Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

drepturile copiilor in numele ...
 Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!
 La multi ani @Nenea Zap!

La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...
 Depanero nu vrea sa imi dea Negat...

Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...
 

Termostate, Cronotermostate cu/fără fir, Automatizări

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
6811 replies to this topic

#6427
lexraz

lexraz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,234
  • Înscris: 24.05.2022

 doinastela, on 27 august 2022 - 22:13, said:

nu ai de ce sa-l schimbi, ca e suficient de "evoluat" Amico.. in orice caz un termostat opentherm n-o sa-ti aduca nimic in plus, ci doar multe functii in minus.
Depinde de termostat si uneori si de centrala. Cloudwarm este cel mai complet in opinia mea, din pacate nu mai este pe stoc. Cu ajutorul lui pot reseta anumite erori de la distanta, cum ar fi in cazul unei probleme cu alimentarea de gaz sau cu umplerea semi-automata a instalatiei in cazul unei erori de presiune scazuta.
Poti vedea anumiti parametri de temperatura, modifica temperatura apei in calorifere sau ACM, presiunea apei in instalatie si altele.

IMG_2017.PNG
IMG_2016.PNG
IMG_2018.PNG

#6428
doinastela

doinastela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 19.05.2006
Cloudwarm nu a mai fost importat de 2-3 ani.. nici nu stiu dacă se mai produce.
Nici nu vreau sa mă gândesc ce se va întâmpla cu Datele utilizatorilor inregistrati la ei pe server. Asa descoperi importanța siguranței datelor.

Besmart și Ricloud.. nici astea nu mai exista.. o sa apară versiuni noi.

#6429
CristianH

CristianH

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 13.12.2006
Salutare, vin la voi cu o intrebare: cam cat rezista bateriile la un termostat SALUS RT510? Voi schimba centrala Herman EURA, care m-a servit foarte bine 19 ani,cu mici interventii, cu un VITODENS 100W. Acum am un termostat electromecanic Colibri (pe fir, alimentare 220V) care nu mai are acuratete in plaja 19-21 gr.C. Am cumparat un RT510 dupa multe cautari; openterm nu m-a convins inca. Poate in 2-3 ani voi schimba termostatul cu unul OT si control prin internat. Ramane intrebarea cu bateriile, pana acum nu am avut aceasta grija la o vacanta de iarna prelungita. Multumesc.

#6430
calincosma

calincosma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,246
  • Înscris: 15.03.2013
Eu am rt310rf si sunt f multumit (e varianta ma veche a lui rt510rf).Acoperirea wifi e f buna (fara intreruperi semnal la 10m prin 2 pereti de beton).Bateriile nu le-am schimbat de 2 ani.E f important sa aiba display mic.Cele cu display mare sunt fitze.Consuma bateriile de 2 ori mai repede.

#6431
mihnic2003

mihnic2003

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 229
  • Înscris: 24.09.2009
Pentru radurus si doinastela: sunt de acord cu cele scrise de voi. Vroiam asa de mult sa fac un upgrade de termostat incat, eram gata sa fac “ilegalitati”

Edited by mihnic2003, 28 August 2022 - 15:27.


#6432
vasiliuadrian

vasiliuadrian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 08.06.2006

 vasiliuadrian, on 10 noiembrie 2020 - 12:11, said:

Salut, acum 2 zile am conectat un termostat Honeywell cr12002 opentherm , pe cablu, la centrala mea Viessmann vitodens 050. Totul funcționează ok, tine temperatura setată de mine, constat la 21,5 grade, dar am observat că nu mai pot seta temperatura la apa din calorifere, mai mult de 45 grade (între 20 și 45 ma lasă doar de pe termostat). Am deconectat termostatul opentherm și l-am conectat pe cel vechi on/ off, dar la fel, nu mai pot seta temperatura apei din calorifere mai mult de 45 grade din butoanele centralei.
Are cineva o rezolvare la acesta problemă? Vă mulțumesc.
Revin cu rezolvarea chiar daca au trecut 2 ani de atunci poate are nevoie cineva (vitodens 050 bpjd si termostat opentherm pe fir Honeywell cr12002) . Problema aparuse atunci cand eu setasem din termostat temperatural turului la maxim 45 de grade si nu mai mergea sa o setez in sus la 80 grade care era maxim, ultima valoare setata devenea noul maxim , ca centrala sa moduleze pe toata plaja de temperatura. in jos mergea dar noua valoare devenea si maximul posibil . Pe partea de apa calda nu era nicio problema, putand sa schimb temp in sus sau jos cum vroiam eu.  
La momentul respectiv centrala era in garantie, dar inainte sa apelez la garantie am zis sa incerc si cu un alt termostat opentherm. Asa ca am achizitionat un Salus RT520RF. Spre surprinderea mea , cu acesta a mers sa setez temperatura turului la orice valoare vroiam eu in sus si in jos. Asa ca am facut o mica romaneasca cum s-ar spune, am setat temperatura turului la maxim 80 grade cum era initial si am returnat termostatul la magazin in aceiasi zi. De atunci am ramas cu Honeywell cr12002 pe fir , nu am mai schimbat temperatrura turului, am lasat la maxim 80 si termostatul functioneaza impecabil de atunci in mod opentherm. Oricum urmarind temperartura turului in astia 2 ani anu am vazut sa sara de 40 grade, asa ca ar fi fost ok si cu blocajul initial la 45, dar nu aveam de unde sa stiu si mi-ar fi stat pe creier faza asta.

#6433
lexraz

lexraz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,234
  • Înscris: 24.05.2022
Probabil ca ai fi putut modifica direct din parametrii centralei sau conectand un termostat on/off la centrala?
Asta daca nu cumva ceea ce afisa centrala era setarea curbei de temperatura in functie de senzorul extern (daca nu era conectat poate ca-si lua informatiile de la Honeywell, desi asta este mai putin probabil.

Unele centrale porteaza anumite setari catre termostatul opentherm iar daca acela nu are configurati anumiti parametri, nu mai poti modifica.
In cazul centralei mele Riello, la conectarea termostatului opentherm se porteaza reglajele de temperatura caldura si ACM. SIngurul termostat opentherm folosit de mine cu care puteam regla ACM a fost Cloudwarm (sau cele surori cu el, Riello RiCloud, Beretta BeSmart, Ferroli Connect). Celelalte termostate folosite, Netatmo, Honeywell EvoHome nu mai au aceasta posibilitate si nici din centrala nu se mai poate regla. Solutia in cazul celor din urma este deconectarea termostatului de la centrala, modificarea ACM si reconectarea termostatului.

#6434
vasiliuadrian

vasiliuadrian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 08.06.2006
Din păcate nu mergea asa, a fost printre primele lucruri pe care le-am încercat. Temp tur setata de termostatul Honeywell devenea t max în placa centralei. Când deconectam sau puneam un termostat on off de pe butoanele puteam sa setez dor între 20 și 45. Au fost atunci vreo 2-3 săptămâni în care am întors problema pe toate părțile, forumuri internaționale etc. Eram pe punctul de a comanda un Opentherm gateway făcut pe un Raspberry Pi de un tip din Olanda la vreo 25 euro, care il puneai între termostat și centrala și fiind conectat la calculator puteai monitoriza traficul de comenzi date de termostat către centrala și puteai sa injectezi și tu comenzile tale astfel reușind sa modific din nou temperatura și alți parametri. Dar am reușit cu Salus și nu a mai fost nevoie. Oricum producătorii de centrale nu implementează opentherm asa cum trebuie, o versiune mai slim doar, fiindcă nu au interes, ei vor sa vândă soluțiile lor proprii și de asta mai apar probleme. Olanda este singura tara din Europa unde opentherm este cerut sa fie implementat prin lege de catre toți producătorii pentru produsele vândute acolo.

#6435
lexraz

lexraz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,234
  • Înscris: 24.05.2022
Mda, ciudata problema. Nu cred ca producatorii de centrale sunt problema ci producatorii termostatelor. Aceeasi centrala se comporta diferit in functie de termostat. Cloudwarm-ul de care pomeneam este cel mai complex din ce am utilizat eu, l-am montat si supravegheat la vreo 9 centrale (Riello, Lamborghini, Beretta, Viessmann, Ferroli, Immergas).

#6436
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,566
  • Înscris: 20.08.2014
Termostatul Herz are 6 pozitii. Pana la urma daca m-as hotari sa nu mai schim intre ele capetele de tur de la cele doua calorifere (cel simplu cu cel Herz), pt. a pune TA-ul in camera mai apropiata de centrala, as putea sa las capul termostat la pozitia intre 4 si 5, daca stabilesc TA-ul pe, sa zicem 23 de grade? Cf. cartii tehnice a Herz, gradatia capului termostatat e undeva la 22 de grade la pozitia 4, deci n-ar mai trebui capul termostat deschis la maxim cum ati spus voi, pt. a nu interfera cu ambientul, nu?
Sau ar trebui musai deschis la maximum in camera cu ambientul? Ma gandesc ca ambientul oricum opreste caldura in momentul cand in camera se atinge 23 de grade, indiferent ca Herz e pus pe pozitia 4, 5 sau 6 (maximum). Gresesc? Ideea e sa nu am consum mare de gaz, sa nu munceasca ambientul in continuu, degeaba, pt. ca interfereaza cu pozitia capului termostat.

#6437
lexraz

lexraz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,234
  • Înscris: 24.05.2022
In camera unde este montat TA nu ar mai trebui sa existe un alt termostat. In practica exista o diferenta de temperatura intre locul amplasarii TA si termostatul de pe calorifer. CHiar daca nu va inchide total, termostatul de calorifer va limita circulatia pe masura ce se apropie de temperatura tinta. Ideal ar trebui deschis la maxim (daca pozitia maxima este 30 grade) sau demontat de pe calorifer (suficient doar capul nu si robinetul).

#6438
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,566
  • Înscris: 20.08.2014
Ok, pai atunci daca va limita circulatia, e perfect. Pe mine ma intereseaza doar ca TA-ul sa nu mearga in continuu, sa nu pompeze gaz in continuu. Am Honeywell DT92A (cu TPI, adica in pasi), setat cf. cartii tehnice la 6 cicluri/ora. Ideea e ca in aceste 6 cicluri sa pompeze cat mai putin gaz.
Si inca o nedumerire: cantitatea de gaz consumata depinde si daca sunt deschise toate caloriferele sau doar unele, sau nu conteaza, pt. ca oricum e incalzita toata apa din circuit, indiferent daca toate caloriferele sunt deschise, sau doar unele din ele?

#6439
doinastela

doinastela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 19.05.2006

 lexraz, on 12 septembrie 2022 - 13:45, said:

Nu cred ca producatorii de centrale sunt problema ci producatorii termostatelor.
nu, nici, nici.
De vina e Opentherm, care trebuia sa fie un protocol universal și nu e. D-aia merge doar din când în când, la unele echipamente.. si când merge o face doar parțial.

#6440
lexraz

lexraz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,234
  • Înscris: 24.05.2022
Posibil, insa cred ca implementarea este problema, nu protocolul in sine.

#6441
gmartau

gmartau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 30.04.2008
OpenTherm e doar un protocol (fizic si logic) prin care se comunica niste parametri si atat, nu se dau comenzi.

Asa-zisul termostat OpenTherm trimite sursei de incalzie/acm temperatura necesara pentru apa calda, temperatura tinta setata pentru spatiul incalzit si temperatura citita din spatiul incalzit. Cam atat in varianta standard, bine, mai sunt data/ora si niste contoare de cate ori a pornit pompa, arzatorul care se pot reseta.

Sursa de caldura decide ce face ca spatiul incalzit sa ajunga la temperatura tinta si trimite unele informatii la termostat spre afisare: temperatura agentului termic tur/retur, cea exterioara etc care nu se pot seta.

"Termostatul" poate sa mai stie sa seteze/citeasca si alti parametri care nu sunt standard dar care vor fi interpretati corect doar de respectivul brand.

#6442
doinastela

doinastela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 19.05.2006
OpenTherm (OT) is a standard communications protocol used in central heating systems for the communication between a central heating boiler and a thermostatic controller. A two way communications interface, usually in the form of a slave and master device.
As a standard, OpenTherm is independent of any single manufacturer. A controller from manufacturer A can in principle be used to control a boiler from manufacturer B. However, OpenTherm controllers and boilers do not in fact always work properly together. The OpenTherm standard comprises a number of optional features and some devices may include manufacturer-specific features. The presence or absence of such features may impair compatibility with other OpenTherm devices.

#6443
lexraz

lexraz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,234
  • Înscris: 24.05.2022
Da, avantajul ar fi ca se pot reseta cateva erori si daca nu esti prezent. In cazul centralei mele, in plus pot reface presiunea apei in instalatie daca scade sub presiunea minima configurata.
Nu stiu daca sunt producatori care au implementate astel de solutii "in-house".

Edited by lexraz, 17 September 2022 - 19:36.


#6444
mcbos

mcbos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 02.04.2008
Am un termostat electric și vreau să transmit fără fir comanda lui ( on sau off) la o priză/ prize .Pot? Mulțumesc.

Edited by mcbos, 18 September 2022 - 10:06.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate