 Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?
 Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7
 

Sisteme de acoperișuri - ȘINDRILĂ BITUMINOASĂ vs TABLĂ vs ȚIGLĂ vs alții

- - - - -
  • Please log in to reply
4216 replies to this topic

#3835
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Probabil ca poti face asta, daca suprafata din jurul casei este betonata si inclinata ca sa duca apa cat mai departe.
Este o regula de baza: tine apa departe de fundatie. Du'o cat mai departe, cel putin 1m.
Eu as pune totusi jgheaburi si burlane...
Pune in google, macar de curiozitate hydrostatic water pressure

#3836
edi10000

edi10000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 06.09.2008
Nu am mai intrat de mult pe aici. Uite niste case de saraci luate la intamplare de pe net acoperite cu tigla bituminoasa...Saraci, dom'le, saraci, nu ca romanii nostri...

#3837
M-I-N

M-I-N

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 02.06.2016
Sunt prea sarmani americanii sa isi permita tigla ceramica sau metalica.. Posted Image)) tzzzziganisme ieftine dom'le sindrilele bituminoase Posted Image)

Edited by M-I-N, 25 January 2017 - 21:37.


#3838
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
here we go again...

acoperiul cu tigla ceramica costa in america  de 5 ori maimult decat cel cu shingles. plus costul aditional sa modifici structura de rezistenta a acoperisului sau sa comanzi unul dedicat de la inceput...
vorbiti si habar nu aveti ce vorbiti. voi va uitati la poze, eu la blue printuri..

https://www.angiesli...-worth-cost.htm
What does tile roofing cost?
Tile roofs cost more than other roofing types. An asphalt roof may only last 20 years, but will cost between $2,000 and $10,000 for all materials and installation, depending the pitch of your roof and the quality of shingles you choose.
Metal roofing, meanwhile, is extremely durable, weather-resistant and can last nearly as long as tile, but doesn't have the same aesthetic appeal. Expect to pay $5,000 to $20,000 for a full metal installation.
For a tile roof, you're looking at anywhere from $10,000 to $22,000 for a basic installation, but this can run as high as $50,000 or $60,000 if you have a steeply pitched roof or want high-end custom tiles.

#3839
M-I-N

M-I-N

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 02.06.2016
Ba nene, tu bati campii cu nerusinare in continuu. Tu nu vezi ce scrii? In America este chiar mai ieftin un acoperis fata de Romania. Eu am dat 5000 de euro pe un acoperis de ~150 m2 si in SUA aia dau 5000 de dolari adica 4500 de euro cu aproximatie cel mai ieftin. Costa pe dracu de 5 ori mai mult un acoperis din tigla ceramica cu structura de rezistenta cu tot. Costa maxim dublu dar ce sa stii si tu. Daca imi dai exemple de pe net cu ce debiteaza unii pe unele situri, crezi ca ma impresionezi cu inteligenta ta?

Edited by M-I-N, 26 January 2017 - 16:17.


#3840
froome

froome

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 980
  • Înscris: 06.08.2015

Accepta dreptul la replica, asta inseamna un dialog civilizat.

Edited by froome, 26 January 2017 - 16:32.


#3841
RaulPV

RaulPV

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,597
  • Înscris: 26.06.2016
In UK ca si in America sunt normative stringete la construirea unui acoperis si structura acestuia in functie de greutatea materialului de acoperire si zona geografica expusa vintului etc.
De regula un acoperis de tigla ceramica doar de re inoit in UK costa de la 6000 lire, depinde de marime si se executa cu inspectie regulata de catre institutiile imputernicite.
Tegola bituminoasa are o viata relativ scurta si sunt folosite mai mult pe magazii , hale , garaje etc.
Colegul care sa referit la practica din US are dreptate.

#3842
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Imi place internetul ca ne perminte sa fim anonimi si pretuiesc asta, pentru ca vreau sa controlez cat stii altii despre mine. Sunt personae pe acest forum, in special pe aria de constructii care ma cunosc dupa nume prenume si cel mai probabil si ceea ce fac. E simplu sa pui in gugal numele cuiva si vezi cam tot.
Eu am fost implicat in sute de proiecte in nord America de cladiri. Acoperisuile au reprezentat cam 75% din focusul meu. Am avut proiecte in general comerciale, care pot fi orice de la o hala frigorifica si pana la un hotel sau un dealer de masini (Lamborghini spre exemplu). Acoperisuri de la cativa zeci de mp pana la mii. Invelitori care mai de care mai diverse, inclusive green roofuri, cu flori si copaci deasupra ca in mini parcuri. Residential nu am fost implicat foarte mult, dar am destule cunostinte. Ce s’a facut residential, s;a facut la case f scumpe si de regula ca un fel de serviciu, la rugamintea vreunui mare smecher pentru care aveam vreo lucrare comerciala. nu poti spune nu unei personae ce iti da sa’I construiesti de milioane sa’I spui ca nu te bagi la acoperisul lui de cateva sute de mii.  Si eu zic, am ceva cunostinte in acest fel, despre case scumpe, in special despre acoperisuri.
Spune toate astea apropos de batut campii. Am incercat sa transmit informatia fara sa vorbesc despre cele de mai sus.
Casele in America se fac asa cum stim. Scandurele si cuisoare. Au ceva fundatie, dar e subtire rau, de regula in fundatie se fac basementurile. Acum fiecare realizeaza ca daca pui pe o casa tigla, ai nevoie de fundatie, structura de rezistenta etc. ca idee, pe acest subforum, mai jos, la o discutie de structure ies discustii incinse intre stalpi de 25cm vs 30cm, stiu, Romania are alt specific, zona seismica etc. dar in n America, ca stalp, de regula se goloseste un post metallic, foarte asemanator popilor metalici ce se folosesc la noi cand se toarna placi de beton. Cu diferenta ca la noi se pun temporar si cate unul la fiecare mp, iar dincolo au rol permanent si, credeti;ma ca nu se pun asa de des. Cam cate unu la 30mp daca mi se permite o astfel de abordare, doar pt termen de comparatie.
Cand te apuci sa construiesti solid in America, toate costurile cresc. Nu este vorba doar de faptul ca pui tigla si e mai scumpa si ca pui doua lemne in plus la truss-ul de acoperis. Ci ai nevoie de stalpi, fundatie cee ace se traduce in manopera, timp crescut etc. toate astea inseamna bani, multi bani. Vedem in Romania diferenta intre o casa facuta cu trei fire de paie in beton si una cu fier pus asa cum a gandit proiectantul. Dincolo costa mult mai mult, diferenta e mult mai mare.
Sa psunem ca vii tu roman, cu pitici pe creier si vrei tigla. Se rezolva, atata vreme cat platesti, se face orice, se poate pune si argint pe casa. Dar de ce de regula nu se face? Pentru ca o astfel de customizare, creste pretul casei mult peste media zonei si casa respective va avea potential de revanzare scazut sau se vor pierde niste bani seriosi la revanzare.
La fel si la casele mai scumpe. Vorbim de case de 400-600mp, unde chiar si acolo astfel de interventii se traduc in sume foarte mari si beneficiarul se intreaba: de ce costa in aceasta variant 4.5 milioane si in cealata 3.7 milioane? Oricat credeti ca unii de sunt multimilionari si ca isi permit orice, sunt putini acei ce nu se uita la preturi sau casele se construiesc dupa cele mai inalte standarde fara consideratie fata de banii cheltuiti.  Au garaje de cate 4-5 masini, piscina, proprietate mare frumoasa, copaci si normal, se uita la bani ca doar asa au ajuns sa faca acesti bani.
Casele la noi, in mentalitatea noastra de romani, se fac pentru o vesnicie si bagam in ele cele mai scumpe material ce ni le putem permite, ba mai mult, ce nu ni le permitem. Asa devenim house poor. Pec and americanii vad asta ca pe o investitie. Se uita cati bani baga, cati pot scoate.
Un roman se muta in medie de 3 ori in timpul vietii. Nu am date precise, nu am statistici, dar ma uit in jur si incerc sa fac o medie. Aici sunteti liberi sa va dati si voi cu presupusul. US Census spune ca un American se muta in medie de 12 ori in timpul vietii. Intelegi cum se reflecta acest lucru in casele ce si le construieste? Pe el il doare undeva ca tigla tine 100 de ani si degeaba ii spune careva ca se justifica o cheltuiala marita printr’o durata de viata ridicata a cosntructiei.  Astia nu sunt britanici sa’si treaca de la o generatie la alta proprietatile. Chiar si la cei bogati. Sunt extrem de putini cei ce au case familiale si casa ramane in familie. Nici in sudul traditionalist nu se mai poarta.
Terenurile se vand, se fac bani, banii se investesc, se cumpara alte terenuri etc… trebuie aplicata o alta gandire, ei au un alt concept. Daca tu le spui de tigla ei se uita la tine crucis si nu’si inteleg ce e wrong cu tine si nu intelegi ca nu se justifica cheltuiala. Din punctul lui de vedere.

#3843
M-I-N

M-I-N

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 02.06.2016
Iti dai seama ce le stii tu pe toate. Presupun ca ai lucrat si pentru NASA, le-ai facut hangare.. Ba ma lasi. Tu crezi ca toti au IQ atat de scazut sa puna botul la posturile si la parerile tale de 2 bani? Tu probabil esti cu vreo firma obscura de umfla preturile ca sa ii jupoaie pe fraieri de bani la materiale si la executii fiindca da.. firmele de constructii si mesterii te jupoaie si te fac de bani daca esti habarnist si pui botul 100% la parerile si sfaturile lor.

Edited by M-I-N, 26 January 2017 - 19:17.


#3844
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007

View Postedi10000, on 25 ianuarie 2017 - 14:30, said:

.........
Tegola bituminoasa are o viata relativ scurta si sunt folosite mai mult pe magazii , hale , garaje etc.
.........
N-am idee cum ar fi tegola ne-bituminoasa ...
Spre informarea ta , are durata de viata mai lunga decit alte sisteme , si chiar se poate spune ca altele , gen tabla ondulata au durata de viata zero .
Sint milioane de exemple de tabla ondulata prin care ploua in casa din prima zi .
La sindrila , impermeabilitatea este 100%
Din asta rezulta clar ca sindrila tine mult mai mult .

#3845
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View PostM-I-N, on 26 ianuarie 2017 - 19:10, said:

Iti dai seama ce le stii tu pe toate. Presupun ca ai lucrat si pentru NASA, le-ai facut hangare.. Ba ma lasi. Tu crezi ca toti au IQ atat de scazut sa puna botul la posturile si la parerile tale de 2 bani? Tu probabil esti cu vreo firma obscura de umfla preturile ca sa ii jupoaie pe fraieri de bani la materiale si la executii fiindca da.. firmele de constructii si mesterii te jupoaie si te fac de bani daca esti habarnist si pui botul 100% la parerile si sfaturile lor.

In america nu prea exista dume din astea unde executantul explica beneficiarului ce si cum se face sau ii face propuneri alternative de executie. Se lucreaza dupa un proiect, cu estimari, cu toti pasii pusi pe hartie de la bun inceput si orice schimbare trebuie aprobata de proiectant, inginer etc.
Sunt drawings si specs de la care nu te poti abate, ca nu treci inspectiile finale si poate nici nu poti obtine garantia, pe care tu ca executant o iei de la producatorul materialelor si o dai mai departe beneficiarului.
Si experienta ce am povestit'o nu este bazata pe lucrul la o firma obscura, ci la una din cele mai mari de pe piata. Daca ai fi 5 minute intelept, poate ca ai putea invata ceva de la mine in acest domeniu.

#3846
M-I-N

M-I-N

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 02.06.2016
N-am ce sa invat de la tine. Romania nu este stat neo-fascist cum este SUA si nu avem reguli asa de stricte si nici nu imi doresc sa avem. Asa ca ce debitezi tu cu SUA, threadul asta nu are legatura cu asa ceva. E ca si cum te-ai duce pe forumul politistilor tu si le-ai explica militienilor romani cum procedeaza politistii americani.. cand dau cate un ticket..

Edited by M-I-N, 26 January 2017 - 21:01.


#3847
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Acum ca lamuriram si politica americii, sa ne amintim totusi ca regulile fizicii sunt aceleasi pe tot pamantul.
Tu ai facut o alegere punand shingles pe casa, te'a costat destul si vrei sa convingi pe toata lumea ca e cea mai buna alegere. Nu ma intereseaza prea mult alegerea ta, mai ales ca e fapt implinit, eu scriu aici pentru altii ce vor fi in situatia sa'si aleaga o invelitoare si sa nu faca o greseala ca a ta.
Am mai spus pe acest topic, si eu am shingles, am si pe casa, am si pe piele, e normal in viata unui roofer, dar cel putin eu nu sustin ca acestea sunt solutia cea mai buna sau ideala.
Sunt cea mai proasta solutie si doar in foarte rari cazuri le face sa fie recomandate.

Solutia cea mai buna si trainica este tigla ceramica. Ma rog, sa nu discutam de cupru.

O alta solutie ce as recomanda'o in locul ceramicii este tabla, unde totusi o tabla de calitate costa destul, cost apropriat de al unei tigle mai ieftine.

Shingles, invelitorile bituminoase, le consider una din cele mai proaste solutii la modul general.
Pentru cei ce se incanta cu duratele mari de garantie oferite, eu le spun sa astepte. si la cauciucuri se dau garantii de sar de suta de mii de km, dar nu am vazut pe nimeni sa obtina banii inapoi ca l'au tinut doar 60k km in loc de 120k km.

Chestia cu shingles si invelitori de vinyl preferate de unii in romania sunt doar cazuri de iarba verde de cealalta parte a gardului. E drept, vizual poti obtine efecte dragute, dar nimic ce nu poate fi obtinut si de solutiile clasice, verificate, soluitii ce inca in romania, datorita fortei de munca inca ieftine, se pot aplica cu succes.

Eu nu instalez, nu vand si nici nu am in plan sa vand invelitori de tabla sau de tigla. Nici nu am prieteni sau oameni infamilie.
Cand am avut nevoie de invelitoare, am intrebat pe forum, am fost ajutat.
Nu am niciun interes, decat acela de a impartasi informatie, care este si scopul acestui forum.

#3848
M-I-N

M-I-N

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 02.06.2016

View Postargentum, on 26 ianuarie 2017 - 21:24, said:

Eu nu instalez, nu vand si nici nu am in plan sa vand invelitori de tabla sau de tigla. Nici nu am prieteni sau oameni infamilie.
Cand am avut nevoie de invelitoare, am intrebat pe forum, am fost ajutat.
Nu am niciun interes, decat acela de a impartasi informatie, care este si scopul acestui forum.

Pai si daca nu instalezi, nu vinzi si cand ai avut invelitoare ai intrebat pe forum si ai fost ajutat cu pareri, atunci de ce imi da mie unul ca tine peste bot ca nu stiu si n-am habar cand tu la randul tau nu stii si nu ai habar si asta se vede daca da oricine  maxim 20 de pagini in urma si iti citeste posturile.

Mai zici si ca "Eu am fost implicat in sute de proiecte in nord America de cladiri. Acoperisuile au reprezentat cam 75% din focusul meu. Am avut proiecte in general comerciale, care pot fi orice de la o hala frigorifica si pana la un hotel sau un dealer de masini (Lamborghini spre exemplu). Acoperisuri de la cativa zeci de mp pana la mii. Invelitori care mai de care mai diverse, inclusive green roofuri, cu flori si copaci deasupra ca in mini parcuri. Residential nu am fost implicat foarte mult, dar am destule cunostinte. Ce s’a facut residential, s;a facut la case f scumpe si de regula ca un fel de serviciu, la rugamintea vreunui mare smecher pentru care aveam vreo lucrare comerciala. nu poti spune nu unei personae ce iti da sa’I construiesti de milioane sa’I spui ca nu te bagi la acoperisul lui de cateva sute de mii.  Si eu zic, am ceva cunostinte in acest fel, despre case scumpe, in special despre acoperisuri."

Scuza-ma ca iti zic dar tu ori bati campii ori aberezi si poate te crede lumea.. ca e destula lume naiva pe forum. Ai doua posturi in care te contrazici singur deci este clar cu cine stau de vorba pe forum. Mi-am mai luat si un warning point din cauza ta de la moderatori degeaba fiindca tie ar fi trebuit sa-ti dea moderatorii un warning point in bot pentru ineptii pe banda rulanta.

P.S. Eu nu mi-am pus sindrila bituminoasa pe casa ci mi-am pus tigla metalica ondulata maro black quartz-mat si cu accesorii de la Roofart. M-a costat 5000 de euro cu tot cu scheletul de lemn.
Eu recomand Tigla ceramica de calitate. Un acoperis adevarat parerea mea este un acoperis din tigla ceramica de calitate in zona noastra de clima.

Edited by M-I-N, 26 January 2017 - 22:03.


#3849
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Ma refeream la piata din romania cand scriam acel disclaimer si cand am avut nevoie in romania am apelat la userii acestui forum

Greseala mea ca nu am fost suficient de clar. Am vrut sa arat ca nu am niciun conflict de interese sa recomand un produs impotriva altuia, altul decat cel al performantei, acum ca am dezvaluit si faptul ca activez inindustrie.

#3850
M-I-N

M-I-N

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 02.06.2016
Degeaba faci tu disclaimer, asta ca sa vorbesc si eu ca tine rom nord americanesc, ca cine e dispus sa citeasca vede ca esti doar un habarnist care se da expert in acoperisuri pe acest thread. Ba mai mult cred ca ai si ceva probleme.. nu zic de care ca iar imi iau warning point sau suspend degeaba doar fiindca atrag atentia asupra unui user care abereaza tampenii. Am inteles tu faci la nasa depozite, proiectezi acoperisuri pe care poti sa plantezi bonsai si gazon.. dar in Romania ceri sfaturi pe forum.. cand ai nevoie de invelitori.
Ramai la acoperisurile tale proiectate pentru multinationale de miliarde si pentru NASA..

Edited by M-I-N, 26 January 2017 - 22:29.


#3851
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View PostM-I-N, on 26 ianuarie 2017 - 22:25, said:

Degeaba faci tu disclaimer, asta ca sa vorbesc si eu ca tine rom nord americanesc, ca cine e dispus sa citeasca vede ca esti doar un habarnist care se da expert in acoperisuri pe acest thread. Ba mai mult cred ca ai si ceva probleme.. nu zic de care ca iar imi iau warning point sau suspend degeaba doar fiindca atrag atentia asupra unui user care abereaza tampenii. Am inteles tu faci la nasa depozite, proiectezi acoperisuri pe care poti sa plantezi bonsai si gazon.. dar in Romania ceri sfaturi pe forum.. cand ai nevoie de invelitori.
Ramai la acoperisurile tale proiectate pentru multinationale de miliarde si pentru NASA..

Credeam ca ai toate tiglele pe casa. Chestia aia cu nasa a fost numai in visurile si postarile tale.
Nu am spus nicaieri ca proiectez. Asta arata cat de atent esti la ce scriu.
Iar in romania am cerut sfaturi pentru ca nu cunosc distribuitorii.
Uite de exemplu vorbesti de roofart. Este sau nu legit acest distribuitor? E serios? Nu de alta dar nu cumva sa incearca sa copie firma roofmart? Doar ca titlu de exemplu...

Cred ca ar trebui sa ne oprim aici. Ne'am expus suficient ca cititorii sa'si dea seama cat de habarnisti sau seriosi suntem.

#3852
M-I-N

M-I-N

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 02.06.2016
Normal ca cititorii isi dau sau isi vor da seama cine abereaza si cine nu. Nu toti dar cred ca majoritatea isi vor da seama.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate